Asztrológiai előrejelzés március 15-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Nap-Hold együttállás (újhold); Mars a Bak jegyébe lép; Vénusz-Merkúr együttállás; Nap a Kos jegyébe lép; Merkúr előrehaladása megáll; Nap-Mars kvadrát; Vénusz-Plútó kvadrát; Merkúr hátrafelé indul; Vénusz-Uránusz együttállás; Nap-Szaturnusz kvadrát; Plútó-Jupiter szextil; Nap-Hold szembenállás (telihold); Vénusz a Bika jegyébe lép; Mars-Szaturnusz együttállás közelít, Nap-Merkúr kvadrátban

A mottó:  Ünnepekkel tarkítva, mégis rosszkedvűen és zordan búcsúzik a március. A vízpróba továbbra is folytatódik, majd az új asztrológiai év indulásával inkább a villongások és a nézeteltérések erősödnek fel.

Március második két hetét végigkíséri a Merkúr és a Szaturnusz kvadrátja, különféle bolygókkal színesítve. Ez nem a könnyedség ideje. Minden lelassul, a dolgaink nem haladnak, különösen 26-tól, amikor a Merkúr, az ügyintézés jelölője, visszafelé haladni látszik az égi útján. Sok mindent találunk majd bosszantónak ebben a két hétben – fontos, hogy ne ragadjunk le az apró-cseprő kérdéseknél, és ne kezdjünk késhegyre menő vitákba.

ROSSZKEDVÜNK TELE

Március végén általában már a tavaszi zsongást, az újonnan felbukkanó energiákat, az újrakezdés erejét szoktuk érezni, idén azonban ez az öröm jóval visszafogottabb lesz. A külvilágot nem adakozónak, hanem szűkmarkúnak, zordnak és lehangolóan akadályozónak éljük meg – akár az időjárásban, akár mindennapi ügyeinkben.

A hónap közepén a Vénusz-Merkúr együttállása, és a Nap-Jupiter jótékony trigonja még elfedi a rosszkedvű fényszögeket, és a 16-án érkező áradatnyi víz mellett (Hold-Neptunusz együttállás), ha nem is kirobbanóan, de kellemesen érezhetjük magunkat. A 17-én bekövetkező újholddal azonban változik a helyzetünk, és a Mars Bak jegybe lépésével felerősödnek a hatalmi harcok.

Jó, ha ezekből kimaradunk, és a felgyűlt Mars-energiát inkább intenzív földmunkában, ásásban éljük ki. Ha valaki a nagyváros közepén él, és nem talál maga körül felásandó kertet, taj-chi edzéseken is megtanulhatja megzabolázva megélni az energiákat. Bár az intenzív Mars-hatás miatt kísértést érzünk majd arra, hogy „hamar-gyorsan” eddzünk egy kicsit és két hét alatt felkészüljünk a félmaratonra, ebben az időszakban ez nem javasolható, mert a sérülések veszélye a szokásosnál jóval nagyobb.

A hangulatunkat ugyancsak beárnyékolhatják a „hisztis”, durcás, akarnok kitörések – akár saját részünkről, akár mások részéről felénk. Ez különösen március 24 és április 2 között lesz érvényes. Ha nem figyelünk kellően önmagunkra, magával ragadhat az igazat erőszakosan hirdetők végtelen sora – nem érdemes beállni közéjük, mert óhatatlan csalódással, a viták elmérgesedésével jár. A legnehezebb időszak a március végi, húsvéti telihold környéki néhány nap, ekkor robbanás-közeli a feszültség. Ünnepeljünk befelé, óvatosan – hiába, néha a húsvéti nyuszi sem jön be a csokitojásokkal.

Mindezek tetejébe az apró-cseprő ügyintézések sem haladnak, különösen 26-tól, amikor a Merkúr hátrafelé indul – próbáljunk minden fontos ügyintézést, szerződést még 25-e előtt lezárni.

Március vége és április eleje az év egyik legnehezebb időszaka az asztrológiai jelzések alapján, különösen fontos figyelnünk reakcióinkra. A Vénusz-Uránusz együttállása azt jelzi, hogy érzelmeinkben is forrongás van – ilyenkor könnyebben bántjuk meg szeretteinket, és hozunk elhamarkodott, gyorsan múló érzelmi döntéseket.

Mindennek kezelésében csak a világunkban nem annyira kedvelt – sőt, néha kifejezetten negatív tulajdonságnak tartott – lassúság segít. Mindenben legyünk szándékosan megfontoltak, lassúak. Ne most hozzunk döntéseket. Kövessük a fogyókúrás javaslatok tanácsát az érzelmekben is: minden falatot legalább ötvenszer rágjunk meg – és közben figyeljük az idő múlását.

ÚJ ASZTROLÓGIAI ÉV INDUL MÁRCIUS 20-ÁN

Közben elindul az új asztrológiai év is – nem mondhatnám, hogy szép csendben, hanem sok morgolódással és pattogással. De azért ne feledjük: ez már nem az évek óta jól ismert Mars-ciklus, bár annak maszkírozhatja magát. Tavaly óta a Nap-ciklusban vagyunk, és a káldeusi bolygósorrendet tekintve ez az év a Vénusz éve. Szeretetről, gyengédségről, kedvességről, szerelemről, az élet élvezetéről tanít tehát – érdemes ezt a fókuszba helyezni.

A szeretet szó talán a legnagyobb torzulásokat szenvedte el az idők során, míg lett belőle Valentin-napi szív alakú, jól eladható csokoládé, és karácsonyi masnidömping. Mindannyiunknak homályos fogalmai vannak róla, és sokszor túlzott ragaszkodásunkat (annyira szeretlek, hogy nélküled nem tudok élni), szükségleteink kikövetelését (ha szeretsz, megteszed nekem), a másik feletti hatalomgyakorlást (azért pofozlak fel, fiam, mert szeretlek) véljük szeretetnek.

Az asztrológia Vénuszának ellenállhatatlan energiáját évezredeken keresztül negatívnak minősítették – ha már feminin jellegű energia, akkor a változékony, álmodozó Hold még csak-csak elfogadható, no de a Vénusz, csak a bajt hozza ránk. A pénteki napot (Vénusz napja) szerencsétlennek ítélték. Vénusz a csábítás, a puszta testiség, az érzéki örömök lehetőleg kerülendő, a titkok világába száműzött képviselője lett.

Pedig Vénusz nélkül igazából nincs élet sem – ezért is tűnik a bolygónk néha elsivatagosodó, pusztulás felé tartó zónának. A Nap és a Mars férfias hevülete lendületet hoz, de felperzsel. A Hold vizével öntöz és szórt fényével gyógyít – de csak akkor, ha megvan a Földben, és bennünk, az életkedv. Az örömre való képesség, a lágy szellő, a gyengéd simogatás, a növények-állatok féltő-óvó gondozása. Hogy érdemes! Ez is az idei Húsvét üzenete.

Ezt a nagyon finom, életigenlő, lágy, tökéletesen természetes, minden mesterkéltséget nélkülöző, és csak az életre figyelő energiát kellene megtalálni magunkban – a valódi Vénuszt.  Érdemes meditálnunk rajta ebben az évben sokszor, hogy közelebb kerüljünk hozzá. Ehhez egy kis hangulatajánló kedvenc Zeffirellimmel, Donovan zenéjével.
https://www.youtube.com/watch?v=glXcaD-Zz7M

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Az időszak archetípusa az Álmodó. (Halak jegye). Itt olvashatsz róla:
Álmodó archetípus>>>

Márc. 21-én a Napunk a Kos jegyébe érkezik, ami a bennünk élő Harcost szólítja életünk színpadára. Róla pedig itt olvashatsz többet:
Harcos archetípus>>>