Asztrológiai szösszenetek 2020 június 1 – 30-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Mars-Vénusz kvadrát; Nap-Vénusz együttállás; Merkúr-Uránusz szextil; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap-Mars kvadrát; Nap-Neptunusz kvadrát; Merkúr előrehaladása megáll; Mars-Neptunusz együttállás; Mars-Plútó szextil; Mars-Jupiter szextil; Nap a Rák jegyébe lép; Vénusz előre indul;  Nap-Hold együttállás (újhold); Neptunusz visszafelé indul; Mars a Kos jegyébe lép; Mars-Szaturnusz szextil; Jupiter-Plútó együttállás; Merkúr-Uránusz szextil

A mottó: Június az előzőekhez képest könnyű hónap – látszólag, nagyjából, visszaáll a korábbi életünk egy módosult változata. A háttérben viszont fontos, hogy készüljünk a világképünk átformálására, különös tekintettel az ERŐhöz kapcsolható fogalmakra.    

Június hónapja két szinten zajlik: a felszínen könnyed, viszonylag zavartalan, az ügyek ismét haladhatnak előre, sok tekintetben úgy érezzük, hogy visszanyertük az életünk egy részét. Van azonban egy másik szint, a mélyebb szint, a hátráló égitestekkel és az erőgyakorlással: a háttérben a szemléletmódunk formálódik, és ebben a hónapban nagyon is sok olyan helyzetet kapunk, ahol az ERŐ, és az érdekérvényesítés fogalmát alakíthatjuk át önmagunkban, és így a világban is.

JÚNIUSI FELLÉLEGZÉS ÉS ERŐ

A felszínen fellélegezhetünk – június első hétvégéjével határozottan elindul a melegedés, és az élet látszólag kezd visszarendeződni. Mint a fenti felsorolásból is látható, júniusban jóval kevesebb markáns bolygótalálkozás lesz, mint a korábbi hónapokban, ezért viszonylag eseménytelen, normál, könnyed nyáreleji hónap ígérkezik. Végre – szükségünk is van egy kis pihenésre.

Ebben a hónapban érdemes nyaralni, utazni menni, ha tudunk, pihenni, szabadságot kivenni, vagy akár belevetni magunkat a munkába – nagyjából minden menni fog, amit kicsiben tervezünk.

Természetesen, mint mindig, van néhány feszültségtelibb nap, amikor érdemes óvatosnak lenni.  Az egyik ilyen június első hétvégéje, 5-6. péntek, szombat, amikor a telihold feszültségét hangsúlyozza a Nap és a Mars kedvezőtlen fényszöge – békétlenségeket, veszekedéseket, hatalmi csatározásokat jelöl ez a fényszög. A másik ilyen a június 13-a, amikor a Mars beéri a Neptunuszt – elbizonytalanodást, homályt, „nem tudom, hogy merre menjek”-érzést hozhat ez a külvilágban.

Június 20-án éjjel a Nap a Rák jegyébe lép, ezután fokozatosan egyre melegebb lesz, és mindenki a pihenésre, kikapcsolódásra, a családi életre, programokra koncentrál majd. Most érdemes meglátogatni másokat, és a napforduló idején találkozni régen nem látott családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel.

Ami az ügyintézést illeti, június első fele pörgős lesz, sok új ötlettel, lendülettel – érdemes ezt kihasználni, és minél több tervünket megvalósítani ekkor. Június 12-én megáll a Merkúr bolygó előrehaladása és a hónap utolsó harmadában visszafelé indul, a Neptunusszal együtt. A hátráló Merkúr mindig azt jelenti, hogy nehezebben tudunk intézkedni, többszöri próbálkozásra van szükség egy ügy kivitelezéséhez.

A lényeg, hogy nagyjából június 20-ig, vagyis, amíg az Ikrek jegyében jár a Nap, zsúfoljuk be az intéznivalókat, mert 20-a után megint lelassul kicsit az élet, és az emberek inkább az érzelmekre, a magánéletükre, a családjukra koncentrálnak majd – sokan szabadságra is mennek, és nagyon jól teszik. Június vége felé a Jupiter egyre jobban megközelíti ismét a Plútót, a pontos fényszög június 30-án áll be – nagy meleget ígér ez június végére, készüljünk a hirtelen nyári kánikulára.

HÁTRÁLÁSOK TOVÁBBRA IS, PLUSZ MARS, MINT FŐSZEREPLŐ

Június hónapban a főszereplő égitest kétségtelenül a Mars – ő alkotja ebben a hónapban a legtöbb kapcsolódást a többi szereplővel. Rögtön a hónap elején, június 3-án válik pontossá a Vénusz és a Mars kvadrátja – ami azt jelenti, hogy érzelmileg heves időszakra számíthatunk ebben az időben. A férfiak és a nők csatározása zajlik továbbra is, és látszólag úgy tűnik, hogy a nők nem nagyon érnek el eredményt, hiszen a Vénusz hátrál.

Ez azonban csak azt jelöli, hogy megoldatlan érzelmi kérdések merülnek fel, amelyek újra meg újra terítékre kerülnek. Most nagyon fontos, hogy ne meneküljünk el a megbeszélésük elől, hogy végigvigyük saját álláspontunk képviseletét, és hagyjuk, hogy magától felmerüljön kapcsolatainkban a KÖZÖS megoldás. Ne söpörjünk semmit a szőnyeg alá,  ez a tisztázások éve! A Vénusz ritkán hátrál, fontos, hogy most minden lényeges érzelmi kérdéseinkkel foglalkozni tudjunk, akkor is, ha kellemetlen.

Ezután a Mars a Nappal, a Neptunusszal, a Plútóval, a Jupiterrel, és a Szaturnusszal is kapcsolatba lép, majd a hónap végén jegyet vált, és belép saját otthonába, a Kos jegyébe. Ez minden marsikus, vagyis erőhöz kapcsolható tevékenységet felerősít: erősebb lesz az érdekképviselet, az energiabedobás, a hőség, a harcok hevessége.

Arra van szükség, hogy a hónap során a Mars által képviselt energiából a legjobbat hozzuk ki: ne a háborúskodást és a hatalmi pozíciók erőből történő megszerzését – hanem a valódi Erőt, a békés kiállást, az új energiaminőségek kiaknázását, a közös erőfeszítések munkabírását erősítsük.

Tehát: dühreakciók szabadjára engedése, mások okolása és háborúskodás helyett a jövő érdekében tett közös erőfeszítést hangsúlyozza a június hónap. Ez az életünk minden szintjén így van, a legkisebbtől a legnagyobbig.

Magánéleti gondok esetén ahelyett, hogy keresnénk a felelőst azért, hogy valamilyen negatív helyzet kialakult, és dühösen rátámadnánk, öljük abba a megszaporodó energiánkat, hogy kidolgozzuk, hogyan lenne számunkra jó és felhőtlen az életünk, majd – akár nehéz szembesülések révén – egyeztessük azt az összes érintett féllel. Munkahelyen ugyanígy. Politikában: ugyanígy. Vírushelyzetben: ugyanígy.

Semmiképpen nem vagyunk tehetetlenek, még ha egyszerűbbnek hisszük is ezt képzelni. Tehetősek vagyunk, minden szinten, van „tehetősségünk”,  és „tehetségünk”, akkor, ha valóban tiszta lappal igyekszünk megoldani összefogással valamit. Hősködni nem érdemes – a régi értelemben vett Herkulesek, Supermanek, Wonderwomanek, mindenkit legéppuskázó Rambók és az Alien felett is lángszóróval egyedül győzedelmeskedő Ripley-k ideje lejárt. Semmit nem lehet már egyedül és erőből megoldani, bármiről is van szó. Még Elon Musknak is csak csapatban sikerül rakétákat lőni az űrbe. Vagyis: aki szeretné, ha megmentenék, az hiába vár a megmentőre, illetve, ha valaki épp megmentőnek képzeli magát, az nevetségessé válik ….

Mert a Marsnak most már egy magasabb oktávját, a fizikai erő helyett a Szent Belső Erőt, valóban spirituális kifejezéssel élve a Szentlélek erejét használhatjuk.

Ez azonban nem a másik legyőzésében van, hanem a látszólagos ellentéteink, a bennünk lappangó ellenségeskedés legyőzésében és az összefogásban rejlő erőben.

A Mars magasabb oktávjának ereje az egyénből az egységbe, a szervezet erejébe helyezi az energiát, és a különbözőségek közös használatától válik erőssé.  Amíg egy májsejt folyamatosan harcol a szívsejttel, addig a szervezet egyre betegebb lesz. Ha mindketten önmaguk legjavát hozzátéve, egységben szolgálják az Egészet, akkor kialakul az Egészség. Ehhez a tetterős szolgálathoz szükséges a Mars magasabb oktávjának ereje.

Hogyan kell ezt használni a gyakorlatban?

Két eszközünket le kell tenni hozzá: a fegyverünket (akkor is, ha a nyelvünk, a szavaink, a ridegségünk, vagy a gesztusaink a fegyverek), és a szűrőszemüvegünket.

Fegyvereink: a tényleges fegyverek (kés, puska, pisztoly, tank, rakéta stb.), az ítélkezés mások felett (én csinálom jól, ő nem), a szóbeli támadás (a másik mind hülye és gazember), és az önös ambíció (lényeg, hogy nekem sikerüljön, a többi nem érdekel).

A szűrőszemüveg: a saját látásmódom, neveltetésem, az „igazságaim”

Sajnos, a szemüveget is le kell tenni ahhoz, hogy együtt tudjunk működni egymással. Vagyis, a Mars erő magasabb oktávjának birtoklásához FONTOSABBNAK KELL LENNIE SZÁMUNKRA ANNAK, HOGY LÉTREJÖJJÖN VALAMI ÚJ, MINT HOGY IGAZUNK LEGYEN.

Amíg az a fontos, hogy „igazam van/igazam legyen”, addig még a Mars fizikai erőgyakorlatában vagyunk, akkor is, ha nem lövöldözünk.

El kell tudni engedni az igazunkat azért, hogy valami új születhessen. Az élet nem az Igazunkat és a Halálunkat akarja, mint a háborúban. Épp ellenkezőleg: az életet nem érdekli, hogy kinek van igaza, hanem azt szeretné, hogy új dolgok szülessenek általunk, közös tudásunkból.

Júniusban az eddigi négy hátráló bolygóhoz még két további bolygó csatlakozik: a Neptunusz és a Merkúr. Vagyis, még forr a leves, még nincsenek kiforrott megoldások, még mi is csak fortyogunk a tehetetlenségben. A tíz égitestből HAT! hátrál június 20  és 29 között: ebben az időszakban csak a két fővilágosító, a NAP, a HOLD, valamint a MARS és az Uránusz erejét tudjuk igazán használni.

Nagyon fontos tehát, hogy a MARS melyik minőségét vesszük elő. Mint láthatjuk, világszerte robbannak az elnyomott feszültségek, a Mars főszereplővé válik. Legyünk képesek letenni régi eszközeinket, és használni a MARS erejének magasabb rezgésű oktávját.  Nem lehetetlen.

Ha szűrőszemüvegeinket egy nagy, képzeletbeli fekete lyukba dobjuk, akkor megnyílhat előttünk egy másfajta erő használata. Megéri! A magasabb rezgésű Mars erő kihoz a tehetetlenségből, tehetőssé és tehetségessé tesz bennünket, világszinten is.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Ebben az időszakban a Közvetítő archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KÖZVETÍTŐ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyag ebben a hónapban KEDVEZMÉNYESEN vásárolható meg. Fedezd fel te is, mit üzen most a benned is élő Közvetítő archetípus!
LETÖLTHETŐ IMAGINÁCIÓ A KÖZVETÍTŐ ARCHETÍPUSSAL - MOST KEDVEZMÉNYESEN>>>