Asztrológiai előrejelzés július - Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei: Merkúr-Szaturnusz trigon; Mars-Plútó kvadrát; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Mars szextil; Merkúr a Rák jegyébe lép; Mars a Bika jegyébe lép; Merkúr-Jupiter kvadrát; Nap-Uránusz szextil; Vénusz-Szaturnusz trigon; Nap-Hold szembenállás (telihold); Vénusz-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Uránusz szextil; Nap-Merkúr együttállás; Merkúr-Neptunusz trigon; Nap-Neptunusz trigon; Vénusz a Rák jegyébe lép; Merkúr-Plútó szembenállás; Merkúr az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Plútó szembenállás; Nap az Oroszlán jegyébe lép; Merkúr-Jupiter trigon; Vénusz-Jupiter kvadrát; Merkúr-Mars kvadrát; Jupiter hátrafelé indul; Nap-Hold együttállás (újhold); Merkúr-Uránusz kvadrát; Nap-Jupiter trigon; Merkúr-Szaturnusz szembenállás; Mars-Uránusz együttállás 

A mottó:  Júliusban befűtenek nekünk –  fizikailag és lelkileg egyaránt heves időszakok várhatók. A hónap belseje élhető, a legelső és legutolsó napok kihívásokat jeleznek     

Július kifejezetten meleg hónap lesz, hőmérsékletileg és hangulatban egyaránt, különösen a második fele.  Remélhetőleg júniusban kicsit rápihentünk, élveztük a lágy szellőket és a kisebb zivatarokat, és azt is, hogy az ügyeinket jól tudtuk intézni. Július várhatóan bekeményít, és megpöttyöz bennünket váratlan eseményekkel, szélsőségekkel. A hónap végén az újhold körüli időszakban tetőzik a nehézségcunami egy hatalmas csattanással, amely majd csak augusztus 8-val fog lassan oldódni.

FORRÓ JÚLIUSI MEGLEPETÉSEK 

Mint az az égi állások hosszú felsorolásából is látható, július nem lesz unalmas hónap;  rengeteg energia áramlik be, pozitívak is, de főleg feszültséggel teltek. A hónap nehézségekkel tarkítottnak ígérkezik: igazából már az előző hónap végén érezhető volt a váratlan negatív energiák felbuzdulása. Ez folytatódik, főleg július első két napjában, majd ismét a hó közepi teliholdkor, de leginkább a hónap végén. Külön beszélünk még ezekről az állásokról, a lényeg, hogy ha valaki nyaralást tervez, akkor arra legjobb a július 4 és 19. közötti két hét, erre az időszakra időzítsük az utazásokat. Július 20-a után elkomorulnak az égi állások, rengeteg olyan utalás van, hogy a közlekedés, a kommunikáció nehézzé és kiszámíthatatlanná válik, hacsak tehetjük, ezekben a napokban ne autókázzunk és ne is röpködjünk. 

A hónap legeleje, az első néhány nap mindjárt a Mars-Plútó és a Merkúr-Neptunusz nehezített kapcsolódásával indul. Felbuzognak a kedélyek, harciasabbá válik a hangulat, igen nagy meleg várható és mindenféle romboló típusú erőszakos cselekedet. A helyzetet rontja, hogy a Vénusz, ami csillapíthatná a harci kedvet, ebben az időben nem kapcsolódik semmilyen bolygóhoz, vagyis nem tudja kifejteni kedves önmagát. Semmilyen tárgyalást, konfliktus-megbeszélést ne tervezzünk július első néhány napjában.

A Merkúr és a Mars egyszerre váltanak jegyet július 5-én, ami kicsit enyhíti ugyan a harci feszültséget, de mivel a Mars a Bika jegyébe lép be, ez inkább arra utal, hogy makacsul bebetonozódnak az álláspontok. Különösen a szomszédban zajló háború kapcsán hozhat ez kellemetlen híreket, a tárgyalási folyamatok elnehezülését.
Utána néhány napig, a teliholdig nagyjából visszatérhetünk a normál dolgainkhoz, ám a telihold erős energiái ismét előhívják az emberekből a kisördögöt, különösen, hogy a Hold így már előre összeköti a Nap és a Plútó szembenállását. Érdemes ekkor inkább nyaralással tölteni az időt, és vízparton hűteni a felforrósdott fejeket. 

18-tól fokozatosan forrósodik a helyzet, a Merkúr szembekerül a Plútóval, szélsőséges közúti helyzeteket teremt, majd elhagyja a hűsítőbb Rák jegyét és belép az Oroszlán jegybe, ahol tovább hevül. Közben a Nap is szembekerül a Plútóval. Vagyis a július 18-22-ig tartó időszak extrém aszfaltolvasztónak ígérkezik. Ha ezekben a napokban utazunk, mindenképp legyen nálunk dupla adag víz.

Júliusban is több bolygó halad több napon át fényszög, azaz egymással való kapcsolódás nélkül: a hónap elején a Vénusz, majd a Szaturnusz, a hónap közepén a Jupiter, a Mars és az Uránusz. Úgy tekinthetünk ezekre az időszakokra, hogy az égitestek erőt gyűjtenek a későbbi nagy találkozókig.

Július 20-a után ugyanis a nyár egyik legnehezebb időszaka következik, ami még augusztus első hetében is tart. A főszereplő ebben – a Nap mellett – a Mars, a Merkúr, az Uránusz és a Szaturnusz, ezek kerülnek végül több napra egy kifeszített állásba, július 26-tól, amelynek a csúcspontja a Mars-Uránusz együttállása lesz augusztus 2-án. De ezek előszelei már korábban is érezhetők. A Mars és az Uránusz találkozóját a Bikában úgy kell elképzelni, mint egy óriásvillámot vagy óriásvihart, az Uránusz amúgy is hatalmas erejét a Mars fokozza. Ráadásul a hírközléssel (Merkúr) és a korlátokkal (Szaturnusz) terhelve. Ez megjelenhet természeti eseményben (villámcsapásban, extrém viharban, villám okozta tűzesetben stb.), ami egy időre kilőheti a kommunikációs eszközöket (legyen a fontos számítógépes munkánk külön lemezre elmentve), lehet ember által okozott tűzeset, vagy robbanás, lehet felfokozott harci cselekmény is.  Sajnos, mivel a Jupiter e hónaptól hátrál, nemigen tudja hozni a javító-jobbító lehetőségeket. 

Hogy milyen váratlanságokat hozhat az Uránusz, arról a májusi előrejelzésben külön írtam. Mivel váratlan, felkészülni nem lehet rá, legfeljebb úgy, hogy a jelzett időszakban nem vállalunk semmiféle extrém kalandhelyzetet, éljük tovább normális napjainkat. Természetesen az is a megvalósulás egyik lehetősége, hogy nem fizikai eseményt, hanem hatalmas szellemi beáramlást kapunk.

A Merkúr szinte az egész hónapban nehézségekkel küzd, ezért korrekt tájékoztatásra, hírekre ne számítsunk, továbbra is rengeteg álhír, tévhír, terelést szolgáló kacsa lesz a hírekben. A közlekedésben mindenki legyen triplán óvatos a következő napokon: Július 2-án, július 18-án, illetve július 26. és augusztus 5. között. Ha lehet, inkább ne ezeket a napokat válasszuk utazásra - ha nem lehet, akkor sok víz, nagy odafigyelés. 

Összességében július nem ígérkezik túl barátságosnak, bár az első néhány nap után lehet kb. 12 nap, ami jól telik. Számítsunk hőségre, hőségriadókra, nagy viharokra, hirtelen lezúduló rengeteg csapadékra, villámokra, szélviharokra, váratlan helyzetekre, legyünk fokozottan óvatosak (például ne fürödjünk viharban, ne ugráljunk sziklákról, és ebben a hónapban felejtsük el az „ugyan, mi bajunk lehetne, ha kipróbáljuk”- mondatot, különösen a hónap végén).

KÉT VILÁG KÖZÖTTI TRANSZFORMÁCIÓBAN – A VÍZÖNTŐ-KOR KEZDETE No.3 VÍZÖNTŐ SZATURNUSZ – a társadalom átalakulása

Az előző két hónapban a Vízöntő korszak beköszöntének jeleit kezdtem elemezni. Bár a Vízöntő korszak már korábban elindult, a tendenciák egyre erősödnek. 

A Vízöntő korszak kezdetét jelölő égitestek illetve helyzetek elemzését az előző két írásban májusban a Bika Uránusszal kezdtük, ami az anyaghoz fűződő kötöttségeinket lazítja majd, minden szinten, majd júniusban a Bak Plútóval folytattuk, ami az évezredes rendszerek lebontását segíti.

A harmadik jelölő a Szaturnusz lesz, saját jelében, a Vízöntőben. Ez az égitest nem tartózkodik olyan sokáig ebben a jelben, mint az előző kettő, mindössze két-három évet: nagyjából 29 év alatt tesz meg egy kört a nap körül, így durván 30 évente átmegy a Vízöntő jelen. 

Most legutóbb stílusosan 2020 márciusban, a COVID-lezárás kezdetén lépett be ebbe a jelbe ismét, majd egy rövid visszatérést tett a Bak jelbe, hogy utána 2020 december 21-én a Jupiter-Szaturnusz együttállás a Vízöntő 0 fokán hivatalosan is átvágja a szalagot a Vízöntő-korszak avató ünnepségén.

A Szaturnusz mindenhol – pláne saját jelében – egyfajta revizor szerepet tölt be, ellenőrzi, hogy minden rendben van-e az adott jel pozitív fejlődése felé?

Vagyis, hogy a Vízöntő jelhez tartozó politikai, társadalmi, gazdasági és technológiai újítások megfelelően haladnak-e az útjukon? A megfelelően itt azt jelenti: jó, az emberiség felemelését és fejlődését szolgáló úton haladnak-e? Javult-e társadalmi szinten a szabadság, egyenlőség, testvériség? A technológia az ember fejlődését szolgálja-e? A gazdaság az igazságosabb elosztást, a politika a független népek együttműködését, a felfedezések az emberiség javát szolgálják? 

Minden jelnek, így a Vízöntőnek is, megvannak a negatív tulajdonságai. Az ünnepelt szabadság gyakran szabadosságba és anarchiába csaphat át; az egyéni jellemzők túlzott önérdekhez, mások figyelmen kívül hagyásához vezethetnek; az egyenlőség társadalma pedig mit sem ér, ha erőszakkal, dogmatikusan erőltetik a népre (lásd a szovjet kommunizmus esetét), és így tovább.

A Szaturnusz a Vízöntőben ellenőrzi a társadalom szempontjából való hasznosságot, figyeli a túlkapásokat, és megfelelő (néha igen kemény) társadalmi-politikai eseményekkel igyekszik egyensúlyt teremteni.

Ha megfigyeljük, már az előző, Vízöntőben tett utazásai is fontos mérföldkövek voltak a Vízöntő-korszak beharangozásához: legutóbb 1991 elején lépett ebbe a jelbe, amikor Európa-szerte a rendszerváltozások zajlottak, átalakult egész Európa, független államok jöttek létre. A Vízöntő „nekem-mindent-szabad” gondolkodása azonban az Öböl-háborút, és az ott azóta tartó anarchiát is elhozta. Technológia szempontjából a világháló, az internet is ebben az évben kezdte meg kereskedelmi karrierjét, ami összekötötte az embereket.

Előtte pedig 1962-63-ban járt ebben a jelben, amikor a hidegháború gyakorlatilag a végletekig fokozta magát (kubai rakétaválság), de a Szaturnusz Vízöntőbe lépésével végül enyhülést hozott, és a technika és az űrkutatás felé vitte a figyelmet, az emberiség 1963-ban lépett a Holdra.  A rengeteg gyermek jóllétét hozó Sabin-csepp, a gyermekbénulás hatásos orvossága, 1962-ben jelent meg.

Még egy ciklussal korábban pedig 1932-35 között járt a Vízöntő-jelben, hatalmas társadalmi változásokat láthatott, ekkoriban zajlott több gyarmat (például India) harca a függetlenségért (pl. Gandhi éhségsztrájkjai). Ám a Vízöntő Szaturnusz ebben az időszakban inkább a Vízöntő negatív tulajdonságaival szembesülhetett: a kommunizmus Vízöntő-jellegű alapeszméje sztálini dogmákká, egyéni rémuralommá és egy hatalmas ország kiéheztetésévé vált; a világ másik felén pedig a gazdasági világválság hatására óriási munkanélküliség lett, amelyhez kapcsolódón megjelenhettek a szélsőséges és hasonlóan dogmatikus politikai nézetek. Még a technológia is visszájára ütött ekkor: bár elindul a TV-sugárzás (BBC), a gyors emberirtásra képes géppuskát is ebben a két évben találják fel. 

Vajon a jelenben mit talál?

2020 márciusától jár itt, 2023 márciusában pedig újabb 29 évre elhagyja ezt a jelet. Vajon pozitív, előremozdító Vízöntő-kori társadalmi változásokat talált? Revizori listáján a következők állnak: Javult-e ténylegesen a szabadság, egyenlőség, testvériség ebben az időben, vagy csak a dogmatikusan PC (politikailag korrekt) beszédek száma nőtt? Pusztításra vagy építésre használtuk-e a technológiát? Segítette, vagy korlátozta az információs technológia fejlődése az emberek szabadságát és együttműködését? Az egyéni tálentumok tudnak-e érvényesülni, vagy torz egyénieskedéssé válnak? A politikai környezet segíti-e a szabadságot és az együttműködést, vagy megjelentek ezt korlátozó politikai és/vagy társadalmi dogmák? A technológia valóban lépett-e hatalmasat előre, vagy csak a meglévőt csiszolgattuk? Lettek-e valóban az emberek jóllétét szolgáló, Sabin-csepphez vagy az antibiotikumhoz hasonló egészségügyi felfedezések?
Mindenkire rábízom, hogy választ adjon ezekre a kérdésekre. Nyilván erre is, arra is láthatunk példákat, ám arra csak ráérezni tudunk, melyik a jellemzőbb.

A Vízöntő-kor, mint minden más korszak felépítése, időigényes. Sok gyermekbetegséggel jár, ide-oda billeg a mérleg a pozitív és negatív megvalósulás között. Igazából ezekben a durván harmincéves ciklusokban látható, hogy az adott időszakban előrefelé, vagy visszafelé haladtunk-e. Ám abban bízhatunk, hogy idővel mindenképp a pozitív megvalósulás fog megtörténni – reméljük, nem kell hozzá harminc évet várnunk, és az emberiség még időben, önszántából önkorrekciós lépésekbe kezd, ha szükséges.
Szilágyi Katalin asztrológus írása

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://asztrocsaladallitas.hu/asztrologia/

Ebben az időszakban az ANYA archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
ANYA ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓS UTAZÁS AZ ANYA ARCHETÍPUSSAL>>>