Asztrológiai előrejelzés november 15-30-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Jupiter-Hold-Vénusz trigonban Neptunusszal még tart; Vénusz-Neptunusz trigon; Mars-Merkúr szextil; Nap-Hold együttállás (újhold); Mars-Plútó kvadrát; Vénusz-Plútó szextil; Nap a Nyilas jegyébe lép; Neptunusz előre indul; Merkúr-Szaturnusz együttállás; Merkúr előrehaladása megáll; Mars-Uránusz szembenállás

A mottó: Vegyes két hét - kellemes november közepe, lelki rendezettség - Újholddal fordulat, nehezebb elemek, rendülések és zendülések. A Nyilasból lassan távozó Szaturnusz még leadja utolsó figyelmeztető jeleit: azt építsd, amit érdemes.

Örömben, lazaságban van részünk november közepén, ez egyfajta felkészülés, mert november vége felé ismét nehezebb időszak köszönt ránk. Az állandó lélekelemzéstől lefáradtaknak talán az is örömhír lehet, hogy ez a nehezebb időszak nem belső, hanem külső eseményekben nyilvánul meg.  Angyali segítséget viszont kapunk J

ERZSÉBETEK FORDULATA

Novemberben megmozdultak az energiák. Kisöprődött a pangó, megrekedt érzés, és ezt fellélegzés, az újrakezdés energiája követte.  Ezek az örömteli, lazább és kedvesebb napok nagyjából Újholdig kitartanak - ebben az időszakban érdemes töltekezni, erőt gyűjteni, pihenni, szórakozni. A november 18-i újhold után, Erzsébet-napon ugyanis ismét szükség lesz az erőnkre és az erőfeszítésekre. Nagy valószínűséggel november utolsó tíz napja, és még december eleje is, ezekről fog szólni. Szerencsére, a nagy lelki pucolásokat, munkálatokat már a Skorpió érzelmi tornádói idején elvégeztük, úgyhogy most már újult erővel és felkészülten várhatjuk az eseményeket, amelyek elsősorban a külvilágban jelentkeznek, először a november 19-i Mars-Plútó kvadráttal. Ez az időszak semmilyen tömeges rendezvényre nem alkalmas, hacsak lehet, kerüljük ezeket, mert váratlan indulatok, erőszakos események történhetnek ebben a fényszögben, egészen 22-ig, amikor a Nap a Nyilas jegyébe lép. A Nyilas időszaka mindig a hit, és Isten felé fordulás, advent, a karácsonyvárás időszaka is. Ebben az esztendőben a Nyilas jegy különösen fontossá válik, hiszen a Szaturnusz az utolsó métereket teszi meg ebben a jegyben. Ami azt is jelenti, hogy a Nyilas jegyűek, vagy Nyilas érintettségűek megmérettetésének utolsó hajrája következik. A Nyilas jegy az értékrendhez, a nagy társadalmi hitrendszerekhez, az erkölcshöz is köthető. Nyilvánvaló, hogy amikor a „meós” Szaturnusz áthalad ezen a jegyen, azt ellenőrzi, hogy mi áll az értékrendünk középpontjában. Ha az értékrendünk közepén a múlandó anyag áll (anyagi javak, szép test, másokhoz viszonyított pozíció), akkor megmutatja, hogy nem érdemes erre építeni az életünket, mert a farkas egy jól irányzott fújása elviheti az így felépített szalmaházikónkat, legyen bármilyen csodálatos. Ha az értékrendünk középpontjában a lélek fejlődése, az isteni minőséghez felé törekvés áll, az egy szilárd alap, amire tudunk majd építkezni a későbbiekben. Világunkat építsük arra, amire érdemes!

RENDÜLÉSEK ÉS ZENDÜLÉSEK

November vége és még december eleje is, a külső események időszaka. A Nyilas jegyből távozó Szaturnusz még utoljára erős jelzéseket ad a felborult értékrendünkről. Nem véletlen, hogy éppen a Nyilas jegyű területeken jelentkeznek ezek intenzívebben. Magyarország is a Nyilas területéhez sorolható terület, csakúgy, mind Spanyolország katalán vidéke (erős, szétszakító feszültségekkel terhelt helyzetben), vagy Irán (7.5 erősségű földrengés volt ott éppen ezen a héten). November 20-tól a Hold előrehaladása összeköti a Nyilas Merkúrt és a Szaturnuszt, ez az együttállás egy bő hét múlva, november 28-án lesz pontos, de november utolsó tíz napjában végig érezhető. A mozgás, jövés-menés (Merkúr) találkozik az akadállyal (Szaturnusz), ez a földrengések elég erős szimbóluma. Persze nem kötelező ennek épp földrengésben megnyilvánulnia, bármilyen megrengető, akadályoztatott helyzet leírja ezt az állást (akár az is, hogy az ütvefúró hegye beleütközik a kavicsba).

Egyénenként, országonként másképpen éljük majd át ezt az időszakot, a „Nagy Döngetés” időszakát (aki nem ismerné Mézga Aladár felejthetetlen kalandjait, itt tájékozódhat a „Nagy Döngetésről”, a 19. perctől érdemes nézni https://www.youtube.com/watch?v=YVa8AwDs62k ), amely a forradalmi, robbantós-szakítós helyzeteket jelképező Mars-Uránusz szembenállásba torkollik majd december 1-én.

A Szaturnusszal való együttállás annyira megviseli az amúgy sem komfortos Merkúrt, hogy november végén megtorpan az előrehaladásban, és hamarosan hátrafelé indul. Ez a szokásos közlekedési, kommunikációs, ügyintézési nehézségek jelképe – november 22 előtt próbáljuk minden hivatalos, adminisztrációs ügyünket lerendezni.

Tehát vár ránk egy-két külső nehézség és megpróbáltatás. De az angyalok sosem hagynak minket segítség nélkül. A Neptunusz, ami többek között a spiritualitás, az égi szeretetáramlás, az intuíció és a művészetek, a zene szimbóluma, hosszú hónapok hátrálása után november 23-án elindul előre. Ez azt jelenti, hogy aki hallgat az intuíciójára, és képes hinni a felsőbb irányításban, az segítve lesz, érezheti, hogy áradnak hozzá a befogadó és elfogadó isteni energiák, ami földi világunkban szimplán a „legjobbkor érkező, kedves segítség” kifejezéssel írható le. Ezzel felvértezve könnyebb lesz együtt átvészelni a felkavaró külső helyzeteket. Hallgassunk a belső csendre, most beszélni tud!   https://www.youtube.com/watch?v=tV3vDwS4Caw

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

A hónap archetípusa a Mágus. (Skorpió jegy). Itt olvashatsz róla:
Mágus archetípus>>>