Asztrológiai előrejelzés május 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Merkúr hátráló mozgása megáll; Nap-Neptunusz szextil; Merkúr előre indul ismét; Nap-Plútó trigon; Merkúr-Uránusz együttállás, Szaturnusz trigonban, szemben a Holddal; Nap-Hold szembenállás (telihold); Mars-Neptunusz kvadrát; Mars-Jupiter trigon

A mottó: Végre beindul az ügyintézés – kellemes, energiadús két hét következik. 
Május elején nemcsak a változékony tavaszi időjárást élhetjük át, hanem energiánk is visszatér, ismét haladunk a dolgainkkal és már nem is érezzük olyan negatívnak magunkat – kellemes, építkező napok következnek. 

MARAD AZ ÖTLET-, ÉS VILLÁMBÖRZE

Május elején megérkezik a tavasz, a maga változékonyságával, esőivel, és mivel a Merkúr-Uránusz együttállás gyakorlatilag végig fennáll, viharokkal, hirtelen záporokkal, villámokkal, néha igen erős széllel együtt.  A Merkúr-Uránusz együttállásról már az előző előrejelzésben is írtam. Gyakorlatilag egy hónapon át fennáll!  Igazi erejét május 5-től nyeri el, amikor a Merkúr hátrafelé mozgása megáll, hogy aztán május 9-én előre induljon. Ez azt jelenti, hogy végre nem leszünk akadályoztatva a mindennapi ügyintézésekben. A hirtelen támadt, jó ötletek továbbra is velünk maradnak, de könnyebbség, hogy most már meg is tudjuk őket valósítani! A kommunikáció, a közlekedés is gördülékenyebb lesz – ha támadnak is hirtelen torlódások, gyorsan megoldódnak. Május 11-én az együttálláshoz jótékonyan és segítőn becsatlakozik a Szaturnusz is – ez az igazi megvalósítás ideje. Ideáig is jegyzetfüzetekkel, határidőnaplókkal a kezünkben jöttünk-mentünk, de most már a terveink is elkezdenek működni, megvalósulni – ha vannak. A célkitűzés ideje május 9-vel lezárul, és kezdődik a megvalósítás, a Telihold építő energiájában. Lesz hozzá erőnk, lendületünk, kitartásunk, hogy amit akarunk, véghezvigyük. Csak a Neptunusz Marsra vetett kvadrátja bizonytalaníthat el május 10-11-én…. a bizonytalanságot csakis úgy tudjuk átlépni, ha a lelkünk spirituálisan is összhangban van választott céljainkkal. Vagyis, ha tudjuk, hogy amit akarunk, az a lelkiismeretünkkel is összeegyeztethető. Ez egy igazi terv-végrehajtós idő, amelyhez a következő módszert ajánlja az asztrológus: 1. ötletgyűjtés (Merkúr-Uránusz együttállás) 2. Tervezés (Merkúr-Szaturnusz trigon) 3. Meditáció arról, hogy a tervek megfelelnek-e lelkünk „felsőbb útmutatásának” (Mars-Neptunusz kvadrát)  4. Tervek első lépésének végrehajtása (Nap-Plútó trigon), 5. Kitartás, határozottság, énképviselet agresszió nélkül és elfogadás önmagunk határainak betartásával (Mars-Jupiter trigon). Ezt a folyamatot érdemes ebben a két hétben végigcsinálni, a tervek végrehajtását elindítani – most, és nagyjából egész májusban az égiek támogatását élvezhetjük. Ne pocsékoljuk el hát az időnket azzal, hogy nincs konkrét tervünk – legyen! Van az a pillanat, amikor a kisgyermek elengedi a kanapé szélét, és megteszi első imbolygó, önálló lépését. Ez az a pillanat. Örömteli, izgalmas, eltökélt.

A KULCS A LELKIISMERETES ÉS FELELŐSSÉGTELJES TERVBEN VAN

Már régóta készülök írni a Nyilas jegyben hátráló Szaturnusz tanításairól. Az egész világ – és a Nyilas jegyhez tartozó magyarok különösen – alig várja, hogy a Szaturnusz végre kilépjen ebből a jegyből, és ne korlátozza a hitünket abban, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak, ne korlátozzon bennünket az elfogadó, nagyobb célokért tenni akaró és tudó magatartásban. De erre még várnunk kell egy kicsit, mert amint megközelítette a jegy végét, úgy döntött, hogy visszafordul, még egy ideig borzolja az idegeinket és még kétszer átgyalogol Magyarország Nyilas aszcendensén. Az első érintettség januárban volt, onnan haladt előre, és április elején megállt, majd visszafordult. Miről szól ez?

Három dologról: FELelősségvállalás, FELadatok, FELnőttség

Vagyis háromszor is FEL leszünk rázva. Ez persze nemcsak Magyarországra igaz, hiszen a Szaturnusz mindenhol visszafordul – csak a Nyilas jegy miatt mi érintettebbek vagyunk. Érdemes elgondolkodni, hogyan állunk mi e három szóval. A felnőttség, mindannyian jól tudjuk, nem életkor kérdése, hanem gondolkodásmódé. Az egész emberiség kamaszkorban van – ez jól látható abból, amit fontosnak tart, és amit csinál. Haverok, buli, Fanta… adrenalin, endorfin, dopamin… szeretnénk csúcsra járatni bizonyos hormonjainkat, mások kárára. Sarkítva fogalmazok: a tesztoszteron és adrenalin jó, attól határozott leszel, érdekérvényesítő, izmos – az ösztrogén és a melatonin nem jó, hizlal, álmosít, lelassít és még a végén érzelmeket mutatsz L.

Pedig nem lehet az egyensúlyt tartósan felborítani.  A Szaturnusz dolga, hogy rendet, felelősséget hozzon oda, ahol nincs, vagy nincs elegendő. Kötelességteljesítést, odafigyelést, koncentrációt, fókuszt és munkát hoz oda, ahol főleg csak jelszavak, lózungok, és morgás van. A Nyilas jegy – és a Nyilas nép – nagyon hajlamos erre. Nagy, nem eléggé megfogható célokat tűz ki, nagy dolgokra vágyik, az elitbe akar tartozni, magát elitnek látja, másokról hamar ítélkezik  – de semmit nem tesz ennek érdekében, „ej, ráérünk arra még”. A céljai sokszor ködösek, nem ritkán erősen luxus-orientáltak (nagyobb ház, még pöffeszkedőbb városi terepjáró, még több plakát, csokiszökőkutat mindenkinek!); be akarja tölteni a rendelkezésére álló teret mindenhol. A Szaturnusz jótékony, szorító-préselő hatása erre tereli rá a fókuszt. Arra, hogy ismét vizsgáld meg a céljaidat: vannak? Tudod, hogy Te Magad mit akarsz, vagy csak lelkesen támogatod másokét? Valóban összhangban vannak a céljaid lelked eredeti tervével? Vannak céljaid egyáltalán vagy mindenhol úrrá lett a komfortos tespedés? Kiállsz divatos ügyek mellett, amíg nem igényel nagyobb erőfeszítést, de fogalmad sincs, hogy mi az igazi, valós, saját Ügyed? A Szaturnusz feladatokat hoz számunkra, hogy ezeknek a kérdéseknek mélyére mehessünk.

A könnyed, felszínes célok megvalósítását gátolja. A kizárólag anyagi terjeszkedést korlátozza. A lelkiismeretes célok megvalósítására nehéz feladatokkal sürget, az általa képviselt nyomás erejével szinte présel bele abba, hogy kénytelen legyél a nagy duma helyett FELnőtt módon cselekedni, és ne másokra mutogatni.

A lázadás, a tüntetés, a NEMet mondás még a kamaszkor jellegzetes állapota. Az első felnőtt lépés, amikor konkrét tervek készülnek, hogy hogyan IGEN, és azok megvalósítása – kicsiben, sajátban – elindul.  Ehhez már nincs szükség mások jóváhagyására, csak együttműködésre. Mert a FELnőtt állapotban már nem érdekesek a „lájkok” és a „diszlájkok”, hiszen, ha tiszta a cél, megvan a feladat, akkor már csak rajtunk áll, hogy megcsináljuk. Sosem más fogja megcsinálni – nem a másik ember, nem a másik párt, nem a kormány, nem Európa, nem Amerika, sőt, még az Angyalok sem – hanem Lajos és Irén, mi magunk. A saját terveink alapján. Erre tanít a Szaturnusz. Az Oblomovok világának most van vége (aki nem tudná, mi az, annak ajánlom Goncsarov: Oblomov c. művét és az ebből készült Nyikita Mihalkov-filmet, Oblomov néhány napja címmel).

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483