Asztrológiai előrejelzés november 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Nap-Merkúr trigon; Vénusz-Szaturnusz szextil;  Vénusz-Uránusz szembenállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr a Nyilas jegyébe lép; Vénusz a Skorpió jegyébe lép; Nap-Plútó szextil; Szaturnusz-Uránusz trigon; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Vénusz-Jupiter együttállás; Jupiter,Hold-Vénusz trigonban Neptunusszal

A mottó:  Javul a helyzet, változás közeledik. Az új születésének viharai átmenetileg csendesednek, élhető, egyszerű, hétköznapi két hét vár ránk, de a komfortérzetünk még mindig nem tökéletes. 

Nagy szélviharral köszöntött be a november, s a nagy szél mindig változást hoz. A korábbi érzelmi tornádók most már csillapodnak.  Az öröm még mindig egy kicsit sántikál, de az új szelek szétkergetik a nyomasztó felhőket; november közepére kezdünk végre magunkra találni, és építkezni abból, ami megmaradt.   

A VÁLTOZÁS SZELE 

Az erős szél mindig jelzés arra a levegő elemtől, hogy új felállás, új helyzet közeledik, a megrekedt, pangó energiák végre megmozdulnak. November új energiákkal indul, mindjárt az elején: jobbak lesznek a megérzéseink, jobban rá tudunk hangolódni arra, hogy mik is lennének az égi terveink, és elkötelezettebben neki tudunk látni azok megvalósításának. November 4-én lesz egy csúcspont, amikor az érzéseink megint felfokozódnak: egyrészt ezen a napon van a telihold, másrészt a Vénusz, mielőtt átlépne a Skorpió jegyébe és megint erejét vesztené, november első napjaiban végig szembekerül az Uránusszal, ami megint a kimozdítást, a langyos, de már idejétmúlt és igaztalanná vált egyensúlyi helyzetek felborítását szolgálja. Ezekben a napokban megnőhet a szakítási kedv, könnyebben borulhatnak biztosnak hitt kapcsolatok – de az is lehet, hogy csak egy váratlan fordulat szerez örömet nekünk, egy nem várt meghívás, egy szeretett személy nem várt felbukkanása hoz izgalmat az életünkbe.

November 5-én a Merkúr a Nyilas jegybe lép, két nappal később a Vénusz a Skorpió jegybe. Így már három fontos megnyilvánulási formánk, a gondolataink-kommunikációnk (Merkúr), az akaratérvényesítésünk (Mars), és az érzéseink, szeretetmegélésünk (Vénusz) is olyan helyen tartózkodik, amely jellegével teljesen ellentétes. Ezt általában úgy szoktuk megélni, hogy kényelmetlenül, kínosan érezzük magunkat – nekilátunk valaminek, de nem oda jutunk, próbáljuk akaratunkat érvényesíteni, de valahogy nem sikerül, próbálunk szeretetet adni-befogadni, de mégis, mintha mindannyian elefántok lennénk a porcelánboltban.  Fejvakarós, én-aztán-nem-értem-ezt időszak lesz ez, de november második felétől ennek ellenére mégis, apránként megszokjuk, magunkra találunk.

ÉRKEZIK AZ ÉGI SEGÍTSÉG

November második hetében azért könnyítenek egy kicsit a helyzetünkön. Folyamatosan érezni fogjuk a Szaturnusz és az Uránusz égitestek pozitív kapcsolódását, amely egyre jobban segít minket, és 11-én válik pontossá. E fényszög azt eredményezi, hogy átmenetileg megteremtődik a harmónia megőrzés és változás között. A rendre, kiszámíthatóságra való törekvés és a kalandvágy most megfogja egymás kezét, és felemeli a kettő között őrlődő embert. A hétköznapi életben ez is, mint minden, sokféleképpen jelentkezhet, az egyéni horoszkópok függvényében:  megtalálhatjuk azt a munkát, ami biztosítja számunkra a biztonságot és a kiszámíthatóságot (Szaturnusz), ugyanakkor elég érdekes is ahhoz, hogy ne unjuk (Uránusz); megtalálhatjuk azokat a tanulmányokat, amelyek rendbe teszik a fejünkben lévő káoszt (Szaturnusz), de elég inspiratívak a fejlődéshez (Uránusz);  megtalálhatjuk azt a személyt, aki mellett le tudunk horgonyozni (Szaturnusz), de mégis megőrizhetjük szabadságunkat (Uránusz).  Ez az állás azt szimbolizálja, hogy most eljöhet az a pillanat bennünk, amikor a külső korlátok belső korláttá válnak, és már nem érezzük börtönnek azt, amit korábban elviselhetetlen rendszabálynak tartottunk, hanem a fennállón belül is meg tudjuk élni a megújulást és önmagunkban tudjuk megkeresni a fejlődés inspiratív szikráját. Bár a megrögzött hűtlenek, pár-, és álláscserélők számára ez talán elképzelhetetlen, létezik egyensúly az ismert biztonsága és az ismeretlen újdonsága között. Ez a fényszög erre tanít bennünket.

13.-án ugyan egy Merkúr-Neptunusz kvadrát ismét nehezíti a közlekedést és a telekommunikációs eszközök működését, november közepére mégis egészen belejövünk abba, hogy a nehezített helyzetekből is kihozzuk a legjobbat, és beköltözhet az öröm és a befogadás, elfogadás érzése a szívünkbe. Ezt jelzi, hogy három pozitív és érzelmes bolygó együttállását (Jupiter, Vénusz, Hold) támogatja az „égi érzelem”, a Neptunusz is.

A második novemberi hétvégére (nov. 11-12) érdemes igazán párunkkal egy wellness-kirándulást beiktatni. Vagy közelebb kerülni saját érzelmeinkhez egy workshopon. Esetleg vidám ’csak-csajos/csak-pasis’ programokat, mozit szervezni.

Még 16-án is tartani fognak a jó érzések!  Pihenjünk meg ebben az örömben.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

A hónap archetípusa a Mágus. (Skorpió jegy). Itt olvashatsz róla:
Mágus archetípus>>>