Asztrológiai szösszenetek július 1 – 31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Mars-Szaturnusz szembenállás; Mars-Uránusz kvadrát; Nap-Uránusz szextil; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Vénusz-Szaturnusz szembenállás; Vénusz-Uránusz kvadrát; Nap-Hold együttállás (újhold) ; Merkúr a Rák jegyébe lép; Merkúr-Jupiter trigon; Vénusz-Mars együttállás; Nap-Neptunusz trigon; Merkúr-Uránusz szextil; Vénusz a Szűz jegyébe lép; Vénusz-Jupiter szembenállás; Nap az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Neptunusz trigon; Merkúr-Plútó szembenállás; Merkúr az Oroszlán jegyébe lép;  Jupiter visszalép a Vízöntő jegyébe; Mars-Jupiter szembenállás; Mars a Szűz jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz szembenállás; Nap-Merkúr együttállás; Nap-Szaturnusz szembenállás

A mottó:  Nehezen akar indulni a július, de aztán belejön – elején-végén húzódjunk vissza, figyeljünk, közepén pihenjünk és/vagy dolgozzunk.

Már a tavalyi július sem volt igazán felszabadult – az ideire ugyanez jellemző, kicsit nagyobb fásultsággal. Kapunk jót is, nehezet is – különösen a hónap első egy hete és az utolsó egy hete lesz konfliktusos, a hónap közepén lenyugodhatunk, és lazíthatunk! A júniusi nagy nehezítő erők még nem vonultak el, de időről időre engednek a szorításukból, és hagynak minket pihenni, dolgozni, és kiépíteni az új önmagunkat és ezzel együtt az új helyzetünket a világban. 

NYÁRI HEGYEK-VÖLGYEK JÚLIUSBAN

Július eleje még a szorítottság és a konfliktusok jegyében telik: úgy látszik, a nyár úgy fog működni, hogy minden hónap elejére és legvégére csoportosulnak a nehézségek, és a hónap közepén felszabadulunk. Ez júniusban is így volt, és júliusban, sőt, augusztusban is így lesz. Július 1-én lesz pontos az a Mars-Szaturnusz szembenállás, nehéz kapcsolódásban az Uránusszal, ami az akaratok hirtelen összecsapását, és az ebből fakadó robbanásközeli helyzeteket jelzi. Ha nem akarunk feltétlen összeveszni társunkkal, barátainkkal, vagy a szomszéddal, ne most álljunk neki régi ügyeinket megbeszélni, vagy készüljünk fel egy szakítással végződő konfliktusra. Ez a helyzet természetesen a közlekedésben is érezteti hatását, nagy lesz az akaratérvényesítés az utakon, most triplán óvatosan, és a megengedettnél inkább lassabban vezessünk, ha éppen ebben az időszakban az utakon vagyunk.

Ezt tetézi még, hogy bár a kommunikáció-közlekedés-ügyintézés jelölője, a Merkúr végre elindult előre, ezért tisztázódhatnak a helyzeteink, az útját ismét átmenetileg nehezíti a Neptunusz – megint gyakoribbak lesznek a félreértések, félrehallások, a kavarodások ügyeinkben. Fogadjuk ezeket a helyzeteket nyugalommal – elmúlnak.

Ezek a nehézségek nagyjából a július 10-én létrejövő újholdig tartanak, és utána enyhülni kezdenek. Az ügyek is megindulnak, ha lassan is, mivel július 11-én a Merkúr átlép a Rák jegyébe, ahol belassul, de azért tud haladni.

Július közepét tehát használjuk ki, pihenésre, utazásra, akár ügyintézésre is, ez egy igen pozitív két hét lesz, egészen a teliholdig, július 24-ig, amikor ismét elindul a nyári hónapokra jellemző, hó végi-hó eleji feszkó. Előszelét már az is jelzi, amikor a Nap szembe kerül a Plútóval, ez valamilyen ki nem mondott, belső feszültségre utal, ami itt még nem nyilvánul meg. A valódi megnyilvánulásokat majd a különböző égitestek jegyváltása hozza el:  a Merkúr kimegy a lassú, pihentető Rák jegyből  a drámakedvelő Oroszlán jegyébe, a Jupiter otthonából ismét visszahátrál a Vízöntőbe – ez az az időszak (július vége, augusztus első néhány napja), amikor ismét feljönnek, ezúttal még hangosabban, azok a problémáink, amelyeket eddig nem oldottunk meg. Szóval bármennyire is a pihenésről szokott szólni a nyár, ez az időszak, a maga történéseivel, leginkább belső munkára hív bennünket.

ÉS MEGINT TÉRJÜNK VISSZA A MEGOLDATLAN FELADATAINKRA

Most már hónapról hónapra ugyanazt írom mindig, az idei év a felgyűrt ingujjakról, a megoldatlan és szőnyeg alá söpört problémáinkról kell szóljon. Hajlamosak vagyunk rendre elfelejtkezni erről, különösen, amikor egy kis lélegzethez jutunk, és éppen nem kell tüzet oltani a saját környékünkön, feltételezzük, hogy „jaj, de jó, végre minden elrendeződött”.

Fontos tudni, hogy semmi nem rendeződött még el. Nem hagyhatunk a lelkünkben megoldatlan, robbanásra kész aknákat, utána kell menni, őszintén szembe kell nézni mindennel, amivel eddig még nem tettük. A mostani időszakban egy dolgot felejthetünk el: a Reményt. A remény ugyanis most éppen nem visz minket sehová, tehát nyugodtan megkérhetjük a mitológiai Pandórát, hogy nyissa ki még egyszer azt a szelencét és engedje szabadon a visszazárt Reményt is. Jobb, ha elengedjük. Nem véletlenül volt az épp abban a szelencében, a többi nehézséggel együtt.

A remény azokat a tévhiteket szokta hozni az életünkbe, hogy „ha majd ez meg az megtörténik” (ami természetesen nem rajtam múlik, hogy megtörténik-e), pl. „találkozom az igazival”, végre „nem kell ennyire feszítetten dolgoznom”, „elköltözöm az ideális házamba”, „ha majd újra lehet utazni”, akkor majd minden jó lesz, és optimális feltételek között látok neki az életemnek, addig meg csak kihúzom valahogy.

A „ha majd” kezdetű mondatok (bocsi, Petőfi! Az Egy gondolat bánt … azért szép vers!) a legnagyobb csapdáink jelölői. Ugyanis a HA MAJD pillanata nem jön el, csak akkor, HA MOST ránézünk, hogy miért nem úgy élünk, ahogy a HA MAJD-ban szeretnénk, és milyen konkrét feldolgozásokra, változásokra van szükség ahhoz, hogy valami történjen. Bennünk és körülöttünk.

A Remény helyett („ha majd jó lesz”) inkább Bizalomra van szükség, hogy képesek vagyunk valami jobbat létrehozni. Bizalomra önmagunkban, egymásban, és főleg az égiekben, akik nyilván tudják, hogy meg tudjuk csinálni.

Persze, a régi kerékvágásba visszazökkenni, majd újra panaszkodni és felelőst keresni, hogy nahát, milyen zötykölődős ez a kerékvágás: nos, ez könnyű, vagy legalábbis, könnyebb. Az új nyomvonal kialakítása fárasztó, és bizonytalansággal jár (merre vezessen?) De mindenképp új nyomvonal kialakítása szükséges, hiszen a régi újra és újra járhatatlannak bizonyul – és újra és újra kiborítanak belőle mindannyiunkat. Erre figyelmeztetnek idén a vissza-visszatérő nehéz időszakok, amikor semmi nem úgy történik, ahogy gondoltuk, és ahogy szeretnénk, amikor gátolva érezzük magunkat. Mert hát „rosszul megcsinált világban élhetünk, nem lesz elég jó nekünk, ha jók leszünk”, ahogy már 1982-ben énekelte Katona Klári a Gömbölyű dalban. https://www.youtube.com/watch?v=me30D994nrQ

Aztán mindig kapunk néhány hetet, amikor nekiláthatunk az új nyomvonalnak – de fontos, hogy nem másra kell ebben mutogatni, hogy ő miért nem csinál semmit, vagy változtat úgy, hogy nekem ne kelljen - hanem önmagunkra. Csak úgy gömbölyű. smiley

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a KIRÁLY archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KIRÁLY ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A KIRÁLY ARCHETÍPUSSAL>>>