Asztrológiai előrejelzés Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Merkúr hátrafelé indul; Nap-Mars kvadrát, Uránusz együttállásban; Jupiter-Mars kvadrát oldódik; Vénusz a Vízöntő jegyébe lép; Vénusz-Szaturnusz együttállás; Vénusz-Uránusz szextil; Nap-Merkúr együttállás; Merkúr (hátrál) – Mars kvadrát; hat bolygó együttállása a Vízöntő jegyében; Vénusz-Jupiter együttállás; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz-Merkúr együttállás; Mars szextilben Neptunusz-Hold együttállással; Nap a Halak jegyébe lép; Vénusz-Mars kvadrát; Merkúr előre indul; Plútó-Mars trigon; Nap-Uránusz szextil; Nap-Hold szembenállás (telihold)

A mottó:  Februárban már felbukkan a fény az alagút végén – de inkább csak a hónap második felében. Bár morgolódási jogukat sokan, sokféleképpen őrzik, azért az általánosnak mondható csüggedt bizalmatlanság apránként oldódik. A változás lassan kézzelfoghatóvá válik.

Február elejéhez úgy jutottunk el, hogy energia-, és örömtartalékaink (sokaknak a pénzügyi tartalékai is) végletekig kimerültek. Sokan érzik csüggedtnek, elkeseredettnek magukat, ami egyre nagyobb elégedetlenséghez is vezet – február elején, a korábban karnevállal tarkított, most szürkén egyforma időszakban ez a lehangolt, elégedetlen, könnyen bosszússá váló hangulat a jellemző. A hónap közepétől azonban fokozatosan egyre könnyebb lesz, érezhetővé válnak a változás jelei – bár a konkrét, nagyobb változásokra még márciusig várni kell, apróbb könnyebbségek már beléphetnek az életünkbe. A hónap végén már a fiatalokat is meglegyinti a remény, hogy talán mégsem nyugdíjas életmódban kell leélni az életüket… De nem ugyanaz lesz, ami volt. A változás elengedhetetlen. Februárban tehát felbukkan a fény az alagút végén – csak csüggedt lelkiállapotunkban nem merjük elhinni. De ott van, és arrafelé megyünk! 

LASSÚ JAVULÁS

Január, ha lehet ilyet mondani, az általános bizalmi válság hónapja volt. A bizonytalanság, a kontrollvesztés, és a „nem tudok és nem hiszek semmit, nem bízom semmiben” állapotába kerültünk, szinte mindenhol káosz, egymással ellentmondó hírek uralkodtak. Szerencsére az égiek kegyesek voltak, és hatalmas földi kataklizmák nem történtek, a zavaró tényezőket apránként adagolva kapta az emberiség – vannak helyek, ahol folyamatosan reng a föld (pl. Granada, Horvátország), vannak helyek, ahol teljesen felborult a megszokott időjárás. Viharokból is kijutott, hó után nyári zivatar, majd sarkvidéki hideg, majd ismét eső. Az elbizonytalanodott, kétségbeesett, kiszámíthatatlan események viselték és viselik meg mindannyiunk kedélyállapotát. A feszültségek itt-ott kitörtek, kirobbantak, tovább mélyítve az irányításba és az irányítás lehetőségébe vetett hit válságát.

A januáron hála Istennek túljutottunk. Február elején még felborzolhatják a kedélyeinket az első héten, különösen elsején, amit a Nap-Mars kvadrát jelez, illetve 7-én, amikor a Vénusz eléri a Szaturnuszt. Mindkettő arra utal, hogy az emberek türelme, megértőképessége fogytán, és egy szigorú intézkedés, ami nehezíti a könnyedebb életet (Vénusz-Szaturnusz), elkeseredettséget válthat ki. Ezt tetézi, hogy minden ügyintézés, minden szervezettséget igénylő dolog csak akadozva működik, amire a hátráló Merkúr utal. Van oltás, de mégsincs. Javulnak a vírushoz kapcsolódó számok, de még senki sem tud semmit.  Február első tíz napjában tehát főleg azt érezzük, hogy mintha lenne mozgolódás a háttérben, de valódi változás mégsem történik, nem egyértelmű, és nem indul előre semmi, pedig az emberek türelme, energiája, megküzdési képessége, és sokszor bizony megélhetése is, egyre apad.

Ez vezethet villongásokhoz is február 10-e körül, amikor a Merkúr ismét találkozik a Marssal egy nehéz fényszögben. Közlekedési, hírközlési zavarok, balesetek is lehetnek ekkor.

De február 10-e után már a kommunikációban, és sok helyen a valóságban is, hadszíntérré és ideológiai csatározássá vált életünk mégis lassan pozitív fordulatot vesz. A Vízöntő újhold idején, február 11 és 15 között, vagyis február közepén, hat égitest áll együtt a Vízöntő jegy közepén, ez a széthúzó, szakadásközeli állapotból képes pozitív egységfrontot is létrehozni (a hat égitest a Nap, a Merkúr, a Jupiter, a Vénusz, a Hold és a Szaturnusz).  Lehet, hogy éppen az előzetes morgolódásokat jelző fényszög, a Merkúr-Mars kvadrát váltja ezt ki, de ez a hatos együttállás a szabadságszerető és megújító Vízöntő jegyében arra utal, hogy valamilyen formában képesek lesznek megtalálni az emberek egymással a hangot – és kialakítani valamiféle bizalmat egymással szemben (Mars-Neptunusz,Hold szextil). Ez a fényszög egyben azt is jelzi, hogy gyorsan melegedésnek indul az időjárás, és rendkívül sok csapadék várható február közepén.

A Nap Halak jegyébe lépése, vagyis február 18-a után inkább a pozitív történésekre helyeződik a hangsúly. A vírushelyzet enyhül, a nagyon komoly fenyegetettség is, február végén, 25-e után érezni fogjuk a szabadság első szelét, és némi könnyebbséget.

Bár nem szoktam előre nézni a következő hónapba, most azért fontosnak látom megemlíteni, hogy a konkrét felszabadító intézkedések március elején, különösen március 5-től várhatók, amikor az Ikrek jegyébe lép a Mars, és más, szabadságot támogató fényszögek is megjelennek – erről bővebben majd a márciusi előrejelzésben.

AZ ÉV FÉNYSZÖGE: A SZATURNUSZ-URÁNUSZ KVADRÁT – A KÉNYSZERŰ MEGÚJULÁS FÉNYSZÖGE

A Szaturnusz-Uránusz fényszöge mindig a megrendüléshez, a rengéshez, a kimozduláshoz kapcsolódik. Olyan, mint a – minden társadalmi kérdésre választ adó – Mézga Aladár különleges kalandjai c. régi rajzfilmsorozatban a „Nagy Döngetés” (lásd a Zenebolygó (Musicanta) c. részt).  Ez a fényszög a 2021-es év nagy slágere, mondhatni elnyerte az „Aspect of the Year”, az Év Fényszöge megtisztelő címet, hiszen már tavaly december végén megjelent, fokozatosan erősödik, majd átmeneti rövid lanyhulást követően ismét pontossá válik – igazából csak 2022 elején távozik az életünkből.

Hozhat a Nagy Rendülés földrengéseket? Természetesen – ahogy ebben az évben ezzel is nyitottunk Horvátországban, és van, ahol azóta is mozog a föld.

A Szaturnusz nagyjából két és fél évig tartózkodik egy jegyben. A Bak jegyében járva (a Plútóval együtt), az általunk kialakított nagy rendszereket (oktatás, egészségügy, politika, pénzügy, nyugdíj) vette górcső alá, és alapos változást is hozott mindegyik területen (digitális oktatás, fókusz ráirányulása az egészségügyre, az évtizedek óta működő hálapénzrendszer szétrobbanása, a pénzügyi, és politikai rendszerek instabilitásának egyértelmű jelei stb.). A Vízöntő jegyében az embert meghatározó ideológiákat, hitrendszereket, hiedelmeket és a társadalmi egyezségeket veszi szemügyre – és figyelembe véve az Uránusz megrendítő hatását, minden bizonnyal változást is hoz ezekben.

Milyen típusú változásokra lehet gondolni?

Nem leszek népszerű ezek felsorolásával smiley A Vízöntő jegyében a Szaturnusz a figyelmünket arra irányítja, hogy miben hiszünk, mik azok az ideológiák, általunk valóságosnak vélt társadalmi képek, amiket őrzünk magunkban? Ezek szorulnak felülvizsgálatra – rengeteg ilyen van. A fényszög másik oldala, az Uránusz, a Bika jegyében tartózkodik, így a biztonságunkat, a mezőgazdaságot, a kiszámíthatóan működő természetet, általában az anyaghoz, de azon belül is az anyagiakhoz, a tárgyakhoz és a pénzhez való ragaszkodásunkat tükrözi.

Általánosságban, az utóbbi kb. 300 évben kialakított materialista gondolkodásmódot, az anyag megfoghatóságába, a természet állandóságába és kiszámíthatóságába, a puszta rációba és fizikai érzékszerveinkbe vetett hitünket, a felvilágosodás óta történt polgárosodás, „polgár-rendszerek” demokratikus (legtöbbször áldemokratikus) működési módjait, és a mögötte rejlő hiedelmek megrázkódását és kényszerű változását jelenti ez a mostani kapcsolódás.

A Szaturnusz és az Uránusz között fellépő nehéz fényszög egyre erősödik, és február 17-én lesz pontos, innentől kezdve fennáll, kis kihagyásokkal és lazulásokkal egész évben megmarad. Ez az évünk tehát többé-kevésbé arról szól, hogy felülvizsgáljuk hiedelmeinket, amelyek egy része már rég meg is dőlt, de még mindig ragaszkodunk hozzájuk. Például az egyes társadalmi csoportok, osztályok (pl. politikai „bal” és „jobb” oldal), illetve a „felfelé törekvés” hiedelmét. A politikai rendszerek hatékonyságába vetett hiedelmeinket. A társadalom összetartozásának egyes csoportjaihoz (család, házasság, nyelvek stb.) és a „polgár”, „pártok” „állás”, „munka” „pénz” „biztonság” fogalmakhoz köthető hiedelmeket. A földhöz, és a természet állandóságához fűződő hiedelmeinket (pl. a „nagyanyáink is így csinálták” hiedelmeket).  Fokozatosan változnak és értelmüket vesztik ezek a fogalmak az év során. A „pénzhez” és „jóléthez” kapcsolódó fogalmakat (pl. „akkor élek jól, ha nagy kertes házban lakom, sok dolgot tudok vásárolni és minél többet utazom, minél inkább el vagyok foglalva külső dolgokkal, ezért mindegy, mit csinálok, csak jól keressek” hiedelmeket).

Nagy változásokat hoz ez a fényszög ebben az évben – a vírushelyzet volt az első ilyen, ami alapvetően átalakította az életmódunkat, és megkérdőjelezett számos, korábban bebetonozottnak tartott hitet (pl. „nem lehet egy csapásra leállítani a világot” – dehogynem lehet smiley). Felvetette a Hogyan akarok élni – akarok így élni? kérdéskört.  Még sok ilyen várható – a pénz fontossága várhatóan kényszerűen visszaszorul ebben az évben, más kapcsolódási formákat találnak majd az emberek (a Szaturnuszban van kényszerítő erő, ezért nem biztos, hogy önként és dalolva).

A Bika Uránusz – Vízöntő Szaturnusz fényszögét akkor tudjuk viszonylag háborítatlanul fogadni, ha nem állunk ellen, hanem elébe megyünk: megvizsgáljuk a magunk hitrendszereit. Leírjuk, mi az, és megpróbáljuk józanul felülvizsgálni – mi az, amiről már csak úgy gondoljuk, hogy így van? Ilyen lehet például a „minél többet dolgozol, annál jobb körülmények között élsz”, vagy a „minél jobban tanulsz az iskolában, annál előbbre jutsz” még mindig hangoztatott, ám egyre nyilvánvalóbban téves hiedelme, például. De még sok minden más, egyénileg, és társadalmilag egyaránt.

A pénz gazdasága (Bika - úgyis mint Aranyborjú) az utolsókat rúgja (Uránusz). Más alapokra helyeződik át a gazdaság, az ötletekre, technológiára és az együttműködésre (Vízöntő). Természetesen ez egy évnél hosszabb idő, de a hiedelmeink felülvizsgálata és felülírása e fényszög jegyében megkezdődik. Jöhetnek a fiatalok új ötletei és eltérő szemléletmódja!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a SZABADÍTÓ archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
SZABADÍTÓ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot most kedvezménnyel vásárolhatod meg itt:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A SZABADÍTÓ ARCHETÍPUSSAL>>>