Asztrológiai előrejelzés júniusra Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei: Merkúr előre indul; Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Szaturnusz előrehaladása megáll, hátrálni kezd; Merkúr-Plútó trigon; Vénusz-Uránusz együttállás; Merkúr újra az Ikrek jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap-Szaturnusz trigon; Nap-Neptunusz kvadrát; Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Vénusz-Neptunusz szextil; Merkúr-Jupiter szextil; Vénusz-Plútó trigon; Nap a Rák jegyébe lép; Vénusz az Ikrek jegyébe lép; Mars-Szaturnusz szextil; Neptunusz hátrálni kezd; Nap-Jupiter kvadrát; Vénusz-Jupiter szextil; Nap-Hold együttállás (újhold)  

A mottó:  Június végre fellélegzést hoz – bár ügyeink továbbra is kiszámíthatatlanul működnek, a dolgok haladni kezdenek és a nyár eleje könnyedebbnek ígérkezik     

Júniusban beköszönt a nyári hangulat. Több, igen rázós hónapon vagyunk túl, júniusban végre azt érezzük, hogy mintha egy kis gyengéd szellő fellazítaná a körülöttünk lévő homálytengert. Bár a média továbbra sem fogja híreivel segíteni a tájékozódásunkat, mégis könnyebben haladhatunk előre. Június második felében már intézkedni is jól tudunk, és a hangulatunk is jóval kedvezőbb lesz, mint ez előző nyomott hónapban. Kellemes lazaság lesz tartható, sok változás közepette.

JÚNIUSI FELLÉLEGZÉS 

A kicsit nyomasztó május után júniusban könnyebb lesz;  az elején még beleütközünk korlátokba, akadályokba, de június 5-e után egy kicsit kisimul lábunk alatt az út, és 13-a után, amikor a Merkúr visszatér otthonába, az Ikrek jegyébe, még fel is gyorsulhatunk. A hátráló Merkúr ugyanis 3-a után már előrefelé indul, és bár találkozik az akadályokat jelző Szaturnusz lassító hatásával, mégiscsak átverekszi magát az akadályokon. 

Júniusban az első egy hétben három égitest is jelentősebb fényszög nélkül halad, a Nap, a Vénusz, és a Mars is. Ez azt jelöli, hogy bizonytalanok leszünk, kapcsolódások híján nehezen indulnak be a fogaskerekek, nem tudjuk, mihez kezdjünk. A tájékoztatásból, médiából áradó ködösítés és homály egészen őszig biztosan fennáll, nem érdemes ezek alapján tájékozódni, inkább belső iránytűnket használjuk.

A Merkúr ugyan végre nem hátrál, ami azt jelenti, hogy kezdhetünk intézkedni, de az első hétben még tétován lépkedünk, nem lehet kiszámítani, hogy mi, merre megy, mi, hogyan alakul. Ha nyaralást tervezünk, ekkor még ne foglaljunk le, hanem majd csak hónap közepe után. Már 10-én érezni fogjuk, hogy valami megváltozott, ekkor ugyanis a Merkúr a Plútótól extra löketet, energiát kap, A 14-i telihold egyfajta fordulópont ismét, a fogaskerekek megtalálják egymást, és bár a bizonytalanságot továbbra is jelentősen érezni fogjuk (Nap-Neptunusz kvadrát jelzi), azért mégis nekivágunk, belevágunk.
A Mars végtére is a Kos jegyében jár, energiánk van, csak a lépéseink tétovák, nem tudjuk a pontos irányt. Ha hosszú terveket nem is most érdemes kidolgozni, azért örüljünk ennek, használjuk ki, hogy az aktuálisan felmerülő, hétköznapi dolgokat végre nyugodtan intézni tudjuk.

A hónap további része nagyjából zökkenőmentes lesz, ami annyira szokatlan az utóbbi időkben, hogy szinte nem is tudjuk, mihez kezdjünk vele. Az ügyintézési láz nagyjából a nyári napfordulóig, június 21-ig kitart, utána, amikor a Nap átlép a Rák jegyébe, kissé ellustulunk, egyre jobban kacsingatunk a nyaralás felé.

A Vénusz a hónap vége felé átmegy az Ikrek jegyébe, ezért nem lassulunk be végletesen, a lendületünkből megőrzünk elég sokat a hónap végéig, az újholdig, ami június 29-én lesz.

Ki kell emelni még két napot, az egyik június 19, amikor a szeretetáramlás átmeneti korlátokba ütközik (Vénusz-Szaturnusz kvadrát jelzi), ilyenkor veszekedésre hajlamosabbak vagyunk, ne kezdjünk bele nagy érzelmi kérdések megvitatásába ezen a napon. 

A másik pedig június 29, amikor az elfogadás látszik nehezítettnek, erre ugyanez érvényes: ne kezdjünk nehéz tárgyalásokba, jogi ügyletekbe ezen a napon, az újhold miatt az energiánk úgyis kevesebb, halasszuk el ezeket egy-két héttel, mert július elején átmenetileg megint felersödnek a harciasabb tendenciák.
Meleg lesz júniusban, de nem várható extrém hőség, a csapadékot a Neptunusz biztosítja. 

Összességében június kellemes hónapnak ígérkezik, itt-ott akadályok felmerülhetnek ugyan, de sikerrel túljutunk rajtuk, sőt, az eddigi nehézségekhez képest szinte észre sem vesszük.

KÉT VILÁG KÖZÖTTI TRANSZFORMÁCIÓBAN – A VÍZÖNTŐ-KOR KEZDETE No.2 BAK PLÚTÓ – a rendszerek lebontása

Az előző hónapban a Vízöntő korszak beköszöntének jeleit kezdtem elemezni. Bár a Vízöntő korszak már korábban elindult, a tendenciák egyre erősödnek. 

Ez a folyamat ma már nagyon érezhető, világunk folyamatosan változik. A jeleket egyre intenzívebben éreztük, de igazán a COVID 2020-as beköszönte óta tudjuk, hogy a régi kerékvágásba semmi nem tér vissza, teljesen más világ készül körülöttünk. Ez sokak számára ijesztően hangzik, de a „más” nem feltétlenül rosszat jelent, hiszen a végeredménytől még nagyon távol vagyunk. A Vízöntő korszak több, mint kétezer éven keresztül tart majd, és nyilván körülbelül ennek az időszaknak a közepére épül fel igazán. Úgyhogy az még odébb van, de a tendenciákat mégis jó ismerni, hogy együtt tudjunk haladni a változásokkal, amelyek így sokkal simábban történhetnek meg.

A Vízöntő korszak kezdetét jelölő égitestek illetve helyzetek elemzését az előző írásban a Bika Uránusszal kezdtük, ami az anyaghoz fűződő kötöttségeinket lazítja majd, minden szinten.
A második ilyen jelölő, amelyet szemügyre veszünk, a Bak jegyében járó Plútó. A Plútó a transzformáció, a gyökeres és lassú, de mélyreható változások, a lebontások jelölője, a Bak jegyéhez pedig a rendszerek tartoznak.

A Plútó 2008-ban lépett a Bak jegyébe, hogy megkezdje a rendszerek szétzilálását, lebontását, és az ehhez kapcsolódó transzformációt. Ez az égitest rendkívül nagy erőt jelképez, amely azonban sokáig a háttérben működik, mielőtt igazán látványos lenne. Erre most azért rácáfolt a Plútó, hiszen 2008-ban mindjárt a pénzügyi-, és hitelrendszerrel kezdte el a lebontási folyamatot: ekkor „robbant” ugyanis (stílusos a Plútóhoz, a tűzhányók és a főnixmadár is a Plútóhoz sorolható analógiák) az elszabadult hitelezési folyamat, és az ehhez kapcsolódó bank-, és tőzsdecsődök. Sokan a bőrünkön is éreztük azt (svájci frankos hitelek), hogy az addigi hitelezési rendszernek egyszer s mindenkorra vége van. Mennyivel óvatosabbak vagyunk már ebben a kérdésben!  Az azóta eltelt tizennégy évben (a Plútó igen sokáig tartózkodik ebben a jelben, bár 2023-ban átkacsint a Vízöntőbe, igazából csak 2024-ben hagyja el végleg a Bakot) a bank-, és pénzügyi rendszerek mellett az összes nagy rendszer alapjait megrázta, és összedőlés közeli állapotba hozta. Csak néhányat sorolok ezek közül, még sok más rendszer is van: 

    egészségügyi rendszer - COVID: alapjaiban átalakult (pl telefonos „távgyógyítás”), nagyon nehézkesen működik, állandó személyzet hiánnyal, a rég idejétmúlt erős hierarchiával és az elöregedéssel küzd; 
    oktatási rendszer – COVID, digitális oktatás:  a digitális oktatás szintén alapjaiban rázta meg az addig hagyományosan kialakult, de már korábban is gyengélkedő oktatási rendszert. Állandó személyzet hiánnyal, idejétmúlt tanítási struktúrával és az elöregedéssel küzd;
    pénzügy és bankrendszer – hitelcsődök, szankciók, COVID: átállás a digitális átutalásokra, a készpénzes tranzakciók egyre jobban kiszorulnak, megjelennek a digitális pénznemek, a „kriptovaluták”
    energetikai rendszer – ez a legújabb: a háború miatt olaj-, és energiaválság, az energiaszektorok kényszerű átalakítása, átállás más energiahordozókra (ennek a végét még nem látjuk, de a lebontódás elkezdődött)
    munkavállalási rendszer – egyre nagyobb eltolódás a szabadabb, vagy vállalkozói létforma felé, a 8-5-ig állások folyamatos és fokozatos fellazulása a munkahelyeken is – COVID: home office
    nyugdíjrendszer – a társadalom elöregedése miatt a nyugdíjrendszerek állandó módosítása, változása minden országban
    politikai rendszer – a korábban biztosnak hitt pártok, politikai berendezkedések felbomlása, a politikai váltógazdálkodás rendszerének, és a régebbi szövetségek ellehetetlenülése, új szövetségek alakulása (például a februárban indult háború kapcsán) – ez a változás maradt legkésőbbre, de hát a Plútó még másfél évig dolgozik majd rajta.

A Plútó a Bak jegyében a kialakult struktúrák lebontásával foglalkozik, ezért, ha ennek látjuk nyomait, nem kell megijedni. A világ csak átalakul; amit megszoktunk, az nem úgy fog működni tovább, hanem másként, Vízöntősebb módon. Olyasféle evolúciós változás ez, amilyen például a gerincesek kialakulása volt: a rovarokra jellemző, kívül hordott merev, védő kitinpáncél helyett a gerincesek már „belül” hordozták és hordozzák saját struktúrájukat, a gerincoszlopot. Nem érdemes pánikolni, ha azt látjuk, a régi „kitinpáncélok” már nem mindig működnek. És, ahogy a természet mutatja is nekünk, a kitinpáncél is megmarad a maga helyén (rovaroknál), csak mellette új rendszerek alakulnak.

Milyen a vízöntősebb mód? Szabadabb, lazább. Függőleges, hierarchikus kapcsolódások (főnök-beosztott, alárendelt-fölérendelt) helyett vízszintes, mellérendelő, egyenrangúbb működés. Jobb és vegyesebb időkihasználás. A társadalmi, egyéni értékek előtérbe kerülnek. Az egyéniség fontossá válik, a sablon helyett egyedi utak, egyéni rendszerek alakulnak. Minden digitálissá válik, a technikai vívmányok egyre nagyobb ütemben lépnek be az életünkbe – e két utolsó jellemző (társadalmi, egyéni értékek + technikai vívmányok) közötti fenntartható egyensúlyt még meg kell találjuk, globális szinten. Hogy milyenek lesznek az új rendszerek, azt majd később fogjuk csak látni, most még csak csírái vannak jelen, miközben a lebontódás zajlik.  

A saját életünkben is arra kell tehát törekednünk, ha együtt szeretnénk haladni a világgal, hogy minden merev rendszert, merev gondolkodásmódot, dogmatikus beállítódást próbáljunk lazítani, elengedni; és hatalmi játszmák helyett egyenrangú és együttműködő viselkedésmódokat alakítsunk ki.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://asztrocsaladallitas.hu/asztrologia/

Ebben az időszakban a Közvetítő archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
KÖZVETÍTŐ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A KÖZVETÍTŐ ARCHETÍPUSSAL>>>