Asztrológiai előrejelzés március 15-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:   Merkúr-Jupiter kvadrát; Merkúr-Plútó együttállás; Merkúr-Mars szextil; Plútó-Mars trigon; Nap a Kos jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz szextil; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Vénusz-Mars kvadrát; Vénusz-Jupiter szextil; Merkúr hátrálása megáll; Merkúr-Neptunusz együttállás; Vénusz a Halak jegyébe lép; Vénusz-Uránusz szextil; Szaturnusz-Plútó-Hold együttállás; Merkúr előre indul; Mars az Ikrek jegyébe lép  

A mottó: A mindeddig álmoskás, pihenni vágyó, lelassult és nehezített haladásról szóló március radikális változást ígér március 20. után. Új év, új lendület, új esélyek jönnek.  

Március hónap második fele erősen kettéválik: ami még a régi asztrológiai év, az továbbra is a nehéz ügyintézésről, a közlekedési és ügyintézési káoszról, valamint a félreértésekről szól – a március 20-án induló új asztrológiai év eleje azonban sokkal frissebb, gyorsabb és kellemesebb lesz. Március végétől kezdve indulhat a megvalósítása annak, amit megálmodtunk.     

UTOLSÓ NÉHÁNY PUNNYADT NAP

A nemzeti ünnepünktől számított első hét még az egy hónapja nagyon is ismert lelassult, punnyadt, fáradt és álmos hangulatról szól. Nem is baj, hogy háromnapos ünnepet tartunk ebben az időben, az ügyeink intézése úgyis nehezen menne még, akadályok akadályok hátán, félreértések és rossz kommunikáció, értetlenség jellemzi ezeket a napokat. Március 20-án azonban új energia árad a világunkba, és mint a Csipkerózsika mesében, ismét minden megelevenedik, elindul a maga útján. Az új energiák közül az első a Plútó-Mars trigon, ami új erőt, és nagyobb kitartást, lendületet kölcsönöz nekünk ügyeink intézésében. A Nap jegyváltásakor, vagyis az új asztrológiai év kezdetekor több égi állás is jelzi azt, hogy más helyzet jön: férfi és nő ismét kapcsolatba lép egymással, felszikrázik a levegő (Vénusz-Mars kvadrát, Telihold), és jóval lendületesebbnek érezzük magunkat, amit a Nap Kos jegybe lépése jelez.

Március 23-a után érzelmesebbek is leszünk, jobban rá leszünk hangolódva az intuícióra (igaz, a becsapásokkal is vigyázni kell, nehogy illúziókba fussunk bele – a Merkúr együttáll a Neptunusszal). A Vénusz végre egy kis örömet él át, hiszen a Halak jegyébe lépve igazán áradhat belőle a gyengédség és a szerető energia.  Március 27-29 között még újra tapasztalhatunk valamit az előző időszak szigorú sivárságából (Szaturnusz-Plútó-Hold együttállás), de utána határozottan felpörgünk: a Merkúr végre elindul előre, a Mars az Ikrek jegyébe lép, ez jelenti a startpisztolyt a gyors ügyintézésre. A gyakorlati életben végre megnyílhat az út afelé, hogy rendezzük a dolgainkat. Ez az asztrológiai év amúgy is a Merkúr jegyében zajlik majd.   

AZ ÚJ ASZTROLÓGIAI ÉV – A MERKÚR ÉVE

A Nap Kos jegybe lépésével minden évben új időszámítás kezdődik az asztrológiában. Ez idén március 20-án jön létre – tehát március 21-től már a Merkúr fennhatósága alatti esztendőt éljük. A Merkúr a kommunikáció, a kapcsolattartás, az üzenetek, az ügyintézés, a sajtó, a közlekedés és a hétköznapok szimbóluma is, tehát ebben az évben ezek a területek kerülnek a középpontba. Mivel a Merkúr az éves horoszkópban együtt áll a Neptunusszal, igen kettős, tudathasadásos lesz minden, ami érinti a fenti területeket – a világ még jobban kettéválik. Egyfelől a Neptunusz a homályt, a ködösséget, a becsapást, a tudatmódosító szereket és az áradásokat jelenti – ezekből tehát a 2019-es évben lesz bőven: nem nyílt kommunikáció, ködösítés, leplezés, (íme egy példa, egy bank üzenetével: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/03/07/jatekos_feladvannyal_kedveskedik_az_erste_bank_az_ugyfeleinek._barcsak_viszonozhatnank_valahogy/ ), alkohol és kábítószer, túl sok víz, áradások.  Ugyanakkor a Neptunusz az égi energiák, a megváltozott tudatállapotok szimbóluma is – akik ezekkel intenzíven foglalkoznak, meditálnak, zenélnek, táncolnak, hallgatnak az égi inspirációkra, azok azt tapasztalják, hogy az égi csatornákon át kapott üzenetek érthetőbbek, gyakoribbak lesznek – átélhető lesz a magasabb égi erők általi vezetettség a mindennapi életünkben.

A Nap Kosba lépése éppen Telihold idején történik. A Telihold mindig feszültséget is szimbolizál, jelen esetben az uralkodó, kormányzó elit (Nap) – és itt most ne csak Magyarországra gondoljunk - tökéletesen szembehelyezkedik a néppel (Hold). Kettejük huzavonájának kimenetele kétesélyes: bár a Nap a Kosban erőteljesnek érződik, a Hold a Szűz végén pedig kifejezetten bizonytalan, inkább csak kritizál, így a meccs első felében úgy látszik, hogy a Nap, vagyis az „uralkodó” elit nyerésre áll. Ugyanakkor a tavaszpont-horoszkópban Nap a IV. házba, a vég, a lezárás területére kerül! Valószínűsíthető tehát, hogy a teljes politikai elit önmaga alatt vágva a fát, saját végjátéka felé kormányozza a helyzetet. Nemcsak Magyarországon! Jó példa erre Theresa May és a Brexit is. A nép a X. házban, a jövő házában, sarokházban megjelenve mintegy „felmagasztalódik”.

Ha kifejezetten politikailag nézzük, tovább rontja a helyzetet, hogy a IV. ház hagyományosan az ellenzék területe – ám most itt a Nap, az uralkodó elit van! Vagyis, egymás mellett állnak, ugyanoda sorolódnak: a néppel (Holddal) szemben. Méghozzá úgy, hogy mellette a Merkúr és a Neptunusz áll együtt. Politikai szempontból annyi objektíven biztosan elmondható erről a helyzetről, hogy rendkívül sok lesz az illúziókeltés, a becsapás, a megtévesztés, a nem tiszta kommunikáció, úgy az elit, mint az ellenzék részéről – nemcsak Magyarországon.

Ebben a helyzetben, és ebben az évben két égitest energiája segíthet bennünket: a legfontosabb ezek közül a Jupiter – az elvek, az égi rend, az igazságosság, a morál képviselője. Ez a „helyén” van, a Nyilasban – tehát most igen nagy esélyünk lesz arra, hogy magunk mögött hagyjuk az ember önző, kisstílű, rövidlátó szemléletét valami nagyobb érdekében. A nem anyagi értékek képviseletére szólít fel minket ez az év – és ez elsősorban a környezetvédelmet, és egymás marása és tiprása helyett egymás tiszteletét, segítését jelenti.

Ezt a Jupitert pedig egyedül a Vízöntőben lévő Vénusz segíti, vagyis a nők, illetve a vénuszi energiák, közülük is azok, akik újszerűek, meghökkentők, frissek, fiatalok és a megszokott viselkedéstől és gondolkodásmódtól teljesen eltérőek. Hallgassunk rájuk – ők hozzák a kiutat, az erőt, és az új, radikális hozzáállást, hogy mégis be tudjuk építeni a Jupiter által képviselt magasabb értékeket az életünkbe.

A folyamat már láthatóan elindult, íme néhány példa (beállítható a magyar nyelvű felirat):

https://www.youtube.com/watch?v=WTjufmCn5fY&vl=hu

https://hvg.hu/elet/20190315_Ez_rosszabb_mint_Voldemort__diakok_ezrei_tuntettek_a_klimavaltozas_ellen

A március 15-i magyar klímatüntetésről jellemző módon nem készültek hivatalos videófelvételek, csak egyetlen, utólag megírt cikk. Még nagyon sok mindennek kell változnia a sajtó szemléletében – hogy mi a fontos, és mi nem. Az  „Ej, ráérünk arra még! Ja? Mégsem!” időszakában vagyunk.

Az Uránusz már március 6-án belépett a Bika jegyébe. Ez asztrológiai szempontból hatalmas változást jelent a fizikai életünkben, a biztonságunkban, a fennálló helyzetünket megőrizni kívánó értékeinkben. Bármennyire is ragaszkodnánk annak fenntartásához, ami van, ez nem fog működni – új dolgokba – például együttműködésbe - kell helyeznünk a biztonságunkat a pénz, a tulajdon, a status quo, az eddig megismert világ helyett. Bár ez félelmetesen hangzik, elkerülhetetlen - ugyanakkor esélyt is jelent: hiszen a régi világgal csak igen kevesen voltak elégedettek.

A Merkúr éve egyfajta ízelítő lesz azokra a változásokra és történésekre, amelyek nagyobb erővel jövőre fognak jelentkezni. Érdemes átállítani a gondolkozásunkat, és kidolgoznunk módszereket arra, hogyan lehet az apró-cseprő különbözőségek és az ezekből fakadó állandó másokra mutogatás helyett összefognunk egymással és a Földdel.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Harcos archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Harcos archetípus>>>