Asztrológiai szösszenetek 2020. március 1 – 31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Merkúr-Vénusz szextil; Merkúr visszalép a Vízöntő jegyébe; Vénusz a Bika jegyébe lép; Nap-Neptunusz együttállás; Vénusz-Uránusz együttállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); elindul a „nagy bolygóegyüttállás”: Mars, Jupiter, Plútó, Szaturnusz együttállás; Nap-Jupiter szextil; Nap-Plútó szextil; Merkúr visszalép a Halak jegyébe; Nap-Szaturnusz szextil; Nap a Kos jegyéb lép; Hold is csatlakozik a négy bolygóegyüttálláshoz; Mars-Jupiter együttállás; Merkúr-Uránusz szextil; Szaturnusz a Vízöntő jegyébe lép; Vénusz-Neptunusz szextil; Mars-Plútó együttállás; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz trigont vet a négy bolygó együttállására; Uránusz-Szaturnusz kvadrát; Mars a Vízöntő jegyébe lép; Plútó-Jupiter együttállás; Mars-Szaturnusz együttállás

A mottó: Eseménytelen, változatos időjárású, de alapvetően kellemes március eleji tavaszelő után március közepétől nehezítések, hatalmas változások indulnak. Az asztrológiai újév (március 20-tól) arcunkba tolja mindazokat a helyzeteket, amelyek megoldását eddig halogattuk. 

Március eleje viszonylag kellemesnek ígérkezik, hasonlóan a február végi álmoskás, eseménytelen napokhoz. Különösen március 5-e körül élhetünk át kellemes pillanatokat, amikor a Vénusz, az öröm jelölője végre saját jegyébe, a Bikába lép: ekkortól indulnak be a jól ismert „tavaszi változások”.  Viszont a március 9-i telihold feszültségével fokozatosan keményednek a napjaink, s az előre induló Merkúr események szintjén is kezdi hozni a változásokat. A március 20-ánl útjára induló új asztrológiai év csinnadrattás változásokkal indít. Nadrágszíj felköt, nagy levegő, március második fele az év egyik legnehezebb időszaka.

MÁRCIUS ELEJÉN MÉG TART A FELLÉLEGZÉS – MÁRCIUS KÖZEPÉTŐL BEINDULNAK AZ ESEMÉNYEK

Március elején a Merkúr visszahátrál a Vízöntő jegyébe, ez arra utal, hogy az időjárásban ismét szelesebb, és egyben szárazabb időszak következik. Bár Európa egyes részein árvizek nehezítik az életet (például Angliában), nálunk komolyabb csapadékra csak akkor számíthatunk, amikor a Merkúr ismét előre indul, és március 16 után visszatér a Halak jegyébe. Mivel a szél is szárít, és nincs fagy, érdemes a növényeket öntözni ebben az időszakban is.

Március elején még folytatódik a viszonylag kellemes, de azért nem kirobbanóan örömteli, kicsit álmos időszak – átmeneti tavaszi felfrissülést, kellemes kirándulást ígér viszont a Vénusz Bika jegyébe lépése, március 5-én. Használjuk ki március első két hetét, ha nem is ügyintézésre (március közepéig még hátrál a Merkúr, minden kommunikáció és ügyintézés lassabb ilyenkor), hanem arra, hogy élvezzük a koratavaszi újjászületésre utaló jeleket, kiránduljunk, merüljünk bele a természetbe.  Változékony, szeles, de kirándulásra alkalmas idő várható.

A március 9-i teliholdtól kezdve fokozatosan nehezednek a napok, egyre több esemény indul útjára, főleg, amikor a Merkúr előre indul március 14-én. A fokozatos nehezedést aztán látványos eseménydömping követi a Nap Kos jegybe lépése, azaz március 20. után, az új asztrológiai évben.

 „THIS IS IT” – AVAGY ITT AZ IDŐ: INDUL A HOLD ÉVE

Kicsit elfásultunk abban, hogy úgyis minden ugyanúgy marad, minden olyan száraz, egyhangú, lapos és kedvetlen, és csak a távolban érezzük, hogy nem fenntartható. A Merkúr évét hagyjuk magunk mögött, ez még a kommunikáció, a lehetőségek, a „csináljunk-végre-már-valamit” éve volt. De főleg a beszédé és az egymásra mutogatásé. A március 20-án útjára induló, új asztrológiai év radikálisan mást hoz előtérbe: ez a Hold fennhatósága alá rendelt év, vagyis idén az érzelmeink, a változékonyság és a nők veszik át a stafétabotot.

https://www.youtube.com/watch?v=Fd53_7n-OlA

A Titanic süllyedési jelenetét természetesen jelképesen kell értenünk – ám a hatása mindenhol érezhető lesz a világban. Ahogy a régi világ elmerül, a rendszerei már nem működnek, úgy válik el egyre élesebben, hogy ki van a korláton belül, és ki mászott át időben a korláton kívülre. Innentől kezdve már az érzelmeink veszik át a hatalmat – a nyugalmunkat meg kell őrizni, minden hisztéria és pánikkeltés ellenében is. A süllyedés magasról indul, és egyre gyorsul. Nyugodtan várjuk, hogy milyen eseményeket hoz az új esztendő: mivel a Hold éve indul, és maga a 2020 is erőteljesen női szám, ennek az évnek várhatóan jelentős szerepe lesz a férfi-női világ kiegyenlítődésében, és a valódi! együttműködés megkezdésében. A Hold évében már nem arról van szó, hogy „javítanunk kell a nők arányának statisztikáit”. A Hold éve annak a kezdetét jelöli, hogy a világot a maszkulin és a feminin energia közösen, a közös bölcsességre támaszkodva vezeti.

Az öt bolygó együttállása a Bak végén valamilyen megszilárdult struktúrának a végét jelzi – jelen esetben a pénzre, tőkére, és hierarchikus rendszerekre, valamint az állandó növekedés tévhitére épített világunk leomlásának lehetünk majd tanúi. Kemény, a mi erőnknél hatalmasabb energiák veszik most át a működést – mivel a Mars most mindegyikkel szépen sorban együtt áll, ez azt is jelzi, hogy a helycsere és a hatalomátadás nem lesz konfliktusok nélkül való.

Fizikai szinten ez az állás sok mindent jelképezhet szerte a világban: láthatunk természeti katasztrófákat, földrengést, tűzhányók kitörését, tűzeseteket, (atom)robbanásokat, terrorcselekményeket, tőzsde összeomlásokat, lázadásokat, háborúkat, betegségeket - különösen azokon a területeken, ahol a változásokkal nem hajlandóak együttműködni, és ragaszkodnak „az eddig is így szoktuk”-hoz.

Amikor a Merkúr ismét visszaér a Halak jegyébe március 16-án, magával hozza az eseményeket, és a zűrzavart is. Minden kommunikáció zavarosnak, és hiteltelennek tűnik ekkor. A Szaturnusz és a Mars egymás után átlépnek a Vízöntő jegyébe, mintegy jelezve, hogy itt valójában társadalmi változásokról van szó, a társadalom újul meg. Aztán a Szaturnusz még visszatér a Bakba júliusban, hogy ismét szemlét tartson az elindult változásokról.

A Hold évét vegyük nagyon komolyan. A felfordulásokat elsősorban félrement és megoldatlan érzelmi problémáink okozzák, feldolgozatlan kérdések szüleinkkel, anyánkkal, másik nemű társunkkal, Földanyánkkal és gyerekeinkkel. Az, hogy a világ ellene halad annak, ahogy szívünk szerint mennénk és nevelnénk a gyerekeinket – elsősorban ez okozza a hasadást és a zűrzavart. Következésképp, ahhoz, hogy nyugodtak tudjunk maradni, nem a külső zűrzavarra, pánikkeltésre és kaotikus eseményekre kell figyelni, hanem – mivel a HOLD évét írjuk – saját, valós érzéseinkre. Férfiaknak is, és nőknek is.  Az újat csak tiszta lelkiismerettel, bűntudat és mások hibáztatása nélkül tudjuk elkezdeni.

Természetesen, lesz április is smiley, de rajtunk múlik, hogy a mostani, kaotikusnak ígérkező helyzetből mit hozunk ki. Ezért nem nagyon érdemes a külső világban keresni a megoldásokat. Örüljünk annak, hogy most végre másképp csinálhatjuk a dolgainkat, csináljuk is másképp.  Olyan lesz ez az időszak, mint régen a szénszünet az iskolákban: kicsit negatív, hiszen fűtés nincs, de igazából öröm és lehetőség arra, hogy kitaláljuk: mit csinálunk akkor, amikor épp semmit sem MUSZÁJ?

Hallgassunk a lelkiismeretünkre, és a bennünk élő angyalra, a bennünk élő örömre – valahol a szív környékén kell keresni. Ez lehet a vezérfonal a HOLD évében.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban az Álmodó archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Álmodó archetípus>>>