Asztrológiai előrejelzés december 15-30-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Merkúr-Vénusz együttállás; Nap-Uránusz trigon; Nap-Hold együttállás (újhold); Szaturnusz a Bak jegyébe lép; Vénusz-Uránusz trigon; Nap a Bak jegyébe lép; Nap-Szaturnusz együttállás; Merkúr előre indul; Vénusz a Bak jegyébe lép; Vénusz-Nap-Szaturnusz együttállás; Mars-Neptunusz trigon; Uránusz hátrálása megáll; Vénusz-Neptunusz szextil   

A mottó:  Tisztázódó helyzetek, új ötletek, gondolatok és komoly megoldások, csendes munkálkodás és fellélegzés – ez az év utolsó két hetének üzenete.

Az év vége a megelőző nehézségek után kifejezetten lecsendesedő időszak lesz, sok terv születik, jó meglátásokkal.  Érdemes komolyan venni a most felbukkanó ötleteket, mert a Szaturnusz jegyváltásával már elindul a nehéz helyzetekből kifelé vezető utak kidolgozása.  A karácsony előtti utolsó hét sokféle behatásokkal jelentkezik, hogy az ünnepek utánra már tisztára söpört úton indulhassunk. 

LASSAN FELLÉLEGEZHETÜNK

December közepén az égitestek nagy tülekedésbe kezdenek a Nyilas-Bak jegyek határán. De ez most legfeljebb komolyságot hoz a tetteinkbe, nem lesz különösebben fájdalmas. Először a Merkúr és a Vénusz találkozik, ami azt jelenti, hogy a másokkal való kapcsolattartásunkba beköltözik a kedvesség és a melegség – ez igazán az előrehozott karácsonyi partik, baráti találkozók ideje. Jól fogjuk érezni magunkat a 16-i hétvégén, mert a Hold éppen ekkor összehozza négy égitest hatását: a Merkúron és a Vénuszon kívül az együttállásban a Nap és a Szaturnusz is részt vesznek. Ez sikereket ígér az amúgy lassú ügyintézésben, működik a bevásárlás, bár mindenre szánjunk elegendő időt, mert semmi nem lesz gyors (a Merkúr továbbra is hátrál még egy darabig, a Szaturnusz pedig lefogja a lendületet). Ettől függetlenül, ha nem is tűzijáték-szerű robbanékonysággal, de el tudjuk intézni, amit akarunk.  A Nap és Hold együttállása, vagyis az újhold idén igen közel esik a téli napfordulóhoz, és ez különösen hangsúlyossá teheti, hogy az adventet ne csak a vásárlással-takarítással, a külső dolgokkal töltsük, hanem szánjunk legalább egy kevés időt arra is, hogy átgondoljuk, mit szeretnénk útjára indítani az ünnepek után. Az advent az eljövetel időszaka – nemcsak Jézus születését várjuk ilyenkor, hanem saját belső fényünk fellobbanását, a tisztábban látást is, legalább a saját dolgainkban. Most erre lesz módunk. Az Uránusz pozitív kapcsolódása a Nappal, majd a Vénusszal, megfűszerezi ezt az időszakot, egészen december 22-ig: új gondolataink, ötleteink támadhatnak, új emberek bukkanhatnak fel az életünkben, akik előre viszik a dolgainkat, vagy hirtelen sok mindent másként látunk, és ettől valahogy úgy érezzük, minden könnyebb lett.

December 21-én lép át a Nap a Bak jegyébe, ez egyfajta komolyságot, befelé fordulást hoz minden évben – különös tekintettel arra, hogy ez most egybeesik a Szaturnusz jegyváltásával is.

Az ünnepek nálunk várhatóan békében telnek majd, karácsony ünnepén a Merkúr is végre elindul előre, ezzel zöld utat adva minden, eddig hátráltatott ügynek. Érdemes a karácsonyi családi összejövetelek során a terveinkről is beszélgetni, mert amit most ebben az időszakban útjára indítunk, azt már karácsony után el is kezdhetjük kidolgozni, megvalósítani.

Természetesen az év végi időszak a szórakozásé is – december 28 és január 3. között a Neptunusz pozitív fényszöggel kapcsolódik a Marshoz és a Vénuszhoz is – ez azt jelenti, hogy kellemesen spirituális együttléteket tölthetünk kedvesünkkel, barátainkkal. Csak arra ügyeljünk, hogy az alkoholt ne vigyük túlzásba. A Neptunusz mindenképp azt jelenti, hogy könnyebben kerülünk át egy másik dimenzióba – legyen ez a meditáció, az alvás vagy a zene; lehetőleg ne a delíriumot válasszuk J

SZATURNUSZ A BAK JEGYÉBEN

Az idei téli napforduló nagy mérföldkő: a Szaturnusz nagyjából három év után elhagyja a Nyilas jegyét, és átlép a Bakba. A lassú haladású égitestek jegyváltása – ilyen a Szaturnusz is – mindig nagyon fontos. A Szaturnusz, amerre jár, oda komolyságot, megfontoltságot, erőfeszítéseket, rendszert, törvényt, rendet, megvalósítást hoz. Ha jó dolgot talál, akkor segíti annak kiépítését. Ha rossz dolgot talál, akkor kíméletlenül lebontja azt, és rákényszerít bennünket az új kidolgozására.

A Nyilas jegyében a céljainkat és az erkölcseinket, a jobbá válási lehetőségeinket vette górcső alá. Ha itt túl könnyűnek találtattunk, és munka nélkül elért eredményeinkre lennénk büszkék, akkor azokat lebontotta. A Bak a saját jegye, itt igazán jól érzi magát, mondhatni lubickol: ez itt a munka ideje. Ebben a Szaturnusz sokat segíthet. Ha vannak már elképzeléseink, hogy milyen munkát kínálunk fel a világnak, és hogyan indulunk el a terveinkkel, akkor most gyűrjük fel nyugodtan az ingujjunkat, és lássunk neki – a Szaturnusz most már támogatja céljainkat. Sőt, minél jobban kedveljük a csendes munkálkodást, annál jobban fogjuk érezni magunkat. 
https://www.youtube.com/watch?v=fOvte-HhUBY

Magyarország különösen megkönnyebbülhet most. Mivel országunk és népünk egyaránt a Nyilas jegyéhez sorolható, a Szaturnusz áthaladását saját jegyünkön egyfajta présként éltük meg. Kénytelenek voltunk szembesülni illúziók kipukkadásának, jelszavak szétfoszlásának, a kivagyiság, az „ebül szerzett jószág” szétesésének – a nagy erkölcsi kihágások hozhattak méltó büntetést is (lásd például néhány „celeb” bukását ebben az időszakban akár hazánkban, akár külföldön). A Bak jegyében a Szaturnusz a munkát preferálja. Bak jegyű Szaturnusszal hiába mond valaki nagyokat, hiába próbálja munka nélkül kihasználni helyzetét, nem jár sikerrel, csak, ha hajlandó a maga részéről is erőfeszítést tenni. Ez a jóleső munka, a kivitelezés ideje. Az ács dolgozik, csendesen és kitartóan – jelképesen és a valóságban is, szűk kétezer évvel ezelőtt éppúgy, mint most. Kezdjünk el valóban munkálkodni mi is fizikai és szellemi értelemben egyaránt – érdemes, jó érzés lesz. A halogatásnak ezennel vége.

Boldog, békés, tervezős, józan karácsonyt és örömteli munkával töltött Újévet kívánok szeretettel!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

A következő archetípus a Mester. (Bak jegy). Itt olvashatsz róla:
Mester archetípus>>>