Asztrológiai szösszenetek 2021. szeptember 1 – 30-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Mars-Neptunusz szembenállás; Merkúr-Szaturnusz trigon; Vénusz-Plútó kvadrát; Vénusz-Jupiter trigon; Mars-Plútó trigon; Nap-Hold együttállás (újhold); Nap-Uránusz trigon; Vénusz a Skorpió jegyébe lép; Nap-Neptunusz szembenállás; Mars a Mérleg jegyébe lép; Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Nap-Plútó trigon; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Jupiter trigon; Merkúr-Plútó kvadrát; Nap a Mérleg jegyébe lép; Vénusz-Uránusz szembenállás; Mars-Szaturnusz-Hold trigon; Merkúr hátrafelé indul; Vénusz-Neptunusz trigon; Nap-Szaturnusz trigon; Merkúr-Plútó kvadrát; Vénusz-Jupiter kvadrát

A mottó:  Szeptemberben telezsúfoljuk magunkat ügyekkel, remek intézkedős hónap, kivéve az utolsó egy hetet. Használjuk ki a pozitív időszakokat, ne sajnáljuk az energiabefektetést akkor se, ha néha elbizonytalanodunk.   

Szeptembert egy átmeneti, felkészülő hónapnak tekinthetjük, amelynek során látszólag visszarendeződnek a dolgaink, pedig nem.  Használjuk a kellemesebb, ügyintézős részeket, az első három hetet arra, hogy megfelelő pozícióba hozzuk magunkat a hónap végére, amikor nehezedni kezdenek a dolgaink. A hónapon átívelő bizonytalan fényszög ellenére ez egy jó kis zsúfolt, pörgős és sikeres ügyintézős hónapnak ígérkezik. A hónap végén mindenképpen különösen óvatosak legyünk a közlekedésben. 

SZEPTEMBER A RÉG NEM LÁTOTT PÖRGÉS HÓNAPJA

Bár szeptember eleje bizonytalansággal, félrement, vagy sikertelen jóindulatú gesztusokkal indul: sőt, igazából a Mars és a Neptunusz közötti elbizonytalanodást jelző helyzet egészen a napéjegyenlőségig, szeptember 20-ig fennmarad. Sokféleképpen jelenhet meg ez a fényszög az életünkben: csinálnánk valamit, de nem vagyunk biztosak benne, hogy mit, vagy hogy amit kitaláltunk, az jó-e;  nekilódulunk valaminek és közben elterelődünk; akarunk valakinek segíteni, de az félreérti; nekünk akarnak segíteni, de nem vesszük észre, félreértjük – valahogy a szándékunk, a tevékenységeink ködösek, bizonytalanok, vagy csalódást hoznak. Ne tekintsük ezeket kudarcoknak – ez csak egy átmeneti bizonytalan állapot, amikor akaratunkkal a ködöt szurkáljuk (köszönet a színészóriás Latinovits Zoltánnak ezért a képért, amely az ő életrajzi kötetének a címe (Ködszurkáló). Íme egy rövid részlet belőle, ami jól kifejezi a Mars-Neptunusz fényszöget:  https://www.youtube.com/watch?v=bekoOwkiZic). Nosztalgikus, szétszórt, álmos hangulatba kerülhetünk. A Mars-Neptunusz szembenállás még italfogyasztási kilengéseket is jelezhet, szeptember első felében módjával fogyasszunk csak alkoholt a különböző bulikban…. Spirituális és/vagy zenei programokban való aktivitás viszont pozitív megvalósulása lehet ennek az égi állásnak.

Szeptember 6-7 körül, az újholddal jön egy pozitív beáramlás az életünkbe, kellemes dolgok történhetnek, új kezdeményezéseket is indíthatunk, ügyeink jól haladnak. Ezt a hetet mindenképpen használjuk ki, ügyintézésre, sok minden megszervezésére, elindítására alkalmas, ez az utóbbi időszak egyik legjobb hete (szeptember 5-12-ig).

A Vénusz szeptember 10-én jegyet vált, a számára kedvezőtlen Skorpió jegyébe kerül, és hamarosan a Mars is követi őt egy jegyváltással, ami a számára szintén kedvezőtlen Mérleg jegyébe lép.  Szeptember második felében tehát már egy kicsit rögösebbek az útjaink, de csak egy kicsit. Különösen párkapcsolati szinten tapasztalhatunk nehézséget a szeretetáramlásban, a kedvesség, finomság, lágyság, édes helyzetek valahogy keserűvé, csípőssé tudnak fordulni, váratlan fordulatokat tapasztalhatunk.

Az őszi napéjegyenlőség, vagyis a Nap Mérleg jegyébe lépése szeptember 22-én történik – ez egy nehezebb időszak kezdetét jelöli. A Plútóval kvadrátba kerülő Merkúr megint közlekedési és kommunikációs felfordulásokat hoz, tűzviharokat, vulkánkitöréseket, hatalmi-harcos beszédeket, villongásokat is jelölhet. Ez a fényszög sokáig fennmarad, mert a Merkúr szeptember 27-én hátrafelé indul, és visszafelé is találkozik a Plútóval (október 1-én). Szeptember utolsó hete tehát nehezedik: bár még van néhány pozitív fényszög, ami támogathat bennünket, fokozatosan haladunk egy lassú lejtőn lefelé egy nehéz októberig. A Merkúr-Plútó nehéz kapcsolódása a vírushelyzet újabb fellángolását, vagy bármilyen más tömeges nehézséget is jelezhet.

Összességében: a hónap első fele kellemes, különösen a szeptember 5-13-ig tartó időszak; utána fokozatosan nehezedik, kedvetlenebbé válik minden, míg a hónap utolsó hete már az októberi erőpróbák felé visz (szept. 23-30ig).

SZEPTEMBERI „NAGY LEVEGŐ, ÉÉÉS” FELKÉSZÜLÉS, ÚJABB KÉRDÉSEKKEL

Szeptember alapjában véve ebben a nehéz évben a kellemesebb hónapok közé tartozik. Ügyintézős, jövő-menős, programdömpinges… bár néhány programunk, kezdeményezésünk félresikerül, azért érdemes tevékenykedni.

A nyár végi pihenés és rovancskészítés után még van néhány hetünk felkészülni az újabb munkás időszakra. Szeptemberben úgy tűnhet, mintha majdnem minden dolgunkat „visszarendeztük” volna, és ismét elmerülhetünk a hétköznapi élet ügyes-bajos feladataiban.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ez csak egy átmeneti állapot: ne engedjük, hogy a hétköznapi élet, a ceruza-, uzsonnástáska és laptopvásárlás, a munkahelyi bosszankodások ismét teljes erővel benyeljenek bennünket. Ezek továbbra sem életünk legfontosabb kérdései! Fontos, hogy legyen egy részünk, lelkünknek-gondolkodásunknak egy darabja, aki kívül marad a hétköznapokon, és nagyobb ívű, akár filozofikus kérdésekkel foglalkozik, mint például:  

  • Hogyan szeretnénk igazán élni (és itt nem a „milyen házban?” kérdésre kell válaszolni, hanem arra, hogy Milyen kapcsolatokban? Milyen társadalomban? Milyen tevékenységben?
  • A saját életünkben efelé hogyan indulhatunk el? Milyen szemléletbeli változásra van szükség?
  • Mi a valódi értékrendünk? Mit tartunk fontosnak, mit nem? (és itt nagyon őszintének kell lenni önmagunkhoz). Vajon életünk kifejezi-e ezt az értékrendet, vagy haladunk inkább együtt másokkal, a „tömeggel”, az ő értékeiknek megfelelően?

Tekintsük a szeptembert alkalmas időnek arra, hogy ezeken eltöprengünk, akár le is írjuk, és ennek megfelelően kisebb-nagyobb változtatásokat hajtunk végre az életünkben. Ez egy felkészülő hónap: olyasmi, mint amikor a hátúszás versenyeknél már mindenki benn van a vízben, felhúzódzkodik, nagy levegő, ÉÉÉÉSSS …. Indulnak a kar-, és lábtempók majd októberben.

Minden versenyző tudja, hogy a rajton, a rajtpozíción milyen sok múlik. Most viszonylag nyugodtan, erőben kigyakorolhatjuk saját rajtpozíciónkat. Még az időjárás is támogat ebben bennünket: ideális, se-nem-túl-meleg-se-nem-túl-hideg idő lesz egész szeptemberben, most remélhetőleg nagyobb időjárási felfordulások nélkül, időnkénti esőkkel (legalábbis szeptember utolsó hetéig).

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a SZOLGÁLÓ archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
SZOLGÁLÓ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A SZOLGÁLÓ ARCHETÍPUSSAL>>>