Asztrológiai előrejelzés július 1-31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Nap-Hold együttállás (újhold); Mars az Oroszlán jegyébe lép; Vénusz a Rák jegyébe lép; Vénusz-Uránusz szextil; Merkúr-Mars együttállás; Nap-Szaturnusz szembenállás; Nap-Neptunusz trigon; Mars-Uránusz kvadrát; Merkúr hátrálni kezd; Nap-Plútó szembenállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Vénusz-Szaturnusz szembenállás; Vénusz-Neptunusz trigon; Merkúr visszalép a Rák jegyébe; Nap-Merkúr együttállás; Vénusz-Plútó szembenállás; Nap az Oroszlán jegyébe lép; Merkúr-Vénusz együttállás; Jupiter-Mars trigon;  Merkúr hátrálása megáll; Vénusz az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Uránusz kvadrát 

A mottó: Itt a strandidő végre, itt a nyár…. Engedjük bele magunkat a pihenésbe és az életbe! Július második hetén kívül jókedvű, napsütéses, felszabadult időszakunk lesz. Ügyintézni úgysem lehet, válasszuk inkább a pihenést!

Július hónappal végre nem lesz sok problémánk. Igaz, hogy 9 és 16 között feszültségteli időket élünk és a balesetek is megszaporodhatnak körülöttünk, de ha a saját igazunk kiharcolása helyett inkább nyaralni megyünk, akkor átélhetjük a harmóniát. Az idő is kedvez most ehhez, meleg lesz, napsütés, csak a hónap utolsó napjaiban várhatók komolyabb viharok, addig inkább a hőség elviselése a feladat.  Koncentráljunk az érzelmeinkre, a lelkesedésre, a játékosságra és a szeretteinkkel való felhőtlen együttlétre – most ennek megvalósítására kapunk esélyt.

LAMBADA ÉLETÉRZÉS

Júliusban elindul az igazi nyár, jöhet a lambada-életérzés https://www.youtube.com/watch?v=csaUvkYOkLY ; rövid időre felhagyunk a monszunéghajlattal, és örülhetünk a nyári melegnek. A Mars a júliusi újholddal egyszerre lép az Oroszlán jegyébe, és ez feltüzeli a hőmérsékletet és bennünket is. Júliusban igazán érdemes nyaralni menni! Egész júliusban jó idő várható. A világ általános abszurditása inkább csak abban nyilvánul meg, hogy a 30 fokos hőmérséklet néha „hidegfrontnak” számít, a 36-37-hez képest.

Lesznek persze zivatarok, heves szelek, ezek néha újra megmutatják magukat, de júliusban kivételesen nem a csapadék lesz a legjellemzőbb – viharos, esős napokra csak július 11-én, illetve a hónap utolsó napjaiban számíthatunk (ezeken a napokon a Mars, a Nap és az Uránusz fényszögei mutatják a viharokat).

De hogy ne csak az időjárásról essen szó: a nyaralás azért is elindul, mert július elején már lassúbb lesz az ügyintézés-közlekedés, de még működik, ám július második felében a Merkúr hátrálni fog – ebben az időben nem is érdemes gyors haladásokra számítani. Mindenki nyaral, szabadságon van, a másik vonalon beszél, vagy végleg felmondott – július hónapja, de különösen július második fele a pihenésé!

A Mars az Oroszlán jegyében, a Vénusz a Rák jegyében jár egész hónapban, ez arra utal, hogy a párkapcsolatokban dúl a szerelem. Új kapcsolatok köttetnek a Mars hevesebb udvarlásának köszönhetően (az Oroszlán jegyében a Mars szívesen ismerkedik :)), a Vénusz pedig ettől annyira érzelmes lesz, hogy majd elolvad a Rák vizes jegyében.  Érdemes szabadjára engedni az érzelmeinket, érzékeinket ebben az időszakban – a józan megfontolásokat, az „agyalást”, vagyis a Merkúrt úgyis kiüti a hőség, ebben a hónapban nem erre az égitestre, és nem erre a funkcióra (gondolkodás) számíthatunk a legjobban. Lazák leszünk, hevesek és érzelmesek, élvezzük nagykanállal az életet, hajrá!

Aki nyáron döntött költözés mellett, mint e sorok írója is, az ne júliusra szervezze a „finist”. Sem a Rák jegyben járó Nap, sem az Oroszlánban járó Nap (július 23-án lép át a Nap az Oroszlán jegyébe) nem alkalmas szorgos pakolásokra. A Rákban el lehet kezdeni a múlt számbavételét, és néhány nosztalgikus könnycseppel útjára bocsájtani azt, ami már nem kell. De számítsunk rá, hogy elég lassan fog menni. Az Oroszlán jegyben legjobb a megálmodás – az új hely igazi „királyi” vagy „királynői” lakhellyé tétele. Ha mindenképp muszáj a költözést még a nyár derekán kivitelezni, akkor is inkább várjuk meg az Oroszlán jegyét, és július végét, hogy ne hátráló Merkúrral kezdjük az újat.

NEHÉZSÉGEK, AKADÁLYOK AZÉRT VANNAK

Bár a július bulizós-szabadságos hónap, azért időnként emlékeztetnek bennünket az égiek, hogy nem minden fenékig tejfel, és időnként határt kell szabni az egónknak. Az egyik ilyen nap a július 9-e lesz, amikor a Merkúr együtt áll a Marssal, a Nap pedig szembehelyezkedik a Szaturnusz-Plútóval, amely fényszöget még a Hold is támadja. Ez egy erősen balesetveszélyes állás, nagyon figyeljünk, ha ezen a napon kell vezetni valahová, ne kezdjünk létramászós ablakpucolásokba, ne erre a napra tegyük az extrém sportos-sziklamászós kirándulást. Július 11-én még az Uránusz is csatlakozik – ez az egy hét, július 9-16-ig tehát óvatosságra int bennünket.  Ha nem akarjuk a társasutazáson átélni a Bastille ostromát, nem érdemes kiélezni a vitás kérdéseket…

A hónap végén, július utolsó három napjában is fortyoghatnak még a helyükre nem tett haragok, a kirobbanó indulatok, különösen, amikor a Nap mellé a Vénusz is megérkezik az Oroszlán jegyébe. Könnyen kirobbanhatnak családi perpatvarok, feszültséghalmozódásból adódó viták – a rátarti büszkeség és a másik iránti tisztelet hiánya az, ami ilyenkor rossz irányba visz minket.

Örömhír azonban, hogy a ugyanekkor a Merkúr hátrálása megáll, így legalább a szóbeli kommunikáció nem lesz annyira nehézkes.

Összességében nézve, a július néhány keményebb naptól eltekintve kellemesnek ígérkezik, és leginkább pihenésre, töltekezésre, a másokkal való kapcsolódásra és a szerelemre alkalmas. Jó strandolást mindenkinek!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban az Anya archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Anya archetípus>>>