Asztrológiai előrejelzés július 15-augusztus 15-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:   Vénusz-Jupiter szextil; Merkúr előre haladása megáll; Nap az Oroszlán jegyébe lép; Vénusz-Neptunusz szbenállás; Nap-Uránusz kvadrát; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap-Mars szembenállás; Merkúr hátrafelé indul; Vénusz-Plútó trigon; Mars-Uránusz kvadrát; Nap-Jupiter kvadrát; Vénusz a Mérleg jegyébe lép; Vénusz-Mars trigon; Nap-Merkúr együttállás; Uránusz hátráló mozgásba kezd; Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Vénusz-Jupiter kvadrát; Nap-Hold együttállás újhold); Mars visszalép a Bak jegyébe; Merkúr hátrálása megáll

A mottó:  Az erőgyűjtés időszaka – egy-két eseménydúsabb nap kivételével egyenletesen eseménytelen, meleg nyári napokra számíthatunk augusztus közepéig. Nyaralásra igazán alkalmas idő, időnként pár napos, de kezelhető feszültséggel-vitákkal tarkítva.

Még tart az energetikai lehorgonyzása az újnak, ezért nyári uborkaszezon van az égitesteknél is. Az Oroszlán hava idén igazi nyaralóidő, az időjárás és a hangulat egyaránt ennek kedvez.  Meleg lesz, néha viharokkal. Még tart a „nullponti energiás” érzés, a világ abszurddá válik, de el is távolodunk tőle, magunk mögött hagyva régi érzelmi mintákat, gondolkodásmódokat.

KELLEMES ESEMÉNYEKKEL, IDŐNKÉNT NÉMI HEVESKEDÉSSEL INDUL AZ OROSZLÁN HÓNAP

Most kivételesen négy hétre, augusztus közepéig szól az előrejelzés, mert ez az időszak nagyjából hasonló energetikájú. A Nap-Plútó szembenállás feszültsége levonul lassan július közepén, utána kellemes, örömökkel teli időszakot jelez a Vénusz-Jupiter pozitív kapcsolódása.

Július 22-én lép a Nap az Oroszlán jegyébe, s az ilyenkor szokásos meleg továbbra is velünk van. Vidám, nyaralós időszak lesz ez, csak július 25-28 között lesz némi hőbörgés és feszültség az életünkben, ahogy a régi érzelmi mintáink oldódnak kifelé. A 27-i teliholddal zárul ez az érzelmi oldódás, amely feszültségekkel jár ugyan, de ezeket a feszültségeket, hirtelen támadt ötleteket fel is használhatjuk arra, hogy megtegyük az első nagy lépést afelé, amit kialakítani akarunk. Ebben érzelmileg segíteni fog minket a Vénusz pozitív kapcsolódása az érzelmi változásokat hozó Plútóval.

Augusztus elején a hátrafelé haladó Mars ismét találkozik az Uránusz nehéz fényszögével, ezen a két napon az időjárás is viharos lehet. Ezért augusztus 1-én, 2-án inkább ne szervezzünk nagyobb utazást, vagy tárgyalást, illetve, ha utazunk, legyünk óvatosak.  Az Uránusz is csatlakozik lassan a hátrafelé haladó égitestek hadához, így a hirtelen helyzetek kevésbé lesznek jellemzőek az életünkre. Augusztus 7-én a Vénusz otthonába, a Mérleg jegyébe lép – ahol igen jól érzi magát. Mindenféle művészi munkára, múzeum-, és képtárnézegetésre, párkapcsolati rendezésekre alkalmas ez az időszak, még ha hoz is néhány érzelmileg nehéz napot az augusztus 11-i újhold környékén – tekintsük ezt edzésnek! Edzésnek arra, hogy érzelmileg is kialakítsuk magunkban az új énképet. Ebben segít az is, hogy erőnk képviselője, a Mars egy rövid időre visszalátogat a Bak jegyébe, ahol  határozott és céltudatos.  Ez az egy hónapos időszak általánosságban nem sok külső eseményt tartogat (persze mindenkinek az egyéni horoszkópjának függvényében). A hátráló Merkúr az ügyintézésnek sem kedvez, minden sokkal gyorsabban fog menni augusztus 15-e után.  

Július végét, és az augusztusi újholdat (10-11) kivéve tehát ez egy nyugalmas, kellemes, pihenős, örömteli, napfényes és meleg, elengedős-tervezős nyaraló időszak. Köszönjük, Oroszlánok! smiley

HAT HÁTRÁLÓ ÉGITEST – IDŐT NYERÜNK A VÁLTOZÁSHOZ

Augusztus elején az Uránusz hátrálásával immár hat égitest látszik úgy a földről, mintha pályáján nem előre, hanem visszafelé haladna. Ezek a jelzések mindig arról szólnak, hogy időt kapunk, erőt gyűjthetünk az utána kezdődő változásokhoz. Hozzászoktathatjuk magunkat új gondolkodásmódokhoz, átgondolhatjuk új céljainkat, új feladatainkat. Ilyenkor mi is lelassulunk – a Mars és a Merkúr is hátrál, tehát a jól megszokott pörgést szinte kiveszik az életünkből. A lassan haladó, sorsfordító eseményeket hozó égitestek – Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó – mind hátrálnak, így most nem hozzák az elkerülhetetlen eseményeket, amikre reagálnunk kell. Egyedül a Jupiter halad előre, szépen előkészítve a következő időszak pozitív történéseit.

Mire jó egy ilyen „nullponti időszak”?  Petőfi tökéletesen megfogalmazta a Füstbement terv-ben: „S jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat, Míg állni látszék az idő, bár a szekér szaladt”. Pontosan erre jó: át kell szoknunk egy új időszakra. Ha valami mást, jobbat szeretnénk, mint ami eddig történt a világban és a saját személyes életünkben, át kell hangolnunk gondolatainkat, szavainkat, cselekedeteinket, mert csak ezeken keresztül érkezhet el a MÁS, aminek az energetikai mintázata most lehorgonyzódik az életünkbe.

Apró segítségeket, apró pozitív dolgokat már most is tapasztalhatunk, hiszen a Jupiter elindult előre. Igazán önmagát majd a Nyilas jegybe lépve fogja hozni számunkra, de azt érezzük, hogy a leszorító, gúzsba kötő kötelek lassan, egyenként lepattannak rólunk, könnyebbnek fog tűnni az előrehaladás.

De az előrehaladáshoz más hozzáállás és más gondolkodásmód is kell. Különösen Magyarországon. Le kell vetni, el kell dobni a régi, nem hasznosnak bizonyuló érzelmi mintázatokat, a félelmet, a sértődést, az önbizalomhiányt, a legyintgetést; át kell állnunk a régi kabarékból ismert „nyomják Krahácsot, nyomják, nyomják” önsajnáló és lebénult, tehetetlenül sodródó gondolkodásmódjából a „tudom, mit akarok” üzemmódba. Csak addig vagyunk sodorhatóak, amíg az egyéni életünkben nem tudjuk, mit akarunk. Addig mindig csak eszközök leszünk azok kezében, akik tudják. Ez a legfontosabb, hogy erre rálássunk – ez minden további munka és eredmény alapja. Most erre nyílik lehetőségünk, időnk.

Ebben a nyári hónapban, július közepétől augusztus közepéig minden lehetőséget érdemes megragadnunk arra, hogy jobban tudjuk, mi az, amit szeretnénk IGAZÁN. Ezt kell kitalálnunk egyedül és/vagy másokkal együtt. Igazából elég, ha tudjuk, a többi majd úgyis elindul hozzá a nullponti energiás időszak után. Most van a sűrűsödés időszaka, amikor a lehetőségek besűrűsödnek, összepréselődnek, hogy utána ebből a sűrűsödésből megszülethessen a valami MÁS.

Nagyon érdekes illusztrációja ennek a folyamatnak a kísérlet, ahogy a hélium atomok megszületnek, és ezt a mai tudomány már képes láthatóvá tenni egy úgynevezett ködkamrában. A kamrában először csak a levegőben lévő lehetőségek „villódznak”, az ott lévő atmoszféra-részecskék sugárzása látható – ám, ha egy konkrét dolgot vezetünk be a lehetőségek világába (a videóban egy amerícium-rudat), köré sűrűsödnek a dolgok és megszületik valami új. Ezért kell kidolgozni, hogy mit akarunk; az „ezt akarom” a rúd, ami köré csoportosulnak majd a lehetőségek részecskéi. Bár a rövid videó angol nyelvű, elég, ha látjuk. mi történik. Íme:

https://www.youtube.com/watch?v=-OtiTeNWPH4

Szép álmodó munkát, jó tervezést és nyaralást kívánok mindenkinek! Én is ezt teszem, és az időszak végére várhatóan elkészül az új blogoldalam, ahol idén nyártól egyéb írásaimat is olvashatjátok majd.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Király archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Király archetípus>>>