Asztrológiai szösszenetek 2019. november 1 – 30-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Vénusz a Nyilas jegyébe lép; még él a Mars-Szaturnusz kvadrát; Merkúr hátráló mozgásba kezd; Mars-Plútó kvadrát; Nap-Szaturnusz szextil; Nap-Neptunusz trigon; Szaturnusz-Neptunusz szextil; Merkúr-Plútó szextil; Nap-Hold szembenállás (telihold); Mars-Jupiter szextil; Merkúr-Szaturnusz szextil; Nap-Plútó szextil; Merkúr-Neptunusz trigon; Vénusz-Neptunusz kvadrát; Merkúr hátrálása megáll; Mars a Skorpió jegyébe lép; Nap a Nyilas jegyébe lép; Merkúr elindul előre; Mars-Uránusz szembenállás; Vénusz-Jupiter együttállás; Vénusz a Bak jegyébe lép; Neptunusz hátrálása megáll; Nap-Hold együttállás (újhold); Neptunusz előre indul; Merkúr-Neptunusz trigon; Vénusz-Uránusz trigon; Merkúr-Szaturnusz szextil

A mottó: Nehéz hónapkezdés után enyhülés jön – csak a közlekedés és az ügyintézés marad továbbra is nehezített. Felelősségteljes és előrelátó gondolkodással, befogadással, elfogadással és lágy zenéket hallgatva egész jó kis hónapot rendezhetünk be magunknak.

November sokkal szerethetőbb lesz az előző hónapnál, ha az első öt-hat napban nem engedünk az egós, „majd-én-megmutatom-kinek-van-itt-igaza” késztetéseknek. November 7-ét követően már kifejezetten jól érezhetjük magunkat, csak arra legyünk felkészülve, hogy az ügyintézés és a közlekedés továbbra is lassú, sok vargabetűvel. A Neptunusz átható, néhol homályos, tünékeny, felemelő és angyali égi energiájával érdemes barátkoznunk ebben a hónapban, fizikai és lelki téren egyaránt. Halvány színekkel telt őszi ködös hangulat a jellemző.

NOVEMBER KICSIT KÁRPÓTOL BENNÜNKET A NEHÉZSÚLYÚ OKTÓBERÉRT

November elejére még az előző hónap végi súlyos energiák a jellemzőek (október két utolsó hétvégéjén 40 halálos baleset történt az utakon!), nagyjából öt-hat napig. Konfliktusok, ebből fakadó sértődések, lehangolt hangulatok, az egók és az akaratok összecsapása (Mars-Plútó kvadrát) jellemző erre a nem egészen egy hétre. A nők is harciasabbak lesznek, ezt jelzi, hogy Vénusz a tüzes Nyilas jegyébe lép, mindjárt november elsején. A dolgokat tetézi, hogy 3-án a Merkúr hátráló mozgásba kezd az égen, ami arra utal, hogy minden ügyintézés, minden pörgés, minden kommunikáció és a közlekedés ismét nehezített lesz.

Mindezt úgy tudjuk a leginkább kezelni, ha tudatosan felkészülünk rá. A közlekedésben – különösen a hosszú hétvégi utazásokban – duplán odafigyelünk, szándékosan inkább lassan haladunk, senkit nem akarunk „megdorgálni” őrültnek látszó viselkedéséért. Reggelente bevesszük a megemelt adagú Türelem-tablettát, hogy kibírjuk, hogy a papírokkal ismét vissza kell menni, hogy a közlekedési dugókban ácsorgunk, hogy a kommunikációnkban azt éljük meg, hogy nem értik, csak harmadjára, amit mondunk. Ha sikerül tudatossággal átélni a nehezítettséget, azt tapasztaljuk, hogy az igazán nehéz dolgok elkerülnek minket, és legfeljebb apróbb bosszúságokon kell túltennünk magunkat.

November hetedikét követően az égitestek „megkegyelmeznek”, és egymás támogatva, segítve működnek, tehát, ha lassan is, mégis azt fogjuk érezni, hogy egész novemberben haladnak a dolgaink. Mivel a Szaturnusz továbbra is a Bak jegyében jár, ne feledjük, hogy a felelősségvállalás itt is alapvető: semmilyen hebehurgya, mások szempontjait nem tisztelő, másokat kihasználó cselekedet nem támogatott ebben az időszakban! „Csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen…” – nem véletlenül tanulta meg mindenki az iskolában ezt a fontos verssort. 

A legnagyobb előrelépéseket november utolsó tíz napja hozza, amikor a Merkúr hátrafelé haladása megáll, és ismét előre indul. A Mars is átlép a Skorpió jegyébe, ahol otthon érzi magát, ereje teljében lesz, és rögtön nekilát mindennek. Egyedül a november 24-én létrejövő Mars-Uránusz szembenállás idején vigyázzunk, hogy ne legyünk túl hirtelenek se testi mozgásban, se vezetésben, se lelkiekben, mert ez a fényszög szakításokat, szakadásokat, töréseket, eséseket, akár természeti kitöréseket is jelez, ha a Marsi energiák túlcsordulnak. Tripla adag Türelem-tabletta, a lendületes ügyintézés mellett.

A hónap vége jó időszak: négy égitest van saját otthonában, ahol csak úgy szárnyalhatnak az energiái (Mars, Jupiter, Szaturnusz, Neptunusz), két további bolygó pedig erőben van (Vénusz és Nap). Különösen használjuk ki a Nyilas Jupiter ajándékait, mert ez a bolygó csak e hónap végéig marad saját jegyében: legyünk bőkezűek, optimisták, fogadjuk el a szeretetet, a segítséget, ajándékokat, fogadjunk be más nézeteket – a Jupiter, ha elfogadással találkozik, ajándékokat ad. Novemberben mindebben részünk lehet, ha hagyjuk.

NOVEMBERBEN A MERKÚRTÓL A NEPTUNUSZ VESZI ÁT A FŐSZEREPET

Ebben a hónapban a legtöbb fényszöget, kapcsolódást a Neptunusz bolygó hozza számunkra, úgyhogy a Neptunusz által hozott minőséghez jó kapcsolódni! A Neptunusz nem földi energia, hanem az égi, ebből is az angyali dimenzió küldötte. Földi szinten tejfehér ködöt, homályt, puhaságot, álmosságot, néha zavarodottságot és illúziókat hoz (nem látunk tisztán, azt látjuk, amit szeretnénk) – ez gyakorlatilag október végén már meg is érkezett.

Ugyanakkor kapcsolattartást is jelez az égi, angyali energiákkal, és a hozzájuk való ideiglenes felemelkedés lehetőségét. Mi segíthet ebben? A Neptunuszhoz tartozó művészetek: a kép, a fotózás, a festés, a zene és a filmek – a ködös külső térből váltsunk át a befelé forduló, spirituális, meditatív tevékenységekre. https://www.youtube.com/watch?v=MefovTGtNVI

Ha így teszünk, most nagyon hasznos meglátásokban, sok-sok intuícióban, váratlan égi segítségben lehet részünk, különösen november utolsó három napjában, amikor a Neptunusz is elindul előre.  Bátran hagyatkozzunk most a belső hangra, a külső mézesmázos hívogató csillogással szemben, ez mindig igazat mond.

Összességében nem lesz rossz hónap a november, sok intuitív meglátással, ötlettel, ha lassan is, de haladnak a dolgaink!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Mágus archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Mágus archetípus>>>