Asztrológiai előrejelzés február 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:   A Jupiter-Mars trigon távolodik; Plútó-Mars kvadrát; Vénusz-Uránusz trigon; Vénusz a Bak jegyébe lép; Merkúr-Jupiter szextil; Nap-Hold együttállás (újhold); Szaturnusz-Neptunusz szextil; Nap-Jupiter szextil; Merkúr-Mars szextil; Merkúr-Uránusz szextil; Merkúr a Halak jegyébe lép; Mars-Uránusz együttállás; Mars a Bika jegyébe lép

A mottó: Dühkitöréses mintázattal körbevett nyugalmas, sőt, sikeres két hét vezet február közepéig. Közlekedésben, kommunikációban figyeljünk oda, és kerüljük a bennünk működő harag, illetve minden tűzzel működő rendszer túlfűtését.   

Február első napjaiban nehéz, indulatos energiák jellemzik majd a mindennapjainkat, aztán a két hét folyamán ennek feldolgozása, és átalakítása várható. Az előttünk álló két hét általánosságban kedvez a cselekvésnek, intézéseknek, különösen, ha betartjuk az igazságosság és az égi törvények útmutatásait, és nem engedjük, hogy elragadjanak az indulatok. A hónap közepe táján szétszórtabbak leszünk, és emiatt ismét megnövekszik bennünk a belső feszültség – sok, aktív, energikus mozgással, cselekvéssel tudjuk az érzést csökkenteni. Érdeklődésünk megnő a szellemi dolgok irányába.    

ÁTALAKULÁSI KÁOSZ NO.2

Érdekes kettősséggel indul február első, farsangi fele: a kéthetes időszak kezdete és vége van kijelölve nehéz, fortyogó, indulatos, változtatni akaró energiákkal. A közte lévő időszak pedig mégis viszonylag nyugalmas. Az idei év minden hónapja mintha egy kis kóstolót hozna az átalakulási energiákból.  Most a február 2-án pontossá váló Plútó-Mars energiák nehéz kapcsolódásába, illetve a február 13-án befeszülő Mars-Uránusz energiák mintáiba kóstolhatunk bele: ezek az akarat, a vágyak, az indulatok változására és kezelésére vonatkoznak. A két nehéz fényszög között lévő szűk két hét alatt próbálunk pihenni, hozzászokni a feszültséghez.

Hogyan mutatkozhat meg ez a mindennapokban? A Mars-Plútó nehéz kapcsolódása mindig indulatkezelési problémákat jelöl. Az egó érdekérvényesítése, határozottsága és akarata ilyen alkalmakkor szinter „ráül”, meglovagolja a mélyben meghúzódó ősharag felforgató energiáit. Ki, mennyire tudja kezelni saját indulatait, vagy mennyire van tisztában azzal, hogy minden békés látszat ellenére benne komoly indulatok, felforgató energiák működnek, annyira fog ezzel a külvilágban szembesülni.

A Mars-Plútó az „elnyomás”, a zsarnokság fényszöge. A zsarnokságot lehetővé tevő energiamintázatoknak két oldaluk van: az egyik oldalon az érvényesülni vágyó egó, a másik oldalon az ezt megengedő áldozat. Az egyik oldalon tehát az érdekérvényesítés „túlhasználata” jelentkezik, míg a másik oldalon az „alulhasználata”. Tehát, minden gonosznak címkézett érdekérvényesítő akarnok csakis úgy tud teret nyerni, hogy a másik fél – félelemből, lustaságból, vagy félreértelmezett szelídségből - nem képes vagy nem hajlandó használni a saját akaratát, vagy azt „túl macerásnak” tartja. Aztán pedig, ennek fájdalmát, saját létező, de nem használt erejét kivetíti a külvilágba, és az a tudatszint alatt vagy felszínén hömpölygő „tömegindulatot” gyarapítja.  Ha az érdekérvényesítés, akarat a helyén van, akkor nyugalom és egyensúly van az egyénben és a tömegben. A Mars-Plútó kvadrát azokra a kilengésekre utal, amikor a két tényező (saját akarat – tömegindulat) eltolódik, az egyensúly felborul.

Ilyen helyzetekben az átlagos napokban nagy a feszültség, könnyen robbannak az indulatok akár egyik, akár másik oldalon. Az indulatok elszabadulása ugyan senkinek nem kedvez, mégis, ilyenkor jóval nehezebb féken tartani saját akaratunkat és saját haragunkat. Ez különösen a közlekedésben, az egymással folytatott kommunikáció elmérgesedésében, néha konkrét fizikai támadásokban, természeti kitörésekben (pl. vulkánkitörés), tűzzel működő gépek (pl. kazánok) meghibásodásában tud megnyilvánulni. Ezért fontos, hogy magunkban ellenőrizzük, milyen rejtett sérelmeink vannak, hol érezzük magunkat „elnyomva”, és dolgozzunk ki határozott, de nem támadó módszereket arra, hogyan tudjuk érdekeinket megfelelően képviselni. A Mars-Plútóval, majd Mars-Uránusszal keretezett előttünk álló két hét erre ad lehetőséget.

A két hét közepén azonban viszonylag kellemesen, bár kicsit energiahiányosan éljük meg a mindennapokat, továbbra is érezzük a Bak égitestek összeszedettségét (február 3-án a Vénusz is csatlakozik a Bakban járó bolygókhoz), ezért jól tudunk koncentrálni, fókuszálni, elintézni, megoldani. Hűvösebbek, józanabbak leszünk, feltéve, hogy nem engedünk az akarat-kinyilvánítós hisztifényszögek csábításának. smiley

Február 10-én a Merkúr a Halakba, négy nappal később, épp Valentin-napon, a Mars a Bikába lép, ezzel valamelyest enyhül a robbanásközeli feszültség, kicsit szétszórtabbak leszünk, és az anyagiak és az erotika kötik le jobban a figyelmünket – február második két hetére már ezek az energiák jellemzőbbek.

Az előző blogbejegyzésben ígértem a nagy rendszerek asztrológiai természetű felülvizsgálatát, mivel a Bak jegyben haladó Szaturnusz ezt a fajta ellenőrzést jelképezi. Az első téma az egészségügyi rendszer, ezt egy külön blogbejegyzésben olvashatjátok hamarosan.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Szabadító archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Szabadító archetípus>>>