Asztrológiai előrejelzés január 16-31-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Jupiter-Plútó szextil; Nap-Hold együttállás (újhold), kvadrátban Uránusszal; Vénusz a Vízöntő jegyébe lép; Merkúr-Neptunusz szextil; Hold-Neptunusz együttállás; Nap a Vízöntő jegybe lép;  Merkúr-Plútó együttállás; Mars a Nyilas jegyébe lép; Merkúr-Uránusz kvadrát; Nap-Hold szembenállás (telihold), kvadrátban Jupiterrel; Merkúr a Vízöntő jegyébe lép      

A mottó: Télies időjárás, sok csapadék, hideg és szél, de a közlekedés nehezítettségétől eltekintve zökkenőmentes napok. Néhány vicces, abszurd helyzet, január utolsó néhány napjában egy kis feszültséggel fűszerezve.

Furcsa hétköznapok, sok-sok eseménnyel, érezhetően pezsgő és pörgő energiákkal.  A Bak jegyében járó sok égitest szigorúsága lassan enyhül, vele együtt az idő és a hangulatunk is változékonyabb. Blue Moon, azaz Kék Hold hónap: ez azokat a hónapokat jelöli, amelyekben kétszer van telihold, 2018 januárja is ilyen, mivel január 2-án és 31-én is láthatunk szép nagy Teliholdat. 

TOVÁBBRA IS SZORGOS-DOLGOS HÉTKÖZNAPOK

Ebben a két hétben érdemes újraolvasni a Holle anyóról szóló mesét (felnőtteknek is), és nem csak azért, mert havazást hozott január közepe. A mese éppen arról szól, amit január közepén minden nap átélhetünk: váratlan helyzetekről (Nap-Uránusz kvadrát), amelyek végül pozitívan oldódnak meg (Nap-Vénusz együttállás), és sok energiáról, melynek egy része a spirituális világból árad hozzánk (Jupiter-Plútó szextil).

A január a bolygó együttállások hónapja, öt különböző bolygó együttállás is színesíti napjainkat. Ezeket úgy kell tekintenünk, mint amikor két ismerős találkozik egymással, és egy darabig kényszerűen együtt utaznak: megörülhetünk a régi jó ismerősnek, akitől sok fontos információt hallunk (ilyen ebben a hónapban a Nap-Vénusz, a Mars-Jupiter, vagy a Hold-Neptunusz találkozása). Illetve alakulhat úgy is, hogy nem kedvelt ismerőssel találkozunk, és néhány megállót kényszerűen együtt utazunk a metrón, kényszeredett mosollyal (ilyen a Merkúr-Szaturnusz vagy a Merkúr-Plútó együttállás).  A jó találkozásokat használjuk arra, amire valók: figyeljünk oda, milyen ismerősökkel találkozunk, és legyünk velük kedvesek, hogy átadhassák nekünk, amit hoztak. A nehezebb találkozásokat kezeljük nyugalommal és türelemmel, előbb-utóbb valamelyik leszáll a metróról, és fellélegezhetünk.

Január utolsó két hetében keményen dolgozunk majd, de ez nem esik a nehezünkre, sőt, szinte örülünk az új feladatoknak. Bár 17-én, az újholdkor úgy érezhetjük, hogy nagyon elfáradtunk, kevés az energiánk, ezzel együtt az is igaz, hogy a szigorú, szorgos hétköznapok szinte észrevétlenül, apránként változni fognak egy könnyedebb hangulatba – a farsangi időszak most asztrológiai szempontból 18-án kezdődik, amikor a Vénusz a Vízöntő jelébe lép.

KÖNNYEDSÉG, ÚJSZERŰSÉG, ABSZURD HELYZETEK

A Vénusz indítja a Vízöntő sort, és kicsit oldja a „szerzetesi magányban” való túlórázásokat. Január 18 és 24 között kicsit fellélegezhetünk, alvásigényünk megnő, és az álomban különleges spirituális üzeneteket kaphatunk, érdemes ezen a hétben figyelni, és reggel felébredéskor leírni az álmokat. 20-án a Nap is a Vízöntő jegybe lép, hivatalosan elindítva a farsangi „lazább” időszakot. Bár a pörgés nem szűnik meg, azért időt szakítunk a társasági életre és az új típusú élményekre is –  kiváló időszak arra, hogy valami olyat próbáljunk, amit eddig soha (lehet bármi: mehetünk síelni, viselhetünk kockásat csíkossal, kezdhetjük fordítva az ételek sorrendjét: előbb a főételt, aztán a levest, stb.) Érdemes kicsit kimozdítani magunkat a rutinból, nemcsak azért, hogy ne legyen unalmas, hanem elsősorban azért, hogy tágítsuk a látásmódunkat. Ezt könnyíti meg a Mars Nyilasba lépése és a Merkúr-Uránusz kvadrát is a hónap végén – olvassunk „hajmeresztő” új tudományos írásokat, vagy éppen olyasmit, amit nehezünkre esik elhinni. Hagyjuk, hogy elménket bombázzák az új információk, most bírni fogjuk. Abszurd ’hát-ezt-nem-gondoltam-volna’ helyzetekbe is keveredhetünk, érdemes humorral hozzáállni.

Január utolsó néhány napja kicsit nehezebb, feszültebb időszak, talán éppen a sok információ miatt. „Fizetni? Nem érünk rá, uram, nem érünk rááá…” – énekelte Kern András a Pincér rockban (https://www.youtube.com/watch?v=gPCCgF81GtU   1:20 perctől)

Úgy érezzük majd, mint amikor a kisgyerek nem feküdt le a délutáni alvásra, és most túlpörög. Úgy néz ki, mintha túlenergiái lennének, pedig valójában fáradt. Ha észrevennéd magadon a hiperaktivitás tüneteit: két-három állás, hat telefon csörög egyszerre, közben a laptopon írsz valamit, takarítasz, olvasod az üzeneteket és valaki beszél hozzád, akkor kapj észbe, és egy kis időre állj le. Hogyan? A Merkúr ugyan az információról és újdonságról, a mozgásban levésről is szól – de a levegőről is. Néhány mély levegővétel a szabadban, lehunyt szemmel, és máris kikapcsoltad magad a külső ingerek forgatagából. Így esélyed lesz meghallani azt a halk, bölcs hangot, aki belülről ad tanácsokat (mindenkiben lakik ilyen bentlakó, csak ritkán halljuk meg).

Bármikor úgy érzed a hónap végén, hogy „túl sok a dolgom, ezt nem lehet kibírni”, akkor állj meg egy pillanatra, csukd be a szemed, és végy tíz mély lélegzetet. Így tudod átrendezni a fontossági sorrendet: rábukkansz arra, ami igazán fontos, de nem sürgős, és nem hagyod, hogy eltereljenek a sürgősnek vélt, ám nem fontos dolgok.

Ilyen egyszerű.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Az időszak archetípusa a Mester. (Bak jegy). Itt olvashatsz róla:
Mester archetípus>>>