Asztrológiai előrejelzés szept. 1-30-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei: Mars-Jupiter szextil;  Merkúr-Jupiter szembenállás; Vénusz a Szűz jegyébe lép; Merkúr-Mars trigon; Hold-Szaturnusz együttállás, Uránusz kvadrátban; Merkúr előrehaladása megáll, majd hátrálni kezd; Nap-Uránusz trigon; Nap-Hold szembenállás (telihold), Neptunusz együttállásban; Nap-Neptunusz szembenállás; Vénusz-Mars kvadrát; Nap-Plútó trigon; Vénusz-Uránusz trigon; Nap,Merkúr együttállás szemben Jupiter-Neptunusz együttállással; Szaturnusz-Uránusz kvadrát erősödik; Nap a Mérleg jegyébe lép; Merkúr visszalép a Szűz jegyébe; Vénusz-Neptunusz szembenállás; Nap-Jupiter szembenállás; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz-Plútó trigon; Mars-Szaturnusz trigon; Vénusz-Merkúr együttállás; Vénusz a Mérleg jegyébe lép; Vénusz-Jupiter szembenállás; Merkúr-Neptunusz szembenállás (nem egzakt); Merkúr ismét előre indul

A mottó:  Szeptember a rohangálás és ügyintézés hónapja lesz, a meleg idő marad, a hó utolsó harmadában megnövekedett, néhol váratlan csapadékkal. Továbbra se figyeljünk túl erősen a hírekre

Szeptember a rohangálás hónapja lesz, csak ügyintézünk és dolgozunk, majd megint ügyintézünk smiley.
Minden sokkal puhábban alakul, mint korábban, szinte furcsálljuk, hogy nem történnek percenként eget rengető események, mint az előző hónapokban. Dolgozhatunk, élhetjük a mindennapokat, rendezhetjük szétzilált sorainkat. Bár a hónap összességében sokkal harmonikusabbnak ígérkezik, mint a július vagy az augusztus, a hónap utolsó egyharmada, kb. 20-tól kezdve, zűrzavarosabb, sok lesz a téves hír, és nehezítő rendelkezések is bevillanhatnak már. De alapjában arra koncentráljuk, ami jó: élvezzük, hogy jöhetünk-mehetünk, sikerrel intézkedünk, dolgozunk és van is eredménye! Valószínűleg szeptember lesz 2022 leginkább munkamániásnak bélyegezhető hónapja.

SZEPTEMBERBEN ÉRTÉKELNI FOGJUK A SZORGOS MUNKÁT, ÉS AZ ESŐ IS ELERED NÉHA

A változatos, hőséggel égető és villámárvizekkel átmosó augusztus után a szeptember egy kicsit békésebbnek ígérkezik. Hátradőlésre azért senki ne számítson, szeptember a rohangálás hónapja lesz, csak ügyintézünk és ügyintézünk, próbáljuk rendezni sorainkat.

Ez a hónap elején még igen jól és gyorsan fog haladni, átmenetileg úgy érezzük majd, hogy végre kezdjük átlátni a dolgokat, vannak ötleteink, mit, hogyan szervezzünk és hogyan oldjunk meg. Hatalmas lendülettel vetjük bele magunkat az apró, hétköznapi teendőkbe és intézendőkbe, különösen, amikor a Vénusz is beér a Szűz jegyébe szeptember 5-én.

Ez a takarítás, rendrakás és apróbb menedzselések ideje, most lehet hivatalokba járni, kipakolni a gyerek egész nyáron ott álló tornazsákját és a saját táskánkat, kimosni, kidobálni, lomtalanítani a felesleges dolgokat, meghosszabbítani a lejárt dokumentumokat. Szeptember első tíz napja tehát a felhevült intézésről szól. Sajnos szeptember 10-én a Merkúr is csatlakozik a hátráló bolygókhoz, és bár még akkor is lelkesen intézünk, az elért sikerek száma csökken, sokszor kell majd újra és újra nekilendülni.

A hónap első fele kellemes lesz, nem jelentkezik annyi abszurd helyzet, mint a nyári hónapokban.  Kevésbé jönnek váratlan nehézségek, amiket azonnal el kell hárítani…. még utazni is érdemes szeptemberben, mert a meleg marad! A 10-én felálló  telihold táján, és a hónap végén várható több eső, különösen szeptember 24 után.

A hónap második felében azért már érezhetünk némi nyomasztást, mert erősödik a Szaturnusz-Uránusz húzd-meg-ereszd-meg, szabadulni-akarok-de-gúzsba vagyok kötve kvadrátja, erről még külön írok többet is.

A Merkúr szeptember 23-án visszahátrál a Szűz jegyébe, és szemberkül a Neptunusszal – ez is egy fokozatosan erősödő fényszög a hónap végén. Hatásaként azt érezhetjük, hogy felerősödnek a kötözködések, a félrekommunikáció, a megnemértés, a zavarosban halászás jelenségei. Szeptember végén azonban a Vénusz támogat bennünket, hiszen átlép saját kellemes jegyébe, a Mérlegbe, és így kedvességével és simulékonyságával, örömre hangolódással oldja a kommunikációs feszültségeket.

AZ IMMÁR HAT HÁTRÁLÓ BOLYGÓ ÉS A HÓNAP VÉGI SZEMBENÁLLÁS ÉS KVADRÁT ÜZENETE

Augusztusban írtam a hátráló bolygók jelentőségéről, amelyekhez szeptember közepétől a Merkúr is csatlakozik. Kicsit belassulunk, de az Ikrek Mars jelölte pörgés paradox módon mégis folytatódik. Módunk van azonban – pörgés közben - még egyszer átgondolni dolgainkat.

A belassítást, befelé figyelést segíti a Szaturnusz-Uránusz között létrejövő derékszögű fényszög is. Erről a fényszögről már csak „COVID-fényszögként” beszél néhány asztrológus kolléga, hiszen a Szaturnusz és az Uránusz között a hátráló mozgások miatt újra és újra létrejövő kvadrát jól követte a COVID-lezárások hullámait.

Most ősszel, szeptember közepétől erősödik ismét ez az állás, és mivel mindkét égitest hátráló mozgásban van, nem a legjobb arcukat fogják mutatni. A két egymásnak feszülő energia a szabályok, szankciók, törvények, rendeletek - illetve a szabadság, felfordulás, kitörés között most még elkeseredettebben harcol majd. Igaz, idén ősszel csatáznak utoljára, utána végleg kioldódik ez a fényszög. Hogy ezt a mindennapi életben hogyan éljük meg, az egyrészt attól is függ, saját horoszkópunkban hol áll ez a két égitest, illetve attól is, aktuálisan mi képviseli majd a korlátot és mi a tiltakozást a világban.

Lehet egy ismételt vírus-lezárás, de lehet más is, például az energiahordozók korlátozott elérhetősége, ami elégedetlenséghullámot vált ki és akadályozhat a szabad mozgásban (ha például a repülőkbe nem jut elég kerozin). De lehet egy-egy rendelkezés is, ami gátolja az embereket a korábbi életvitelükben. Lehetnek politikai csatározások is, amelyben fellépnek a rend őrei… sok megjelenési formája lehet.

Mindenesetre, kényszerűen lelassít majd bennünket szeptemberben, októberben és novemberben is. Akkor tudjuk jól fogadni az energiák csatáját, ha magunkban megkeressük, mik azok a hitek, hitrendszerek, szabályok, amelyeket végiggondolás nélkül követek („ezt csak így lehet csinálni”), miközben lényem egy másik fele tiltakozik, és szabad szeretne lenni? Ha önmagunkban megtaláljuk és megpróbáljuk meditációban, táncban, kreatív tevékenységben, festésben-zenében feloldani ezeket, azzal sokkal többet segítünk a világnak, mint „a már megint” lemondó önsajnálatával.

A másik jelenség, ami szeptember vége felé megjelenik, és néhány hétig befolyásol bennünket, a Nap-Merkúr szembenállása a Jupiter-Neptunusszal. Szeptember végén időnként még más égitestek is csatlakoznak ebbe a kifeszülő energiába, de önmagában ez egy nagyon fontos, társadalmi, kollektív jelenséget tükröz majd:

Az elme szüntelen megoldási tervei kerülnek itt szembe a hittel és az isteni vezetéssel. Mivel ez egy szembenállás, úgy tekinthetjük, mint egy libikókát: hol a hit, a bizalom, és a spontán ráhangolódás kerül felülre, hol pedig a „majd én megcsinálom okosan, kifundálom a túlélésem” – hozzáállás. Össze vannak kötve, egyik nem működik a másik nélkül, mégis hol az egyikben vagyunk, és hagyjuk sodorni magunkat, hol a másikban, és szervezkedünk.

Makro szinten ez a világban leginkább úgy nyilvánul meg, hogy minden ködös, homályos, zűrzavaros, ugyanakkor rendkívül sok a beszéd és a vita. Olyan dolgokon vitatkozunk, amelyekről egy nap múlva kiderül, hogy nem is úgy van…. Rengeteg szorongáskeltő tévhír és álhír lesz, amire azonnal szervezkedéssel reagálunk, majd kiderül, „füstbe ment terv” az egész. Érdemes nem azonnal reagálni, és nem mindig komolyan venni az aktuális híreszteléseket. Egy biztos: a Merkúr (vagyis az elménk,  a bennünk élő  „Okoska”) most nemigen lát tisztán, a Szaturnusz-Uránusz nyomása miatt szorong is, és ezt tevékenységgel akarja leplezni. Felhalmoz, bevásárol, kibeszél, panaszkodik, rém-, és katasztrófa-elhárító terveket szövöget, amikből semmi nem lesz.

A két végpont feszültségét valahol középen oldhatjuk fel: például úgy, hogy a vezetettséget gyakorló ima-, és meditációs kört, vagy ráhangolódó-ellazító zenélést-táncolást szervezünk.

Lassan, bízva, meghallgatva, de nem feltétlen odafigyelve a felmerülő információkra, saját belső mesterünkre hallgatva cselekedjünk.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://asztrocsaladallitas.hu/asztrologia/

Ebben az időszakban a SZOLGÁLÓ archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
SZOLGÁLÓ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A SZOLGÁLÓ ARCHETÍPUSSAL>>>