Asztrológiai szösszenetek 2020 augusztus 1 – 31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Merkúr-Plútó szembenállás; Nap-Uránusz kvadrát; Merkúr-Szaturnusz szembenállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Mars-Jupiter kvadrát; Merkúr az Oroszlán jegyébe lép; Vénusz a Rák jegyébe lép; Merkúr-Uránusz kvadrát; Mars-Plútó kvadrát; Uránusz előrehaladása megáll; Nap-Merkúr együttállás, Mars trigonban; Uránusz hátrafelé indul; Vénusz-Uránusz szextril; Nap-Hold együttállás (újhold), Merkúr együttállásban; Merkúr a Szűz jegyébe lép; Nap a Szűz jegyébe lép; Mars-Szaturnusz kvadrát; Merkúr-Uránusz trigon; Vénusz-Jupiter szembenállás;  Vénusz-Neptunusz trigon; Merkúr-Jupiter trigon; Vénusz-Plútó szembenállás; Merkúr-Neptunusz szembenállás

A mottó: Augusztus nagyon meleg, de egyben borongós hónap is – már érezhetők lesznek a nehéz ősz előszelei, bizony kileng a feszültségindikátor. Mégis, legcélszerűbb nem kifelé nézni, nem ezekre fókuszálni, hanem magunkra: hogyan és mitől lesz a világunkban újra életöröm? Fókuszáljunk a hetvenes évek vidám színeire.      

Augusztusban úgy haladunk előre, mint amikor már érezhető jelei vannak a viharnak: dörög az ég, a hőmérséklet egyre emelkedik, vagy épp zuhan, itt-ott villámok cikáznak, sokan szedelőzködnek a strandon, indul a feszült kocsisor menedéket keresve… de mindig van néhány ultrabátor, aki épp a feltámadó szélben rohan be a tóba szörfözni. Viharhelyzetben mindenki feszültebb – ennek kezelését kell begyakorolnunk augusztusban. Azért még lesz néhány nyaralásra alkalmas hét – de már nehezebb külső események is megjelennek a horizonton. Belső munkára van szükség, akár dolgozunk, akár szabadságon vagyunk: mi az, ami az életörömet, a pozitív, szeretetteli gondolatokat képes fenntartani bennünk? A huszadik század hetvenes éveinek idétlenül abszurd mintái, retro-vígjátékai segíthetnek ebben. Például a Picasso kalandjai https://www.youtube.com/watch?v=p_xeyLpuh-M

 

ELŐSZELEK ÉS FESZÜLTSÉGEK

Augusztusban már valószínűleg kapunk némi előszelet abból, ami ősszel ránk vár - a Merkúr, mint „az Istenek Hírnöke”, nagyon gyorsan átszalad a Rák végétől a Szűz közepéig, egyetlen hónap alatt. Hírnökként sok-sok égitesttel kerül kapcsolatba, elsőként mindjárt a Bak végi bolygótömörüléssel áll szemben, vagyis, augusztus elején mintegy „aktiválja” a Bak jegyében járó, változást hozó bolygókupacot. Ezért augusztus első néhány napja, nagyjából 4-ig, nehézségeket tartogat. Mivel a Rák jegyében jár a Merkúr, ezért elsősorban érzelmi típusú nehézségekre gondolhatunk – elengedések, nyomasztások, feszültségek, szorongások most intenzívebbé válnak az életünkben, különösen azokon a területeken, amelyeket korábban igyekeztünk a szőnyeg alá söpörni („á, jó lesz még ez a munkahely”; „nincs semmi baj ezzel a párkapcsolattal, csak kicsit beszürkült, ennyi az egész, de ez normális”; „mintha kihasználnának a barátaim, de biztos csak képzelem” stb.stb, kinek, melyik ismerős).

A feszültségek mellett a vizek is veszélyt jelentenek számunkra ebben az időben, ezért különösen figyeljünk oda a nyaralásnál, csak óvatosan vállaljuk a mélyvizeket, a folyóátúszásokat stb.

Augusztus 5-én a Merkúr az Oroszlánba lép, ezzel megkezdődik a száraz idő, kevesebb lesz a csapadék, mint korábban, inkább a hőség és a szélviharok jelentenek problémákat, különösen augusztus 10-12 között. Augusztus 12-étől indul a Mars nehéz fényszöge a Plútóval: ez erőszakos jelenségekre, hő okozta természeti katasztrófákra (akár vulkánkitörésekre), indulati feszültségekre utal – tényleg nem érdemes most messzire utazni, nagyobb tömegrendezvényekre menni, indulatok, erőszakhullám fenyegethet bárhol a világon. Ez a fényszög a koronavírus-helyzet újabb fellobbanását is jelezheti.

Utána lesz egy nyugodtabb tíz nap, amikor készülődhetünk, takarítgathatunk, tisztogathatjuk a környezetünket és az elménket (különösen az augusztus 18-i, Merkúrral együtt álló újhold alkalmas erre).

Augusztus 20-án, ’idénnemmegtartott’ nemzeti ünnepünkön lép a Merkúr a Szűz jegyébe és indul visszafelé az Uránusz – meglepő hírekre, váratlan intézkedésekre számíthatunk, különösen 25-én.

Az augusztus végi időszak nem könnyű – pontossá válik a Mars-Szaturnusz kvadrát, ami az akaratunk, a tennivágyásunk korlátozását jelentheti, esetleg újabb fizikai korlátozásokat is. Érzelmeinkben is igen szélsőséges megnyilvánulásokat tapasztalhatunk, semmi sem tűnik jónak és elviselhetőnek. Az iskolakezdés tehát korlátozásokkal, feszültségekkel és morgolódásokkal indul majd, előre jelezve azt, hogy decemberig kifejezetten sok alkalmazkodóképességre lesz szüksége tanároknak, diákoknak, szülőknek egyaránt. Érdemes erre lélekben készülni. A hónap végére az eső is megérkezik.

A közlekedésben külön kiemelem az augusztus 1-2-3-i hétvégét, 10-ét, 12-ét illetve augusztus 24-25-ét – ezeken a napokon inkább parkoljunk le. Ne ekkorra tervezzük a hosszabb utazásainkat. Ha mindenképpen útra kell kelnünk ezeken a napokon, háromszor nézzünk körül mindenhol és háromszor lassabban menjünk, mint szoktunk, akkor is, ha villognak, ránk jönnek hátulról, amire mostanában, az indulatok elszabadulásának idején, bizony sokszor lesz példa. Nagy levegő, lágy zene, tripla figyelem a kormánynál.

ÚJ KÉRDÉSEK, ÚJ GONDOLKODÁSMÓD - AZ ÉV UTOLSÓ HARMADÁNAK ÜZENETEI

Az év utolsó harmadának jellemző bolygóállásai már augusztus során felállnak az égen. Öt lassú bolygó (Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó, Jupiter) hátrál, ezek közül három kvadrátban (nehézségeket mutató fényszögben) a hihetetlenül erős, akaratjelölő Kos Marssal.

Ez az év további részében gyakorlatilag végig érvényben marad, többé-kevésbé – azt jelzi, hogy a makacs elképzeléseinket, az egós akaratunkat most félre kell tenni egy jó ideig, bármiről legyen is szó. Most kell a belátásunkat, és az elfogadókészségünket, a bennünk lévő alázatot és bizalmat a Nagy Egész felé, valóban felszínre hoznunk.

Természetesen, ez sokunknak nem tetszik. Hát micsoda dolog az, hogy már „évek óta semmi nem megy, amit akarok?” Micsoda dolog az, hogy „rosszul élek, miközben szeretnék jobban élni?” (bármit jelentsen is ez). Hát hogy veszi magának a bátorságot az Univerzum ahhoz, hogy kéréseimet rendre nem teljesíti?

Az iránnyal van a baj. Ezen a nyáron fel kellett nőjünk, most már felnőttként kezel bennünket, egységesen, az Univerzum. A felnőtt kérdései nem arról szólnak, hogy „mikor kapom meg végre a nyalókámat?” „mikor jön el végre a herceg fehér lovon, miközben én itt aluszkálok az üvegkoporsóban, vagy értelmetlenül nyomom a bányában, mint a törpék, csak mert mindenki így csinálja?” A Hófehérke alapmű a felnövekedésről. 
https://www.youtube.com/watch?v=Ujs00e8TqrQ:

Van sok gyémántunk, csillogó
Meg rubintunk is millió
Csak azt volna még tudni jó,
Hogy mindez mire való.”

Hát igen, most már tudni kell, hogy mindez mire való. A „jólétről” kialakított nézeteinket felül kell vizsgálni. Mitől is vagyunk „jól”? Igen kevéssé valószínű, hogy a legújabb okosórától…. a Spitzbergákon készített szelfitől, amelyen épp mangót fogyasztunk… vagy a legújabb hibrid autómodelltől. Ezek játékszerek, és a játékszereknek, jó esetben, csak a gyerekek örülnek. A felnőttnek más fontossági sorrendje van – ennek elfogadása szükséges most ebben a néhány hónapban. Hiába nyomjuk a Dislike gombot – akkor is el kell fogadnunk, nagyjából úgy, mint a „Cookiek”-ról szóló hozzájárulást, ha tetszik, ha nem. Dislike helyett „Accept/Approve” – vagyis: Elfogadom, ami jön.

A felnőtt kérdései ugyanis arról szólnak, hogy  „hol és hogyan tudom hasznossá tenni magam, milyen vonalon tudom leginkább segíteni a világot és benne a többi embert?”  Vagyis, a „mikor?” és „mennyi?”  típusú kérdéseket a „Hol?” és a „Hogyan?” fogja felváltani – hiszen csakis így kerülhet a válasz elő belőlünk. Nem kívülről jövő nyalókaadományokra kell várni durcásan – ha valaki még mindig ezt szeretné, akkor számára rossz hírem van: hiába vár, és hiába durcizik, ez senkit nem fog érdekelni.

Szerencsés esetben ezeken a témákon („hol, hogyan?”) már korábban elgondolkoztunk, és vannak elképzeléseink – arra kell menni, ahol hasznossá tudjuk tenni magunkat és együtt tudunk működni másokkal. Ez lesz a felnőttlétben az öröm első számú forrása.

Ezek lesznek a túljutást, a változást segítő pontok. Bátran meg kell bízni azokban a belső késztetésekben, intuíciókban, amiket szívesen csinálunk – ahogy a helyzet nehezedik, ezek lesznek megtartó oszlopaink, amikor a korábban felállított díszleteink letűnnek. Idáig mindig Excel-táblákat tologattam a „bányában”, de igazából mindig is utáltam, mert titokban sütni szeretek inkább? Akkor miért ijednék meg, ha beomlik a bánya? Az emberek a süteményeimnek jobban örülnek majd, mint az Excel-tábláimnak, amiket igazából senki nem nézett meg…

Nem érdemes félni a változástól. Úgy van ez, mint a sodrásban: ha az erős sodrással szemben akarok menni, akkor nem megy semmi – ha hagyom, hogy vigyen a víz, és megvannak a fenntartó kapaszkodóim, akkor előbb-utóbb úgyis partot érek.

Ebben a néhány hónapban változni fog minden, főleg a pénzről, a pénzkeresetről és az abba fektetett biztonságról kialakított nézeteink. Ahogy a törpék se tudták, mindez mire való, mi sem tudjuk – a biztonságunk ugyanis nem ezekben van. Azért jönnek a változós, és „nehéznek” minősített események, hogy erre rájöjjünk.

Bár nehéznek ígérkezik, hogy a külvilágról levegyük a tekintetünket, mégis erre van szükség. A külvilágban semmit nem fogunk tudni megváltoztatni. Hiába söpörjük el az egyik útált dolgot, azonnal ott van előttünk a másik. Most nem kell azzal foglalkozni, hogy mások mit és hogyan csinálnak – nem ezek nehezítik meg az életünket, hanem saját szemléletünk, a régi gondolkodásmódunk, régi kapcsolati mintáink elengedésének képtelensége. Engedjük el most a szorosan tartott irányító gyeplőt, feküdjünk le a csónakban, öleljük át a számunkra igazán kedveseket, és csurogjunk az árral.  

Nagy, euforikus szabadságélménnyel jár, ha végre sikerül.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Király archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KIRÁLY ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyag ebben a hónapban KEDVEZMÉNYESEN vásárolható meg. Fedezd fel te is, mit üzen most a benned is élő Király archetípus!
LETÖLTHETŐ IMAGINÁCIÓ A KIRÁLY ARCHETÍPUSSAL - MOST KEDVEZMÉNYESEN>>>