Asztrológiai szösszenetek 2021. április 1 – 30. Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Merkúr-Plútó szextil; Merkúr a Kos jegyébe lép; Vénusz-Mars szextil;  Mars-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Szaturnusz szextil; Vénusz-Jupiter szextil; Vénusz-Plútó kvadrát; Nap-Hold együttállás (újhold), együttállásban Merkúrral, Vénusszal; Nap-Mars szextil; Vénusz a Bika jegyébe lép;  Nap-Jupiter szextil; Nap-Plútó kvadrát; Mars-Jupiter trigon; Merkúr-Plútó kvadrát; Nap-Merkúr együttállás (Plútó kvadrátban); Merkúr a Bika jegyébe lép; Nap a Bika jegyébe lép; Vénusz-Uránusz együttállás; Mars a Rák jegyébe lép; Merkúr-Uránusz együttállás; Vénusz, Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Nap-Hold szembenállás (telihold), Plútó hátrafelé indul; Merkúr-Neptunusz szextil; Nap-Uránusz együttállás

A mottó:  Áprilisban még bőven tart a hullámvasút a remény hegyei és a valóság völgyei között – apróbb ciklikusságokkal haladunk egyre jobb állapotok felé, a hónap végi telihold azonban ismét váratlan meglepetéseket ígér.

Április elején rendeződni kezd a káosz, és a dolgainkat könnyebb lesz elintézni. Kellemesebb napokat élhetünk át, különösen, ha nem csak és kizárólag a vírushelyzetre fókuszálunk. A hangulatunk igen változó lesz, időnként megroppan az optimizmus, mikor újabb és újabb feladatokkal szembesülünk. Sopánkodni azonban kár, a feladatok (lehetnek jók és nem annyira jók is, lényeg, hogy energiabefektetést igényelnek tőlünk) elég gyorsan és váratlanul jönnek majd április végén, úgyhogy a lehetséges megoldásokra kell koncentrálnunk, másokkal összefogásban. Nagyon fontos, hogy észrevegyük a tavaszi hónap ajándékait, és kedvesebbé tudjunk válni önmagunkhoz és másokhoz.

CSIKI-CSUKI UTÁN HULLÁMVASÚT

Áprilisban folytatódik a márciusban már tapasztalt változékonyság – no nem az időjárásban, mert végig a tavaszi hőmérsékletek lesznek jellemzőek. A természetre nem lesz panaszunk, mert a hónap során többé-kevésbé végig fennmarad a Nap és a Vénusz együttállása, ami kellemes időt jelez.  Minden egyéb azonban igen változékonyan alakul. A Merkúr végre eltávolodik a Neptunusztól, úgyhogy a teljes káosz érzése és állapota, amit március második felében átéltünk, egy kicsit mérséklődik, az ügyintézés a Merkúr Kos jegybe lépésével (április 4) felgyorsul, és határozottabb lesz. A hangulatunk optimizmus, harag, pesszimizmus és remény között ingadozik, elég sűrűn. Két nap megnyugvás után jön két nap lehangoltság, és az ezekkel járó, ezt kiváltó események. A hónap első harmada, április 10-ig, a fluktuáció ellenére egy felfelé ívelő szakasz lesz a hangulatban, amit először épp a költészet napján (április 11) felálló újhold tör meg, és aztán először enyhén, majd fokozatosan egyre meredekebben zuhanó közérzet lesz jellemző április második felében, sőt, még május első pár napjában is. (Mielőtt mindenki nyugtatókat keresne, május 4-e után már jóval határozottabb lesz a hangulatunk felfelé ívelése. smiley )

Amióta a koronavírus velünk van, de különösen tavaly ősz óta, szinte semmi másról nincs szó, pedig azért az életnek vannak más vonatkozásai is. Áprilisban fontossá válik, hogy az életnek egyéb szegmenseire is figyelni tudjunk. Használjuk ki, például, hogy egész hónapban nagyjából fennmarad a Nap-Vénusz együtt haladása, és szándékosan figyeljünk arra, hogy LEGYÜNK EGY KICSIT KEDVESEBBEK egymással, azokkal is, akiket ismerünk, és azokkal is, akiket nem. Az elfogadóbb-befogadóbb-toleránsabb viselkedést segíti a hónap közepén pontossá váló Jupiter és Mars támogató kapcsolódása.

Örüljünk annak, hogy április első hetében milyen remekül tudunk ügyeket intézni. Minden határozottan gyorsabban és könnyebben megy, az eladatlan dolgok vevőre találnak, a kaotikus szervezés összerendeződik.

Használjuk ki azt is, hogy a hónap első felében a női és férfi jelölő Mars és Vénusz értően, támogatóan kapcsolódik egymáshoz. Találkozhatunk, persze csak távolságtartón, az ellenkező nem képviselőjével (képzelhetjük, mondjuk, hogy egy Seherezádé-filmforgatáson vagyunk, ahol mindenki csak távolból, a szemével, mozdulataival üzen https://www.youtube.com/watch?v=J0pic78Qkrs , mindjárt izgalmasabbá válik a maszkviselés). Az egy lakásban lakó párunkkal most mindent könnyebb megbeszélni, és a szenvedély is feléledhet, érdemes élni a kínálkozó örömforrásokkal. Keressük meg életünkben az örömöket, a Vénusz, a Merkúr és a Nap a Bikába lépve erre sarkall minket.

A vírussal április közepén újra szembesülünk, a 11-18-ig tartó héten ez ismét téma lesz (Nap, Merkúr kvadrátban Plútóval). Utána megint jön néhány lazább nap, de 22-től egy elég meredek negatív szakasz várható, nagy meglepetésekkel (nem feltétlen a vírushelyzetben, talán inkább a globális helyzetben): a Bikában ugyanis négy égitest egymás után együtt áll a mindent felforgató Uránusszal, ráadásul a Szaturnusz nehéz fényszögében. Biztonságérzetünket megtépázó váratlan események, történések jöhetnek egyéni és kollektív szinten egyaránt, amelynek csúcspontja lesz a 26-i telihold. Ezek hatása még május első napjaiban is velünk marad, amíg május 4-én az Ikrekbe lépő Merkúr fel nem lazítja ezt a helyzetet.  

SZATURNUSZ ÉVE, ELSŐ HÓNAP

Mindenki tudja legbelül, hogy az össznépi nyomozó játéknak, amelyben életünk minden színterén egy Őahibás nevű embert keresünk, igazából nem sok értelme van – mert hiába véljük megtalálni (természetesen mindenki máshol), mégsem fordulnak a dolgok maguktól jobb irányba, így kezdhetjük új dolgok miatt ismét keresni. Bár a nyomozós játék igazából már évszázadok óta tart, mégsem látszunk beleunni, pedig számtalanszor bizonyította már, hogy még ha meg is lelnénk valakit Mr/Ms. ToBlame/Őahibás néven, az a helyzet megoldását nem hozza el, legfeljebb megkönnyebbülünk, hogy van kire rámutatni, és a bennünk rejlő feszültségeket végre ráönteni. A Szaturnusz éve azonban ezzel nem elégszik meg: munkát, felelősséget és megoldásokat követel tőlünk.

Miközben sokan a politikusok és nem-politikusok közül is még mindig nagyítóval a földet nézve keresik Őahibás nyomait, egyre többen vannak, akik ráébredtek, hogy nem jó, ha minden energiájukat elviszi a keresés és a hozzá társuló dühödt hangulat, mert a Szaturnusz által elénk tárt feladatok sürgetőek, és higgadt gondolkodást kívánnak. Április elején már nyilvánvalóvá válik, hogy a Vízöntő korszak feladatainak most neki kell állni, és ezt senki sem fogja tudni egyedül megtenni. Sem egy ember egyedül, sem egy nép egyedül, sem egy ország egyedül. A versenyt, vagy a saját stiklis megoldásokat kényszerűen és kelletlenül, de el kell engedni. Sem a vírusokat, sem a klímaválságot, sem a várható felfokozott természeti jelenségeket, sem a gazdasági nehézségeket egyedül, elszigetelt társadalmakként kezelni nem lehet.

Erre kiváló példa volt a szuezi csatornában keresztbe fordult és megfeneklett hajó, ami az egész évben fennálló Szaturnusz-Uránusz negatív fényszög egyik fizikai megjelenése: váratlanul felmerülő akadály, gát, amit egyedül nem lehet megoldani. Egyetlen ilyen gát sok-sok nemzet, globális multicég, az egész világgazdaság jelentős kárát jelenti. Túl sokat akarunk teljesíteni túl kicsi helyen (túl nagy szállítóhajók egy keskeny csatornában), túlterheljük magunkat a „még több” vonzásában (még több konténer egy hajón, még rövidebb úton). Idén ennek van a gátja – ahogy a hajó esete is felhívja a figyelmet a problémára. Amit aztán csak több nemzet egységes összefogásával lehet megoldani – és átgondolni a tanulságokat. Elég egy homokvihar, hogy leálljanak a hajógépek, s a túlterhelt világ önmaga gátjává lesz, a szállítások megrekednek, sérülékennyé, drágává és lassúvá válnak.

Közös újragondolásra van szükség, és nemcsak a „szakértőknek”, hanem mikroszinten, nekünk is. A mi életünkben hol jelenik meg a „túl nagy”, „túl sok”, „túlterhelt” fogalma? Hogyan tudunk változtatni? Hogyan tudunk másoktól segítséget kérni, másoknak segítséget adni, mert egyedül nem bír el a teherrel, zátonyra fut, és így mindenkinek a jóléte gátolva lehet? Kell-e valóban mindegyik konténer a hajón? Mindannyiunk életében, kicsiben is megtalálhatjuk az érzékeny, túlterhelt pontokat – és akkor jön a legnehezebb rész, leülni az érintettekkel, és megbeszélni, hogyan lehet ezen változtatni.  Áprilisban remélhetőleg ezt már el fogjuk kezdeni, ami, ha nem is könnyű, de határozottan jó irány.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Harcos archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
HARCOS ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot most kedvezménnyel vásárolhatod meg itt:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A HARCOS ARCHETÍPUSSAL>>>