Asztrológiai előrejelzés március 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Merkúr-Mars kvadrát; Merkúr-Plútó szextil; Vénusz-Jupiter trigon; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Merkúr-Jupiter trigon; Nap-Neptunusz együttállás; Merkúr-Vénusz együttállás; Merkúr a Kos jegyébe lép; Jupiter előrehaladása megáll; Vénusz a Kos jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Mars-Uránusz trigon; Nap-Plútó szextil; Jupiter hátrafelé indul; Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Nap-Jupiter trigon        

A mottó: Csapadék, zűrzavar és feszültségek – bár lassan melegszik az idő, a közlekedéstől továbbra se várjunk sok jót. Viszont jó meglátásaink lehetnek arról, mihez kezdünk az új önmagunkkal.

Március elején továbbra is folytatódik a víz uralma, és sok lesz a csapadék, mindenféle formában.  Ez azt jelenti, hogy a belső munkát is az érzelmek tisztítására érdemes fordítani. A tavaszi fordulat március 6-7-én érkezik el, innentől kezdve több lesz bennünk a kezdeményező kedv, de azért az “alvilági” nehéz megélések is időnként felbukkanhatnak még az éltünkben.

AZÉRT A VÍZ AZ ÚR

Március elején szokatlan hideggel indultunk, ami egyszerre hozott közlekedési nehézségeket, és mégis, valami furcsa elégedettséget és derűt is az életünkbe. Régen volt már részünk a tél szépségében, most titokban élvezhettük is, hogy nehezedtek a körülmények, de mégis ki tudtunk tartani.

A február végi „alvilági”, nehéz események hozhattak szorongást vagy fájdalmat az életünkbe, ez a feszültség a március 2-i teliholddal éri el a csúcspontját, innen lassan csökkenni fog. Teljesen nem szűnik meg, időnként felüti ismét a fejét, valahogy úgy, ahogy egy láng alszik ki és parázslik, majd mikor már azt hittük, kialudt, még egyszer fellobban. De az érzés könnyebbedik, kimossa belőlünk a sok víz, ami továbbra is várható, eső, hó, akár kisebb áradás formájában az olvadással.

A külső víz mindig a bennünk áradó érzelmek külső jelzése, tehát ezekkel kell foglalkoznunk ebben az időben. Március 6-án és 7-én lép a Kos jegyébe két égitest, a Merkúr és a Vénusz, s ezekben a napokban együtt haladnak egy darabig. Március első hetében a kommunikációnk kedvesebbé válik, könnyedebb lesz; használjuk ezt ki, most írjuk meg a leveleinket, intézzük ügyeinket, mert március 11-től ismét nehezebb.

A két bolygó Kosba lépése nemcsak melegedést hoz, hanem kezdeményező készséget is: már nem vagyunk annyira letargikusak vagy álmodozók, felébred bennünk a cselekvési, megoldási kedv.

ELINDULNAK AZ ESEMÉNYEK, DE MÉG NEM ZÖKKENŐMENTESEN

Ez azt is jelenti, hogy a régóta halogatott ügyeinknek március 7-től lesz kedvünk nekivágni, de még ne számítsunk akadálytalan előre jutásra – különösen a 10-11-én létrejövő Merkúr-Szaturnusz kvadrát fog keresztbe tenni, ezekben a napokban ismét várhatók közlekedési leállások, dugók.

A Jupiter hátráló mozgása szintén azt jelzi, hogy még van egy kis tisztítanivalónk, átgondolnivalónk, mielőtt az általunk megkezdett akciókat sikerre vihetjük. Bár már kezd buzogni bennünk a tevékenységi kedv (Mars-Uránusz, Nap-Plútó fényszögek), ezeket még, akár a húzó lovakat, egy kicsit szelídítenünk, rendeznünk kell, mielőtt a kocsinkba fognánk. Még egyszer érdemes ráhangolódni arra, hogy mi a bennünk élő vezérlő elv, mi a nagyobb tervünk, ami felé valóban haladni akarunk, mielőtt apró eredményeket próbálnánk kisajtolni a valóságban. Tehát mielőtt a lovaknál kiengednénk a gyeplőt, nézzük meg, merre is akarunk valójában menni.

Csak egy példa: ha fogalmunk nincs, mit akarunk az életünkkel kezdeni a következő öt évben, nem tudhatjuk, milyen lakásba érdemes ehhez költözni. Hiába jön a felbuzdulás, az érzés, hogy innen költözni akarok, nem érdemes az első impulzusra szép lakásokat nézegetni, mielőtt nem tudjuk a nagyobb kérdésekre a választ: mit akarok csinálni az életemmel, kivel, hányan, és miért? Akarok-e munkát változtatni, ha igen, miért és hová? Össze akarok-e költözni, szét akarok-e költözni és miért? Mert a lakás ezeknek a kérdéseknek rendelődik alá. Amíg nincs meg a válaszunk, az akció korai lenne. Erre figyelmeztet a hátráló Jupiter.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Az időszak archetípusa az Álmodó. (Halak jegye). Itt olvashatsz róla:
Álmodó archetípus>>>