Asztrológiai szösszenetek 2021. november 1 – 30.

A négy hét fő fényszögei:  Nap-Szaturnusz kvadrát;  Merkúr-Jupiter trigon; Merkúr-Plútó kvadrát; Nap-Hold együttállás (újhold); Nap-Uránusz szembenállás; Vénusz a Bak jegyébe lép; Merkúr a Skorpió jegyébe lép; Merkúr-Vénusz szextil; Merkúr-Mars együttállás, kvadrátban Hold-Szaturnusz együttállással; Nap-Neptunusz trigon; Merkúr-Uránusz szembenállás; Nap-Jupiter kvadrát; Nap-Plútó szextil; Merkúr-Neptunusz trigon; Vénusz-Uránusz trigon; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Jupiter kvadrát; Nap a Nyilas jegyébe lép; Merkúr a Nyilas jegyébe lép; Mars-Vénusz szextil; Nap-Merkúr együttállás; Mars-Neptunusz trigon; Merkúr-Szaturnusz szextil; Vénusz-Neptunusz szextil; Nap-Szaturnusz szextil; Neptunusz előre indul 

A mottó:  Nem fogunk unatkozni novemberben sem – a hónap kétharmada darálós jellegű, de a Nap Nyilasba lépése után végre kicsit fellélegezhetünk  

November első három hetét még túlélő üzemmódban töltjük: sokkoló, váratlan helyzetek, rendeletek, események várnak ránk ebben az időszakban. A bizonytalanságtól és kiszámíthatatlanságtól mindenki nagyon felfokozott fordulatszámon működik majd, ezért összetűzések is elképzelhetők. A természet is furcsa jelzéseket küld majd, viharok, nagy szelek, váratlan rengések elképzelhetők – a lényeg, hogy semmit sem tudni biztosan, de még az is ellenkezőjére fordulhat. November 22-e után már elsimulóban lesznek a dolgaink, kicsit könnyebbedik minden. Ha sikerül megőrizni nyugalmunkat, november végén szeretetteli kapcsolódásokban lehet részünk. A hónap hangulata a képen látható Cassiopeia csillagkép mintázatára hasonlít majd, a két mélypont várhatóan november 10 és 17 körül lesz.

HARCIAS OKTÓBER UTÁN VÁRATLAN FORDULATOKBAN BŐVELKEDŐ NOVEMBER

Októberben egyre jobban hozzászoktunk ahhoz, hogy folyamatosan események vannak, és a negatív helyzetek, hírek, és vele a rosszkedv nő: így már meg sem lepődünk, hogy a november mindjárt elsején két komoly akadállyal indít. November elsején találkozik harmadszor is a Merkúr és a Plútó, nehéz fényszögben – ennek eredményét jól láthatjuk a napi hírekben szinte állandósuló balesetjelentésekben. Ha valaki ekkor térne haza autóval a hosszú hétvége után, triplán óvatosan vezessen.

Ugyanezen a napon még tart az október végi nehéz kapcsolódás a Nap és a Szaturnusz között: akaratunkat, működésünket korlátozza, gátolja a külvilág. Jelen esetben ez a vírushelyzetben, és az ezzel kapcsolatos intézkedésekben is látható, egyre több a korlátozás mindenhol. Novemberben nagyjából végig erre számíthatunk, november végétől kezd majd ismét valamelyest javulni a helyzet ebben a témában.

Az újhold mindig azt mutatja meg, mire számíthatunk, mi „növekszik” a következő 28 napban. Az újhold most november 4-én esedékes, és mindjárt összeköti a lassan egymás felé közeledő Merkúr-Mars-Nap hármasát, szemben az Uránusszal. Erősen földrengéses helyzet, a természetben és a mindennapjainkban is. Egy nappal később két égitest is jegyet vált, és erőszakosabb, harciasabb lesz: a Vénusz és a Merkúr. Ez a sok égi jövés-menés az amúgy sem rózsás helyzetünk mélyülését hozza, melynek két mélypontja lesz: az egyik november 10-e, a másik november 17-e körül.

Mit is hoz mindez a mindennapi életünkben? A következők egyvelegét, nagyjából ebben a gyakorisági sorrendben:

  1. Durva kommunikáció, a kedvességet ebben a hónapban mintha sokan teljesen száműznék, vagy elfelejtenék, a hangnem, a tettek, az egók összecsapnak.
  2. Mindennek oka, hogy akaratunkat, vágyainkat nagymértékben korlátozzák a helyzetek – ettől akár kisebb összecsapások, ismételten háborús kommunikáció várható. Minden szikrával, szikrát termelő berendezéssel óvatosan, fizikai és lelki értelemben egyaránt.
  3. Váratlan intézkedések, kiszámíthatatlan, „na erre sosem gondoltam volna” helyzetekbe kerülhetünk, különösen a november 5 és november 20 közötti két hétben. Az elektronika is furcsa jelenségeket produkálhat.
  4. A c) pont az időjárásra és a természetre éppen úgy igaz: váratlan viharok, váratlan forgószelek, erős szelek, hirtelen, erős fagyok (különösen november 10 táján), tűzhányó-aktivitás, további napviharok várhatók, illetve ezek hatásaival kell megbirkóznunk.
  5. Az emberek között – főleg a fentiek miatt – az el nem fogadás, az egymásra mutogatás, a hibáztatás lesz a jellemző.

Bár úgy tűnik, mindez igen negatív, valójában nincs igazi félnivalónk. A Neptunusz folyamatosan pozitív fényszögekbe kerül különböző bolygókkal, többek között a Nappal is, vagyis a láthatatlan égi seregek folyamatosan vigyáznak ránk.

Ha november 22-ig kibírtuk, akkor már bízhatunk a javulásban: a Nap, majd a Merkúr is elhagyja a csípős Skorpió jegyet, és sokkal megértőbb, elfogadóbb és simulékonyabb lesz minden. November utolsó hete a megpihenés ideje, különösen, mert a Mars és a Vénusz is pozitív fényszöggel kerülgeti egymást, érdemes hát párunkkal ezt a hetet végre egymásra figyeléssel tölteni! November utolsó napjaiban égi segítségre számíthatunk, ennek jelzéseként a Neptunusz is befejezi a hátráló mozgását, és december 1-én előre indul: végre érezni fogjuk azt, hogy az égiek segítségét.

AZ „ELLENŐRZÉS” VÁRATLAN HIBÁKAT TALÁLT – AMÍG NEM OLDJUK MEG, KIMARADUNK A DOBÁSBÓL

Októberben már elindult a behajtási szezon a nagy emberi társasjátékunkban – tényleg csak kapkodtuk a fejünket az események láttán. Vulkánok kitörtek, nem csitultak, viharok érkeztek (ha nem is Magyarországra), tüzek, robbanások, lángolások sokfelé, és karambol karambol hátán. Novemberben felhívják a figyelmünket arra a „behajtók”, hogy valami nem stimmel a rendszerünkben.  Váratlan jelenségeknek lehetünk szem-, és fültanúi.

A világunkban ez úgy jelentkezhet, például, hogy „akadozik a rendszer”. Amit megszoktunk, az váratlanul nem elérhető, nincs. Amire berendezkedtünk, az egészen máshogy van. Amire felkészültünk, hirtelen megváltozik, a politikában csakúgy, mint a gazdaságban.

Néhány lehetséges példa, aminek csíráját láthattuk (de mivel váratlanról van szó, bármi más is lehet, nem lehet konkrét eseményeket jósolni). Pl. váratlanul elfogy a papír – rossz hír? Jó hír? Rossz hír, ha ugyanúgy pazaroltuk a papírt, és vele a fákat, mint korábban, és továbbra is ezt szeretnénk. Jó hír, ha ráirányítja a figyelmünket a pazarlásra és a fák pusztulására az új helyzet.

Váratlanul alig van faanyag az építkezésekhez. Rossz hír? Jó hír? Rossz hír, ha mindent ugyanúgy akarunk csinálni, mint korábban: kivágni az erdőket magunk körül, mert „építkezünk”. Jó hír, hogy most tényleg le kell ülni, és ki kell találni, hogy mit használunk fa helyett, globális szinten.

A hiány mindig az innovációt serkenti – ez most is így lesz.

Minden váratlan helyzet keserű, ha egyedül kell megoldani. Ezért engedjük el a szuperhős üzemmódot. A „majd én egyedül tudom, majd én megcsinálom, és bezsebelem a dicsőséget” már a múlté.

Az Uránusz váratlan helyzeteket szül – eddig megszoktuk, hogy mindent tervezünk, kiszámítunk, kiagyalunk. Ezt most novemberben elfelejthetjük… a váratlan helyzet miatt olyanokkal foghatunk össze, akikről korábban nem is gondoltuk volna. Váratlan segítség is érkezhet.

Mibe kapaszkodjunk, miben bízhatunk egy ilyen nehéz hónapban? Az égi vezetésben, a láthatatlan világgal való kapcsolatunkban, saját belső irányítónkban, aki a „szem a hurrikánban”: mindig nyugodt marad akkor is, ha rengeteg esemény pörög körülötte. Keressük, vegyük fel vele a kapcsolatot minél gyakrabban!! Jó tanácsokat fog adni, megnyugtat bennünket. Használjuk saját kedvenc módszereinket: meditációt, alvást, imádságot, zenét, illataromákat (mind neptunuszi szimbólum) a felpörgetett pánikhelyzetünk lenyugtatására.

Vegyük úgy, hogy most mi vagyunk a felnőttek, és meg kell nyugtatnunk saját magunkat, a bennünk szorongót, hogy nincs zöld sárkány az ágyunk alatt. Hogyan érjük el, hogy lenyugodjon?

Tekintsük ezt a novemberi fő feladatunknak. 

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a MÁGUS archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
MÁGUS ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A MÁGUS ARCHETÍPUSSAL>>>