Asztrológiai szösszenetek 2022. augusztus 1 – 31. Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei: Mars-Uránusz együttállás; Vénusz-Uránusz szextil; Vénusz-Mars-szextil; Merkúr a Szűz jegyébe lép; Vénusz-Neptunusz trigon; Vénusz-Plútó szembenállás; Mars-Szaturnusz kvadrát; Nap-Uránusz kvadrát; Vénusz az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold); Mars-Neptunusz szextil; Nap-Szaturnusz szembenállás; Mars-Plútó trigon; Merkúr-Uránusz trigon; Vénusz-Jupiter trigon; Mars az Ikrek jegyébe lép; Merkúr-Neptunusz szembenállás; Nap a Szűz jegyébe lép; Merkúr-Plútó trigon; Merkúr a Mérleg jegyébe lép; Nap-Mars kvadrát; Vénusz-Uránusz kvadrát; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz-Szaturnusz szembenállás; Uránusz hátrafelé indul; Jupiter-Mars szextil

A mottó:  Augusztus ismét szendvicshónapnak látszik –  elején-végén nehézségek, de hónap közepén kellemesebb megéléseink lehetnek

Augusztus elég nehezen indul, a hőség sem mérséklődik nagyon az elején. Az első egyharmadban még az eddig történtek feldolgozása, elemzése, emésztése zajlik – legjobb, ha ekkor nyaralni megyünk. Bár a hangulatunk nem lesz csúcsra járatva augusztusban, és úgy érezzük, a haverok-buli-bármi érzés már évezredekkel korábban volt – azért apró örömökben is lehet megnyugvást találni. Augusztus 20. körül lesznek (ismét) időjárási anomáliák, a hőség ekkor enyhül majd, de a jókedv valahogy nehezen akar visszatérni. A hónap végén vitákra, de gyors ügyintézésre számíthatunk – kisebb takarítások, rendrakások fizikai és lelki értelemben is jól kivitelezhetők ekkor. Vagyis, augusztusban a nagy külvilági események helyett inkább a kicsi ügyeinkre, apróbb megvalósításokra, saját lelki életünk rendezésére koncentráljunk.

AUGUSZTUSBAN A KORÁBBI NAGY MEGLEPETÉSEK LELKILEG FÁRASZTÓ FELDOLGOZÁSA ZAJLIK

A felhevült, és komoly meglepetéseket hozó július után a 2022 augusztus sem álmaink nyári hónapjaként marad majd meg a köztudatban. Különösen a legeleje lesz nehéz, amikor még tartanak a július végén megmutatkozott nehéz állások. Ezek hatása augusztus első hetében biztosan, de inkább augusztus 10-éig kitart. Nehézségek, viták, összezördülések, váratlan, erőszakos történések várhatók, családi és társadalmi szinten egyaránt. A Merkúr rendkívül gyorsan halad, első jegyváltásával (amikor a Szűz jegyébe lép aug. 4--én) kicsit szelesebbé válik az időjárás, és legalább az extrém hőség egy picit alábbhagy, de azért komoly hőmérsékletcsökkenésre egyelőre ne számítsunk.

Természetesen a nyár továbbra is nyár marad, és a Vénusz igyekszik kellemességeket is hozni, így a telihold körül, ha feszültségben is leszünk, mégis tudunk majd nyaralásra koncentrálni, annak ellenére, hogy 14-én korlátozó energiákat, rossz híreket tapasztalunk. A nyári forró időjárás kitart augusztus 19-20-ig – ekkor a Mars Ikrek jegyébe lépésével nagy szélviharok várhatók, és a Merkúr Neptunusszal való szembenállása az esős időt is meghozza. Az augusztus 20-i tűzijáték tehát nem csak politikailag kavar majd viharokat.

Utána megint lesz még néhány kellemesebb, ügyintézős nap. A Merkúr második jegyváltásával (amikor a Mérleg jegyébe lép augusztus 26-án), viszont felerősödik ismét a sok beszéd, a viták, a nézeteltérések és szembenállások, amelyek az augusztus 27-én létrejövő újholdkor csúcsosodnak ki. Kicsit erőtlennek, tehetetlennek érezhetjük ekkor magunkat, az örömérzés nehezítettségét a Vénusszal szemben álló Szaturnusz mutatja. De akármilyen is az aktuális hangulatunk, a Szűz jegyében járó égitestek, és az Ikrek jegyében járó Mars mégis lehetőséget ad nekünk arra, hogy intézkedjünk, szervezzünk, rendezzünk, készülődjünk – ha nagyon hosszú távra most még nem is érdemes terveket készíteni.

AUGUSZTUS VÉGÉN ÖT HÁTRÁLÓ BOLYGÓ

Augusztus vége felé minden sorsjelölő, lassabban járó bolygó hátráló mozgásban van – utolsóként az Uránusz csatlakozik, augusztus 20. körül megtorpan, és 24-től hátrafelé mozog.

De ugyanígy hátráló mozgásban van a Jupiter, a Szaturnusz, a Neptunusz és a Plútó is – sőt, szeptember elején még a Merkúr is csatlakozik majd hozzájuk.

A hátrálás természetesen csak a Földről nézve tűnik annak, a bolygók nem fordulnak valójában vissza. A Földről visszafelé mozogni látszó sorsjelölő égitestek azonban mindig azt szimbolizálják, hogy egy helyzet még érik.

Úgy tekinthetjük ezt, mint amikor a leves készül: bár már egész jó színe kezd lenni, még fortyog, de további hozzávalókat kell beletenni, hogy megtörténjen a főzés alkímiája, és kiderüljön, milyen az íze. Augusztus 20-tól tehát ilyen időre számíthatunk: érezni fogjuk, hogy valami érik a háttérben, de még nem lehet pontosan látni, tudni, hogy milyen lesz igazán. Időt kapunk arra, hogy reagálni tudjunk egyes helyzetekre, egy darabig nem bombáznak bennünket újdonságokkal úgy, mint július végén, augusztus elején. Fontos, hogy az ilyen időket felkészülésnek vegyük:  végignézzük, saját életünkben melyek a rendezetlen sorskérdések, és nekilássunk annak, hogy kidolgozzuk, milyen lenne az az élet, ahogyan élni szeretnénk. Ha már az ideálisban vagyunk, akkor ebben az időben hátradőlhetünk, most azoké a lehetőség, akik dolgozni szeretnének lelki ügyeiken.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://asztrocsaladallitas.hu/asztrologia/

Ebben az időszakban a KIRÁLY archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KIRÁLY ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A KIRÁLY ARCHETÍPUSSAL>>>