Asztrológiai szösszenetek áprilisra Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei: Merkúr-Nap-Hold együttállás (újhold a Merkúrral); Nap-Merkúr együttállás; Mars-Szaturnusz együttállás; Vénusz a Halak jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz szextil; Merkúr-Mars szextil; Merkúr-Plútó kvadrát; Merkúr a Bika jegyébe lép; Jupiter-Neptunusz együttállás; Nap-Szaturnusz szextil; Mars a Halak jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Uránusz együttállás; Vénusz-Uránusz szextil; Nap-Plútó kvadrát; Nap a Bika jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz, Hold kvadrát; Merkúr-Jupiter, Neptunusz szextil; Nap-Mars szextil; Merkúr-Plútó trigon; Plútó-Jupiter szextil; Vénusz-Jupiter- Neptunusz együttállás; Plútó hátrafelé indul; Merkúr az Ikrek jegyébe lép; Nap-Hold-Uránusz együttállás (újhold az Uránusszal)  

A mottó:  A hónap íve a kíváncsiságtól a meglepetésig visz minket – főszereplő az információ és a tájékoztatás. A háborús hangulat alábbhagy április közepétől    
 
Április vegyes hónapnak ígérkezik. Szigorú érdekérvényesítéssel, háborúval indít, miközben mindenhonnan ellentétes információk és hírek érkeznek. Sokan utaznak, még többen beszélnek, sok minden apróság és bosszúság történik, mindenki keresi a helyét és közben beszél. Nagyjából a húsvéti néhány nap jelenti a változást ebben: komoly spirituális energiák, beáramlások lesznek érezhetők, és ettől kezdve a háborús helyzet is enyhülhet. Egy másik dimenzió üzen nekünk, ha figyelünk rá. Ha nem figyelünk, akkor a homály, az összevissza beszédfolyam, a pénz elúsztatás és a zavarosban halászás lesz a hónap második felének fő „sporttevékenysége”. 

ÁPRILISBAN MOST NEM A CSERESZNYEVIRÁGZÁSRA FIGYELÜNK 

A háború áprilisban kicsit távolabb kerül. Bár létezik, a hatását is érezzük, mégis áprilisban inkább az erről és egyébről érkező tájékoztatások, hírek azok, amelyek formálják a hangulatunkat. A hírek pedig sokfélék lesznek: mindjárt elsején, a Merkúr együtt áll az újholddal – ez az egész hónapra jellemző állás. Ahogy az előző hónapban is ez történt, de akkor még a Szaturnusz is résztvett ebben, tehát a hírek komorak, megrázóak és felelősségre felszólítóak voltak. Most inkább vegyesek lesznek.

Az egész hónap a kíváncsiság jegyében telik, főszereplője a Merkúr, a hírközlés, az információ, a közlekedés és a kommunikáció jelölője. Mi történik, hol történik, ki, mit szól hozzá? Szinte mámorosan végigszáguld ebben a hónapban két jegyen, és egy harmadikba is belekóstol a végén, jól mutatva, hogy miről lesz szó: április 10-ig nagyjából a háborús-harcos-konfliktusos-összecsapós hírek uralják a mindennapjainkat, majd, amikor a Bikába lép, akkor az anyagiakkal, a pénzzel, és a természettel kapcsolatos hírek kerülnek előtérbe.
A Merkúr gyors mozgása és a sok égitesttel való kapcsolódása jelzi, hogy ebben a hónapban nagy lesz a jövés-menés, az utazások száma megugrik. Ez a húsvéti ünnepek közeledtével érthető is, de az ünnepeken kívül is sok helyváltoztatásra számíthatunk. Április 9-10, illetve 24-25 kivételével nem lesznek gondjaink az utazással, közlekedéssel. Ezeken a napokon korlátokba ütközhetünk. A fenti négy időpontban a szerződéskötéseket, vizsgákat is inkább hanyagoljuk.

A hónap nagyjából két részre osztható: az első felében a férfi-nő konfliktusok (Vénusz-Szaturnusz-Mars együttállás), illetve mindenféle szembenálló fél egymásnak feszülése lesz a jellemző. Ennek csúcspontja április 5-e, a pontossá vált Mars-Szaturnusz együttállás. Ez jelezhet háborús eseményt,  illetve a természetben is lehetnek erős fagyok, hidegbetörés, vagy csak simán a hangulatunkban, és a dolgainkban áll be a fagyott állapot. Ezt már másnap oldja két jegyváltás, a Vénusz a Halak jegybe, a Merkúr a Bikába lép – tehát a befagyás után jön az olvadás. A háborúban felelősségteljes fordulat történhet 13-án, és talán húsvéti telihold idején, illetve amikor a Mars a Halak jegyébe lép 15-én, várhatóan elhalkul, vagy valamilyen furcsa, szétfolyó formában befejeződik. Szétfolyó forma lehet például, ha nincs igazi győztes, és zavaros az egész, hogy most ki is nyert és mit vesztett ….Ez ugyanúgy igaz lehet a választási összecsapásokban, mint a háborúban magában.

Külön ki kell emelni április 18-át, Húsvét hétfőt, amikor sokféle váratlan esemény történhet, például váratlan felmelegedés, vagy a hideg-melegből adódó erős viharok.

20-án megkezdődik a Bika időszak, ekkor már szinte minden a pénzről, a bankokról és a természetről (környezetvédelemről) szól. A hírek most is csak jönnek és áradnak, kapkodjuk a fejünket. Április utolsó tíz napja azonban viszonylag békésen, tavaszi töltekezéssel telik, néhány kellemes, elengedett napot is átélhetünk ekkor. A spirituálisabb beállítottságúak a húsvéti emelkedett érzéseket továbbvihetik a hétköznapjaikba is, ezek nagymértékben javítanak majd a hangulatunkon.

Április végén, mikor már épp reméltük, hogy a Plútó végleg elhagyja a Bak jegyét, ahol a világ-, és rendszerváltást szolgálja, a Bak jegy utolsó előtti fokán megáll, és lassan visszafelé indul. Emlékeztet bennünket arra, hogy még nem történt meg minden rendszer (egészségügy, oktatás, pénzügy, politika, államberendezkedés) teljes lebontása.

A kíváncsiság és a hírözön jegyében töltött áprilist egy második újhold zárja, ami már inkább a májust indítja útjára: a Nap és a Hold ezúttal az Uránusszal fog együttállni, vagyis a májust majd inkább a váratlan, „Ki a csuda gondolta volna pont ezt?” – események fogják meghatározni.

A HÓNAP SZTÁRJA A JUPITER-NEPTUNUSZ EGYÜTTÁLLÁS

Március 20-án kezdetét vette a Jupiter éve, és ezzel előtérbe kerültek a jobbító energiák – de a képmutatás és nagyotmondás is. A Jupiter elvileg jóságossá, bőkezűvé, befogadóvá tesz bennünket, megnöveli a toleranciát. Ha viszont megdolgozatlan lelki sebekkel találkozik, azokat is felnagyítja, és hajlamossá tesz a képmutatásra, hiszen sebezhetőségét a többség rejtegetni szeretné. Ebből adódhatnak  hatalmas szóbeli ígéretek, melyek mögött semmiféle valóságtartalom nincs.

A Jupiter most az odaadó és szolgálatkész Halak jegyében jár, ezért a menekültügyi kérdéssel most sokan fognak foglalkozni, a hétköznapok és a politika szintjén is. Viszont sóhajok és panaszok is fakadnak ilyenkor, ha a szolgálat túl nehéznek bizonyul.

A Neptunusz szintén a Halak jegyében tartózkodik. Mindkét égitest otthonában van, és jól tudja hozni saját magát – a Neptunusz pozitív esetben a spirituális beáramlást, negatív esetben a ködösítést, a homályt és a zavarosságot, vagy azt az érzést, hogy valahogy minden félremegy.

E két hatalmas égitest találkozik április 12-én, de mivel igen lassan mozognak, gyakorlatilag egész áprilisban együtt állnak, meghatározva a hónapot.

Ez az égi jelzés egy új, pozitív beáramlást hozhat most el hozzánk. Nyitottabbá válnak az eddig nem használt kommunikációs csatornáink, felerősödhet a telepátia, szavak nélkül is ráérezhetünk, mit akar a másik, vagy mit akar tőlünk a környezet és az égiek. A spirituális beállítottságúaknak komoly meditációs, vagy ima-élményük lehet ebben a hónapban, illetve az intenzív ilyen élmények kezdetét jelölheti. Könnyebbnek érzik majd az égiekkel való kapcsolattartást, jobban észreveszik az égi üzeneteket – főleg, ha képesek nem a rohangáló Merkúrra, a hírözönre figyelni.

Ez annak a jelzése is, hogy kollektíve lehetőségünk van szintet lépni: az általános erkölcs  szintjét most áthatja az égi beáramlás. Az emberiség ráébredhet az égi morálra, s ha nem leszegett fejjel, a mindennapokra figyel, most „becsorgathatja” azt a mindennapokba.

Szükség is lesz erre az energiatöbbletre, hogy a váratlan helyzeteket, és a régi világ további lebontódását jól viseljük, és lássuk az értelmét.

Ha nem vagyunk most képesek beengedni ezt az energiát, hanem mániákusan csak az elménkre, a hírekre, és az aktuális apróságokra figyelünk aggódva, akkor ez az energia inkább egyfajta ködöt, zavarosságot hoz el a világunkba. Ebben az esetben mindent zavarosnak találunk, semmi nem lesz nyílt és őszinte, és az emberiség morális iránytűje össze-vissza pörög.

Mindenki egyénileg dönt, hogy ki, mennyire képes fogadni ezt a pozitív energiát. Ha kellően sok embert áthat, akkor elindulhat egy olyan változás, amely a „nekem-ide-mindent” túlélő hozzáállásából egy bizalomra és spontán cselekvésre építő, segítő-befogadó légkört képes megteremteni. Nagyon furcsa lesz, de jó. Felemelő érzés átélni, hogy mindent lehet jobban is csinálni, és ehhez csak a prioritásainkon kell változtatni: nem nekünk kell megmondani, hogy mit csináljon, miben segítsen a Jóisten, hanem hagyni kell, hogy ő mondja meg nekünk, miben tudunk mi segíteni neki. És akkor kisimulhat lábunk előtt az út.

A csendes, intuitív zene mindenképpen segít a ráhangolódásban.
https://www.youtube.com/watch?v=oEmvQqg_EpQ

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://asztrocsaladallitas.hu/asztrologia/

Ebben az időszakban a Harcos archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
HARCOS ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A HARCOS ARCHETÍPUSSAL>>>