Asztrológiai szösszenetek 2020. november 1 – 30.

A négy hét fő fényszögei:  Nap-Uránusz szembenállás a teliholdban lassan oldódik; Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Merkúr hátrálása megáll, majd a Merkúr újra előre indul; megismétlődik a Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Vénusz-Mars szembenállás; Nap-Neptunusz trigon; Mars hátrálása megáll; Merkúr ismét a Skorpió jegybe lép;  Jupiter-Plútó együttállás; Nap-Plútó szextil; Nap-Jupiter szextil; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz-Plútó kvadrát; Vénusz-Jupiter kvadrát; Merkúr-Uránusz szembenállás; Mars újra előre indul; Nap-Szaturnusz szextil; Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Nap a Nyilas jegybe lép; Vénusz a Skorpió jegyébe lép; Merkúr-Neptunusz trigon; Merkúr-Plútó szextil; Vénusz-Uránusz szembenállás; Merkúr-Jupiter szextil; Neptunusz előre indul; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Szaturnusz szextil; Merkúr elhagyja a Skorpió jegyét  

A mottó:  November két külön részre osztható – az első felében októberhez hasonlóan lelassult, bemerevedett, nehéz és sötét helyzeteket tapasztalhatunk. A Nap Nyilas jegybe lépésétől kezdve azonban érezhető lesz ismét a mozgás, a dolgok mégis megindulnak – hogy milyen irányba, és mennyire távolodnak egymástól a világban zajló lehetséges forgatókönyvek, azt november végén fogjuk látni. 

November első fele még az októbert idéző feszült és borús, szinte reményt vesztetten negatív hangulatban telik, de a Nap Nyilas jegybe lépése körül létrejön egy fordulat. Mintha visszafojtanánk a lélegzetünket a hónap első felében, hogy nagyjából az utolsó harmadában elindítsuk azokat a nagyon váratlan, és mindenki számára meglepő helyzeteket, amelyek egyenesen vezetnek át bennünket a kollektív transzformáció legmélyebb pontján. A tömeges gondolkodásmód-felülvizsgálat eredménye e hónap vége felé mutatkozik meg – a változás előjele még mindenki számára rejtve van, és kétesélyes; de remélhetőleg pozitív irányba lendíti majd át a világ kerekét.  

KIMEREVÍTETT NOVEMBERI HETEK – LASSÍTOTT FELVÉTEL

Éppen csak túljutottunk a nagy transzformációt jelző, és földrengéssel is hangsúlyozott második októberi teliholdon, megérkeztünk Mindenszentek, majd a Halottak Napja ünnephez, ami idén különösen nehéznek ígérkezik, főleg a közlekedés várható lebénulása miatt. A Merkúr november első napján megáll, nem hátrál tovább a Mérleg jegyében, ám előrefelé csak öt nappal később indul el. Ezért gyakorlatilag egy teljes héten át fennáll a Merkúr és a Szaturnusz nehezített fényszöge, ami szinte bénító, befagyasztó hatású. Hozhat ez újabb karantén-intézkedéseket, mindenesetre mind mozgásunkban, mind kommunikációnkban és az ügyintézésekben is akadályoztatva leszünk november első tíz napjában, amíg a Merkúr el nem hagyja a Szaturnusszal alkotott nehéz fényszögét. November első harmadára még ne tervezzünk semmi új indítását: ez a tíz nap egy hosszú, kimerevített pillanat, kicsit meghosszabbítja az október 31-i teliholddal megnyílt átjárót. Lelassulnak, leállnak a dolgaink, kívülről szemlélhetjük életünk alakulását, és a mátrixot, amiben vagyunk.

Ezt fokozza még a Vénusz és a Mars szembenállása, ami egészen november 12-ig fennmarad – férfiak és nők, háború és béke, kedvesség és agresszió energiái most egymással szembefeszülnek. Szétszakító hatású energia ez, hiszen mindannyiunkban mindkettő megvan. Ebben az állásban a Mars hátrálása megáll, és a Mars is „befagy” egy hétig, mielőtt előre indul, tovább nyújtva a végtelennek tűnő kimerevített képkockát, amely alatt beúszik a képbe a Jupiter és a Plútó ismételt együttállása, vagyis a kimerevített kép előtt az Ég ura és az Alvilág ura csúcstalálkozójára kerül sor.

Mindez csak november közepén kezd majd oldódni, a novemberi újholddal, majd némi nehézségek után hirtelen változások indulnak el.

A Mars november 18-tól indul ismét előre, és ez véget vet a leállásnak, útjára indulnak azok az események, amelyeket a „kimerevített képkocka” időszakában kollektíve megteremtettünk. Eddig a pillanatig nem érdemes karácsonyra és bármilyen készülődésre gondolni – várjuk meg ezzel az adventi időszakot, bármennyire is nyomulnának felénk a cégek karácsonyi marketing-akciói.

A március óta tartó kollektív gyászfolyamatunk utolsó, elfogadás szakaszába kerülünk ekkor. A Nap Nyilasba lépése és a Vénusz Skorpióba lépése egyszerre történik meg november 21-én – innentől kezdve már egy kicsit gördülékenyebb lesz minden, Csipkerózsika felébred álmából, és elkezdi megvalósítani álmának üzenetét (remélhetőleg nem rémálmot látott).

November utolsó napján lesz a telihold, ezen a napon a spiritualitás (és a remény, valamint az angyalok) jelölője, a Neptunusz is előre indul, innentől kezdve már nem érezzük annyira reménytelennek és kilátástalannak a helyzetünket. A november 29-én kezdődő adventi időszak idén először nem az ajándékokról, hanem a valódi pozitív reménység várásáról fog szólni, különösen attól kezdve, hogy a Merkúr december 1-én belép a Nyilas jegyébe.

MENNY ÉS POKOL RANDEVÚJA – MEGÁLL AZ IDŐ, KÖZBEN VALAMI LEOMLIK, VALAMI ÉPÜL

A Skorpió hónapja mindig a lebontáshoz, az átváltozáshoz kapcsolódik. Idén ez a transzformációs folyamat az egyéb bolygóállások miatt felerősödik. Két jelenséget emelnék ki ebben a hónapban:

Az egyik a hónap első felében megvalósuló „kimerevített képkocka”, amikor a bolygók közül sok mintegy befagyasztódik égi pályáján, és hosszan fenntart egy helyzetet. Ez az a meghosszabbított időpillanat, ami minden fontosabb sci-fi és fantasy filmben eljön, amikor a Hős ráébred saját erejére, és kívülről kezdi látni mindazt, ami a világban történik: mint amikor Superman visszaforgatja az időt,  https://www.youtube.com/watch?v=TjgsnWtBQm0

Neo a Mátrix I-ben megtöri a mátrixot,  https://www.youtube.com/watch?v=jRKkqCaa14k

Harry Potter barátja megöli a kígyót és Harry kezébe veszi Dumbledore pálcáját. https://www.youtube.com/watch?v=TY7lw2w76W8

Ahogy az a fenti videókból is látható, a hetvenes évek óta eltelt 50 évben az emberiség kollektív víziója fokozatosan sötétebb lett – de a helyzet, amikor a Hős kezébe veszi a Sorsot, mindig kimerevített képkockákkal történik.

Most is egy ilyen helyzet jön létre november elején – vagyis alkalmunk nyílik lassított felvételben rátekinteni az életünkre, és kezünkbe venni a jövő pálcáját.

A második fontos esemény pedig az kimerevített kép végén létrejövő Jupiter-Plútó együttállás, vagyis, ahogy írtam, a Mennyek Urának (Jupiter) és az Alvilág Urának (Plútó)  ismételt csúcstalálkozója. Azért ismételt, mert ilyen már volt egy, méghozzá idén március végén, a karantén alatt.

Mivel „csúcstalálkozó”, itt bizony tárgyalásokról és egyezkedésről van szó az Ég Ura és az Alvilág Ura között. A Naprendszer legnagyobb és legkisebb, de rejtélyes erejű égitestjének beszélgetése ez!  A márciusi csillagállások jelezték a nyitányát annak, ami végletesen és véglegesen felforgatta az eddigi életmódunkat. Az azóta eltelt időszakban mindannyian sokat változtunk: mindannyiunk lelkében lezajlott egyfajta számvetés arról, hogy mit tartunk igazán fontosnak, hogy milyen világban szeretnénk élni. A többség számára elég nyilvánvaló, hogy nem ilyen bizonytalan, kiszámíthatatlan és minden mozdulatunkat ellenőrző világban. Azóta rosszkedvűen próbáljuk valamennyire mímelni, hogy hasonlóan élünk, mint korábban, de valójában nem így van. A lelkünkben, mélyen, megszületett már arról a kép, hogy milyen világot várunk, mit szeretnénk. Nagyon is érdemes ebben az időszakban folyamatosan a legpozitívabb, akár illuzorikusnak tűnő  jövőképeinket vizualizálni!

A két Nagyúr most az emberiség kollektív lelkületének felülvizsgálata után ismét konzultál egymással, hogy milyen irányban induljanak el a változások, és melyikük forgatókönyvének leforgatása induljon útjára. Ez a csúcstalálkozó tehát mindannyiunk számára alapvetően fontos. Az itt született határozatot ugyanis a november 18-val ismét előre induló Mars, és a Bak jegyét lassan elhagyni készülő Szaturnusz fogja levezényelni és megvalósítani, eldől, melyik Nagyúr filmje fog peregni a többség számára, és mekkora legyen a szakadás a világ sötét és világos részei között.

Innentől kezdve fokozatosan gyorsulnak majd az események, amelyek elvezetnek az év téli napfordulóján, december 21-én létrejövő Jupiter-Szaturnusz együttállásig, ami már a remény és a kegyelem felé vezető utat mutatja meg.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a MÁGUS archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
MÁGUS ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó imaginációs utazást most kedvezménnyel töltheted le itt:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A MÁGUS ARCHETÍPUSSAL>>>