Asztrológiai szösszenetek 2020 július 1 – 31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Nap-Merkúr együttállás, Uránusz szextilben; Szaturnusz visszalép a Bak jegyébe; Jupiter-Plútó együttállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Mars-Merkúr kvadrát; Nap szembenáll a Bak végi bolygótömörüléssel (Szaturnusszal, Plútóval, Jupiterrel); Merkúr előre indul; Nap-Szaturnusz szembenállás; Nap-Hold együttállás (újhold); Nap az Oroszlán jegyébe lép; Mars – Merkúr kvadrát ismétlődik; Nap-Uránusz kvadrát hatása elindul; Merkúr szembenáll a Bak végi bolygótömörüléssel; Mars kvadrátja lassan elindul a Bak végi bolygótömörüléssel 

A mottó: Július a nyaralás ideje – némi szorongással és feszültséggel tarkítva. Mindenképpen használjuk ki a lehetőséget a pihenésre és az erőgyűjtésre. A világ folyamatosan bizonytalansággal és félelemkeltéssel bombáz – július hónapban találjuk ki ennek ellenszerét önmagunk számára.    

Talán kicsit kevésbé felszabadult ez az írás, mint ahogyan az a nyárhoz illik. De higgyétek el, nem volt még ilyen nyarunk – nehéz és felemelő egyszerre. Júliusban leginkább nyaralás várható, amit némi össznépi feszültség tarkít – különösen a közlekedésben érdemes nagyon odafigyelni július első hétvégéjétől kezdve. A pihenésünk nem lesz áradó, hanem mérsékeltebb, visszafogottabb lesz – de visszavonulásra, erőgyűjtésre és tervkidolgozásra kiválóan alkalmas. Ezen a nyáron gyerekből felnőtté válunk, mi felnőttek is (a gyerekeink sokszor már azok). És ez abszolút pozitív folyamatnak tekinthető.

JÚLIUSI NYARALÁSOK ÉS ERŐGYŰJTÉS

Július hónappal megérkezett a valódi nyár - már június végén kánikulai hőmérsékleteket élhettünk. Ez mindenkiben elindítja a nyaralási, pancsolási vágyat, bár, érdekes módon az égi állások most nem annyira a vizekről szólnak, hiába van a Nap a Rák jegyében, a többi égitest (a Neptunusz kivételével) inkább szárazságot, aszályt jelez. A Neptunusz a saját, vizes Halak jegyében gondoskodik arról (akadozva, hiszen hátrál), hogy időről időre azért megjelenhessen a víz – igaz, akkor tekintélyes mennyiségben. Úgy működik az időjárásunk, mintha kohóban ülnénk (a Mars Kos jegybe lépésével az idő tovább melegszik), és időnként, heves váratlansággal, ránk öntenének egy kisebbfajta tavat. Ez továbbra is így lesz, készüljünk az így kialakuló dzsungelpárára.

Három nagyon fontos bolygóállás határozza meg a júliusi történéseket. Az egyik a folyamatos Nap-Plútó együttállás, ez dolgozik a kohónkon, a másik a Mars a Kos jegyében, a harmadik a Bak jegybe visszalépő Szaturnusz. Mindez nemcsak azt hozza, hogy meleg van, hanem azt is, hogy a kohó mélyéből folyamatosan feljön a salakanyag, mindig újabb és újabb rémségre, szörnyűségekre, hatalmi túlkapásokra derül fény – mint ahogy egy vulkanikus hegy gyomrából ömlik kifelé a fekete láva a kitöréskor. A hegy most a világunk, illetve, az utóbbi sokezer évben felállított, egóra, erőltetett sikerekre, katonai és gazdasági elnyomásra épített társadalmi rendünk. Ez a Nap, a Plútó, a Mars és a Szaturnusz hatása – hol van a világból a Hold, a Vénusz, a Neptunusz és a Jupiter, vagyis a lágyság, az érzelmek, a békesség, az öröm, a szabadság, bőkezűség és elfogadás? Most az egyoldalú rendszerünk következményeit láthatjuk, cégként, magánemberként, szervezetként egyaránt  -  ezt eddig nem akartuk látni, különösen nem a világnak azon a tájékán, ahol a kialakított rendszer előnyeit élvezhettük. De erről egy kicsit később – hiszen július a nyaralás hónapja!

Érdemes is nyaralni menni, ne várjuk azonban a korábbi, felszabadult nyaralásélményeket. Ebben az évben ez is máshogy történik: mindenen ott van egy kis visszafogottság, egy kis szorongás, hogy mi, hogyan alakul. Ennek ellenére mindenképpen töltekezzünk, és próbáljuk kikapcsolni az agyunkban folyamatosan működő készenléti állapotot.

A közlekedésben két fontos dátum is van, amikor különösen figyelnünk kell, mert a közlekedést szimbolizáló Merkúr nehéz fényszögbe kerül a Marssal: az egyik a július 7-8-9, a másik pedig a július 26-27-28.  Ezeken a napokon lehetőleg ne induljunk útnak, vagy ne iktassunk be fontos kommunikációt igénylő ügyintézéseket – az indulatok elszabadulhatnak. Ha mégis közlekedünk, fokozott óvatossággal járjunk el, lassan haladjunk, és számítsunk arra, hogy az úton megjelenhetnek „egóbajnokok”. Ne hagyjuk, hogy felidegesítsenek, inkább térjünk ki.

Július közepétől az addig kicsit nehézkes, nyögvenyelősen haladó ügyintézés ismét erőre kaphat, mert a Merkúr végre előre indul. Tehát ha épp lakásfelújítás, építkezés van folyamatban, akkor számíthatunk rá, hogy ami július elején alig akart működni, az a második felében megindul.

A művészetek is végre fellélegezhetnek: a Vénusz hosszú hátrálás után júniusban előre indult, és júliusban egész hónapban kellemes kapcsolódásban van a Marssal. Ez azt jelenti, hogy végre élvezhetjük a művészetek áldását, és nagy szükség is van erre. Menjünk koncertre, nyitott kiállításra, hallgassunk sok zenét, táncoljunk, alkossunk együtt! Ez az egész hónapon átívelő Vénusz-Mars szextil a férfi-nő kapcsolatok alakulásának is kedvez – ne zárkózzunk el most az ölelő karoktól sem.

A GYERMEKKOR VÉGE – A HÁTTÉRBEN A HATALMI KÉSZTETÉSEK

A nyaralásra azonban kétségkívül némileg rányomja a bélyegét az, hogy akárhová menekülnénk, mindenütt szembesülni fogunk a hatalom és rendszer béklyóival. Erre utal az égen, hogy az uralkodást, és az egót is jelképező Nap július közepétől szembekerül a Bak jegyben sorakozó égitestekkel. Az eddigi gyermeki csőlátásunkat („nekem legyen jó, ez a lényeg)” szolgáló szemellenzőt most erőszakkal leveszik rólunk (ha már júniusban kidobtuk a szűrőszemüveget, akkor nem fogjuk érezni ezt a tépő mozdulatot). Ezt a szemellenző-letépést segíti, hogy a hátráló Szaturnusz július 2-án visszalép a Bak jegyébe, és pár hónapon át még ott matat, a hátráló Plútóval és Jupiterrel együtt. Látni fogjuk, hogy mik ömlenek elő a hatalmi hegy gyomrából, és nem valószínű, hogy tetszeni fog. De az a mi közös hegyünk, hiszen a mi világunk beltartalma! A Kos jegyében járó Mars (és bizony itt marad szinte az egész évben!) arról is gondoskodik, hogy ezek meglehetős erővel piszkáljanak bennünket, és „ne legyen egy perc nyugtunk”, amikor nem erre figyelünk.

Nyaralóidőhöz nem illő képet fogok most megjeleníteni: ez a nyár arról szól, hogy miközben mi próbálunk úgy tenni, mint korábban, és fagylalttal a kezünkben sorbanállni a vízicsúszdánál, folyamatosan az az érzésünk, hogy valami miatt nem megy a felszabadultság. Maszkban nem lehet fagyit enni. A kötelező másfél méter miatt a sor az egész strandon át kígyózik. Mindenki próbál nyugodt maradni, de feszülten illeg-billeg. A büfés tripla áron dolgozik, hiszen nem tudja, hogy egy hét vagy két hét, vagy négy hét alatt kell megkeresnie, amit eddig négy hónap alatt szokott. A büfében lévő tévéképernyőn nem a megnyugtató nyári focimeccsek vagy strandröplabda-bajnokságok képei és hangjai futnak, hanem zavargásoké, lélekmozdító, de egymás ütlegelésébe fajuló mozgalmaké, egymást ócsároló politikusoké, vírushíreké és vírus-ellenhíreké, Maszkosok és Maszktalanok hangos vitáié, összeesküvéselméleteké és valódi összeesküvéseké, álhíreké és feltárult borzalmaké …. Szóval, mintha úgy akarnánk nyaralni, hogy közben valahol a háttérben (de mindenki számára érezhetően) a világ fekélyeit, elgennyesedett sebeit kellene néznünk, a benne nyüzsgő férgekkel együtt, főműsoridőben.

Nyilván nem lehet ezt nem látni, viszont a lelkünk pozitív irányultságának megőrzése itt és éppen ezért kulcsfontosságú! A Hatalmi Késztetésekkel, a kiderült és kiderülő hatalmi túlkapásokkal szemben csak egyet tehetünk: nem szembefordulunk velük, nem „harcolunk” és „lenyomjuk”, ahogy ezt eddig próbáltuk forradalmak során (és sosem sikerrel), hanem átengedjük saját hatalmi késztetéseinket a Nagy Egész, a Felsőbb Én szolgálatába.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy figyelünk a halk belső hangra, mit kíván tőlünk. Nem, nem az először megjelenő „a francba ezzel a …. (Bárkivel) …, fel kellene akasztani” – hangra gondolok. Ez ugyanis nem az a belső hang, ez még csak a szándékosan felgerjesztett, hangosan kiabáló egó, és az őt tüzével tápláló, Kosban járó Mars hangja.

A halk belső hang a fegyverletételre szólít fel, továbbra is. Hunyjuk le a szemünket, hallgassunk lágy zenét, és kérdezzük meg, hogy „nekem, személy szerint, mi a teendőm ezzel a felborult helyzettel?” Meg fogjuk kapni a választ, általában egyszerű, hétköznapi cselekedetekről van szó.

Készítsünk a nyaralás alatt akciótervet, hogy a felbolydult, és nyár végén, ősszel még felbolydultabbá váló világban milyen eszközökkel biztosítjuk lelkünk és testünk nyugalmának fenntartását. Hogyan térhetünk vissza a karantén alatt néha megélt (bár kierőszakolt) nyugalomhoz? A kenyérsütésekhez, a közlekedési láz csitulásához?

Olyan akciótervre van most szükség, és a július kiválóan alkalmas ennek kidolgozására, mint amikor tornádó közeleg, és józanul felmérjük, mik azok a pontok az életünkben, ahová kiköthetjük magunkat, amik megtartanak, hogy ne sodorjon el a szélvész. A tornádó esetében sincs különösebb haszna azon vitatkozni, hogy ki miatt keletkezett a tornádó. Át kell nézni, mik a számunkra fontos értékek, amelyek oszlopként megtartanak majd. Ilyenek lehetnek például saját egyéni, egyedi képességeink, készségeink. Mit tudunk adni a világnak, aminek a többi ember örül? Mi az, amiben igazán jók vagyunk, amihez nem kell álarcot viselnünk, nem kell „úgy tennünk, mintha”, hanem simán adhatjuk önmagunkat? Ezek jó, megtartó oszlopok lesznek – mással most nem is kell foglalkoznunk.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban az Anya archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
ANYA ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyag ebben a hónapban KEDVEZMÉNYESEN vásárolható meg. Fedezd fel te is, mit üzen most a benned is élő Anya archetípus!
LETÖLTHETŐ IMAGINÁCIÓ AZ ANYA ARCHETÍPUSSAL - MOST KEDVEZMÉNYESEN>>>