Asztrológiai előrejelzés január 1-16-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Uránusz előre indul; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap, Vénusz szextilben Neptunusszal; Nap-Vénusz-Plútó együttállás; Jupiter-Mars együttállás; Merkúr-Uránusz trigon; Merkúr a Bak jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz együttállás; Nap-Vénusz kvadrátban Uránusszal; bolygótömörülés a Bak jegyében – 6 bolygó a Bakban, Nap-Hold együttállás (újhold) 4 másik bolygóval együtt, kvadrátban Uránusszal    

A mottó: Kellemes, sima évkezdet, az égitestek együttműködnek. Továbbra is jó ötletek, új gondolatok, megoldások merülnek fel. Lágyabb, de lendületesebb, szinte végtelen energiák az év elején

2018 lágyan, tisztán, zökkenőmentesen indul, és nagy vonalakban egészen január utolsó hetéig így is marad. Az év eleji fogadalmak megvalósításához érdemes tehát rögtön nekilátni, most többféle segítő helyzetet kínálnak nekünk az égi állások. 

BOLDOG, SIKERES ÚJÉVET!!!

Ezt a mondatot most odafent is komolyan gondolták. Január ugyanis lendületesen, de lágyan indul. A január 2-i telihold most inkább megerősít bennünket az évkezdethez nélkülözhetetlen cselekvő energiákban. Ugyanakkor az energiák csak lendületesek, de nem bántóak, erről két „együttállás csomag” is gondoskodik: A Nap-Vénusz-Plútó együttállása egész januárban érvényes, a pontos együttállás január 9-10-én lesz pontos, ez a két nap tehát kiemelten fontos. A Nap-Plútó gyakorlatilag folyton utántöltekező energiákat jelent, úgyhogy most januárban mindenhez lesz erőnk és kedvünk. E két égitesthez csatlakozik a Vénusz, hogy mégse legyen pusztító ez a folyamatos energialöket – a Vénusz egy kicsit lágyít, a Bak jegy egy kicsit korlátot szab ennek az energiafolyamnak. Úgyhogy most érdemes máris belevágni az előttünk álló feladatoknak, a 2018-as terveknek! Ne halogassunk, ez most fontos, ki kell használni a kedvező lehetőségeket.

Ezt tovább segíti a Mars és a Jupiter együttállása, ami január 7-én lesz egzakt. Így együtt már úgy fogjuk érezni, hogy szinte szétrobbanunk a lendülettől és az energiától, a cselekvési kedvtől. Ezért is nagyon lényeges, hogy találjunk csatornát, ahol ezt termőre fordíthatjuk – ha nincs ilyen, az robbanásközeli állapotot hoz létre a szervezetünkben, ezért érdemes január első hétvégéjén tevékenykedni, edzőterembe menni, futni, erősíteni – kicsit megcsapolni és hasznosítani a bennünk buzgó tevékeny erőket. Természetesen a szerelmes együttlét is kiváló lehetőség erre, most kedv és erő is lesz hozzá bőven, és nemcsak az első hétvégén. smiley

Ha ez a sok pozitívum még mindig nem lenne elég, január 7-én a Merkúr pozitív kapcsolódásba került az Uránusszal: ez azt jelenti, hogy hirtelen, a derült égből jöhetnek olyan új gondolatok, ötletek, meglátások, amik előre mozdíthatják ügyeinket. Érdemes hegyezni a fülünket, és nagyon odafigyelni január 7 és 11 között, hogy milyen új lehetőség, üzenet érkezik el hozzánk, mert azt mindenképp könnyedén be tudjuk majd építeni az életünkbe.

BOLYGÓHALMOZÓDÁS A BAK JEGYÉBEN

Január 11-én – fontos észrevenni, hogy csupa 1-es, kezdési energiából áll ez a nap: 2018 (11-es év), 01.11-én, a megvalósítás, az új kezdet szellemében a Merkúr is átlép a Bak jegyébe, ahol így már öt égitest található (Szaturnusz, Nap, Vénusz, Plútó, Merkúr). Ez egyben azt is jelenti, hogy megjön a téli hideg – a Merkúr mindig az időjárás szimbóluma is, a Bak jegyében, a Szaturnuszhoz közelítve fagyot, jeges szelet, hideget hoz. De ez frissítően hat, és talán az elszaporodó vírusoknak is megálljt parancsol majd.  Igaz, hogy a Merkúr Szaturnusszal való együttállása január 13-án okozhat galibát a közlekedésben és a kommunikációban, de ez csak átmeneti nehézség lesz. Január 14-én csatlakozik a Hold is, innentől kezdve tehát egészen január 17-ig kiélvezhetjük a Bak jegy ajándékait: a komolyságot, a szorgalmat, a megbízhatóságot, a kemény munkát, a jól megérdemelt tiszteletet és jutalmat, a jól végzett munka örömét, a komoly, elkötelezett érzelmeket és érzéseket. Ezekre figyeljünk tehát január közepén – ez most nem „a félvállról veszem” időszaka. Adjunk bele mindent a munkánkba, örömmel, semmin nem érdemes keseregni, vagy fanyalogni, hiszen, most az égitestek segítenek bennünket: minden megoldható. Sok feladat lesz, de sok és újszerű megoldás is egyben.

Az újhold, vagyis a Nap-Hold együttállás január 17-én hangsúlyozza, hogy minden, amit eddig és ekkor elindítunk, az a komoly megvalósulás, a józan, fenntartható növekedés védjegyét hordozza.

A Nap-Vénusz együttállás január közepén kap egy kis támadást az Uránusztól, de ez inkább azt hozza magával, hogy megnő az igényünk a változatosságra, vagyis a Vízöntő formabontó időszakának az előszele érkezik el hozzánk. Lesz erőnk és kedvünk másként csinálni dolgokat, kipróbálni új utakat! A Jupiter és a Mars kellemesen túlfűtött kettőse garantálja, hogy ha karácsony és újév körül jól megterveztük a sínek lefektetését, vonatunk úgy suhan majd tovább, mint a japán mágnesvonatok. Hajrá!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Az időszak archetípusa a Mester. (Bak jegy). Itt olvashatsz róla:
Mester archetípus>>>