Asztrológiai előrejelzés február 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Mars-Merkúr szextil; Vénusz-Jupiter kvadrát; Vénusz-Uránusz szextil; Nap-Jupiter kvadrát; Vénusz a Halak jegyébe lép; Merkúr-Jupiter kvadrát; Merkúr-Uránusz szextil; Nap-Hold együttállás (újhold), együttállásban Merkúrral, szextilben  Uránusszal       

A mottó: Sok szél, hideg nélkül – váratlan fordulatok időjárásban, közlekedésben és érzelmekben. Olajozottan halad minden tovább, könnyedség kíséri a mindennapokat.

Február az előzőekhez képest is könnyed hónapnak ígérkezik. Sokféle történés lesz, de semmi nem tűnik megoldhatatlannak. Folytatódik a január második felében már megismert meghökkentő, váratlan helyetek sorozata. Az elfogadó-, és befogadóképességünket teszik próbára. 

VÉNUSZÉ A FŐSZEREP

Február első tíz napjában mindenképpen a Vénusz szeszélyét érezzük, ezért melegebb, de változékonyabb lesz az idő. A gyors léptű Merkúrral szövetkezve az időjárásban sok-sok szél, fordulatok, nem várt meleg várható, az ügyeinkben pedig meglepetések, amelyeknek elsőre nem örülünk, de végül jól sülnek el.

A Vénusz a szépség, az öröm és a földi szeretet istennője is – érdemes tehát olyan helyzeteket és programokat beiktatnunk, amelyekben jelen vannak ezek a fogalmak. Most van itt az idő valamely könnyedebb színházi előadásra, koncertre, farsangi bálba menni. A Merkúr még könnyedebbé teszi ezt az időszakot. Néha az örömet is nehezen fogadjuk be – például február első hétvégéje mindjárt azt mutatja, hogy jöhetne az öröm és a könnyedség, csak elutasítjuk, mert már annyira belejöttünk a szenvedés mártírságába.

Figyeljünk erre oda, és bármilyen örömteli helyzetnek tárjuk most ki a szívünket. Oldódjunk fel a szórakozásban. A vénuszi örömök elfogadni nem tudása egyben az élet édességét is megvonhatja tőlünk – ha volna ilyen problémánk, február első hetében ezt most oldani tudjuk.

A Vénusz szeszélyes fordulatai változatosságot is hozhatnak az életünkbe – ne lepődjünk meg a váratlan javaslatokon, új helyzeteken, mert jót és némi fűszert szeretnének az életünkbe belevinni. Mint a velencei karnevál.

TÚLÉDES ÁBRÁNDOK HELYETT APRÓ ÖRÖMÖK

Szinte furcsa, hogy ez már zsinórban a harmadik asztrológiai előrejelzés, amely a helyzetünk könnyebbedését ígéri. Nehéz ebbe beleszokni – ezért február 11-én még visszatekinthetünk az elmúlt három évben szinte hozzánk ragadt „mi jöhet még?”-stílusú, búsabb önmagunkra. Ezen a napon két, egymással ellentétes helyzet is van az égen, amely néhány napig folyamatosan fennáll.  Az egyik, hogy a Vénusz a Halak jegyébe lépett, és ezzel a Vízöntő könnyedségét kicsit elveszítve, sokkal érzelmesebbre, mondhatni csöpögősre vált. Ez azt is hozza, hogy érzéseinkben megjelenik a vágyódás az illuzórikus romantika iránt -  és a vágyaink most ebben a néhány napban bizony nem teljesülnek elképzeléseink szerint, mert a Jupiter, a nagy jótevő és vágyteljesítő bolygó most éppen kedvezőtlen kapcsolatban van a Nappal. A mindennapokban ezt úgy élhetjük meg, hogy nagyon szeretnénk, ha valami teljesülne, új munka, boldogság, gazdagság, szerelem azonnal itt teremjen, de most még hiába suhogtatjuk a varázspálcánkat, nem történik semmi.

Ez hozhat az életünkbe némi frusztrációt, különösen február 11-12-13-án, amikor a Hold is a Bak szigorú jegyében jár. Nem mintha az ügyeink nem haladnának előre – sokkal inkább az elvárásokkal lesz problémánk. Kicsi lépésekben, a hétköznapi eseményekben minden rendben halad, csak azzal van a probléma, hogy valami többet-jobbat-gyorsabbat, magasztosabbat szeretnénk. Február 14-én, amikor a Magyarországra is beözönlött Valentin-napon mindenki ultraromantikára vágyik, inkább meg fogunk lepődni, mert semmi sem lesz olyan, mint az elvárásaink, de nem lesz rossz sem.

Ebben a nagy várakozásban-vágyakozásban persze nagyon el lehet fáradni, amit a 15-én létrejövő Újhold energiaszegény állapota is jelez.

Próbáljuk meg ezekben a napokban kordában tartani az álmainkat, és ne most töltsük le a legfrissebb hollywoodi műalkotást a szerelmesek romantikus egymásra találásáról és sírig tartó hűségéről, hatalmas virágcsokrokról és zongorafutamokról. Örüljünk viszont, amikor párunk, barátnőnk, ismerősünk teljesen váratlanul beállít és meglep bennünket, csak úgy  –  a legtutibb morzsaporszívóval vagy egy hatalmas, vadonatúj szennyestartóval. Egészen biztosan fogjuk tudni használni!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Az időszak archetípusa a Szabadító. (Vízöntő jegy). Itt olvashatsz róla:
Szabadító archetípus>>>