Asztrológiai előrejelzés december 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei: Mars-Uránusz szembenállás; Merkúr-Szaturnusz együttállás még tart; Vénusz a Nyilas jegyébe lép; Nap-Neptunusz kvadrát; Jupiter-Neptunusz trigon; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Merkúr visszafelé indul; Merkúr-Szaturnusz együttállás ismét pontossá válik; Merkúr,Szaturnusz szextilben Marssal; Mars a Skorpió jegyébe lép; Vénusz-Neptunusz kvadrát; Merkúr-Uránusz trigon; Merkúr-Vénusz együttállás 

A mottó: December első tíz napja nehezebb, utána simábbá válik a helyzet, legalább erőnket, jobb kedvünket visszanyerjük. A Nyilas jegyének utolsó fokain álló Szaturnusz még megrázza a vállát, kicsit nehezíti a Mikulás dolgát.

Advent első hétvégéje nehéz időszak, noha legalább a kedvünk és a remény visszatér, igaz, nagy feszültségek közepette.  December 9-től valamennyi javulás várható, ismét erősnek érezzük magunkat, csak ügyintézés ne lenne a földön. Ajándékvásárlásra, karácsonyi bensőséges készülődésre jó lesz a december 9 és 15 közötti hét.

 A NAGY DÖNGETÉS IDŐSZAKA MÉG TART, SŐT

November 20-tól elindult a „Nagy Döngetés” időszaka (ezzel kapcsolatban lásd az előző asztrológiai előrejelzést), és sajnos, még december elején is ezt éljük.  A Merkúr-Szaturnusz együttállást hatalmas közlekedési dugók, szélsőséges időjárás, felborult és nehezen működő ügyintézés kísérte és kíséri. Ha valaki ügyet intéz, azt tapasztalja, hogy mindenki nagyon gyorsan és sokat beszél (A Nyilasban járó Merkúr jelei), de az ügy igazából mégsem halad.  Mindezt fűszerezi még a Mars-Uránusz szembenállás által jelzett kiszámíthatatlanság, áramkimaradások, rövidzárlatok. Váratlan események, kiszámíthatatlan történések tarkítják mostanában a napjainkat – e kettő együtt pedig arra utal, hogy szuperóvatosnak kell lenni a közlekedésben, inkább szánjunk mindenre több időt. Triplán balesetveszélyes ez a két hét.

Annyival könnyebb a helyzetünk, mint november végén, hogy december 1-én a Nyilas jegybe lép a Vénusz, és ettől kicsit vidámabbnak, vagy legalábbis reménytelibbnek érezzük magunkat. December első hétvégéjén azonban még mindig nagyon sok a feszültség. Fennáll ugye a fentebb kifejtett hátráltatás, megfűszerezve a Telihold erejével (teliholdkor mindenki feszültebb), és még a Nap is egy kedvezőtlen fényszöget kap a Neptunusztól – ez utóbbi arra utal, hogy a káosz, a köd, és a megtévesztés ezen a december eleji hétvégén sok bosszúságot okoz majd nekünk. Átverhetnek az üzletekben, becsaphatnak szerződésekkel, sok mindenben nem látunk tisztán – semmiképpen ne erre a hétvégére időzítsük a karácsonyi bevásárlásokat! Ködös reggeleket is jelez a Neptunusz, ami tovább nehezíti a közlekedést.

Ha még nem lenne december elején elég bajunk, a Merkúr is megáll az előre haladásban, és visszafelé indul december 5-én – a Mikulás idén bizony nagyon nehezen fogja tudni körbejárni a földet, annyira hátráltatva van mindenféle utazás. Lehet, hogy beragad egy kéménybe, vagy a rénszarvasai szanaszét bóklásznak a ködben, ezért Metrópótló busszal kell utaznia. Ne várjunk sokat ezektől a napoktól, rendezkedjünk be a túlélésre egészen a hétvégéig. Ilyenkor minden eseménytelenül eltelt nap külön öröm.

NA JÓ, DE MIKOR LESZ VÉGRE JOBB?

Jogos kérdés… nagy, látványos fordulatokra most ne számítsunk. Apró, picinyke lépésekkel, szinte észrevehetetlenül változik minden – legalábbis kívül. Belül viszont nagyon megedződünk, úgyhogy még ezeket az apró változásokat is érezni fogjuk. Az első ilyen december 9-én lesz, amikor a Mars a Skorpió jegyébe, egyik kedvenc helyére kerül. A Vénusz már egy héttel korábban felszabadult, most az erőnket is újra tudjuk majd használni. December 9-től megszűnik az az érzésünk, hogy bármit is teszünk, az hiábavaló. A reménykedő adventi érzéseket fokozza a négy bolygó együtt-haladása a Nyilas jegyében (Vénusz, Nap, Merkúr, Szaturnusz). Erre a hétvégére, sőt még a következőre is nyugodtan tervezzünk bevásárló programot, ha muszáj.

Bár a kommunikációt, a gépeket, autókat, műszereket és mindenfajta gondolkodó tevékenységet eléggé megtépázta már ez az időszak, december 10-től azért kapunk egy villanást, milyen, ha valami végre összeáll és működik – akár egy projekt, akár egy szerződés, akár egy gép. 10 és 15-e között hirtelen működni kezdenek az addig gyengélkedő masinák, és gyorsan el tudunk intézni valamit mégis. A Szaturnusz ugyan még mindig szorongatja a Nyilas jegyét, de már előzetesben kapunk egy kis betekintést, hogy létezik olyan, hogy valami hirtelen összejön, lazán és könnyedén. Legyünk megfontoltak, a költekezésben visszafogottak advent bronz-, és ezüsthetében, becsüljük meg az apró dolgokat, sikereket és örömöket is! A Szaturnusz ugyanis nem gátolni akar, hanem mérsékletre, józan megfontolásra int – semmi luxus, semmi csilli-villi, semmi szelfi az édi áruházi manóval, semmi cécó, semmi felesleges – a Szaturnusz maga az Anti-Black Friday. Érdemes odafigyelnünk a tanításaira most!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

A hónap archetípusa a Pap, Papnő. (Nyilas jegy). Itt olvashatsz róla:
Pap archetípus>>>