Asztrológiai szösszenetek 2021. június 1 – 30. Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Vénusz a Rák jegyébe lép; Nap-Szaturnusz trigon; Vénusz-Jupiter trigon; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Mars-Plútó szembenállás; Nap-Hold-Merkúr együttállás (újhold), napfogyatkozással; Mars az Oroszlán jegyébe lép; Vénusz-Uránusz szextil; Nap-Neptunusz kvadrát; Szaturnusz-Uránusz kvadrát; Jupiter visszafelé indul; Nap a Rák jegyébe lép; Vénusz-Neptunusz trigon; Nap-Jupiter trigon; Merkúr újra előre indul; Vénusz-Plútó szembenállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Neptunusz hátrafelé indul; Vénusz az Oroszlán jegyébe lép; Mars-Szaturnusz-Uránusz háromszög beindul

A mottó:  Nehézfiúk csatároznak júniusban a fejünk fölött – zavarodottság, káosz, dühök és indulatok váltakoznak elfogadóbb, és lazább szakaszokkal. Csak a bennünk lévő mértékre, türelemre és elfogadásra érdemes támaszkodni.

A felszabadultságot hozó május után júniusban megint zavarokra, nehézségekre és félreértésekre számíthatunk. Nagy erők csatároznak a fejünk felett már a hónap elejétől kezdve. Az újholdat egyben részleges napfogyatkozás is kíséri – majd a hónap közepén és végén megint összezárul a feladatmegoldásokra kényszerítő olló. A kettő között evickélve tesszük a dolgunkat, oldogatjuk az elénk hozott feladatokat. Két dologra nagyon kell koncentrálni: fontos az óvatos mértéktartás és az indulatok feldolgozása.

NEHÉZFIÚK BIRKÓZNAK JÚNIUSBAN

Most, hogy végre felszabadultan kibuliztuk magunkat májusban, a nagy felszabadult sóhajunk júniusban sajnos megint nehézségeket fúj felénk. Talán nem a vírussal kapcsolatban, de akár abban is.  Június folyamán sok, az asztrológiában „nehézfiúnak” nevezhető égitest találkozik, és az ő feszültséggel teli, kihívó csatározásaikat mi is megérezzük, hasonló, földi csatákban.

Június első két napja még mindig a maszktalan szabadság mámorában zajlik, de az első júniusi hétvégétől, június 4-től kezdve változik a helyzetünk. Már azon a héten csütörtöktől (3-tól) kezdve lehetnek furcsa, megmagyarázhatatlan érzéseink, zavarodottság, kaotikus hangulat, és a háttérben, mélyen rejlő düheink és indulataink próbálhatnak majd bennünket hatalmukba keríteni. Emellett megszokott tárgyaink is megtréfálhatnak, a számítógépek, a telefonok, a tévéadások működésében zavar támadhat. Átélhetjük a KFT együttes régi slágerét: „A villamoson meg rugdossák a holmimat, és leszakadnak mind a gombjaim…. Nem tudom, mi van velem, de aggódom, nagyon aggódom”. (a videón 2.30 perctől https://www.youtube.com/watch?v=PfXfE8p4R9c).

Különösen a közlekedésben legyünk hiperóvatosak. A hosszan elhúzódó Merkúr-Neptunusz kvadrát azt jelzi, hogy sok eső lehet, érthetetlen kaotikus dugók, amik csak tovább hergelik a Mars-Plútó szembenállás által jelzett zsigeri indulatokat, melyek június első hétvégéjén tetőznek – ezt a hétvégét tehát nem érdemes nagy szórakozóhelyen, bulival tölteni, mert könnyen kipattanhatnak összetűzések. Inkább aludjuk ki magunkat, arra tökéletesen alkalmas ez a hétvége.

A családunkon belül is jelentkezhet ez a haragos, indulatos állás, legyünk felkészülve, vagyis inkább ne dőljünk be a saját dühös késztetéseinknek.

Ez a helyzet egészen június 10-11-ig eltart, ebben az időszakban mindenféle robbanásközeli helyzet kialakulhat akár a politikában, akár a természetben. És a helyzet csak tovább romlik… június 10-én ugyanis az újhold Merkúr együttállásban történik, vagyis elsötétül a kommunikáció, a megértés (a hátráló Merkúr amúgy is nehezített kommunikációra utal), ráadásul egy részleges, gyűrűs napfogyatkozás is lesz.

Bár június 11-én a Mars átlép az Oroszlán jegyébe, ezért végre valamivel melegebb napokra számíthatunk, és ezzel az átlépéssel kicsit oldódik a feszültség, mégsem jár megkönnyebbüléssel, hiszen a hónap közepén ismét megérezzük az egész évben fennálló Szaturnusz-Uránusz kellemetlen kapcsolódásának szorítását.

Június 15-e után kicsit csitulni kezd a zajlás, enyhülnek a hangulatok, júniusban a legjobb hétvége a 19-20-a. Amikor a Nap a Rák jegyébe lép, úgyis kicsit ellustulnak az indulatok, mindenki inkább a lazulás, a nyaralás felé pillantgat. Használjuk ki ezeket a napokat, mert június végétől megint egy igen nehéz helyzetet jelölő állás indul útjára nagyjából 28-tól, ahol a terveink, a kedvünk és a hangulatunk erősen korlátozva lesznek, és a természet is újra megtréfálhat bennünket.

Ez a hónap ugyan nem ígérkezik felhőtlennek, mégis, az életünk nem áll meg. Mire érdemes figyelnünk júniusban? A legfontosabb, hogy a Merkúr szinte egész hónapban hátrál, és sokáig a Neptunusszal együtt halad: felejtsük el most a szerződéseket, az intézéseket, illetve készüljünk fel, hogy sok lesz a félreértés, az „de hát azt hittem, ezt tetszett megrendelni”, a közlekedési káosz, a „nem értelek, drágám, mi a …. bajod van”, a „Miért ragaszkodik, kedves kolléga, ehhez a marhasághoz?” típusú mondatokat gyakran hallhatjuk. Vagyis, ne most készítsük el életünk nagy akciótervét, és ne most próbáljunk egyeztetni, megértetni álláspontjainkat másokkal. Persze, van, hogy muszáj, de akkor nagy levegő, valószínűleg többször kell nekifutni.

A másik a hónap elején-közepén mutatkozó erős indulat. Megérintődnek a bennünk lévő harag-gombok, sokan, sokféleképpen fogják nyomkodni, és mindenki úgy érzi majd, hogy „itten kérem nagyon sok forog kockán”. De ennek se dőljünk be, és ne készüljünk a Bastille (vagy más főépületek) ostromára, mert ha hagyjuk, hogy ezek a szélsőséges cselekvések magukkal sodorjanak, akkor végső soron mindannyian rosszul járunk. Viszont találkozni fogunk velük biztosan, ha máshol nem, a családban, a munkahelyünkön, a beszélgetős fórumokon. Nem érdemes most olajjal locsolgatni semmilyen tüzet. Az indulatainkat most inkább egy magányos helyen engedjük ki, lehet például a vonatzúgással kiordítani magunkból, ahogy a Kabaré c. filmben Liza Minnelli tette: https://www.youtube.com/watch?v=Zu_aHXfr7Sg; vagy párunkkal heves szerelmeskedésben levezetni. A természet ilyenkor általában szintén párhuzamba áll az indulatokkal, nagy viharok, tűzesetek, itt-ott vulkánkitörések várhatók.

Nagyjából június 17-től 26-ig viszont egészen jó hetünk lehet, különösen, amikor 23-án a Merkúr (és vele a kommunikáció és a közlekedés) végre ismét előre indul.

NAPFOGYATKOZÁSSAL KEZD MEGINT SZORÍTANI AZ OLLÓ

Nem feledhetjük el, hogy ez az év a Szaturnusz éve, vagyis a felelősségé, a következményeké és a feladatoké. Ez most június közepén ismét egészen egyértelművé válik, amikor a Szaturnusz-Uránusz egész évben hol erősebben, hol gyengébben fennálló szorító fényszöge ismét pontossá válik, vagyis az olló összezárul – ez arra utal, hogy ismét kapunk egy megoldandó feladatot ebben az időszakban, megint lehetnek a világban földrengések, vulkánkitörések, földcsuszamlások, egyéb komolyabb természeti katasztrófák. A Szaturnusz-Uránusz a felelősség-szabadság-korlátozás-szabadosság témáját mindig felveti: mit lehet, mit nem, hol van az egyensúly az ember egyéni szabadsága és a közös érdeket szolgáló szabálykövetés között? Nyilván egyik szélsőség sem szolgál bennünket, de a Mérték, a Mértékletesség igen. Például meddig, és milyen célból lődözhetünk fel műholdakat, teleszemetelve az eget is, miután a Földet már gyakorlatilag elborítja a hulladék?

Ezt tetézi még, hogy június 10-én egy gyűrűs napfogyatkozás is lesz, ami Magyarországról is épp egy kicsit látható (természetesen csak megfelelő szemüveggel). Szimbolikus értelemben tehát a Nap, a Hold és a Merkúr bolygó áll úgy együtt, hogy a Nap (és így a Merkúr)  egy része „elsötétül”, és csak egy kisebb fénykör lesz látható a napból. Ez szimbolikusan arra utal, hogy nehéz kommunikációs időszak elé nézünk: sem a Fény (Nap), sem a Kommunikáció és Mozgás (Merkúr) jelölője nem lesz a helyzet magaslatán, és mindent kitakarhatnak előlünk a változékony érzelmek (Hold). A napfogyatkozás nem lesz teljes, és Magyarországot csak kicsit érinti, mivel innen csak elég kevés látszik belőle (csak épp, hogy egy kicsit „harap” ki a Hold a Napból), de maga az esemény nagy változások jelölője ebben az évben, különösen azokban az országokban, amelyekből jobban látszik (északi országok, Kanada).

Mindenkinek saját vállalt feladatai, horoszkópja szerint jelentkeznek majd ezek az állások – de kollektíve biztosan érezni fogjuk, ha mást nem, akkor annyit, hogy „most nem olyan könnyen mennek a dolgaink”. Érdemes mindig emlékezni, hogy ez az év az ingujj-feltűrős, feladatmegoldós év – ha felelősségteljesen elébe megyünk saját feladatainknak, még akár örömet is érezhetünk, hogy „végre megoldottam, amit húsz éve halogatok, húsz perc volt”!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Közvetítő archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KÖZVETÍTŐ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot most kedvezménnyel vásárolhatod meg itt:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A KÖZVETÍTŐ ARCHETÍPUSSAL>>>