Asztrológiai szösszenetek 2021. május 1 – 31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Nap-Uránusz együttállás még tart; Merkúr-Plútó,Hold trigon; Merkúr-Jupiter kvadrát; Nap,Uránusz – Szaturnusz,Hold kvadrát; Vénusz-Neptunusz szextil; Merkúr az Ikrek jegyébe lép; Vénusz-Plútó trigon; Vénusz-Jupiter kvadrát; Vénusz az Ikrek jegyébe lép; Nap-Hold együttállás (újhold); Mars-Uránusz szextil; Merkúr-Szaturnusz trigon; Nap-Neptunusz szextil; Jupiter a Halak jegyébe lép; Nap-Plútó trigon; Vénusz-Szaturnusz trigon; Nap az Ikrek jegyébe lép; Vénusz-Szaturnusz trigon; Nap-Jupiter kvadrát; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Szaturnusz visszafelé indul; Nap-Hold szembenállás (telihold); Vénusz-Neptunusz kvadrát; Merkúr hátrafelé indul; Merkúr-Vénusz együttállás; Hold összehozza a Mars-Plútó szembenállást;  Mars-Neptunusz trigon;

A mottó:  JÖN-JÖN-JÖN – ha kiböjtöltük a május eleji néhány igen húzós napot, utána végre könnyebbség jön, heje-huja, ihaj-csuhaj, dínom-dánom (persze óvatosan, távolsággal) lesz jellemző erre a hónapra.

Május legelején még nehéz időket élünk, korlátok, nehezítettségek teszik lemondóvá a tavaszt – de május második hetétől felpörögnek az események, indulhat némi józan, vidám tavaszi ünneplés is.  Az ügyintézés halad, a tavasz szép, érdemes kicsit, óvatosan visszaengedni a társasabb örömet az életünkbe, megfelelő szoknyatávolsággal.  A nagy fellélegzés közben azonban nem felejtkezhetünk el arról, hogy ebben az évben önmagunkon, és a saját legnagyobb feladatainkon kell szorgosan munkálkodni.

MÁJUS 5-IG AJJAJ ÉS OJVÉ, UTÁNA HURRÁ, HAVEROK, BULI ÉS KI-MIT-ISZIK

Az április végi teliholddal indult egy nehéz égi állás, ami május elején még folytatódik, sőt. Május első napjai semmilyen szempontból nem lesznek rózsásak, különösen május 3-án számíthatunk rossz hírekre, negatív érzésekre, korlátozásokra és egyéb nehézségekre. A föld is beleremeghet ebbe az állásba itt-ott.

Utána azonban a Merkúr átlép saját jelébe, az Ikrekbe, és felgyorsítja a korábban nyögvenyelősen haladó folyamatainkat, minden tekintetben. Szezám ajtaja egyszer csak fel-, és kitárul, elindulnak a dolgaink, az üzletek, az ügyintézések, és várhatóan a meleg is. A május 11-i újhold egy új korszakot vezet be, az eddigi béklyóktól nyögő, fáradt és fásult közhangulatba fújni kezd az Uránusz szele (amit felerősít a Mars) is, szeles, meleg idő lesz és könnyedséget, frissességet hoz az életünkbe. Mindannyian nagyon vártuk már ezt az időszakot. A Jupiter is átlép a Halak jegyébe, így otthonába kerül, és végre igazán hozni tudja jótéteményeit, némi bőséget, szeretetáramlást az emberek között, és kapcsolódást az égi erőkhöz.

Nagy szükség van már erre. A Vénusz az Ikrek jegyén átrohanva felpörgeti a társas kapcsolatokat, a baráti találkozók megszaporodnak, a bulikkal együtt! Először persze óvatos távolságtartással, mint itt Norvégia miniszterelnöke és miniszterei teszik:  https://www.youtube.com/watch?v=T42fgslgXzc  A vidámságot egyedül május 21-én zavarhatja meg némi káosz, esetleg az alkohol túlzott élvezete és az ezzel járó nehéz érzések a következő nap… de a hangulat a május 26-án felálló teliholdig azért jórészt emelkedik. Május 29-én a Merkúr együtt áll a Vénusszal, ez is egy kellemes, lazulós hétvégének ígérkezik.

A hónap végén a Hold ugyan összehozza már a Mars-Plútó szembenállást 26-án, de ezt még nem vesszük igazán komolyan, afféle sötét felhő, majd eloszlik, leginkább az egyre nagyobb és harsányabb tömegeket jelezheti.

Észre sem vesszük közben, hogy május vége felé a Szaturnusz csendben hátrafelé indul, erőt gyűjt munkafelügyelői feladataihoz. Május 30-án pedig a Merkúr is hátrálni kezd, ez pár hétig júniusban nehezíteni fogja az ügyintézést.

Összességében tehát, ha sikeresen átvészeltük az első májusi hetet, utána felszabadultabb, vidámabb, könnyedebb időszak vár ránk, végre fellélegezhetünk. Minden szerződést, ügyintézést, komolyabb eladásokat-vásárlásokat érdemes a hónap közepére igazítani, most úgy érezzük majd, egyik, vagy mindkét lábunkkal kiléptünk az ingoványból! Érdemes tánccal ünnepelni a felszabadult lábainkat.

MÁJUSI ÖRÖM, HÁTTÉRBEN A SZATURNUSZI FELADATOKKAL

Május elején kapunk egy nagy tanítást – mindenkinek abban a témában, ahol az ő saját elakadása van. Ezt tudomásul kell venni – nem feltétlenül rossz események formájában jelentkezik, inkább „munkásnak” mondanám, olyan feladatnak, amit sokáig halogattunk, de már nem lehet. A Szaturnusz évében, ahogy korábban is jeleztem már, bele kell állni a felelősségbe és a feladatokba, amik sokszor váratlanul jelentkeznek.

Váratlanul abból a szempontból, hogy váratlan helyzeteket okoznak, de az önismerettel foglalkozók számára azért mégsem teljesen váratlanok: ezek a feladatok ugyanis egyenes következményei mindennek, ami ugyan belőlünk, saját elakadásainkból fakad, ugyanakkor eddig igyekeztük vagy kivetíteni (azt képzelvén, hogy mások hoznak bennünket ilyen helyzetbe), vagy halogatni a szembenézést és a megoldásokat. Mindannyiunknak más és más módszere van erre, de most május elején ezzel kívülről szembesítenek bennünket, egyéni és kollektív szinten egyaránt.

Ahogy az egyéni életünkben, saját személyiségünknek és feladatainknak megfelelő helyzetek jelentkeznek, úgy globálisan is csak olyan problémák merülnek fel, amelyekről valahol mélyen belül mindenki tud, tudott, csak nem nagyon szerettünk volna vele bármit kezdeni. Most viszont kell. Az apróbb-nagyobb sumákolások, a világ nagy megoldatlan feladatai lassan szembe jönnek, és egyértelművé válik, hogy a korábbi módszerekkel (háborúk, elzárkózás, másokra mutogatás, „az nem számít, ami máshol van”-álláspont) nem megoldhatók. Május elején ezek közül is rálátunk valamire.

Ugyanakkor sohasem teljesen igaz, hogy csak vészcsengő és katasztrófahangulat lehet! A május kifejezetten lazább lesz a korábbi hónapoknál, nem csak nálunk, de nálunk is. Egyrészt a természet nem mindig vesz tudomást arról, hogy most „nehéz helyzet” van, a virágok ugyanúgy nyílnak, a fák ugyanúgy hozzák a leveleket, az idő melegszik – bár kicsit többet fúj a szél, és elég változékony. Ez bennünk is meghozza a lendületet, hogy tényleg félretegyük az acsarkodást és a panaszkodást, és nekilássunk eddig halogatott teendőinknek, sőt, még akár örüljünk is!  Érdemes kihasználni a májusi szép napokat, közös kirándulásokra, a szabadban való találkozásokra, töltekezésre, baráti találkozókra.

Ez a hónap a „Húzd meg jobban, menjen a munka” https://www.youtube.com/watch?v=LV_TMIHo8iw

és a „Kövér a Nap…” https://www.youtube.com/watch?v=roatXzp5yWE

ősi Generál-slágerek kombinációja lesz … vagyis dolgozzunk (magunkon is) és örömködjünk (egymással is)!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Szerető archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
SZERETŐ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot most kedvezménnyel vásárolhatod meg itt:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS ASZERETŐ ARCHETÍPUSSAL>>>