Asztrológiai előrejelzés november 15-30-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:   Merkúr-Neptunusz kvadrát; Merkúr hátrálni kezd; Hold-Uránusz együttállás szemben Vénusszal; Jupiter-Mars kvadrát; Vénusz előre indul; Nap a Nyilas jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap-Jupiter-Merkúr együttállás szembenállásban Holddal, kvadrátban Marssal;  Neptunusz előre indul;  Mars-Szaturnusz szextil;  

A mottó:  Mozdulatlanság után harcok és véleménykülönbségek, igazságkeresés és szakítások. Fekete Péntek táján érdekérvényesítő hangulat, amely a hónap végére oldódik kicsit.   

November második fele már nem lesz olyan nyugalmas, mint az első – a Merkúr hátrálásával jön a hidegebb idő, a Mars Halakba lépésével a csapadék. A Nyilas jegybe lépő Nap csak felerősíti a határozott véleményalkotásokat és az igazságért való csatározásokat – nagy balhé remélhetőleg nem lesz, de a jókedv nem ezt a két hetet jellemzi. 

ADJ, KIRÁLY, KATONÁT! NEM ADOK! AKKOR SZAKÍTOK!

November 15-e után felébredünk az átmeneti álmosságból, és mindjárt némi káoszban találjuk magunkat. Különösen 15-én és 16-án, amikor a Mars jegyet vált, a Merkúr pedig hátrafelé indul és mindeközben nehéz fényszögbe kerül a Neptunusszal: a közlekedést mindig érintik ezek az állások, november 16-án, pénteken tehát lehet káosz és dugó az utakon, illetve a mobilszolgáltatásban is. A hátráló Merkúr nem kedvez az ügyintézésnek, a szerződéskötésnek és a kommunikációnak sem: ilyenkor elkeverednek a papírok, rossz nyomtatványt töltetnek ki velünk, a megbeszéléseket elfelejthetik, illetve sok lesz a késés. A Merkúr egészen Mikulásig hátrálni fog, ha tehetjük, ne pont ebben az időszakban próbáljunk fontos szerződéseket kötni vagy új állásinterjúkat beiktatni. Utazásra sem igazán alkalmas ez az időszak.

20-tól nagyjából egy héten át kifejezetten nehéz égi állások mutatják, hogy a világban az egók összefeszülnek. Mindenkiben megnő saját igazságának hatalmas tudata (Nap-Jupiter együttállás), ennek kimondását pedig szinte kötelezőnek érezzük most (Merkúr is csatlakozik a Nap-Jupiterhez). Mivel a kommunikáció nehezített, nemigen jutunk egymással egyezségre – ez aztán komoly indulatokat hoz felszínre (Mars kvadrát). Lesznek olyanok, akik igazuknak igen erőszakosan próbálnak érvényt szerezni. A legdurvább ezen a héten 23-24-e lesz, amikor a Telihold csak növeli az amúgy is bőven a felszínen lévő indulatok feszültségét. Számos összeszólalkozásra, vitára, veszekedésre van kilátás ebben az időben, és bizony nagy megértésre nem számíthatunk egyik részről sem – gyakran láthatunk majd olyan jelenetet, ahol két ember azon veszekszik nagyon agresszíven, hogy melyikük az agresszív. angry 
Hacsak lehet, ne most legyünk az igazság bajnokai, halasszuk ezt későbbre, amikor egy kellemesebb Merkúr-állással ügyesebben tudjuk képviselni magunkat.

Sajnos éppen ezen a hétvégén (november 23 - 24-25)  várható a Fekete Péntek néven elhíresült, Amerikából hozzánk származott vásárlási őrület – sem az internetes weboldalak (hátráló Merkúr), sem az idegeink nem fogják bírni a túlterhelést idén. Ha el akarjuk kerülni a zombi apokalipszist, https://www.youtube.com/watch?v=g-iNAa2WgMk  akkor most tényleg engedjük el a néhány százalékkal olcsóbb árakat. Nem valószínű, hogy ezekben a napokban bármivel jól járnánk, kivéve a világ jobbítását célzó meditációkat.

SZAKÍTS, HA BÍRSZ!

Remélem, mindenki kihasználta az előző két hétben a Vénusz átmeneti behátrálását a számára kellemes Mérleg jegybe, és a Marssal alakított pozitív fényszögét arra, hogy a párkapcsolatán, a másik nemmel való ügyeiben javulást érjen el.

November második felében ugyanis újra létrejön, sőt, végig fennáll a Vénusz-Uránusz szembenállása, ami kifejezetten szakítós fényszög. Ebben az időben a már hónapok óta leterhelt, megfáradt Vénuszból, vagyis a kedvességből, a melegségből, a női puhaságból, már régen kilúgozódott minden pozitív erő. Most ismét szembekerül az Uránusszal, ahogy október végén tette, sőt, ez a fényszög gyakorlatilag december első napjaiban is fennáll. Ha októberben elindult valami szakadás, és nem működik a kapcsolat, akkor most lesz elegendő erő és énképviselet ahhoz, hogy megtörténjen egy fordulat, létrejöjjön egy szakítás, vagy teljes érzelmi irányváltás.  Erről ír Rupi Kaur indiai-kanadai költőnő bestseller verskötetében:

elhagytalak, de nem azért                 i didn’t leave because

mert már nem szeretlek                    i stopped loving you

csak épp minél tovább                      i left because the longer

maradtam, annál kevésbé                 i stayed the less

szerettem magam.                            i loved myself.

Mivel a fényszögben az Uránusz vesz részt, ez valószínűleg váratlanul, gyorsan, kicsit sokkhatás-szerűen történik – természetesen csak ott, ahol ez az irányváltás már régóta esedékes. Akik érzelmi téren harmóniában vannak, azoknál egy ilyen állás inkább azt jelenti, hogy meglepetés éri őket, nem várt dolgok történnek, most jelenti be a kedvesük, hogy babát vár smiley, vagy a felnőtt leánygyermek költözik el otthonról – sokféleképpen megnyilvánulhat világunkban ez az állás.

Miért jó tudni róla, ha egyszer váratlan? Azért, mert egy ilyen állás energiát is szimbolizál, szinte felráz mindannyiunkat – azt jelöli, hogy most már megszűnik az előző két hét álmos mozdulatlansága. Hogy ha tervezünk valamit, új cukrászda, vagy ékszerüzlet (Vénusz) beindítását, például, ahhoz most lesz elegendő erőnk. Ha már régóta gondolkodtunk, hogy valamilyen érzelmi terhet lerakjunk, most itt az idő.

November végére egy kicsit megkomolyodunk, felelősebbek leszünk – és hosszú idő után a Neptunusz, a spiritualitás, a bőség, a zene képviselője is elindul előre, áradóan bocsájtva mindezeket a rendelkezésünkre. Használjuk!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Mágus archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Mágus archetípus>>>