Asztrológiai előrejelzés január 16-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:   A Jupiter-Neptunusz kvadrát oldódik; Vénusz-Mars trigon; Plútó-Merkúr együttállás; Nap-Uránusz kvadrát; Nap a Vízöntő jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Vénusz-Neptunusz kvadrát;  Mars-Szaturnusz kvadrát; Vénusz-Jupiter együttállás; Merkúr-Uránusz kvadrát; Merkúr a Vízöntő jegyébe lép; Merkúr-Nap együttállás; Szaturnusz-Neptunusz szextil;   Mars-Plútó kvadrát közelít

A mottó:  Konfliktusos, erőszakos  hét várható január közepe után, szerelmi téren viszont összhang és sistergő erotika …. Figyeljünk oda a szemfényvesztésre és a manipulációra, mindkettőből várható bőven ebben a két hétben.  

A lendület és határozottság megmarad január első feléből, de az akarati tényező felerősödik, ezért az összetűzések, a balesetek lehetősége is megnő. Szerelmi szempontból pozitív, fefűtött két hétnek nézünk elébe. Dolgainkban továbbra is maradjunk erősek és nyugodtak, kövessük a saját utunkat, ne hagyjuk, hogy elsodorjon a szélsőséges felindulások vagy a hirtelen akciók örvénye – így tudjuk elkerülni a csalódásokat és a becsapásokat is. Január végén  jó ötleteket találhatunk ki a “hogyan csináljuk másként, hogy boldogabbak legyünk” kérdésre.   

ÁTALAKULÁSI KÁOSZ NO.1

Január második fele még mindig mozgalmas, de már jóval konfliktusosabb időszaknak ígérkezik. Vélhetőleg 16-ig minden elindult és beindult, a fejünket kapkodva próbáltuk felvenni az idők ritmusát az álmosabban zajló november-december után. 17-én válik pontossá a Vénusz-Mars trigonja, ami kedvező fényszög, és egész hónapban fennáll: ez arra utal, hogy a férfi-nő kapcsolatok pozitívan alakulnak, jöhetnek új találkozások, ismét felsistereghet az erotika a két nem között. Vénusz kikerült a tetszhalott állapotból, és most igyekszik bepótolni a lemaradást. Csak arra kell vigyázni, hogy ne ringassuk magunkat túlzott illúziókba, figyeljünk oda a megtévesztésekre – ezek felmerülhetnek, mivel a Vénusz a Jupiter mellé állva negatív fényszögbe kerül a Neptunusszal (január 21): csalódások, cserbenhagyások, becsapások, túlzott ragaszkodások, függések kerülnek ilyen időkben felszínre.

18-a és 26-a között lesz egy nehéz, konfliktusos, feszültséggel teli hetünk – erre négy különböző fényszög is utal. Az akarati tényezőnk felerősödik, szinte mániákussá válhatunk bizonyos kérdésekben, amit „csak úgy történhet, ahogy én gondolom” mentalitással vihetünk el a nyílt konfliktushelyzetekig. Ezek a negatív fényszögek 19-én, a Merkúr-Plútó együttállással indulnak, ami arra utal, hogy „bevadul a kommunikáció”. Bizony, komoly, váratlan feszültségek, ellenállások, akár fizikai jellegű támadások, vad természeti események is várhatóak ezen a héten, amelyek váratlanságát, a közlekedés akadályozottságát a 23-án pontossá váló Merkúr-Uránusz kvadrát jelzi. Nehéz hét lesz ez, próbáljuk megőrizni a nyugalmunkat, s nem hagyni, hogy a tömegenergiák (Plútó) beszippantsák józan gondolatainkat (Merkúr). Nem könnyít a helyzeten az sem, hogy pont ezen a héten, 20-án vált jegyet a Nap, és lép át a Vízöntő jegyébe, ahol magára ölti a „bármit lehet, nekem mindent szabad, én törvényen kívül állok” magatartást is. Ez a farsangi időszakban játékosan jellemző, most azonban a feszültséget hozó Telihold (január 21) és a fent felsorolt fényszögek miatt képes kilépni a játékosságból az erőszakosság, mániás gondolatok felé.

Figyeljük magunkban az ilyen típusú gondolatokat, és az Uránusz megtermékenyítő erejét inkább valamilyen új megteremtésébe fektessük, mint a régi ellen való hadakozásba. Ami régi, valóban idejétmúlt, az magától úgyis szétesik – viszont addigra készen kell állni az új, „mi legyen helyette” tervekkel, gondolatokkal, ötletekkel, vagyis a HOGYAN-nal. A hónap végén felálló égi helyzet az új típusú gondolatoknak, az emberbaráti hozzáállásnak kedvez, ha nem hagyjuk magunkat elsodortatni a február elején pontossá váló erőszakos késztetésekkel, amelyek akár támadások formájában is megnyilvánulhatnak (Mars-Plútó kvadrát február 2-án).

AUDITÁLÁS VAN - KONCENTRÁLJUNK A SZATURNUSZRA

A Bak jegyében lassan araszoló Szaturnusz ebben az évben mindenképpen főszereplő lesz. A figyelmet a Rendszerre, Rendszerekre irányítja. Minden, ami rendszerben működik, most „auditálás” alatt van, hogy jól működik-e. A világunk kialakult rendszerek mentén működik, ezeket megkérdőjelezhetetlennek vesszük, pedig nem azok, hiszen emberi találmányok. Ilyen rendszer például az egészségügyi rendszer, az oktatási rendszer a nyugdíjrendszer, a politikai rendszer, a gazdasági, a társadalmi rendszer és a pénzügyi rendszer is. Vajon jól működnek ezek? Jó rendszereket találtunk ki az utóbbi ezer évben? Vagy a felülvizsgálat során elbukunk?

A Szaturnusz ellenőrző, felülvizsgáló és behajtó funkciója addig tart, ameddig a bolygó a saját jelében, vagyis a Bak jegyben, illetve utána a Vízöntő jegyben halad. A Bak jegyben a fent felsorolt hierarchikus rendszereket veszi górcső alá, a Vízöntőben pedig a rendszerek mögött álló eszmerendszereket, politikai és társadalmi rendszereket. Most tehát, 2020 márciusáig, illetve még egy kis haladékot kapva, 2020 decemberig a hierarchikus rendszereink felülvizsgálata folyik. A Szaturnusz szigorú szembesítést hoz, a NAV-ellenőrzésnél is sokkal komolyabb, kiskapukat nem hagyó, korrupciót nem ismerő ellenőrzésre számíthatunk.

A Szaturnusz a bölcsesség, a tanítás szimbóluma is. Bármennyire szigorúnak tartják, valódi bölcsesség csak szeretetből és együttérzésből fakadhat, minden egyéb csak okoskodás, elmebéli csavar, a bölcsesség illúziója - ezt a Szaturnusz pontosan tudja, és e szerint végzi ellenőrzését.

Ebben az évben rövid írásaimban sorra vesszük az egyes rendszereket, és megnézzük, asztrológiai szempontból mit hozhat ezen a területen az audit.

Az már legelső szemrevételezésre is látható, hogy mindegyik rendszerünk inog, recseg-ropog (és nem csak Magyarországon), csak a benne dolgozók áldozatos, és néha túlzott mértékű munkájával működtethető, a hierarchiarendszerek csúcsán lévő kevesek hasznára. Ez szinte minden rendszerünkkel így van. A következő szösszenetben először a hierarchikus rendszerek „fekete bárányát”, az egészségügyet vesszük szemügyre közelebbről.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Mester archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Mester archetípus>>>