Asztrológiai előrejelzés február 16-március 1-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Vénusz-Szaturnusz szextil; Nap-Merkúr együttállás; Mars-Neptunusz kvadrát;  Merkúr a Halak jegyébe lép; Nap a Halak jegyébe lép; Vénusz-Neptunusz együttállás; Merkúr-Szaturnusz szextil; Vénusz-Mars kvadrát; Merkúr-Neptunusz együttállás; Nap-Szaturnusz szextil; Vénusz-Plútó szextil; Merkúr-Mars kvadrát; Merkúr-Plútó szextil; Vénusz-Jupiter trigon       

A mottó: Gyülekeznek az égitestek a Halak jegyében – továbbra is nagyon sok lesz a csapadék. Ebben a két hétben kicsit szétszórtak leszünk, nehéz lesz koncentrálni, az akaratunkat sem tudjuk rendesen használni. Elengedésre valók ezek a böjti napok

Február végét a víz uralja, így ez a két hét az alkalmazkadóképességet, a sodorhatóságot és a ráhagyatkozást tanítja. A hónap második fele jórészt zökkenőmentes, ha ehhez tartjuk magunkat – csak a hónap utolsó napjaiban durvul be a közlekedési és kommunikációs helyzet. 

FARSANG UTÁN VÍZKÚRA

Február második két hetében a korábbi levegővel teli, vidám nevetős napok cseppfolyóssá válnak, elúsznak. Még február 17-én felpörög egy kicsit az életünk, hirtelen meg tudunk oldani régi problémákat egy huszárvágással. Ezen a hétvégi napon érdemes ügyet intézni, bevásárolni, most zökkenőmentesen fog menni.

A következő napon, vasárnap azonban a Merkúr és a Nap is átlép a Halak jegyébe, és ezzel már négy égitest tartózkodik itt – ez magával hozhatja azt, hogy kicsit szétfolyunk. Nemhiába ez a böjti időszak: igyunk sok vizet, tisztítsuk magunkat, most érdemes dolgozni az elengedésen is, ha valamilyen viselkedésformánkat vagy akár tárgyakat, szeretnénk elengedni. Képzeljük azt, hogy bekerültünk egy erős sodrásba, kívül és belül egyaránt: kívül a rengeteg eső, havas eső, folyadék zúdul tisztítón a nyakunkba, belül pedig a Halak égitestek határromboló hatását érezhetjük. Ez sokféleképpen nyilvánulhat meg: nehéz lesz koncentrálni, szövegeket megfogalmazni, memoritert tanulni – minden nagyon nehezen fog menni, ami bal agyféltekés, racionális tevékenység. Könnyebb lesz viszont ráhangolódni másokra, használni az intuíciónkat, feloldani merevségünket – fizikailag és lelkileg egyaránt. Remek időszak ez arra, hogy egy gyógyfürdőben valóban kilazítsuk a feszültségtől merevvé vált nyakunkat, lábunkat.  De arra is jó, hogy egy üdítő, tisztító léböjtkúrán vegyünk részt.

Az biztos, hogy szerződéseket, fontos racionális döntéseket nem ebben a tíz napban kell meghozni. Ha ezt erőltetjük, csak csalódni fogunk – nem jönnek össze az időpontok, amiket megbeszélünk, elbeszélünk egymás mellett, nem értjük egymás szavát. Várjunk tehát ezzel két-három hetet, míg az elménk jobban kitisztul. Addig hallgassunk zenét, meditáljunk, aludjunk, amennyit lehet – most levethetjük, leoldhatjuk magunkról a ’régi énünket’, hogy március közepétől kipattanhasson belőlünk a megújult önmagunk, a 2.0-ás verzió. Utazzunk az áramlattal, képekkel, zenével: 
https://www.youtube.com/watch?v=Lg1t56JucE4

ÁLMOK, ÉRZÉSEK KONTRA DURVULÁS

Február 25-én a fent leírt tisztulás mellé belép egy zavarodott vonal is. A racionális elme nem hagyja magát, és szeretné visszavenni az irányítást, de nem tudja. Ha nagyon erőltetjük a problémamegoldó, strukturált viselkedést, akkor komoly csalódások érhetnek. Van egyszer az érzelmeinkben a lágy, csöpögős, szerető vonal (a Halak Vénusz sok jó fényszöget kap), és e mellé sorakozik fel február 25-től egy jóval keményebb, durvább, alvilágibb helyzet. Legyünk tehát február végén nagyon óvatosak. Mivel a szóbeli kommunikáció szinte egyáltalán nem működik ebben az időszakban, mindig azt érzik az emberek, hogy nem értik meg őket, és ez bizony frusztrációt, dühöt gerjeszt. Ha erre még rátesszük a csalás, becsapatás, tévedés lehetőségét, amit a Merkúr-Neptunusz együttállás indít be, akkor könnyen láthatjuk, hogy lesznek, akiknél elszakad a cérna. Ezt mindig először a közlekedésben érezni: egyre több lesz a dudálás, ordibálás, a „road rage”, vagyis az „közlekedési dühroham”, megszaporodnak a balesetek. Különösen február utolsó két napjában, és március elsején legyünk nagyon óvatosak, ne kezdjünk senkivel vitába, veszekedésbe ezeken a napokon.  Az „átmosással” együtt célszerű inkább útjára engedni magunk mellett a kicsit őrültnek tűnő világot, s vele önmagunk kemény, megmerevedett és színehagyott régi változatát is. 

Ehhez az időszakhoz igazán illik egy „őrültség”, a Bagolyprojekt: egy vízen úszó, lapátkerekes épület, amelyben a víz és az ember által létrehozott eszközök és mérnöki gépezetek együttesen hoznak létre zenét – víz, zene, áramlás, furcsaság, művészet és lebegés együtt. A kisfilm ugyan angolul van, de nem is kell feltétlenül érteni a szavakat, elég megnézni a szerkezeteket, hogy máris belekerüljünk e két februári hét Halak hangulatába.  
http://www.owlproject.com/flow

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Az időszak archetípusa az Álmodó. (Halak jegye). Itt olvashatsz róla:
Álmodó archetípus>>>