Asztrológiai előrejelzés október 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Jupiter-Uránusz szembenállás lassan oldódik; Mars-Plútó trigon; Vénusz-Plútó trigon; Mars-Vénusz együttállás szemben a Hold-Neptunusz együttállással; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Mars-Vénusz együttállás kvadrátban Szaturnusszal; Nap-Merkúr együttállás kvadrátban Plútóval; Jupiter a Skorpió jegyébe lép; Szaturnusz szembenállásban Holddal, kvadrátban Marssal; Merkúr-Szaturnusz szextil; Vénusz a Mérleg jegyébe lép; Nap-Merkúr együttállás szembenállásban Uránusszal

A mottó: Vagy-vagy? Billeg a Mérleg. Október a béketárgyalások, a kommunikáció, a párkapcsolat és a megoldások hónapja, az elején kellemes melegséggel, 10-e körül viszont markáns fordulat várható 

Október első két hetében kellemes ősz eleji, a szeptemberinél melegebb idő várható, ami jobb kedvre derít majd bennünket, ezért hajlandóbbak leszünk megfelelni a párkapcsolati és egyéb kapcsolati rendezésre noszogató kihívásoknak.  Élvezzük és használjuk ki ezt az időt, mert a hónap közepe előtt fordulat várható, és ismét jön némi megpróbáltatás. 

PÁRKAPCSOLAT, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KOMMUNIKÁCIÓ MEG PÁRKAPCSOLAT 

Mindenkinek már mindene tele van ezzel a két szóval, az asztrológus is már rég elhatározta, hogy mostantól évtizedekig kerülni fogja a használatukat J . Több éve már, hogy vissza-, visszatérően, de ez a két kérdés jelenik meg az asztrológiai elemzésekben. Nem, nem a régi CD-lejátszó akadt el – ez az eddig eltelt néhány éves időszak bizony arról szólt, hogy rendbe tudtuk-e hozni a szívünket.  A Mérleg jegye minden évben ráirányítja a fókuszt a minket tükröző, és a minket kiegészítő TÁRS személyére, idén sincs ez másként.  Mindenféle dolog történt és nem történt már ebben a kérdésben velünk, de az idei októberben mintha ez még koncentrálódna is.

Október elején még él a Jupiter-Uránusz szembenállás kimozdító ereje, ami bizony felveti annak a kérdését, hogy csak az maradhat, ami harmonikus – a látszatok és maszkok leomlanak. A kapcsolatok rendbetételére és valódi, őszinte helyreállítására ebben a két hétben, de különösen október 2 és 12 között lesz lehetőségünk, amikor a Mars és a Vénusz együtt áll az égen. Nem a harmónia jegyében, hanem a Szűzben, ami az elemzésről, és hát igen, a beszélgetésről, a kritika megfogalmazásáról és annak megoldásáról szól. Most tehát, ebben a tíz szép, meleg időjárású, koraőszi napban nekifuthatunk még egyszer a kényes kérdéseknek és azok megoldásának. Annál is inkább, mert a Vénusz és a Mars együttállását 3-án a Plútó trigonja is segíti: segít felhozni minden szőnyeg alá söpört, és „nem ildomosnak” tartott kérdést az asztal tetejére, hogy rá tudjunk nézni. A Plútó most barátságos egy ideig, nem robbant rögtön, csak szépen felpakolja a legrejtettebb kátrányokat, démonokat, mocsarakat és egyéb csatornatöltelékeket az asztalra, hogy „na tessék, beszéljétek meg”.  Lehet undorodva elfordulni, lehet próbálkozni ismét a szőnyeg alá rejtéssel, de október közepe után, amikor durvul a finomkodó helyzet, ez már nem fog sikerülni. Vagy-vagy.

A kommunikációs-elemzős-megbeszélős folyamatot tovább erősíti az, hogy a feszültséget és világosságot egyaránt hozó teliholdkor, október 5-én, a Holddal nemcsak a Nap, hanem a vele együtt haladó, logikus és racionális megoldásokért felelős Merkúr is szemben áll, a Vénusz-Mars együttállását pedig komolyítja a Szaturnusztól érkező nehezebb fényszög. Tehát, ebben az időszakban, nagyjából október 1 és 10 között nemcsak a párunkkal, hanem bárkivel leülhetünk tárgyalni, akivel eddig szőnyeg alá söpört, vagy fel nem vállalt konfliktusaink voltak: családdal, testvérekkel, gyermekekkel, főnökökkel, munkatársakkal. Tegyük ki a nyílt lapokat az asztalra, bőven megéri.

A NAGY FORDULAT

Október 10-én a Jupiter jegyet vált, a Mérleg jegyében tett bő egyéves utazása után a Skorpió jegyébe lép át. Idáig próbált finomkodni, szolgálni a béketárgyalásokat és az egyeztetéseket, most azonban bedurvul. Az a pillanat lesz ez, amikor a filmekben a túsztárgyalók mélyen a túszejtők szemébe nézve próbálják még húzni az időt, de látni, hogy a tárgyalások idejének vége, a túsztárgyaló kimegy a rendőrautókhoz, a túszejtők pedig szépen kezükbe veszik a sorozatlövőt. Ha nem zárultak jól a béketárgyalások, nem sok jót várhatunk ettől az időszaktól, sem szó szerint, sem átvitt értelemben. Beindulnak a mocskolódások, a támadások, az igaztalan vádaskodások, a lövészárkok kialakulnak úgy a politikában és az eseményekben, mint a magánéletben, ha nem sikerült az a bizonyos „kommunikáció és megoldásterv”.   A Mérleg jegye amúgy is kettős:  nagyon sokáig a kiegyensúlyozottságra, a harmóniára, a szépségre és a béke megőrzésére törekszik, ám ha ez nem sikerül, a legnagyobb fúria válik belőle, szabadjára engedi szimbolikus frizurájából minden kígyóját és a cuki tündérkéből igazi mitológiai Medúzává válik. És ez bizony nemcsak nőkre, hanem férfiakra és helyzetekre is igaz! A megoldatlan, én-aztán-hozzá-nem-nyúlok kezeletlen problémáinkat október végén már hiába öntjük le cukormázas illúziókkal („á, nem is olyan rossz a helyzet, cukin mutatunk a Facebookon az édi cicával”), arcunkba nyomják most a szemetet. Méghozzá finomkodás nélkül, mert a szintén 10-én pontos Mars-Szaturnusz kvadrát nem kedvez a finomságnak, sokkal inkább a kifejezetten erőszakos megoldásoknak.  Hiába próbál a Vénusz a hónap közepén a Mérleg jegyébe lépve békítgetni, csillapítani az elfajult indulatokat, nem sok esélye van, mert a Nap-Merkúr együttállás is lassan belemozdul az Uránusz szembenállásába. Asztrológiai szakzsargont félretéve, október közepétől, amit nem oldottunk meg, az ordítva és dühöngve szembejön majd velünk a külvilágban, nehéz, fájdalmas, emberpróbáló helyzetek, agresszív emberek, veszekedések és hatalmi játszmák formájában.

Ebben az időszakban sarkosan kettéválik a tapasztalás: aki az elmúlt években hajlandó volt szellemi munkát belefektetni abba, hogy apró lépésekkel változtasson önmagán, helyzetén, megoldási módszerein és a körülményein, az azt tapasztalja majd, hogy körülötte nyugalom és békesség van; de ahogy kitekint az ablakon, ott mindenhol őrülteket, agressziót és/vagy fájdalmat lát. Aki megúszásra játszott, és nem nyúlt hozzá semmihez, az képletesen szólva nem az ablak mögött van, hanem az utcán verekszi át magát ordító taxisofőrök, telefonon üvöltöző főnökök és házastársak, minősíthetetlen plakáttámadások és hamis mondatok között őrlődve.

Még van két hetünk, sikerüljenek jól a béketárgyalások, a változások, kerüljünk az ablak mögé.  

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

A hónap archetípusa a Művész. (Mérleg jegy). Itt olvashatsz róla:
Művész archetípus>>>