Asztrológiai szösszenetek 2020. április 1 – 30-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Mars-Szaturnusz együttállás, kvadrátban Uránusszal; Vénusz az Ikrek jegyébe lép; Vénusz-Szaturnusz, Mars trigon; Merkúr-Neptunusz együttállás; Jupiter-Plútó együttállás; Mar-Uránusz kvadrát; Nap-Hold szembenállás (Telihold) ; Merkúr-Jupiter-Plútó szextil; Merkúr a Kos jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz szextil; Nap-Jupiter-Plútó kvadrát; Merkúr-Vénusz szextil; Nap a Bika jegyébe lép; Nap-Szaturnusz kvadrát; Nap-Hold együttállás újhold), együttállásban Uránusszal, kvadrátban Szaturnusszal; Merkúr-Plútó kvadrát; Nap-Uránusz együttállás; Plútó hátrafelé indul; Vénusz-Neptunusz kvadrát; Merkúr a Bika jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Nap-Uránusz-Merkúr együttállás 

A mottó: Zajlanak a változások, egyszerre dermedten és mégis erőszakosan.  A régi világ tömeges szintű lebontása várható mindenhol, mindenféle eszközökkel, de elsősorban rendeletekkel és határozottsággal. Nem érdemes ezzel szembemenni, inkább elfogadni kell. A fiatal nőkön (Vénusz) a világ szeme, ők tudják könnyedségükkel enyhíteni a helyzet zordságát, és az apró, hétköznapi, otthoni tevékenységek.
   
Megismertük tehát, mit hoztak a márciusi nehéz állások, és mi az a nagy változás, amivel ránk köszöntött az asztrológiai újév március 20-án. Április hónapja végig ennek a változásnak a jegyében zajlik, csak egy kicsit nagyobb erőszakossággal, a helyzethez illően azt is mondhatnánk, hogy virulensen. Szorongás, feszültség, bizonytalanság, ideges villongások, vibrálások – és ezek érzelmi feldolgozása zajlik ebben a hónapban. Minden eszközt ragadjunk meg az érzelmeink folyamatos „karbantartására”. 

AZ ÁPRILIS A MASSZÍV, TÖMEGES SZINTŰ LEBONTÁS HÓNAPJA, EGYÉNILEG ÉS GLOBÁLISAN

Április elsején áll fel a Mars-Szaturnusz együttállás a Vízöntő elején,  ami aztán az egész hónapra jellemző marad. A Szaturnusz a Vízöntőben, gyakorlatilag azt jelenti, hogy a társasági élet (Vízöntő) elidegenedik, befagy (Szatrunusz), legalábbis arra az időre, amíg a kvadrát az Uránusszal fennáll, tehát áprilisban még a korlátozás a jellemző.  A Vízöntő Mars a szabadság, szabadosság, egyéni „azt-csinálom-amit-én-akarok” jelzése – tehát ez fut bele  egy nagyon erős, uralomban lévő Szaturnusz gátjába. A Mars az akaratunk képviselője is, ez lesz leginkább korlátozva. Semmit sem lehet, amit akarok.  Április első hét napjában az erre való ráébredés lesz a legerősebb , ami, természetesen, dühöt, haragot, frusztrációt ébreszt mindenkiben. Elindul a hibáskeresés, a másokra mutogatás, és az ingerültség dühe, amit kőkeményen kordában kell most tartani kívül is és belül is.

Egyéni szinten készüljünk arra, hogy ezek az energiák önmagunkban is ott vannak, így a frusztráció, a harag érzése (részben a bezártság, részben pedig, a bizonytalan jövő miatt – mindannyiunkban erősebbé válik. Kellene nagy „haragvóbödönöket” létesíteni, ahová mindenki beleordibálhatja a dühét, aztán még kövekkel is megdobálhatja. Normális utakat találni az agresszió menedzselésére – általában a futás, ugrálás, erőteljes harci táncok (ha a szomszédok idegesek ettől, ők is becsatlakozhatnak  ), a nehéz kerti munka (ásás, faaprítás, betonozás), és a közben feldolgozott gondolatok segíthetnek ezen. Nagyon tudom ajánlani a kiürült műanyagpalack-taposást, gyűrögetést, akár kollektív családi elfoglaltságképp, felszabadító és még környezetbarát is (kisebb lesz a szemét).

Tovább folytatódik, csak nagyobb ütemben, a régi életünk lefosztása rólunk. Már nagyon messzinek tűnik a „normál” működés, és az „abnormál” működésben elsőképpen a szabadságvágyó gondolatok jönnek előtérbe (Mars-Uránusz kvadrát) – ilyenkor gyakran megeshet, hogy most „nyugodtan bemutathatok már a főnökömnek, hiszen úgyse lesz munkám”, „már minden mindegy, akkor nem kell tartani a civilizált képet, járhatok alsónadrágban”, stb. A régi élet lefosztásának része az is, hogy amíg az új gondolkodásmód nem érkezik meg, intenzív ürességet, unalmat élünk meg, már az sem szórakoztat, ami korábban még igen (posztírások, filmek stb.). Ahogy Chris Mann Adele-paródiájában is látható, ez össznépi életérzés lesz, különösen a fiatalabbak körében, akiknek a multitasking volt az életük, és most az is jó, ha egyféle tasking, a tablethasználat, marad ebből….  
https://youtu.be/M5azNpTwVk8 

Az egész Kos hónapban ennek az idegesítő érzésnek, és a kényszerűségből visszafogott cselekvési vágyunknak a kombinációját érezhetjük – a mélypont, várhatóan, a Nap Bikába lépésekor, az április 23-i újholdnál lesz, ami megalkotja a feszült háromszöget korlátozás és a kitörés között (Nap-Hold-Uránusz kvadrát Mars,Szaturnusz).

Minden eszközt meg kell ragadnunk arra, hogy a külvilágbeli események, korlátozások, idegesítő, lázító hangok, és a belső feszültségeink enyhítését biztosítsuk! Ez a hónap, sajnos, nem az örömökről szól. Talán legkönnyebb valamiféle elengedős nyugalommal, az apró szépségekbe (Vénusz, a szépséget képviselő égitest a legpozitívabb ebben a hónapban!) beletemetkezni, virágot ültetni, új süteményrecepteket kipróbálni, lányregényeket írni és olvasni, és nem hallgatni az őrjítően rohanni akaró Kos Merkúr (az állandó hírek, a belső elmepörgés) folyamatos, de igen hamis megoldási javaslataira. A leglényegesebb, egyéni szinten:  NE MOST AKARJUK MÉG KITALÁLNI, HOGYAN TOVÁBB, mert csak őrülten negatív elmeszülemények jutnak az eszünkbe. Folyamodjunk a Vénusz túlélési technikáihoz, forduljunk a napsütéshez, a madarak csiripeléséhez (és hallom, hogy már ez a javaslat is rettentően dühös gondolatokat ébreszt a fejünkben), de mégis, ennél jobbat nem tehetünk most, a lefosztás időszakában. Majd eljön az építkezés is, de még arra kicsit várni kell. Még nem vagyunk „ott” smiley , bármilyen nehéz is ezt kibírni.  A mesék nagyon jól tudják, hogy a „hetedhét országon is túl”-ra menni, az bizony, időigényes. wink
https://www.youtube.com/watch?v=-Ege2zzzcis

KOLLEKTÍV SZINTEN IS MASSZÍV ÁTALAKULÁS – HÚSVÉTI ÜNNEPEK MÉLYALTATÁSBAN

Kollektív szintem sem könnyű megélni ezt a hónapot. A teliholddal, valamint a Jupiter-Plútó együttállásával (ápr.5-8) elindul a berobbanása az új helyzetnek, valószínűleg a járványhelyzet is rosszabbodik ekkor, de nem csak ez. Szinte mindenhol a vezetés, a hierarchia csúcsa (legyen ez cégvezetés, vagy kormány), most felfokozódik, és túl nagyra fújja magát, a régi eszközökhöz nyúl, amik eddig „beváltak”, nem véve igazán tudomásul, hogy ilyen helyzet még nem volt a világban. De egyben, mint egy túl nagyra nőtt lufi, ki is pukkan majd, önmaga paródiájává válik. A politikusok dörgedelmes szlogenjei, pattogó cégvezetők képe egyre abszurdabb egy leállt világban, ahol igazából már senki sem figyel rájuk  – ezt fejezi ki például a Jupiter-Plútó együttállás, és a Nap kvadrátja velük április közepén. Akárki ágál most akármi mellett-ellen, valahogy nem tűnik sem igaznak, sem hitelesnek, és a jelenleg bűvöletből ébredő emberiség még csak azt érzékeli, hogy már nem igazán érdekli, amit a megmondóemberek megmondanak, hanem odafordul önmagához. Képzeljük el, ami a valóság: hogy a megmondóemberek megmondanak, de a téren előttük már nem áll senki, hogy meghallgassa őket! Íme a kiürült nagyvárosok: https://www.facebook.com/watch/?v=1307886012744603

Mert mindenki egyénileg, a saját életében összefogva a saját maga által kedvelt emberekkel, jó megoldásokra jut. De a megoldások ideje még nem most van. Most a „mélyaltatásos túlélés” (Merkúr-Neptunusz együttállás, Jupiter-Plútó együttállás) ideje van, amíg a kollektív pszichénk szerkezete felkészül az újra. Az orvostudomány is így gyógyítja a komoly fejsérüléseket  – most világszinten a FEJünkkel, a gondolatainkkal van a baj.  Mesterséges kómában vagyunk tartva, hogy új emberként születhessünk majd meg. Ábrándozzunk, aludjunk, amennyit csak bírunk!

Ez az egészség jele, az elfordulás a hírektől, és az eseményektől, a bezártságban (Nap-Uránusz, Merkúr Uránusz kvadrát) amik felett nincs kontrollunk, és az odafordulás afelé, ami felett van: önmagunk, a közvetlen környezetünk, és a hozzánk közel állók (Merkúr-Vénusz szextil árpilis 19-én). Természetesen, figyeljünk oda egymásra, legyünk tekintettel másokra. De élvezzük, hogy most mást, máshogy kell. Merjünk aludni többet, nyugodtan nassolni, mozogni, feleslegesnek vélt dolgokat olvasni, szőni-fonni, képet festeni, verseket írni, zongorázni. Ezeket eddig, mind nem csináltuk.

A külvilágban ijesztő dolgok látszódnak és történnek, ahogy a nagy változásokkor mindig is szoktak. De ezek, ahogy az asztrológiában az égitestek járása mutatja, mindig lecsengenek egyszer. Ez is le fog – még akkor is, ha áprilisban ez még nem látszik, májusban már könnyebbség jön.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Harcos archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
https://ritualtanc.com/archetipusok/harcos/