Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól december 1-31-ig

A négy hét fő fényszögei: Mars-Vénusz szembenállás; Vénusz-Szaturnusz szextil; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Neptunusz hátrálása megáll, majd előre indul; Vénusz-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Jupiter kvadrát; Merkúr a Bak jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold), Mars együttállásban; Nap-Mars szembenállás; Vénusz-Jupiter kvadrát; Vénusz a Bak jegyébe lép; Nap-Szaturnusz szextil; Nap-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Uránusz trigon; Jupiter újra átlép a Kos jegyébe; Nap a Bak jegyébe lép; Nap-Jupiter kvadrát; Vénusz-Uránusz trigon; Merkúr-Neptunusz szextil; Vénusz-Neptunusz szextil; Merkúr haladása megáll, Vénusz együttállásban, majd Merkúr hátrafelé indul; Vénusz-Plútó együttállás

A mottó: Decemberben az érzelmek megpróbáltatása zajlik, támadások, el-nem-fogadások, felpaprikázott hangulatok lesznek jellemzőek, különösen a hónap elején, nagyon vad történések nélkül. Végig hideg és ködös, nyirkos idő várható 

Decemberben sok minden kicsúszhat a kezünkből és félremegy, nagyon távol lesz ez a hónap a korábbi karácsonyok felfokozott ügyintézős-vásárlós hangulatától. Félreértések, meg nem értések, becsapások és ködösítések jöhetnek az életünkbe kicsiben (család, párkapcsolat) és nagyban (politika, külügy) egyaránt. Az ünnepi néhány nap viszont józanabb, nyugodtabb, letisztultabb és befelé fordulóbb lesz, mint a korábbi évek őrült pörgése. A hónapban végig hideg és ködös, nyirkos idő várható, időnként csapadékkal. Talán még havazásra is számíthatunk 14-e, 25-28-a és újév körül, de ki tudná pontosan megmondani a ködösítő Neptunusz hatása alatt? Legyünk végig elnézőek a meteorológusokkal  

FELFOKOZOTT ADVENT KEZDET KARÁCSONYI LENYUGVÁSSAL

Őrült és kiszámíthatatlan év volt ez a 2022-es, az utolsó hónap is ebben a jegyben zajlik  – komoly érzelmi turbulenciával indul a december. Már november utolsó két napján elkezdődött az az állás, ami ezt jelzi: a Vénusz és a Merkúr szembe kerül a Marssal, és kvadrátba a Neptunusszal. Felpezsdülnek az érzelmi szálak férfiak és nők között, ez lehet pozitív (beindul a vágyakozás) és negatív (vitatkozunk) is. Hogy mitől függ, hogy pozitív vagy negatív megvalósulás lesz-e? Egyrészt saját horoszkópunktól, másrészt pedig attól, hogyan fogadjuk a Neptunusz nehezítő kapcsolódását.

A Neptunuszt nehéz „megfogni”, mert a köd és a homály, a megtévesztés és a becsapás szimbóluma, többek között. Legpozitívabb analógiája a zene és a kapcsolat az égi birodalmakkal (meditáció, spiritualitás, angyalok). Hogy egy ilyen háromszög a Vénusz-Merkúr-Mars-Neptunusz között hogyan tud megjelenni a valóságban, arra álljon itt néhány példa, inkább a humor kedvéért – mindenki látni fogja a saját életében, nála hogyan nyilvánul majd meg.
1.    Szexi-abuzív példa: Férfi beosztott női főnöke félreérthető célzásokat tesz valami előléptetésre, amit meg kellene beszélni egy pohár bor mellett. Ugyanez fordítva (női beosztott, férfi főnök) is megtörténhet
2.    Ritka-zenei példa: Szimfonikus zenekar rézfúvós csapata (Mars) rossz kottát hoz el a koncertre, és a Csajkovszkij-szvit (Vénusz) helyett Wagner-nyitányt (Mars) kezd játszani, utána pedig fejből próbálja rekonstruálni a Csajkovszij-kottát, ettől az előadás enyhén szólva félremegy, a debütáló fiatal női karmester dühös kétségbeesésére (Vénusz-Mars) (a valóságban azért nehezen elképzelhető megvalósulás lenne ez smiley).
3.    Gyakori-banális példa: A karácsonyi bevásárlást szervező feleség és férje között komoly vitát vált ki, hogy értelmezni tudják a nagyszülők nehezen érthető célzásait arról, mit is akarnak az ünnepekre. Már a feleség és a férj is előre megvette az ajándékot, ami plusz pénzköltést jelent a családnak.
4.    Angyali-szerelmi példa: Két angyali közvetítő (Neptunusz)  is lelkesen munkálkodik, hogy Robi és Niki végre összejöjjön, mert már régóta sistereg közöttük a kémia a munkahelyen (Mars-Vénusz). Ám angyali közvetítésük éppen, hogy összezavarja a két felet (Neptunusz kvadrát), mert Niki azt a sugallatot kapja Gábrieltől, hogy legyen kezdeményezőbb, mert nehezen talál rá a Nagy Ő, ha folyton hallgat; Robi pedig azt Urieltől, hogy végre megtalálhatja a csendes, visszahúzódó, introvertált, szótlan lányt, akit keres. De a végén, egy eléggé furcsán hangzó, kakofonikus szimfonikus koncerten (Neptunusz kvadrát), ahol egy fiatal nő vezényel némi kétségbeeséssel (Vénusz-Mars), mégis egymásra találnak, mert Niki véletlenül megbotlik és Robi ölébe zuhan (Neptunusz, Mars), utána azonban szégyenében oda sem mer nézni, és búsan, némán sírogat végig (Neptunusz a Halakban, Vénusz kvadrátban). Robi később megvigasztalja (Mars-Vénusz).

Vagyis, szinte lehetetlen leírni azt a sokféle megvalósulási lehetőséget, amit az akár nehéz kapcsolódást jelentő égi állások jelképeznek: a legjobb, amit ilyen esetekben tehetünk, hogy amikor az életünkben jelentkezik aktuálisan a csillagok által mutatott helyzet, mosolyogva, felismeréssel fogadjuk, és akár „rosszat”, akár „jót” hozott, ráismerünk és mosolyogva lépünk tovább. 

Az asztrológia üzenete mindig az, hogy a) minden égi állás elmúlik és másba fejlődik b) igyekezzünk a lehető legnagyobb objektivitással tekinteni az életünkben felbukkanó helyzetekre, és amennyire lehet, józanul reagálni.

A fenti érzelmi hullámok az első két hétben még tovább erősödnek, a leginkább felfokozott időszak a telihold, vagyis december 8-9, amikor a Nap és a Hold is belekerül a Mars-Vénusz játékába. Ne ezt az időszakot válasszuk ki arra, hogy a jövőnkről beszélgessünk, minden könnyen félremegy. Várjunk ezzel a karácsonyi időszakig, amikor enyhülnek ezek az érzelmi turbulenciák.
December közepe, 14-15 várhatóan kaotikus lesz a közlekedés területén, de utána, amikor a Jupiter ismét visszatér a Kos jegyébe, vagyis 20-tól kezdve valahogy simábban, könnyebben, gyorsabban megvalósíthatók a dolgok, ezért az ünnepek várhatóan békésebben és nyugodtabban telnek.

Aki utazást tervez karácsony körül, a 29-ig érdemes, mert 29-én megáll, majd hátrafelé indul a Merkúr, a közlekedés jelképe: nehezítettebbé, sokszor nekifutásossá válhat a közlekedés és a kommunikáció, esetleg egy hirtelen kialakult csapadék, hó vagy köd miatt.

Az egész hónapra rányomja jegyét a Halak Neptunusz: köd, hó, csapadék, homály, nyirkos idő, sok-sok félrehallás, félreértés, egymás mellett elbeszélés, ködösítés és becsapás várható, nagyon vigyázzunk az adatainkra az interneten, ne bízzunk meg ismeretlen cégekben, bármilyen szép képeket is mutatnak. Az álmaink üzenetét azonban érdemes írni!

Szilveszter-újév környékén a Vénusz-Plútó együttállás egyfajta érzelmi transzformációt jelez, ebben lépünk majd át az új esztendőbe.

ÉVÖSSZEGZÉS, ÉVVÁLTÁS

2020 márciusa óta mintha folyamatosan zuhanó lejtmenetben lennénk az érzelmi hullámvasútunkon, még akkor is, ha időnként úgy érezzük, néha visszakapaszkodunk. A Bika Uránusz, a Bak Plútó és a Vízöntő Szaturnusz keményen dolgoztak 2022-ben is a régi világunk lebontásán, és ha visszatekintünk, megállapíthatjuk: nagyon máshol vagyunk, mint tavaly év végén, és fényévekre vagyunk a 2020 előtti időszaktól. Lassan ideje elbúcsúzni a régitől és az új felé fordulni, elég egyértelmű, hogy a világ megváltozott.

2022-es év további váratlan helyzeteket hozott, mindjárt februárban a háborúval, majd utána az energiahordozók hiányhelyzetével, a változó foglalkoztatási helyzetekkel, végül az inflációval az anyagi, túlélési biztonságunk állandó fenyegetettségét éljük meg mindnyájan. Az egész évet, de különösen annak második felét a zavaros, egymásnak ellentmondó, félrevezető, ködösítő és érthetetlen kommunikáció jellemezte kicsiben és nagyban egyaránt. Az újságokban egymás mellett szerepelnek az ijesztő, rémítő, túlélést fenyegető hírek a régi világból megmaradt celeb-csillogás-hírekkel, ez a fejünkben további zavart kelt. Most mi van? – kérdezhetjük. Ha valóban nukleáris háborút fontolgatnak egyes vezetők, akkor miért is fontos, hogy milyen színű flitterek díszítették a valóságshow szereplőjének fellépő ruháját?

Hogyan lehetséges, hogy a valós problémákról – oktatás ellehetetlenülése, klímaválság hatásai, pénzügyi káosz és becsapások, hamis célok, nem, vagy csak kevés szó esik?
Hogyan lehet az, hogy a leginkább álomfoglalkozásnak tartott munka már régen nem a mérnök, de már nem is a bróker, hanem az „influenszer”? Lassan már milliók szeretnének viselkedésükkel, életvitelükkel példát mutatni tömegeknek. Ez lehet jó is, rossz is, attól függően, hogy elérhető, megvalósítható példát mutatnak-e? Kik lesznek a következő évek „influenszerei” ? Ez a legalapvetőbb kérdés.

Az életünk egyszerre nehezedik fizikai szinten és tevődik át a virtuális szintre – a virtuális életünk egyre több órát emészt fel a napból, akár tetszik, akár nem. Már egy szimpla kifizetés is jóval több időt és figyelmet igényel: egy vagy több programba belépünk, egy vagy több eszközön jóváhagyunk, egy vagy több kódot beírunk….

Az előző évekre és 2022 második felére jellemző szorító, szorongató és szorongást okozó Uránusz-Szaturnusz kvadrát karácsony után végleg kioldódik. Ez jó. Belejövünk a nehézségekbe, láthatjuk, hogy milyen feladatokba kell beleállni, és nekiláthatunk a munkának. 

Az egész évet a Halak Neptunusz hatása jellemezte. Minden bizonytalan, minden megtévesztő és csalóka, a jó hír ugyanúgy, mint a rossz hír. Nincsenek kapaszkodók, nincsenek látható célok. Az év második felét uraló Mars-Neptunusz kvadrát még a következő év első néhány hónapjában is fennáll, fenntartva a bizonytalanságot és a félrevezetések szövevényes világát.

A letisztultságot hozó néhány karácsonyi napban a legjobb, amit tehetünk, hogy saját vezérfonalainkat kidolgozzuk. Egy becsapós, illuzorikus, megfoghatatlan és bizonytalanságot mutató világban egyedül a belső tengelyünkre, és saját égi összekapcsoltságunkra támaszkodhatunk. Ez mindig biztos marad, bármi mutatkozzon is a külső világban.

Érdemes ezt a belső vezetettséget az erre kiválóan alkalmas, visszafogott és befelé figyelő ünnepi időszakban tovább erősíteni, hogy útmutatóul szolgáljon a következő évre is.
 
Mindenkinek meghitt, belsőleg megélt karácsonyi ünnepeket, minél több örömet kívánok az év utolsó hónapjában is!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/

A hónap archetípusa a TANÍTÓ:
https://lelekszinter.hu/tanito-archetipus

A hozzá kapcsolódó imaginációt itt vásárolhatod meg:
https://ritualtanc.com/pap-hanganyag-megrendelo/