Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól 2022. február 1 – 28.

A négy hét fő fényszögei:  Merkúr-Plútó együttállás; Nap-Hold-Szaturnusz együttállás (újhold a Szaturnusszal, Uránusz kvadrátban); Vénusz-Uránusz trigon; Mars-Jupiter szextil; Nap-Szaturnusz együttállás; Merkúr előre indul; Mars (Vénusszal együtt) -Uránusz (Holddal együtt) trigon; Merkúr-Plútó együttállás ismét egzakt; Merkúr ismét belép a Vízöntő jegyébe; Nap-Hold szembenállás (telihold);  Vénusz-Mars együttállás egzakt; Jupiter-Uránusz szextil; Nap a Halak jegyébe lép; Mars, Vénusz – Neptunusz szextil; Merkúr-Uránusz kvadrát; Nap-Uránusz szextil; Mars-Plútó együttállás; Merkúr-Szaturnusz együttállás; Nap-Hold-Jupiter együttállás (újhold Jupiterrel)

A mottó:  Újholdtól-újholdig háborús késztetések, erős hangulati ingadozások, hideg-meleg ingadozás, sok csapadékkal.    

A fáradt-visszafogott január után durva hangulatú február: január végén-február elején (az újholddal) kicsit megborulunk – a Szaturnusz évének utolsó megpróbáltatásaival nézünk szembe. A legtöbbünkben feltámad a mélyen gyökerező indulat, a szabadulási vágy a korlátok közül, ami feszültséggel terheli a hétköznapjainkat. A kommunikáció végletesen szélsőségessé válik, sok helyen eldurvul. Bár Valentin-nap körül, február közepén van egy kis enyhülés, és a férfi-nő kapcsolatok az egész hónapban jól alakulnak, az agresszió kitörésének lehetősége megnő úgy az emberek között, mint a természetben. Érdemes odafigyelni a szavainkra, és folyamatosan tudatosítani, hogy az erő valójában a belső erőben rejlik, a dühös kirohanások igazából azt mutatják, hogy kimozdultunk az erőnk bizonyosságából. Február elején és végén nagyon fontos a tudatosság minden egyes lépésünkben, és az is, hogy ne hagyjuk magunkat manipulálni, belehergelni olyan helyzetekbe, amelyeket igazából nem szeretnénk. Sokszor lesz hideg idő (szélsőségesen váltakozva meleghullámokkal), hűtsük a bennünk fortyogó indulatokat!

 

BÁLOZÁS HELYETT ÁLL A BÁL

A januárhoz képest a február gyökeres változásokat hoz, amelyek már január végén, 29-e táján elindulnak. Ezért ez az előrejelzés a naptári hónapnál egy kicsit hosszabb időszakot ölel fel, január 29-től a március 4-ig terjedő időszakot, vagyis durván a februári újholdtól a márciusi újholdig tart.

Felébredünk a zombilétből. Ráadásul morcosan és bal lábbal ébredünk. Az ébresztőt a január 29-én pontossá váló Merkúr-Plútó együttállás fújja meg, ami azután folyamatosan fennáll február közepéig, hiszen a Merkúr hátrálása ebben az időszakban megáll, és ismét előre indul, vagyis, többször, újra találkozik ez a két égitest.  A Plútó a szélsőségek jelölője, a Merkúr a kommunikációé – szóval ebben az időszakban minden lesz, csak diplomatikus, kedves, oldott kommunikáció nem. Ide-oda szúrások, csapások várhatók szemben álló oldalaktól, a kampányidőszak durvul, de nem csak nálunk, hanem az egész világon jellemző lesz az adok-kapok. Háborús késztetések lengik be a világot, amit tovább erősít, hogy mindjárt február 1-én a felálló újhold, ami egy egyhónapos ciklus kezdetét jelzi, a Szaturnusszal, vagyis a korlátok, merevség jelölőjével való együttállásban jön létre. Tehát minden, ami születik a szélsőséges kommunikációban, merevséggel, korlátokkal, gátakkal, vasszigorral találkozik. Sajnos, nem nagyon gyengíti ezt most a Mars és a Jupiter szextilje sem: bár a szextil elvileg kedvező fényszög, itt mégis a Mars erejének és agressziójának növekedését hozza, vagyis minden ellentét a két szembenálló fél fokozott agressziójában történik.

Az újhold után következő fontos esemény február 4-én jön létre, ekkor ugyanis a Merkúr ismét előre indul, valamint pontossá válik a Nap-Szaturnusz együttállása.

Ez nemcsak az időjárásban hoz hideget, hanem a hangulatban is. Ha összerakjuk azt, hogy a Mars-Uránusz kapcsolódása váratlan helyzeteket is hozhat az életünkbe, könnyen lehet, hogy a kommunikáció annyira elmérgesedik, hogy egy váratlan támadó, harci, agresszív esemény történik ebben az időszakban, egyelőre csak kisebb mértékben.

A negatív helyzetet enyhítheti, hogy a férfiak és a nők jelölője, a Mars és a Vénusz gyakorlatilag egész februárban, szorosabban február második felében (Valentin-nap után smiley) együtt áll. A férfiak és a nők tehát összefoghatnak, szorosan összesimulva, együttműködve hozhatnak enyhülést ebben a helyzetben a teliholdkor. Február közepe különösen alkalmas lesz a szerelmes érzésekre, az igazán emberi boldogságvágy megélésére.

A hónap végén, elsősorban február 25-től kezdődően, amikor a Merkúr nehéz kapcsolódásba kerül az Uránusszal, kifejezett csinnadratta várható, még március elején is. Ezt a Mars és a Plútó közeledése jelzi. Nehéz, feszültségekkel, hangos nemtetszésekkel, az agresszió elszabadulásával terhelt helyzet ez, különösen, hogy a Merkúr is együttáll közben a Szaturnusszal, vagyis a kommunikáció és a hírközlés egyszerűen befagy. Jelentheti ez természetesen a vírus ismételt elszabadulását is, de inkább az azzal kapcsolatos zavaros kommunikáció, a korlátozó intézkedések, és az általános rosszkedv az, ami az elégedetlenséget tüzeli. Ez a helyzet a márciusi újholddal, illetve a március 5-én létrejövő Nap-Jupiter együttállással oldódhat egy kicsit.

Összefoglalva, február hónapban a nehezítések, és az azokkal kapcsolatos váratlan események, a rossz hangulat elégedetlenséget vált ki. A hónap elején (sőt, már január 29-től) szembesülünk ezekkel, aztán a hónap közepén egy kicsit enyhül a feszkó, de csak azért, hogy február 25-e után ismét bedurvuljon, és március első napjait is az agresszió színeivel fesse be.

Legjobb, ha a külvilág eseményei helyett a bennünk lévő szerelemre koncentrálunk Valentin-nap hónapjában, és a piros színt a szexualitás izgató kellékeiben, nem pedig a lángoló kukák látványában éljük meg.

A HÓNAP FELADATA A GANDHI-MÓD: ÖSSZECSAPÁSRA HANGOLÓ IDŐKBEN IS NYUGODTAN ÁLLNI, HARC NÉLKÜL, EGYMÁS MELLETT ÉS EGYMÁST SEGÍTVE

A Szaturnusz évének nagy fizikai és lelki nehézségekkel egyaránt jellemezhető, utolsó két hónapja, vagyis az egész február és a március első fele kirobbanó elégedetlenséggel búcsúzik.

A sok teher, feszültség és bizonytalanság a mélyben rengeteg feszültséget termelt, részben a vírushelyzet, és az azzal kapcsolatos korlátozások és intézkedések, részben az ebből és másból fakadó gazdasági bizonytalanság, és bizony a nagyhatalmak és úgy általában a hatalmak kommunikációja és törekvései is a végsőkig feszítették mindenki tűrőképességét.

Az árkok mélyültek, az emberek közötti szakadások száma nőtt, a kommunikációs manipuláció mindenhol igyekszik az elégedetlenséget egy számára kitörlendő ellenfél irányába csatornázni.

Elég egy szikra ahhoz, hogy ez a helyzet berobbanjon, és a Bika jegyében járó felforgató Uránusz örömmel szolgáltat szikrákat.

Ezért várhatóan nem egy nyugodt, hanem sokkal inkább felháborodott kampányidőszak elé nézünk, és a nagyvilág sem nézi nyugodtan, hogy nálunk választások közelednek, hanem a maga ellentéteivel foglalkozik, amelyek itt is, ott is belobbanthatnak szikrákat. A média, a sajtó igen sajnálatos módon a maga sugallataival szintén ezt szítja.

Ezért mindenkit szeretnék külön biztatni arra, hogy a benne lévő feszültséget meditációban, mozgásban, alvásban (ki, mit szeret) oldva, ne figyeljen a háborús kommunikációra, hanem csak a szomszédjára, szeretteire, akivel még meg lehet találni a hangot. Csak akkor kerülhetjük el a feszültség és agresszió kitörését, ha nem dőlünk be a hergeléseknek, amelyeknek éppen az a céljuk, hogy a feszültségek kirobbanjanak.

A helyzetet a természet is „érzi”, és szélsőséges reakcióval tükrözi. Várhatóak nagy fagyok és nagy, hirtelen melegedések.  Február második hetében három bolygó is a Halakban jár, a Jupiter, a Neptunusz és a Hold, úgyhogy ekkor várhatóan sok lesz a csapadék.

A fagyok inkább február elején, a hirtelen melegedések február végén várhatók, ez utóbbi nagy viharokkal is járhat, ami az elektronikus dolgokat, így a telefonos és internetes kommunikációt is veszélyeztetheti.

A Nap-Szaturnusz együttállás február elején hozhat földrengéseket, hegyomlásokat, míg március elején a Plútó-Mars együttállás vulkánkitöréseket, a tűzesetek megszaporodását is jelezheti.

Mi a dolgunk egy ilyen feszültséggel terhelt időszakban?

Figyeljünk oda az apró hírekre január végén, mert ezek bolhából elefánttá növekedhetnek. Ne támogassuk a kommunikáció és az intézkedések eldurvulását, Facebook és más kommentekben sem. Erőszakmentesen álljunk ki az egység mellett, ne mutogassunk egymásra. Ami kicsiben, akár egy párkapcsolatban, egy családban a „minden miattad van”-nal elkezdődik, az az energia görgetődik lavinaként tovább, közösségekben, nemzetekben, nagyhatalmakban.

A bennünk lévő feszültségnek mindenképpen ki kell jönnie, ki is fog jönni - itt most az a kérdés, sikerül-e ezt a nagy energiát kivételesen nem egymás ellen, hanem egy szintugrásra felhasználni? Sikerült-e az elmúlt, bezártsággal erősen tarkított évben elvégezni a lelki munkát, kialakítani magunkban azt a képet, hogy milyen világban szeretnénk élni? Vagy csak sodródunk az aktuális eseményekkel, a gumicsontként bedobott hírekkel?

A Szaturnusz évének erejét kell most felhasználnunk. A Szaturnusz jelölheti a falat, a törést, a szakadást, az elnyomást - de a támaszt, a gerincet is. Ha érezzük saját erőnket, ha „gerincesen” (de agresszió nélkül) beleállunk abba a képbe, amit megteremteni szeretnénk, és a felhalmozott energiát az ezzel járó munkába fordítjuk, akkor nem kötelező az összecsapás, a törés-zúzás.

Ehhez éreznünk kell magunkban az erőt, önmagunk támaszát, a Szaturnusz gerincét, és így mondani, békésen és nyugodtan azt az erőszakos helyzetekre, hogy NEM. No more. Most MÁS lesz.

Ez az a pillanat, amikor a Mátrix első részében Neo feláll, és rájön, hogy nem kell püfölni a másikat tovább, mert ennek így nincs vége, csak kimondani azt, hogy mostantól MÁS lesz, mert így döntöttem. Nem csak egy kiválasztott van: mindannyian azok vagyunk, különben nem lennénk itt most a Föld bolygón. https://www.youtube.com/watch?v=zYwdzYC3uUc

És ahogy a filmjelenetben is, ehhez fel lehet használni a szerelem és a szeretet erejét, szélsőségek nélkül. Minden oldalon próbáljuk elősegíteni a békés megoldásokat – férfiak és nők egyenlő arányban és lelkesedéssel, hiszen jelenleg az égi állások közül a Mars-Vénusz együttállás az, amibe kapaszkodni tudunk, ami segíthet. Lépjünk mi is közelebb egymáshoz, hogy az erő valóban legyen velünk!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Szabadító archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
SZABADÍTÓ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A SZABADÍTÓ ARCHETÍPUSSAL>>>