Asztrológiai szösszenetek 2021. augusztus 1 – 31.

A négy hét fő fényszögei:  Nap-Merkúr együttállás, szembenállásban Szaturnusszal; Vénusz-Uránusz trigon; Merkúr-Uránusz kvadrát; Nap-Uránusz kvadrát; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz-Neptunusz szembenállás; Vénusz-Plútó trigon; Merkúr-Jupiter szembenállás; Merkúr a Szűz jegyébe lép; Vénusz a Mérleg jegyébe lép; Merkúr-Mars együttállás; Nap-Jupiter szembenállás; Merkúr-Uránusz trigon; Nap-Hold szembenállás (telihold); Mars-Uránusz trigon;; Nap a Szűz jegyébe lép; Vénusz-Szaturnusz trigon; Merkúr-Neptunusz szembenállás; Merkúr-Plútó trigon; Merkúr a Mérleg jegyébe lép

A mottó:  Ahogy július vége, augusztus eleje is nyögvenyelős, nehézkes  – a hónap többi része viszont elsimul - pihentető, gondolatokat, változtatásokat segítő időszak következik.  

Júliusban a nehéz időszakokban a természet sok helyen jelezte már, hogy itt az ideje a tűzoltások helyett az alapvető átgondolásoknak. Augusztus is nehézkesen, néha akadályokkal indul, de az első egy hét után, az újholdtól már simább, lazább, könnyebb időszak vár ránk. Érdemes nyaralni menni, pihenni, saját magunkkal foglalkozni, töltekezni augusztus 11 és 22 között. Még utána is sokféle ügyünk haladhat jól, gyorsan a hónap végéig – el tudjuk intézni azt, amit eddig csak nagy nehézségekkel. A természet remélhetőleg átmeneti szünetet tart a móresre tanításban – a nyugodt időszak kiválóan alkalmas egy kis helyzetelemzésre, áttekintésre. 

AUGUSZTUS MÁSODIK HARMADÁTÓL FELLÉLEGEZHETÜNK EGY IDŐRE

Augusztus sem indul túl jól: bár az extrém meleget hozó Jupiter-Mars szembenállás oldódik, azért még fennmarad, számíthatunk hőhullámokra, tüzekre augusztus elején is. A Szaturnusz szembenállása a Nappal és a Merkúrral megakasztja a könnyedséget, gátakat, nehézségeket jelöl az életörömben, a közlekedésben, az időjárásban és a kommunikációban egyaránt. Az Uránusz negatív kapcsolódása a Naphoz, Merkúrhoz jelzi a viharokat, a váratlan és néha abszurd helyzeteket.  A hónap eleji nehézség, mint az előző hónapokban is, nagyjából az újholdig tart, ami augusztus 8-án lesz. Utána, bár még időről-időre lehetnek heves helyzetek, a nagy időjárási nehézségektől, remélhetőleg, átmenetileg megszabadulhatunk.

Augusztus 11-én jegyet vált a Merkúr: a Szűz jegyében, otthonában járva józan és racionális helyzetfelmérést tesz lehetővé, Arra ügyeljünk, hogy ezen a héten ne bántsunk meg kommunikációnkkal másokat, mert a Merkúr-Mars együttállás azt jelzi, hajlamosak vagyunk a csípős megjegyzésekre. Ez az időszak azonban kiválóan alkalmas mindenféle szervezésre, rendezésre, előkészítésre, takarításra, vagy akár költözésre is. Felélénkül bennünk a „lakberendező” is, főleg, amikor augusztus 16-án a Vénusz is otthonába, a Mérleg jegyébe lép. Használjuk ki szépség-begyűjtésre, nyaralásra, aktív pihenésre ezt a hetet mindenképp, az augusztus 22-i teliholdig! Egy kis fellélegzés ez ebben a munkával teli, nem könnyű évben. Ez egy olyan 11 nap (augusztus 11-től augusztus 22-ig), amikor öt bolygó van az otthonában, a Nap, a Vénusz, a Merkúr, a Szaturnusz és a Neptunusz is – az ő erejükre támaszkodva, pozitív ötleteink, elgondolásaink lehetnek. Fontos azonban, hogy minden tervben készüljünk fel a szükséges rugalmasságra, mert a folyamatos változás és változtatni tudás egész évben alapkövetelmény lesz.

Augusztus 22-én éjjel a nap a Szűz jegyébe lép, egy kicsit kijózanítóbb, gyakorlatiasabb időszak indul, bár még az elvarázsoltság megmarad augusztus 25-én, amikor a Merkúr-Neptunusz szembenállás némi káoszt, zavart jelez. Ez azonban még nem olyan riasztó, augusztus végén is viszonylag erőben, korábbi megtépázottságainkhoz képest kellemes helyzetben várhatjuk a szeptemberi munka-, és iskolakezdés átvezető, átmeneti hónapját, ami majd az ismét meglehetősen munkás októberig vezet el bennünket.

NYÁRI ROVANCS-KÉSZÍTÉS

Augusztus első hete után végre lesz egy kis fellélegzés a napjainkban, ami nem az azonnali feladatokról, tűzoltásról, megoldandó dolgainkról szól. Örüljünk ennek, pihenjünk rá, lazítsunk. Kiválóan alkalmas ez az időszak az állapotfelmérésre – és itt most nem menedzserszűrésre gondolok (bár ez is lehet egy megvalósulása), hanem lelki állapotunk feltérképezésére. Akár másokkal, barátainkkal együtt is végezhetjük ezt, így könnyebb a szembenézés.

A Szaturnusz évéből eltelt öt hónap – megnézhetjük, milyen feladatokat hozott, milyen hullámvasúton ültünk, merrefelé indultunk, milyen irányból lettünk visszafordítva. Nem meglepő, ha egy ilyen évben mindenkiben van szorongás – ez természetes velejárója annak, hogy minden változik. Remélhetőleg az eltelt öt hónap eseményei mindannyiunkat meggyőztek arról, hogy semmi nem áll vissza a normál, a „régi” kerékvágásba, mivel az a kerékvágás mára már nem működik, egyre jobban elmossa az eső.

A szabadság, nyaralás, pihenés, átmeneti könnyebbség ideje alatt nézzünk rá arra, hogy milyen eredményekre jutottunk: életünkben hol jelentkeztek problémák, mit tettünk, hogyan orvosoltuk azokat, hajlandóak voltunk-e foglalkozni a mögöttük lévő lelki-energetikai dolgokkal is? Ha eddig nem voltunk hajlandók ezt megtenni, bízhatunk benne, hogy jönnek még olyan események, amelyek ezt elérik majd nálunk is. Jobb elébe menni, ha valamiről nagyon látszik, hogy megoldandó.

Hogy mire figyeljünk? Arra, hogy megvannak-e életünkben a Vízöntő-korszak követelményei; hol mit kellene tenni annak érdekében, hogy még inkább kialakuljanak. Minden, ami az előző korszak terméke, akkor is, ha értéknek látszik, előbb-utóbb menni fog – minden, ami az új korszak kialakulását segíti, erőre kap.

Néhány önelemző kérdés ehhez az őszinteséget kívánó belső munkához:  van-e még körülöttem hierarchia? Munkában, otthonomban? Van-e parancsoló és alárendelt? (a vezetés nem azonos a parancsolással).

Őszinte, önmagammal azonos vagyok-e, vagy belefelejtkezem a szerepeimbe, maszkjaimba? Rám ragadt-e valamilyen maszk, mások vagy vélt előnyök kedvéért (például a „gondoskodó szülő”, a „kedves, szolgálatkész, konfliktuskerülő” vagy a „majd én mindenkinek segítek” vagy az „én tudom legjobban a tutit”, stb. maszkja)?

Vannak-e az életemben vízszintes, egyenrangú kapcsolatok, munkában, párkapcsolatban, más emberekkel? Képes vagyok-e együttműködni egy-egy gyakorlati kérdésben másokkal, olyanokkal is, akik sokban és nagyon különböznek tőlem? Fontos-e számomra még a presztízs? (A Vízöntő kor végletesen szembe megy az álszentséggel, a tettetésekkel. Az „úgy nézek, ki, mintha” nem érdekli – lehet, hogy leáldozik a kozmetikumoknak? smiley

Mennyire érzem magam szabadnak? Van-e belső szabadságom, vagy éppen én korlátozom saját véleményemmel, gondolataimmal önmagamat? (pl. ilyenekkel: muszáj ezt meg azt elérned – béna vagy, ha ez nem sikerül). Benne maradok-e sokáig számomra olyan helyzetekben, amelyek nem szolgálják senki érdekét? (Lehet szolgálni például mások érdekét, lehet a saját érdekeinket – legjobb, ha mindkettőt. Olyan helyzeteket fenntartani valamilyen indokkal, ami senkinek az érdekeit nem szolgálja, a Vízöntő – korszakban lehetetlenné válik majd.) Észreveszem-e az ilyen helyzeteket az életemben?

Ennyi kérdés egyszerre bőven elegendő az átgondolásra, és a rovancs-készítésre.

Pihenjünk, élvezzük a nyarat, és az átmenetileg kapott külső szabadságunkat.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a KIRÁLY archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KIRÁLY ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A KIRÁLY ARCHETÍPUSSAL>>>