Asztrológiai szösszenetek 2020 február 1 – 29-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Mars-Vénusz/Neptunusz kvadrát távolodik; Plútó-Vénusz szextil; Szaturnusz-Vénusz szextil; Merkúr a Halak jegyébe lép; Merkúr-Uránusz szextil; Vénusz a Kos jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Mars a Bak jegyébe lép; Merkúr előrehaladása megáll; Nap a Halak jegyébe lép; Merkúr hátráló mozgásba kezd; Jupiter-Neptunusz szextil; Mars-Uránusz trigon; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz-Jupiter kvadrát; Nap-Mars szextil; Nap-Merkúr együttállás; Merkúr-Mars szextil; Vénusz-Plútó kvadrát; Merkúr-Uránusz szextil

A mottó: Februárban kevesebb lesz a rossz hír, kicsit visszavonultabbak leszünk, saját ügyeink foglalkoztatnak majd. Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy ott is együttműködést keresünk, ahol eddig elzárkóztunk! Erről szól a Vízöntő és a Halak jegye is.  

Februárban fellélegzésnyi időt kapunk, készülhetünk az együttműködésre. Csendes hétköznapok zajlanak, sok bizonytalan érzéssel és aggódó szorongással. Február 7 és 9 között átmenetileg úgy érezzük, hogy konfliktusos a hangulat, de ez csak átmeneti jelenség. Február második felében hideg, szeles, viharos idő várható, és az ügyintézés-közlekedés ismét erőteljesen lelassul, bár február utolsó napjaiban némileg magára talál. Ennek ellenére, viszonylag kényelmes, hétköznapi, kevés aggódással fűszerezett februárra számíthatunk.

ENYHÜLÉS FEBRUÁR ELEJÉN

Február elején kicsit enyhül a változások szorító ereje, nemcsak az időjárásban tapasztalhatunk enyhülést, hanem a riadalmakban is. A Mars nehéz fényszöge a Vénusszal és a Neptunusszal ugyan még fennáll, de oldódik, ez azt jelzi, hogy a félelem, a bizonytalanság is kissé enyhül, ami januárban sok szempontból meghatározta a hónapot. Február 7-én jegyet vált a Vénusz, a Kos jegyébe kerül, ami arra utal, hogy a nők, és úgy általában a nőkhöz, szeretethez és gyengédséghez köthető dolgok felpörögnek, esetenként harciasabbá, határozottabbá válnak. A két nappal később felálló telihold csak növeli ezt a feszültséget – érdemes ezt nem vitákba, hanem aktív szeretetkifejezésbe fordítani. A február 1 és 15 közötti hét (vagyis épp Valentin-nap környéke J) kiválóan alkalmas tehát bármilyen közös tevékenységre, egymásra figyelő hétvégére kedvesünkkel.

Február 16-án a Mars is jegyet vált, a Bak jegyébe lép, ezzel kicsit ismét felerősíti a harcos, küzdésre sarkalló eseményeket, különösen február 21 körül, amikor az Uránusszal pozitív fényszögbe lép – ebben az időszakban híreket kaphatunk arról, hogy valamilyen küzdelem váratlan sikerrel járt. A Nap Halakba lépésével együtt kicsit homályosabbá, lassúbbá, álmodozóbbá válik minden, különösen azért, mert ugyanekkor a Merkúr is hátráló mozgásba kezd. Ez azt jelenti, hogy a mindennapi ügyeink intézése, a közlekedés, a munkahelyre való bejutás, a kommunikáció és a szerződéskötés megint nehezítetté válik, nagyjából egy teljes hónapig. Hacsak lehet, ne erre az időszakra időzítsük életünk fontos szerződéseit.

VÍRUSOK ÉS EGYEBEK – TANÁRAINK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL

Bár 2020 kétségtelenül illőn beköszönt januárban, hogy mutassa, a változás elkerülhetetlen lesz: hozott híreket új és félelmetes vírusról, nagy erejű földrengésekről Törökországban és a Karib-térségben, sáskajárásról Afrikában, sosem-látott hidegről Kanadában, a britek kiléptek az EU-ból …. egyszóval beintegetett nekünk ez az év. Egyéni szinten, a családok életében is sok helyen történtek váratlan események, változások. Egyelőre a nagy erejű természeti változások a mi területünket elkerülik, mivel főleg a Bak jegyű, és a vele egy négyzetet alkotó többi kardinális jegyet, a Mérleget, a Kost és a Rákot érintik. Kína Mérleg ország, Anglia Kos, Törökország Bak, ahogy Kanada északi része is Bak ….

Nálunk inkább csak a szorongás nőtt ezzel kapcsolatban – a szorongás, ami ahhoz is kötődik, hogy valahol mindannyian érezzük, sok mindent kellene máshogy csinálni. Például, abbahagyni a teljesen értelmetlen hatalmi csatározásokat.

Most februárban az égi jelzések szerint egy kicsit álmosabbá, elmosódottá, homályosabbá válik minden, még a szorongásaink is – éljük normál, hétköznapi életünket.

De az elmosódottság érzését érdemes tisztító „átmosásokra” átfordítani, lelki munkára, terápiákra. Így az anyagi dolgaink nyomatása helyett (február második felében úgysem érdemes szerződéseket, anyagi típusú ügyleteket hajtanunk), szép csendben átrendezhetjük gondolkodásmódunkat és befelé figyelve meghallhatjuk saját lelkiismeretünk, Felsőbb Önvalónk súgását, hogy milyen igazi változást kell elérnünk.

E lelassultabb időszak alatt új eszközöket fejleszthetünk ki magunkban. Ezek egyike például az EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÉSZSÉG. Erre nagy szükségünk lesz. Félre kell tenni a „Minden rossznak valaki más az okozója”-gondolatot, és sajnos, azt a belső vágyunkat is, hogy „én nyerjek”. Tárgyalni kell az általunk borzalmasnak tartott emberekkel is, meglátni szempontjaikat, és együttműködni minden olyan területen, ahol lehet.

Most kapunk egy kis pihenőidőt, amikor magunkba nézve megláthatjuk: „Hol folytatok én hatalmi harcokat? Hol akarok mindenáron nyerni? Hogyan tudom abbahagyni?” Segít, ha beazonosítjuk azokat a helyzeteket, ahol az efféle gondolatok megjelennek: „Hát én aztán juszt se, soha! ” – ezek azok a pontok, ahonnan el lehet indulni, és végiggondolni, hogy mi van, ha mégis? Ha karba tett kéz, összevont szemöldök, vagy ellökő mozdulat helyett azokat a pontokat keressük, ahol van együttműködés?

Bolygószinten csak együtt nyerhetünk. És kicsiben kell elkezdeni a változást, magunknál, a környezetünknél. Hogy milyen gondolkodásmódbeli változásra van szükség, arról egy másik blogbejegyzésben írtam, itt: https://asztrocsaladallitas.hu/mit-akar-tolem-a-nagy-valtozas/

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Szabadító archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Szabadító archetípus>>>