Asztrológiai előrejelzés Szilágyi Katitól áprilisra

A mottó: Jó hír: április viszonylag problémamentes hónapnak ígérkezik. 3-án és újholdkor lehet némi zavar, de összességében kellemes, szép, laza tavaszi hónapot ígérnek az égi állások. 

„Édes rózsám, szívem kedvese, hallod hív az ének…oly szép így ez az élet!”  Áprilisban végre meg is halljuk! Ez egy zenés előrejelzésnek ígérkezik, érdemes ráhangolódni ezzel a mottó-dallal.

Április ritka kincs lesz ebben az állandóan változó világban, mert 1. tavasz elkezdődik,  2. húsvéti ünnepek is jól sikerülnek  3. végre mennek nyugalomban a dolgaink.

Így aztán nem is figyelünk annyira a sajtótermékek riogatásaira, amikben természetesen sosincs hiány. Élvezzük, hogy az április 5. és 20. közötti több, mint két hétben egy kis időre visszatérnek a régi életérzések az életünkbe! Ünneplünk, kiülünk a teraszra, beszélgetünk, táncolunk, húsvét után bulizunk, és egy kicsit sem gondolunk most változásokra, megszorításokra, gondokra, bajokra. Erre nagy szükségünk van. Az idei április a töltekezés hónapja. Recharging kötelező! Nemcsak telefonoknak.

HÚSVÉTI AJÁNDÉK PIHENŐ

Olyan lesz április a március után, mint amikor a finn lány belépett a szobába, hogy visszahozza mindenki jókedvét a Picasso kalandjai c. felejthetetlen moziban, itt:

Igaz, hogy a finn lány csak egyetlen dalt tudott énekelni, de egy bizonyos időszakra az éppen elegendő is volt.

Április elején még vannak vegyes égi állások, de minden lassan kioldódik. A Vénusz együttállása az Uránusszal, ami hozhatott március végén érzelmi viharokat, szakításokat, még nagyjából 5.-ig fennmarad, de utána csillapodik. Április 3-a közlekedési és kommunikációs szempontból lesz nehéz, amit a Merkúr Plútóval alkotott kvadrátja jelez: ekkor lehetnek balesetveszélyes helyzetek, tömeges lezárások, dugók, vagy internet-elakadások, a processzorok túlmelegedhetnek. Még ugyanazon a napon azonban a Merkúr jegyet vált és átlép a Bika jegyébe, ahol jóval lassabb, kiszámíthatóbb, talán kicsit uncsibb is lesz (a finn lány is csak egyetlen dalt tudott). De az ügyintézés haladni fog végre a maga útján, bár nem lesz gyors, de mégis kiszámítható, nem lesznek váratlan helyzetek. Április 5-e után lehet bátran szerződéseket kötni, elindítani projekteket, amire az új asztrológiai évben kedvet kaptunk, ezek növekedésnek indulnak.

Mint minden teliholdkor, az április 6-án felálló teliholdkor is felszaporodnak az energiák, ám ezek most nem lesznek pusztítóak, sőt: inkább a tavaszi megújulás pezsgését fogjuk érezni az ereinkben. A háttérben lassan közeledik a Nap és Jupiter együttállása, ami egészen pontos április 12-én lesz, de gyakorlatilag beragyogja árpilis első felét. Ez egy rendkívül jótékony állás – természetesen minden évben van ilyen, de nem mindig a KOS jegyében! A pozitív fordulatok, pozitív kezdetek időszaka ez.

Ebből következik, hogy a húsvéti ünnepeket idén nagyon meg kell becsüljük: nemcsak azért, mert a Feltámadás szimbolikusan is sokat jelent most számunkra, hanem azért is, mert régóta nem éltünk át ilyen kellemes, lágy időszakokat.

Érdemes pihenni, családi, baráti összejöveteleket tervezni, ezek most nem összezördüléseket, hanem oldott együttlevéseket tudnak hozni.

A kellemes tavasz (az időjárás is kellemesre vált) fennmarad később is, amikor 11-én a Vénusz átlép az Ikrek jegyébe. Még több baráti, ismerősi találkozó, kellemes tanfolyami részvételek várhatók, kinyitnak a teraszok, jól fogjuk érezni magunkat.

Derűs egünket csak április 20-a táján, az újhold környékén éri némi ború, ekkor ugyanis sok minden történik egyszerre: a Nap átlép a Bika jegyébe (ez még nem rossz változás, talán kicsit jobban fogjuk szeretni a kirándulásokat, mint a kemény munkát), de előtte nehéz kapcsolódásba kerül a Plútóval, utána pedig újhold lesz – április 19-20-21 tehát egy kicsit harcosabb, karcosabb és fáradtabb lesz, mint az előtte lévő időszak. A Hold ekkor összeköti az egymás felé tartó Merkúrt és Uránuszt, ami megint viharokat, erős szelet jelez.

Ezután a Merkúr hátrálni kezd, ez nem szokott kedvezni az ügyintézéseknek, minden még lassúbb lesz, és előszörre talán nem is sikerül. De a viharoktól eltekintve április igazából igazi tavaszi ajándékhónapnak ígérkezik: az életkedvünk visszatér, ügyeink rendben mennek, és pihenni is fogunk tudni.

Használjuk ki ezt a jó hónapot mindenképp!

Május majd ismét próbára teszi a teherbíróképességeinket, már rögtön az elején, amikor a Plútó a Vízöntőben megáll és hátrálásba kezd.

No de az még egy hónap! Most tulipánok, nárciszok, zöld fű, selymes rét, fehér barikák és fehér nyuszik, rengeteg szín, lágy – na jó, olykor-olykor nem annyira lágy, mert időnként 100 km/órás – szellő lengedez.

Összefoglalva: április kellemes hónap lesz. A legelején még kiúsznak mellőlünk a fellegek, utána szabad a pálya, ügyintézés hasít, barátok oké, még egy új párkapcsolat is bejöhet annak, aki szeretné, de ha nem, akkor is elengedetten fogja érezni magát.

Figyeljünk oda a közlekedésben április 3-án, olvassuk az előrejelzéseket! Így elkerülhetők a dugók. Április 20-21 körül lesz egy kis nehézség még, főleg az időjárásban várhatók viharok, nagy szelek, váratlan helyzetek. De alapjában véve most intézzünk, szerződjünk, dolgozzunk, pihenjünk!  Örüljünk! Élvezzük az élet szép oldalát.

HÚSVÉTI AJÁNDÉK ÖNMAGUNKNAK, AVAGY MIT CSINÁL AZ EMBER, AMIKOR ÉPP NEM PROBLÉMAMEGOLD?

Annyira sokrétű és sokféle nehézséggel megtűzdelt időszakokon vagyunk túl, hogy szinte nem is tudjuk, mihez kezdjünk akkor, amikor épp „szünet” van a problémák között.

Pedig nagyon is szükségünk van egy ilyen időszakra, egyrészt, hogy kipihenjük magunkat, másrészt, hogy legyen időnk átgondolni a változásainkat.

Ha a pihenés mellett van időnk, kedvünk, akkor érdemes átgondolni saját életünket abban a vonatkozásban, hogy honnan, hová tartunk, nemcsak a saját életünkben, hanem a világban.

Remélhetőleg az égi energiák feltöltenek bennünket és hozzák az örömöket ebben a hónapban. Vajon mi milyen ajándékkal tudjuk ezt viszonozni?

Egy hatalmas húsvéti ajándékot adhatunk máris magunknak és a körülöttünk élőknek:

Szálljunk ki végleg a hibáztatás kontra áldozat játszmából!

Sokat nyerhetünk általa, hiszen a Vízöntő-korszak az összefogásról szól, és ahhoz ez az első lépés.

Most ebben a pihenő hónapban gyakoroljuk az átállást, hol máshol, mint a saját életünkben. Ebben a hónapban felejtsük el a „ki a hibás?”-kérdést, bármivel szembesülünk, ami nem tetszik.

Ezzel a kérdéssel ugyanis két baj van:

  1. Kiveszi a cselekvés lehetőségét a kezünkből és csak passzív szemlélővé, még rosszabb, ha tehetetlen áldozattá változtat
  2. Elidegenít bennünket egymástól, mert a hibás természetesen valaki MÁS lesz, és amíg meg nem egyezünk, AKÁRKI lehet. Rengeteg energiát fektetünk abba, hogy gyanakvón keressük egymás között a HIBÁSt.

Egyik sem kedvez a Vízöntő-korszakban gyakorlandó összefogásnak.

Valahányszor felmerül bennünk a „Ki a hibás?”-kérdés, most automatikusan írjuk át! Ha nem tetszik, ami van, MIT AKAROK Helyette? Mit tudok tenni ennek érdekében?

Tehát, a „Ki sózta el a húsvéti sonkát?” - kérdés helyett arra keressünk választ, hogy „Mit eszünk helyette?”

Április jó része a KOS csillagjegy cselekvő energiájában zajlik, úgyhogy lesz kedvünk, lendületünk megválaszolni a MIT AKAROK HELYETTE és MIT TUDOK TENNI kérdéseket.

Ha sokan letesszük a „Találd meg, ki a hibás!” energia-, és időpocsékoló játszmáját,  akkor májusban már nagyon máshonnan, sokkal örömtelibb startpozícióból indulunk majd.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/