Asztrológiai előrejelzés október 15-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:  Merkúr-Uránusz szembenállás; Nap-Szaturnusz szextil;  Merkúr a Skorpió jegyébe lép; Mars-Hold együttállás kvadrátban Szaturnusszal; Merkúr-Jupiter együttállás; Nap-Hold együttállás (újhold), szemben az Uránusszal – az Újhold ismét összeköti a Nap-Jupiter-Merkúr égitesteket; Mars a Mérleg jegyébe lép; Nap a Skorpió jegyébe lép;  Merkúr-Neptunusz trigon; Nap-Jupiter-együttállás; Vénusz-Plútó kvadrát; Merkúr-Plútó szextil

A mottó: Befelé a váratlanba, mélyülnek a megélések. A fájdalom mindig a gyógyulásra és változásra való képesség jele. Durvul a helyzet a Skorpióba lépő Nappal, de mindig kapunk sebtapaszt és fájdalomcsillapítást. 

Idén a vénasszonyok vagy az indiánok nyara (kinek melyik a szimpatikusabb) csak a természet gyönyörű kiszínezésével vesz tudomást az évszakok változásáról. Az események azonban mintha arra szövetkeznének, hogy váratlanságukkal kilódítsanak minket a komfortzónánkból – figyeljünk arra, hogy mindig vigyünk magunkkal biztosítókötelet. 

VÁRATLAN HELYZETEK ÉS BÉKÉTLENSÉG 

Közlekedési dugókkal, váratlan balesetekkel és útlezárásokkal indul október második fele – a közlekedés és a kommunikáció egyre nehezedik. Békétlenség, mentális zavarok, erősödő kommunikációs durvaság jellemzi október második felét, különösen 17.-től, amikor a Merkúr, majd néhány nappal később a Nap is, a Skorpió jegyébe lép. A türelem és a mások iránti nyitottság, a harmóniára figyelés hiánycikk lett – ezt fogjuk tapasztalni ebben a két hétben. A feladat, amit ez a durvuló helyzet magával hoz, ugyanaz, ami tornádó esetén lenne a teendőnk: kössük ki magunkat a számunkra fontos alapértékekhez, kapaszkodjunk, és onnan ne engedjük magunkat kimozdítani. Ha ezt nem tesszük, az általánosan romló, durvuló hangnem beszippant magával, ugyanúgy, ahogy egy tornádó tenné. Ne tévesszenek meg a természet csodálatos színei, a váratlan későnyári meleg – ez csak a felszín, a mélyben váratlan káosz és durvaság lapul, amit az Uránusz és a Mars szimbolizál most.  Ahogy a meteorológusok is jól tudják, hogy a mostani meleget egy váratlan, még-ilyen-nem-volt helyzetnek köszönhetjük: annak, hogy egy hurrikán immár nemcsak Amerikát, hanem Európát is elérte, és maga előtt tolja a Szahara felől a meleget. Bár a hurrikán látványos erejéből Közép-Európa kevesebbet kap, abból, amit szimbolizál, a váratlan, felforgató és durva helyzetekből, annál többet. Csak egy rövid szemelvény két internetes újság október 15-i címlap-címeiből:  Ahol a szar is le van szarva;  Őskáosz: nagy népi tébolydából született a bolsevizmus; Így ér véget az autód élete; Rettenetes merénylet: 190 embert gyilkoltak meg; Szájrákot okoz és gusztustalan a bétel;  Vascsővel agyonverték, majd rágyújtották a házát;  Agyonlőtte és megerőszakolta osztálytársait egy középiskolás fiú;  Harvey Weinstein és a nemi erőszak …. és még sorolhatnám. Korábban is a katasztrófákat tartották vezető hírnek, de hogy két újság két címlapján egyetlen más töltetű cím se szerepeljen, az jól mutatja a helyzetünk és látásmódunk durvulását. A „Valakit le kéne már lőni” – álláspontja sajnos egyre többünket szólít meg – és éppen ez jelenti ennek az időszaknak a kihívását.

Váratlan helyzetekre nem lehet felkészülni, hiszen azért jönnek, hogy kimozdítsanak. Október 15 és 22 között egyre csak gyülekeznek az égitestek az Uránusszal szemben, ez a hét a történésekről, a helyzetek kihívásáról szól. Erre lesz válasz, amikor a hosszú, háromnapos ünnepi hétvégén a Mars a Mérleg jegyébe, a Nap pedig a Skorpió jegyébe lép, október 26-án pedig a Vénusz belép a Plútó kvadrátjába – az érzelmeink, az indulataink eltolódnak, felkorbácsolódnak, és ez nem sokat fog javítani az amúgy is békétlen és felborult helyzeteken.

AZ INDULATOK BUMERÁNGJA

Ha valakit vagy valamit nagyon utálunk, bármilyen figura is legyen ő, az érzés, az utálat, a gyűlölet és az indulat bennünk keletkezik, és a saját békénket borítja fel. Ha hagyjuk, hogy tornádóként beszippantson és felkapjon, a saját indulatainkban pörgünk. A tornádót megelőzni nem lehet azzal, hogy dühösen kiabálunk rá, hogy menjen másfelé. Minél nagyobbat löknénk rajta, annál nagyobb erővel üt vissza a bumeráng. Csak úgy maradhatunk ki a szennyes, indulatos forgatagtól, ha megtaláljuk a módját, hogyan térjünk ki előle. A „békeharc” fogalma nem létezik. Nem lehet a békét harccal elérni – legfeljebb nyugalommal.

A mostani asztrológiai állások azt sugallják, hogy bőven lesznek váratlan, kimozdító, olykor durva, érzelmileg felkavaró helyzetek, vagyis szaporodnak a képletes tornádók körülöttünk. A fájdalom ugyanis mindannyiunkat a gyógyulásra serkent – beindulnak a szervezetünk önvédelmi mechanizmusai. A külvilágra nem kellene figyeljünk most, csak saját reakcióinkra. Ha valamiért nem sikerülne kimozogni az egyik tornádó elől, mindig legyen nálunk „biztosítókötél” – vagyis saját lenyugtatásunkra szolgáló eszközök: mély lélegzet, meditáció, zene, olvasmányok – amelyek segítségével megtarthatjuk magunkat, hogy ne ragadjon fel bennünket is a pusztító vihar.  Ha egy-egy tornádó elhaladása után sérülések maradnak, akkor használjuk az október végi, gyógyító sebtapaszokat: a Nap-Jupiter együttállást, és a Merkúr két pozitív kapcsolódását a Neptunuszhoz és a Plútóhoz. Vagyis, a kint lévő fekete förgeteg helyett forduljunk a bennünk lévő istenihez (Jupiter), meditáljunk, kérjünk az álmainktól (Neptunusz) útmutatást. Fogadjuk el, hogy most felforgató idő van – ne harcoljunk ellene. Ha a külvilágból érkező helyzeteket nem is, de a saját reakcióinkat megválaszthatjuk.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

A hónap archetípusa a Művész. (Mérleg jegy). Itt olvashatsz róla:
Művész archetípus>>>