Asztrológiai előrejelzés Szilágyi Katitól júniusra

A mottó: Június kupolás szerkezetű: eleje-vége nyugodt, pörgős, intézkedős, a közepe feszültséggel terhelten megemelkedik  

A rainbow over a cityDescription automatically generatedA viszonylag eseménytelen május után kezdtünk bízni, hogy jól is mehetnek dolgaink, és ezt június eleje és vége vissza is igazolja majd. Közben azonban június közepén van egy indulatberobbanás, ami felfokozottságot és érzelmi turbulenciákat hoz – megemelkedik bennünk minden nehéz érzelem, mint a talaj a vulkánkitörések előtt. Ez a kitöréses helyzet nagyjából tíz napon át, a nyári napfordulóig, vagyis a Nap Rák jegybe lépéséig uralja a kedélyünket, ezután igyekszünk visszarendeződni a normalitásokba...A hónap eleje és vége azonban pörgős, ügyintézős, kapcsolatkeresős és kapcsolattalálós (kapcsolatra vágyó egyedülállóknak továbbra is kedvező energiák érkeznek). Aki nyaralást tervez, annak június 21. után érdemes elindulni.

 

JÚNIUSI PÖRGÉS ÉS A VASKUPOLA

Május – amennyire lehet – kíméletes volt hozzánk, viselhető időjárással, kellemes eseményekkel, itt-ott szórakozással is tarkítva. Persze fontos azt is észben tartani, hogy ez leginkább a mi kiváltságos vidékünkre igaz, a Földnek más részein voltak komoly tornádók, viharok, földcsuszamlás, óriás árvizek (Észak-, és Dél-Amerika), háborúk, bombák (Ukrajna és Közel-Kelet) és – a hónap végén – komoly, 50 °C hőmérséklettel! és vízhiánnyal járó hőhullámok Mexikóban, Indiában és Pakisztánban.

Ezekről azonban a cukormáz-média a kiváltságosabb világrészeket csak elnagyoltan tájékoztatja, helyette rágógumi-hírek, celeb-események, belső politikai kampánycsatározások, érdekesnek vélt hatásvadász influenszer-hírek borították a hírfelületeket. Ahogy az egyik, wellness-ről szóló cikk fogalmazott: elhivatott szakemberek fáradoznak azon, hogy a vendégek elfelejtsék a mindennapi gondokat abban a pár napban és feltöltődve távozzanak”, ez gyakorlatilag egész májusban jellemző volt. Mindenki mehetett bulira, kisebb és nagyobb óriáskoncertre, kirándulni, barátaival, családjával pihenni a nyugodtabb májusi időkben, aminek igazán örülhettünk.

Június sem lesz kegyetlen, bár a tempó felgyorsul azáltal, hogy az égitestek nagy része a Bikából az Ikrek jegyébe vonul át. Május utolsó napján állt fel a Merkúr-Uránusz együttállása; ez, bár június elején távolodik, de azért pár napig meghatározó marad: hatására főleg váratlan technológiai áttörésekről, kisebb robbanásos-földmozgásos eseményekről, esetleg viharokról érkezhetnek tudósítások, de azt is jelezheti, hogy hirtelen bevillanó jó ihletünk, korszakos új ötleteink támadnak. Figyeljünk június első napjaiban a belső sugallatokra, energetikailag feltöltött időszakot jelez ez, nehezebb lesz aludni is.

Június első hete ezzel együtt békésen, örömökkel tarkítottan telik – a 6-án létrejövő újhold ismét összeköti a Jupitert, a Vénuszt és a Napot – ám ezúttal már a mozgást-kapcsolódást-beszélgetést jelképező Ikrek jegyében. A Jupiter nem olyan régen lépett az Ikrek jegyébe, ahol bő egy éven át tartózkodik, kiemeli a kapcsolatok, a barátságok, a szövetségek jelentőségét. Június első hétvégéjét mindenképp érdemes társaságban tölteni.

Június amúgy, mint az (újabb) magyar népdalok, „kupolás” szerkezetű: vagyis az eleje és a vége hasonlóan jó, a közepén van egy kvintváltás felfelé, amikor feszültebbek az események.

A group of lights in the skyDescription automatically generatedA „felfelé kvintváltás”, vagyis a feszültség június 8-9-én kezdődik, ami sajnos pont az európai parlamenti és önkormányzati választások hétvégéje sad Ekkor a Vénusz és a Nap is nehéz kapcsolódásba (kvadrátba) kerül a Szaturnusszal: ez arra utal, hogy korlátozódnak az örömeink, nem teljesülnek az elképzeléseink. Ezzel egy napon a Mars is a Bika jegyébe lép, jelképezi, hogy bemerevednek az álláspontok, csökken a rugalmasság, hajthatatlanná válnak a nézőpontok. Egyfajta „védelmi” , de nem túl pozitív Vaskupolaként borul ránk, hogy a lassan járó Mars a Bikába lépve mindjárt feszültségbe (szintén kvadrátba) kerül a Vízöntő elején hátráló Plútóval, és ez az állás kitart több mint egy héten át.

A Mars-Plútó kvadrát általában erőszakos cselekményeket, háborús közhangulatot, hirtelen, mélyről jövő indulatokat, robbanásokat, robbantásokat, merényleteket, vulkánkitöréseket szokott jelezni – ez a fényszög tehát már önmagában is alkalmas arra, hogy megzavarja a június amúgy kellemes társasági jellegét. Ebben az időszakban, tehát június 9-től nagyjából 20-ig tartó 11 napban fontos, hogy megőrizzük a hidegvérünket, és ne hagyjuk, hogy az indulatok vezéreljék a gondolatainkat.

Emellett a fortyogó indulatot jelképező állás mellett a hónap közepén feláll egy nagy, feszült háromszög az égen, amelyben ezúttal öt égitest vesz részt: csúcspontja a Nap, Merkúr és a Vénusz együttállása, melyet egyik oldalon a Hold, másik oldalon a Szaturnusz fog be a szorításába. Érzelmileg nehéz időszak várható ezen a néhány napon (június 12-17), a közlekedésben is mutatkozhatnak fennakadások ekkor. Ha csak lehet, a nyári utazásunkat, fontos ünnepeinket, új kezdeteinket ne június közepére időzítsük.

A helyzetet aztán bő esőzéssel, és/vagy spirituális beáramlással oldja majd a Neptunusz kvadrátja a Halakból június 17 és 20 között.

A nyári napforduló (21-e) és a Rák telihold (június 22.) jelenti a fordulópontot, vagyis visszatérünk egy kellemesebb időszakba, amikor ismét rendeződni látszanak egy ideig a dolgok, helyreáll a közlekedés (Merkúr-Mars szextilben), a férfiak és nők között ismét kellemes kapcsolódás jön létre (Vénusz-Mars szextilben).

Előjöhet a tennivágyás, megoldási ötletek is, június végén tehát ismét lehet szerződéseket kötni, dolgokat elindítani.

Érdekes jelenség, hogy a hónap végén szinte egyszerre áll meg két lassú bolygó előrehaladása: a Szaturnusz és a Neptunusz is megállni látszik égi pályáján, majd visszafelé halad – erről még bővebben írok lejjebb.

Összefoglalva tehát: június nem lesz annyira kellemes, mint május volt, de az elején és a végén haladhatunk ügyeinkkel, várhatunk pozitív dolgokat. A közepén azonban heves indulatok, nehézségek támadhatnak, amelyek igyekeznek magukkal ragadni bennünket, velük szemben a sztoikus nyugalommal ismételgetett „ez is elmúlik”-varázsmantra ajánlható.

HÁTRÁLÓ SZATURNUSZ, NEPTUNUSZ, PLÚTÓ – IDŐKÉRÉS A NAGY VÁLTOZÁSOK MEGLÉPÉSÉHEZ

Természetesen az égitestek valójában nem mennek hátra, csak a Földről nézve tűnik így – de mivel az asztrológia a Földről nézve vizsgálja az égitestek jelképes energiáit, így a jelképes hátrálást figyelembe kell venni.

A Plútó már május elején megkezdte a tolatást a Vízöntő elején – június végén pedig csatlakozik a hátrálókhoz a Szaturnusz és a Neptunusz is.

A hátrálás lassítja az adott égitest által jelképezett energiák áramlását, illetve „időt nyer” arra, hogy az adott jegyben a hatását tovább tudja kifejteni.

Nagyon izgalmas, hogy a Neptunusz például a Halak jegy legutolsó fokának csaknem utolsó ívpercéről fordul vissza – mintha még nem akarna átlépni a KOS jegyébe. Majd csak jövőre teszi ezt meg, nagyjából bevárja a Szaturnuszt, hogy szűk egy év múlva együtt álljanak a Kos jegy első néhány fokán.

Addig azonban időt hagynak nekünk, hogy a HALAK jegy vonatkozásait beépíthessük világunkba. Az elmúlt, fogyasztás-, pénz-, és éncentrikus világból egy másik, összefogásra, és az ember mögött látható spirituális dimenziókra épülő világba vezető átmeneti időszak ér majd véget azzal, ha a Neptunusz kilép a Halakból és később az Uránusz kilép a Bika jegyből.

A Halak jegy az utolsó jegy a zodiákus sorban: a lebontás, a feloldódás, az álmok, a spirituális világ felé közeledés, az áldozathozatal és segítőkészség, az összeolvadás jele.

Planets of planets and a symbolDescription automatically generatedE két égitest – különösen a Neptunusz, amelynek otthona ez a zodiákus jel – tehát az ember e funkcióira, jellemvonásaira hívja fel a figyelmet, ezek beépítését kéri.

Amíg a Neptunusz a Halakban marad, addig kell – egyénileg és kollektíve – közelednünk egy spirituálisabb nézőpont, az egység, és egymás segítése felé közelednünk. Meglátnunk az összekötöttséget, az összetartozást az elkülönültség mögött. Meglátni a közöset az egyéni fölött – meglátni a segítést és áldozathozatalt az önzés fölött.

A Halak jegy fizikai szinten kaotikus, rendezetlen, kettős, elmosódott és kusza, mint itt a képen - e szint mögé, egy másik, láthatatlan, de érezhető szintre kell látnunk.

 

Nem az én tisztem megítélni, hol tartunk ebben a folyamatban – de az biztos, hogy az igazságnak csak a manipulatívan elénk tárt – általában elég lehangoló – oldalát látjuk. A láthatatlanban azonban növekszik az a spirituális elköteleződés és egységlátás, ami az emberiség következő szintre lépéséhez elengedhetetlenül szükséges.

A hogyan-ra találhatunk majd válaszokat az elkövetkező évben, amíg a két óriásbolygó a Halakban jár.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/