Asztrológiai előrejelzés január 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:   Mars a Kos jegyébe lép; Nap-Szaturnusz együttállás; Merkúr-Uránusz trigon; Nap-Neptunusz szextil; Merkúr a Bak jegyébe lép; Nap-Hold együttállás (újhold); Vénusz a Nyilas jegyébe lép; Nap-Plútó együttállás; Uránusz előre indul; Szaturnusz-Merkúr együttállás; Szaturnusz-Neptunusz szextil és Vénusz-Mars trigon közelít

A mottó: Lendületes, határozott lépésekkel indít a január – tervezésre, ügyintézésre alkalmas időszak. Okosak leszünk és megfontoltak; elköteleződésre alkalmas időszak.

Boldog Új Évet mindenkinek! Most érdemes felgyűrni az ingujjat, beindítani az agytekervényeket, nagyon jó kis tervezős-ügyintézős időszak ez a két hét, sőt, egész január. Mint a filmekben: rezzenéstelen arccal megyünk, bátran haladunk és megállíthatatlanok leszünk! Csak keményen, határozottan! 

IGAZI JAMES BOND IDŐSZAK – ÖT BOLYGÓ A BAKBAN

Nyugalmas karácsony és visszafogott szilveszter után itt az újévi lendület! A Mars stílszerűen január 1-én, hajnalban lépett saját jegyébe, a Kos jegybe, és vele együtt megjött a lendület is. 3-án mindez fokozódik, mert a Merkúr pozitív kapcsolódása az Uránuszhoz egyfajta „ügyintézési tűzijátékot” indít útjára. Nagyon jól tudunk haladni most mindennel, érdemes tervezni és belevágni. A Nap-Szaturnusz együttállás kicsit megfontoltabbá, komolyabbá, akár komorabbá is tehet minket, de ez csak megadja a tartást a lendületünknek.  Mindenképp tervezzünk, álmodjunk nagyot (a Neptunusz most pozitívan kapcsolódik a Naphoz, nem fogunk túlzásokba esni!) és rögtön lássunk is hozzá. Az újévi fogadalmaknak nincs sok értelmük, de most tényleg, mintha minden azt segítené az égen, hogy nekivágjunk a cselekvéseknek. 5-én, az újhold idején általában energiaszegények vagyunk, de most ez sem így van – ugyanis 5-én a Merkúr is belép a Bak jegyébe, és így már öt égitest halad ott, szinte együtt, összehangoltan. A Bak jegyűek érzik a leginkább, hogy nincs számukra lehetetlen, de a többi csillagjegy is meglépheti most a régóta halogatott dolgokat. Különösen azokat, amelyekhez megfontolásra, elköteleződésre, komoly átgondolásra, tervezésre, felelősségre van szükség! Ez most nem az ábrándos álmodozás ideje, hanem a kőkemény akcióké – 007-es James Bondok és M16-os Atomic Blondok jönnek-mennek és ügyintéznek mindenhol! Nincs előttük akadály – s mivel mi magunk is ilyenek leszünk, így előttünk sem. Állásváltoztatás, pályázatírás, kiköltözés, elköltözés, beköltözés, lánykérés, elköteleződés, vállalkozásindítás – kinek, mi van műsoron, most érdemes belevágni.

Hogy a James Bond történetek szerelmi szála is működjön, 7-én végre megkönnyebbül a négy hónapnyi vihart kiálló Vénusz. Megtépázottan, de méltósággal viselte ezt az időt, most a Nyilas jegyébe lépve üldözőbe veszi szerelmét, a Marsot.  Az igazi találkozó csak 18-án jön létre közöttük, de a szikrázó kémia, a folyamatos, pozitív feszültség e két bolygó között egész januárban fennáll. Használjuk ki ezt a lendületet, és 9-e után nagy merészen nyissunk a másik nem felé, „lesz, ami lesz” alapon. Hogy mi lesz? Jó lesz.

2019 – MILYEN ÉV VÁRHATÓ?

Január elején mindenki arra kíváncsi, miket hoz az új esztendő. 2019 nem lesz unalmas és fásult, semmilyen tekintetben. Ahogy a január 1-én a Kosba lépő Mars is jelképezi, ez nem egy ücsörgős, letargikus év lesz, hanem a tettek éve.

Vége a kerítés tetején ücsörgésnek. Ha a tavaly év végi tervező időszakban sikerrel kigondoltuk, hogy mit szeretnénk elérni az idén, most itt a tettek ideje. Aki még mindig gondolkozik, hogy „mit is kellene tennem”, azt az égiek hozzák helyzetbe. Január összességében nagyon pozitív hónap, érzelmileg is, és energiaellátottság tekintetében is. Érdemes ezt kihasználni, és cselekedni, belevágni régóta vágyott új munkákba, lakásváltoztatásba, felújításba, házasságba, gyerekvállalásba, hobbiba, vásárlásba – nem érdemes félni az elköteleződéstől, mert a cselekvés most jó irányba visz.

A Vénusz felszabadulásával az érzéseink is fellélegeznek, most már nem leszünk annyira bezárkózók és elzárkózók – sokkal nyitottabbnak, levegősebbnek, vidámabbnak érezzük magunkat. Végre! Nagyon vártuk ezt az időszakot. Most négy!!! uralmi helyzetben járó égitest is segít bennünket: a Neptunusz a Halakban az összekapcsoltságot hozza a transzcendens világgal, a Szaturnusz a Bakban a józan, földi logikát és szervezőkészséget, a Jupiter a Nyilasban pedig a lelkesedést és a nagy célokat segíti. Mindezt megkoronázza a Mars a Kosban, ami kellő energiával lát el bennünket. Kell ennél több?

Mire vársz hát?

Csak te tudod előkészíteni saját megújulásodat, ez a saját futamod. Tégy meg mindent annak érdekében, hogy neked tetsző feladatokkal juss el az első ellenőrző pontig, ami május elején lesz, majd a másodikig, ami augusztusban. Nem akármilyen eseményeket jeleznek az égi történések idén, ezért nagyon fontos, hogy képben legyünk, mit szeretnénk, és azon munkálkodjunk is, ki-ki a számára legfontosabb, vagy épp az általa korábban elhanyagolt területeken. A kényelem és a félelem két oldalról őrzi a régi világot. A régi működési modelleket, a régi rendszereket, a régi embereket, a régi mintázatokat bennünk. Ha újat akarunk, akkor át kell kelnünk a kényelem és a félelem beavatási kapuján, ahogy Odüsszeusznak is át kellett hajóznia Szkülla és Karübdisz között. Enélkül nem juthatunk új, nekünk tetsző vidékre. Jó hír viszont, hogy az égiek most januárban, és az év első részében nagyban támogatják a kalandjainkat! Erőnk is lesz hozzá, így eljuthatunk oda, ahová remélni sem mertük.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Mester archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Mester archetípus>>>