Asztrológiai előrejelzés Szilágyi Katitól májusra

A mottó: Május a legelső hét kivételével átmeneti pihenőidőt hoz – különösen a hónap második fele lesz egészen örömteli. A Nagy Igézetvarázslás is kezdetét veszi

A tree with purple flowersDescription automatically generatedÁprilis kifejezetten zűrös energiákkal bírt, úgyhogy jó hír lehet sokunknak, hogy a május nyugodtabb hónap lesz.  Bár a Mars-Neptunusz együttállás jelzi, hogy esővel indul, és a Jupiter-Uránusz meglepetéssel teli együttállása nem múlik el teljesen, mégis várhatóan kevesebb lesz a kifejezetten ijesztő esemény – ezt talán senki nem bánja smiley Már el is felejtettük, milyen egy nyugalmas, tavaszi, rövidnadrágelővevős hónap….Május közepén ugyan felbukkan a szórakoztató elvakítás és manipuláció lehetősége is; mégis, aki szerelemre vágyik, nem fog csalódni: a hónap második fele kifejezetten alkalmas a vénuszi örömökre.

 

MÁJUSI ÖRÖMÖK ÉS A CSILLÁMPÓNI

Április a jelzett energiáknak megfelelően hozta az intenzitást az életünkbe. Bár Magyarországot a természet megkímélte, a világ más pontjait komoly természeti események, katasztrófák sújtották. Nálunk inkább a kiszámíthatatlanság és a bizonytalanság az, ami leginkább megtizedelte a jókedvünket, illetve a hátráló Merkúr és az akaratkorlátozást jelölő Mars-Szaturnusz együttállás akadályozott bennünket a normál életben.

Az áprilisi hónap második felében létrejövő Jupiter-Uránusz együttállás, ha tágan is, még májusban is él, úgyhogy meglepetésekben lehet részünk továbbra is – de az a fajta meglepetésekkel teli, mégis megrekedt állapot, amit áprilisban sokan érezhettek, májusra feloldódik.

Tavaly is volt egy pihegő-lihegő hónapunk az évben, 2024-ben ezt a májust várhatjuk ennek.

A hónap legelső napjai még a Mars-Neptunusz együttállás esőztetős energiájában telnek, váratlan viharokkal. Ezek különösen 2-án és 3-án lehetnek erőteljesek, ekkor ugyanis a Plútó egy pozitív fényszöggel turbósítja a Mars-Neptunusz energiáját. Esernyőt a kézbe az eső, levélnehezéket a zsebbe a szél ellen e két nap során!

2-án a Plútó előre haladása megáll, és hosszú hátrálásba kezd a Vízöntő jegy legelső két fokán, majd szeptembertől még néhány hétre visszahátrál a Bak jegybe is. Október közepéig hátráló mozgása lesz – akiknek a Vízöntő jegy legelején, vagy a Bak jegy legvégén található fontos égitest vagy személyiségjelölő, azok érezhetik úgy, hogy sokadszorra tör ki náluk az érzelmi-, és eseményvulkán különböző erősséggel.

Alapvetően kellemesebb energiákat ígér a május, haladnak az ügyeink, nagy vígságban szervezünk, teszünk-veszünk.

7-én az újhold a Vénusszal való együttállásban áll fel, és egy támogató fényszöget kap a Szaturnusztól: felelősségteljes, kedves és odafigyelő hónapot ígér ez az állás, most örülhetnek azok, akik rendszeresen mantrázzák, hogy „történjen már végre valami jó”. Persze, a Jupiter-Uránusz meglepetésdömping együttállása miatt valószínűleg nem biztos, hogy pont az a jó történik, amire várnak – de valami jó biztosan smiley

Ezzel az újholddal indul ugyanis útjára az a négyes együttállás, ami különböző formában, de egészen a hónap végéig kitart! A Nap és a Vénusz beéri, és ismét -összeköti a Jupitert és az Uránuszt. Váratlan örömök, új, érdekes, hirtelen kezdetek, derült égből lecsapó szerelmek jelentkezhetnek ebben az akácillatos hónapban.

A horse with wings running through waterDescription automatically generated16-án a Merkúr a Bika jegyébe lép, kicsit lelassulunk, kicsit bemerevedük helyzetekbe, de nem sokáig, mert a Merkúr és a Plútó nehéz fényszöge ugyanebben az időszakban kimozdít majd bennünket makacs ragaszkodásunkból. A május közepén lévő néhány nap egy fortyogó, tömegrendezvényes időszaknak ígérkezik, különösen a 17-20-a közötti hétvége. Tiszta szerencse, hogy 20-án a Nap az Ikrek jegyébe lép, és ezáltal minden makacsság és nyakasság fellazul, feloldódik – örülünk majd, mert kezdetét veszi a Nagy Májusi Igézetvarázslás. Mint ebben az idősebbek számára ismerős régi mozgalmi dal cukrosított változatában.

A Jupiter ugyanis ekkor együtt áll a Vénusszal, mindezt Neptunusz szextilben, Nap-Plútó trigonban: nem lesz olyan fantasztikus ígéret, ami ekkor el ne hangozna. Csillámpónik és bőségszaruval megrakott unikornisok fognak galoppozni az elénk varázsolt égen, csak győzzük befogadni a szórakoztató örömcukormázt …A Nap-Plútó trigon azért óvatosságra int, hogy az égből hulló aranykonfetti mögött, akár a tehetségkutató műsorokban, elég komoly hatalmi manipuláció is van.

Ebben az időszakban azonban semmiféle lóláb nem lóg ki tettenérhetően (legalábbis, még májusban), mivel a Jupiter 26-án az Ikrek jegyébe lép, hatványozódik a szavak hatása.

Mindez kicsiben és nagyban is így lesz: csupa jó dolgokat kapunk (kicsiben), de mindig lesz valami elvárás érte cserébe. Óvatosak legyünk a szóáradattal! A Vénusz és a Jupiter is az Ikrek jegyébe lép, felfokozza a szóbeli ígéreteket. Ha lehet, ne most higgyük el szer-, vagy italfüggő rokonunknak, ismerősünknek, hogy örökre megváltozik….

Persze, a cinikus látásmódot félretéve, azért a 23-i teliholdban, amikor a Vénusz és a Jupiter is az Ikrek jegyébe lép, történhetnek velünk felemelő, örömteli érzelmi dolgok is. A pártalanok párt találhatnak, a párral rendelkezőknek megkérhetik a kezét. A Vénusz-Plútó trigonnal hódolhatunk a szerelem istennőjének egy intenzív hétvégén…

Ez az érzés elkísér bennünket a hónap végéig, csak amikor 30-án a Merkúr csatlakozik az Uránuszhoz, akkor történhetnek meglepő fordulatok.

A hónap két kiemelendő szakasza

  • az újhold 7-én, amikor elindul a négybolygós együttállás (Nap-Vénusz-Uránusz-Jupiter), ami meglepetéseket, de jókat hozhat;
  • Illetve a május 17-23-ig terjedő ultraillúziós mámoridőszak.

Fontos szerződéskötéseinket, tárgyalásainkat inkább az újhold közelébe, vagy a hónap végére időzítsük. A hónap végére a Nap, a Jupiter és a Vénusz is az Ikrek jegyébe lép, egy jóval cselekvőbb júniust előre vetítve.

JUPITER AZ IKREK JEGYÉBE LÉP – FELFOKOZOTT TECHNOLÓGIAI VÁLTOZÁSOK

Május végére a Jupiter kimegy a Bika jegyéből, így a Jupiter-Uránusz együttállásnak is vége lesz. A Bikában a Jupiter inkább az anyagi és a természetvédelmi kérdésekre próbálta helyezni a fókuszt, nem sok sikerrel, a világban nem következett be nagy fordulat ebben. A természet továbbra is lázadozik emiatt.

A Jupiter nagyjából egy éven át, 2025. június 10-ig marad az Ikrek jegyében, ahol a kommunikáció és a technológia kerül majd előtérbe. Sajnos a lényeglátó és szintéziskedvelő Jupiter nem annyira érzi jól magát ebben a jegyben, ezért várhatóan sok lesz az össze-vissza tájékoztatás, rengeteg álhír és érdektelen, figyelemelterelő információ, ezek tengerében kell majd észrevegyük, hogy mi az igazán fontos.

Utoljára 2012 nyara és 2013 nyara között járt ebben a jegyben, amikor szintén a szórakoztatásról volt szó, csakúgy, mint idén: nemcsak labdarúgó Európa-bajnokság lesz ugyanúgy idén, hanem Olimpia is, ezúttal nem Londonban, hanem Párizsban.

A szórakoztató sporteseményekből kifolyólag is, az utazási kedv is megnő az Ikrek jegyében járó Jupiterrel, júniustól rekord mennyiségű utazásra számíthatunk a világban. A klímaváltozással való foglalkozást várhatóan átmenetileg felfüggesztjük sad hacsak a természet másképpen nem gondolja.

A person holding a cup and a robotDescription automatically generatedDe a legfontosabb, hogy ebben az évben számos technológiai esemény, újítás lát majd napvilágot, amit a májusban hátrálni kezdő Vízöntő Plútó már korábban jelzett, de eddig nem esett róluk szó. Különösen a szövegalkotásban, beszédben, különböző nyelvek közötti kapcsolatteremtésben (ezek ugyanis mind az Ikrek jegyéhez tartoznak) láthatunk majd nagy fejlesztéseket. A beszélő, járkáló robotok ideje veszi majd kezdetét.

Fontos azonban, hogy a figyelemelterelések mellett megőrizzük fókuszálási képességünket: hogy tudjunk arra koncentrálni, ami számunkra fontos, ne hallgassunk meg pletykákat, ellenőrizetlen terjesztéseket.

„Sok beszédnek sok az alja” – mondja a magyar közmondás. Amíg a Jupiter az Ikrek jegyében jár, kifejezetten érdemes ügyelni arra, hogy

  • Csak akkor beszéljünk, ha van lényeges mondanivalónk
  • Legyünk képesek arra is, hogy meghallgassunk másokat
  • Beszédünknek ne legyen sok „alja” , vagyis ne használjunk kifejezetten bántó vagy felesleges magánvéleményekkel telezsúfolt mondatokat.
  • Figyeljünk oda a megtévesztésekre.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: HYPERLINK "mailto:kati.szilagy@gmail.com"kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/