Asztrológiai előrejelzés július 15-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Vénusz-Neptunusz kvadrát; Mars-Uránusz kvadrát; Vénusz-Jupiter trigon; Merkúr-Szaturnusz trigon; Mars az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Uránusz kvadrát; Nap az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Hold-együttállás (Újhold); Vénusz-Szaturnusz szembenállás; Merkúr-Uránusz trigon; Merkúr a Szűz jegyébe lép; Nap-Mars együttállás; Vénusz-Uránusz szextil; Vénusz a Rák jegyébe lép; Uránusz előrehaladása megáll

A mottó:  Nyaralós időszak, időszakos felfortyanásokkal. Ha a július közepi időszak kicsit zavaros változásait megússzuk, kellemes két nyári hét vár ránk, a retró dalok jegyében.  Lassan véget ér a Rák időszak, ezért apránként, de forrósodik az idő, ahogy több égitest is az Oroszlán jegyébe kerül. Most érdemes hűvöset vagy ventillátort keresni, mert azért egész jól tudunk munkálkodni, ez az idő az aktív pihenésé.

IDEGESÍTŐ VÁRATLAN HELYZETEK, FORRÓSÁG, TEVÉKENYSÉGI LÁZ

Túl vagyunk a július első két hetére jellemző nehéz helyzeteken, érzelmi, egópróbálós időszakokon. Ez mindenképp jó hír, itt a laza retró ideje! Július 10-11 körül, a Nap-Plútó szembenállás idején megtörtént az igazi transzformáció. Az érettségizők, szakdolgozatvédők kipihenhetik a fáradalmakat, és a retró jegyében szerenádozhatnak a Beatricével (tanárok is becsatlakozhatnak, számukra is sokszor ugyanúgy igaz)
https://www.youtube.com/watch?v=sNWUNPg6tzY

Most van egy kis időszak, amikor nem kell tenni semmit, csak várni – ez a július közepére leginkább jellemző energia. Utána néhány nap harcosabb, mozgékonyabb időszak jön, amikor a közlekedésben és az emberek között általában jelentkezhetnek felforrósodott helyzetek, súrlódások, váratlan, megoldandó problémák – ez különösen július 16-17-18-ra igaz, amikor az Uránusz és a Neptunusz támadása összekavarja az érzelmeinket.

Aztán kisimulnak a dolgaink, A Vénusz és a Merkúr is pozitív fényszögeket kap, ami azt jelenti, hogy végre mi is pozitívan töltekezhetünk. Nagyon ránk fér, a sok átalakulás után!

Ahogy egyre több égitest lép az Oroszlán jegyébe, egyre melegszik majd az idő. Elsőnek a Mars lép oda 20-án, majd a Nap is követi, 21-én. A július 23-án várható újhold együtt fog állni a Marssal – ez a hétvége nagyon melegnek ígérkezik. De ne csak a forróságra készüljünk fel, hanem arra is, hogy tenni akarásunk felerősödik – az újhold időszaka kiválóan alkalmas arra, hogy új teendőinkbe belevágjunk, most lesz hozzá erőnk.

Az Oroszlán időszak általában a pihenés, nyaralás ideje, mikor túl meleg van ahhoz, hogy akár megmozduljunk – idén azonban kivételesen sok energiánk lesz, ezért az árnyékban való hűsölés helyett (vagy mellett) az aktivitás is javasolható. Aki nyaral, az 22-től menjen biciklitúrára, vagy ússzon sokat, esetleg vállalkozhat városnéző túrákra is.

Aki dolgozik, az most azt fogja érezni, hogy a meleg idő ellenére nagyon jól megy a munka, és sokat tud előre haladni. A 24-én létrejövő Merkúr-Uránusz trigon még a hatékonyságunkat is felpörgeti, nagyon jó ötleteink lehetnek, amiket a Merkúr a Szűz jegyébe lépve gyakorlati módon is meg tud valósítani. Lehet lakást felújítani, építkezni, de az ügyintézések is támogatva vannak. Nyomjuk a melót vidáman, mint a retrók retrójában, a Fűrészdalban:
https://www.youtube.com/watch?v=LV_TMIHo8iw

ÉRZELMI MEGÚJULÁS

Ami az érzelmeket illeti, a július eleji egókáosz lassan a múlté. Úgy érezhetjük, mintha nem ugyanaz az ember lakna bennünk, mint eddig. Július 16-án ezt jelzi a közeledő Nap-Mars együttállás, kvadrátban az Uránuszzal és a Holddal: jól mutatja, hogy mennyire radikálisan szakítottunk korábbi önmagunkkal. A 23-án bekövetkező Újhold azonban már az építkezés, az új helyzetek létrejöttét segíti, ezt hangsúlyozza 24-én a Vénusz-Uránusz szembenállása is, ami komolyságot hoz a lelkünkbe.

Ha valakinél a július közepi transzformációs időszak egy kapcsolat végét hozta volna, a július vége, a Vénusz-Uránusz szextillel és a Vénusz Rák jegybe lépésével a megújulás és továbblépés időszaka lesz. Ne hagyd magad leragadni, se munkában, se kapcsolatokban, mert ahogy a Generál mondja:  „a szétszakított álmot nem javítja senki, egyszerűen dobjuk el!”

https://www.youtube.com/watch?v=LGRjQOHn2Pg

Mindeközben a háttérben lassan közeledik egy nagy erkölcsi megújulást hozó fényszög, ami majd augusztus elején lesz pontos, de már bőven érezteti a hatását: a Jupiter-Plútó kvadrátja. Mindent tisztogassunk le magunk körül, ami nem teljesen egyenes, ami erkölcsileg megkérdőjelezhető, ami nem az elfogadásról, hanem valamihez (emberhez, tárgyhoz, helyzethez, dogmához, véleményhez) való megszállott ragaszkodásunkról szól. De erről majd augusztusban… addig pihenjünk, lazítsunk, táncoljunk, cselekedjünk. Mert hogy ma lesz a holnap tegnapja J   https://www.youtube.com/watch?v=OZqk_EgHIfA

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483