Asztrológiai előrejelzés május 15-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:  Mars a Rák jegyébe lép; Merkúr-Neptunusz szextil; Merkúr-Szaturnusz trigon; Merkúr-Plútó trigon; Vénusz-Uránusz együttállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap az Ikrek jegyébe lép; Merkúr az Ikrek jegyébe lép; Nap-Merkúr együttállás; Uránusz-Mars szextil; Vénusz-Neptunusz szextil; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Jupiter szembenállás; Vénusz-Szaturnusz trigon

A mottó: Marad a szeles vizesség, de május végén már emelkedik a hőmérséklet. Az érzetek könnyedebbek lesznek, a dolgaink felgyorsulnak. Ügyintézős, józanul érzelmes május vége várható.

Már egészen megszoktuk a sok vizet, ez továbbra sem lesz másként, az idő azonban, ha nehezen is, lassan melegszik. Gyors, sikeres és hatékony ügyintézésre, vizsgákra, tárgyalásokra, üzletkötésekre számíthatunk, mindent intézzünk el most, amit csak lehet.   Érzelmi szempontból kellemes, talán kissé hűvös napokra számítsunk – inkább mozijegyet kapunk, mint jegygyűrűt - viszont társasági programokra, tanulásra kiváló ez az időszak.

VÍZ ÉS TAVASZ

A sok esőn kívül nem lesz okunk panaszkodni május második felében.  Sajnos így kevésbé érezzük a tavasz illatát, hiszen mindig szemerkél az eső, de legalább nagyobb özönvizek nem várhatók, csak annyi, amennyit a sok eső miatt esetleg áradó folyók, patakok hoznak számunkra. A Mars 16-án a Rák jegybe lép, hangsúlyozva, hogy most a vizeké a főszerep. Önérvényesítésünk ezért visszafogottabb lesz ebben az időszakban, érzelmesebb módon képviseljük a gondolatainkat – azért arra vigyázzunk, hogy ne éljünk az érzelmi manipuláció, vagy a kedvességbe csomagolt érzelmi támadások eszközével. Ez ugyanis gyakrabban megesik olyan időkben, amikor a Mars – az énképviselet, határozottság jelölője – az érzelmes Rák jegyében jár.

A Vénusz a Bikában hozza a formáját, minden virágzik, szépül és zöldül – a legnagyobb tavaszi pezsgés hangulatát május 18-án élhetjük át, amikor a telihold lesz, és mindenben amúgy is megnő a nedvességtartalom. Várjuk már a tavaszi nap melegét, de a sok víz mellett a szél és a hideg is csak 18-a után fog enyhülni, hiszen 18-án a Vénusz még együtt áll az Uránusszal: váratlan fordulatokra, könnyed váltásokra, és ezt az időjárásban is jelző, szemerkélő esős szélre számíthatunk, mielőtt elindul felfelé a hőmérő higanyszála.

A Vénusz-Uránusz együttállás érzelmi változásokat is jelöl, tehát előfordulhat, hogy ilyenkor véget ér egy kapcsolat, amit már régóta „kötelességből” húztunk magunkkal, ám most a Vénusz könnyedsége segítségével meglépjük a változtatást.

Ez a könnyed, sőt, könnyeden érzelmes hangulat csak fokozódni fog május 20-a után, amikor a Nap és a Merkúr egyszerre, szinte kézenfogva lép – sőt, inkább ugrik át az Ikrek jegyébe.

IKREK HAVA

Az eddigi neptunuszi álmatagság, fáradtságérzés május 20-a után mintegy varázsütésre eltűnik, és a könnyed, gyors és hatékony ügyintézés nagyon jellemző lesz egész májusra, sőt június elején is. Érdemes most elindulni a bürokrácia berkeibe, minden irat, minden kérvény, beadvány és aláírnivaló hamarabb elintéződik ebben a két hétben, de különösen május 20 után.

Az Uránusz a Bikában sokakat költözésre, lakóhely-változtatásra serkent, most van itt az ideje az ezzel kapcsolatos ügyintézéseknek, a szerződések aláírásának, vagy a költözésnek, berendezkedésnek is, lesz hozzá erőnk, és szépérzékünk is.

Akik szellemi munkát végeznek, hatékonynak találják majd ezt az időszakot, jól és sokat tudnak végiggondolni, megírni, így érdemes az összes elmaradt „írnivalók”  – halódó szakdolgozatok, utolsó utáni beadandók, tervezetek – befejezését erre a két hétre időzíteni. Mindenki vizsgázzon mindenből, ha muszáj, most jó lesz!

A sportolással kicsit óvatosan, az Uránusz-Mars fényszöge 22-én bár azt ígéri, hogy a rúdugróknál is nagyobbat tudunk ugrani, azért hozhatja azt is, hogy nemcsak mi magunk, hanem bokánk, térdünk is kimozdul a helyéből. Tehát ne vállaljuk túl magunkat.

Az egyetlen bosszantó fényszög május 31-én lesz: két uralomban lévő égitest szembekerül egymással, az Ikrek Merkúr a Nyilas Jupiterrel. Ez azt jelképezi, hogy a Merkúr energiái révén sokkal hamarabb túljutnánk egy-egy dolgon, és haladnánk tovább a következőre, a Nyilas azonban egy magasabb szemszögből esetleg lassítja a rohanásunkat.

Úgy kell elképzelni, mintha az autónkban a begerjedt GPS állandóan azt hajtogatná, hogy „fordulj már jobbra, fordulj már jobbra, arra gyorsabb, arra gyorsabb”, miközben mi, átlátva a terepet, jól látjuk, hogy egy elázott, sárdagasztó mezőgazdasági mellékútra akar minket terelni, ahová jobb nem bemenni, nehogy a gyorsabb út helyett bennragadjunk. Lényeg, hogy ne hallgassunk a sürgetésre, keressük mindig a magasabb nézőpontot, úgy villámgyorsan elintézünk mindent, az idő most érdekesen megnyúlik, egy napba több minden belefér.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Szerető és a Közvetítő archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róluk:
Szerető archetípus>>>
Közvetítő archetípus>>>