Asztrológiai előrejelzés augusztus 16-31.-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:  
Vénusz-Plútó trigon; Nap-Uránusz trigon; Szaturnusz előre indul; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Jupiter együttállás; Hold-Neptunusz együttállás; Nap a Szűz jegybe lép; Mars-Szaturnusz együttállás, Neptunusz kvadrátban; Vénusz-Jupiter-Merkúr együttállás, Uránusz fényszögben; Merkúr előrehaladása megáll; Vénusz a Mérleg jegyébe lép    

A mottó:  Lejtmenet a hullámvasúton, nagy sikításokkal. Vajunk tudunk-e elegánsan sikítani?   
Augusztus második két hete nem a legkedvezőbb időszaka ennek az évnek, két ellentétes tendencia érvényesül. Próbakő ismét, mennyire tudjuk nyitottan fogadni a kihívásokat.  Bár nem sok égi állás vándorol most, mégis hosszabb ez az írás, mert az állások komolysága most megköveteli tőlünk az odafigyelést, a tudatosságot az életünkben.

TEREMTŐERŐ - MÁSFÉLEKÉPPEN

Nagyboldogasszony napján, azaz augusztus 15-én oldódik a Vénusz elbizonytalanodása,  és a Plútótól szenvedélyes fényszöget kap – ez az időszak kedvez minden érzelmi változásnak, különösen akkor, ha a női erők eddig fel nem használt minőségeit kezdjük el beépíteni az életünkbe.  Erre biztat bennünket a Nap-Uránusz trigon is, a változás segítő fényszöge. Mik ezek a fel nem használt minőségek? A női teremtőerő és a független gyengédség. Milyen az erős nő, aki nem férfi módra erős? Nem a versenyben akarja megállni a helyét, mert pontosan tudja, hogy nincs verseny, hiszen nem ugyanolyan emberekre, egyforma nőkre van szükség és az „ugyanolyanokból” a legjobbakra; hanem egyedi, teremtő lényekre, akik saját erejüket a férfiakkal együtt, közös együttműködésben tudják használni. Bár talán még sokan nem vették észre, a versenynek vége van – az erő nem ahhoz kell, hogy lepipáljunk, két vállra fektessük és beelőzzünk másokat – hanem arra, hogy bátran merjük képviselni és használni egyediségünket.

Ezt a változást segíti most az Oroszlán telihold is, ami augusztus 18-án lesz teljes az égen. Ezekben a napokban feszültnek érezhetjük magunkat – nem komoly feszültség, még nincs – egyelőre – egymás torkának esés, csak egyfajta vihar előtti feszültség.

A legjobb ebben az időben, ha kicsit visszavonulunk – akár nyaralás közben is – és engedjük áramlani ötleteinket, gondolatainkat, kidolgozni, mi az, amiben mi egyediek vagyunk, és milyen lenne a világunk, ha a fejünkben gyökeret tudna verni a gondolat, hogy a verseny az életben: nem létezik. Illúzió, amelyet sokan elhisznek, és ezért sokan neki sem akarnak vágni. Pedig az úton mindenki ugyanonnan ugyanoda megy, miben is tudnánk versenyezni? Mindenkinek más a feladata – az én feladatomat senki nem tudja nálam jobban vagy gyorsabban megoldani, hiszen másoknak fogalmuk sincs az én feladataimról. Általános jelenség, hogy mások feladatait rendszerint könnyebbnek látjuk J  „Hja, neked könnyű!”  A saját feladata mindenkinek nehéz – ebben nincs objektív mérce. Most a Szaturnusz is végre elindul a Nyilasban előre: szembesít saját feladatainkkal, minket, magyarokat, de egyben erőt és komolyságot, felelősséget is hoz. Mindannyiunknak.

Augusztus 19-én a Hold beéri a Neptunuszt a Halakban, ezen a napon sok eső várható – de mivel a Hold gyorsan tovább áll, az augusztus 20-i ünnepre már valószínűleg nem várhatók nyári esők, legfeljebb itt-ott borultabb az ég.

NEHÉZSÉGEK, ÖNURALOM

Augusztus 20-a magyarok többsége számára a tűzijátékot jelenti, pedig ez az a nap, amikor arról érdemes gondolkodni, hogy milyenek is vagyunk, mi magyarok, kinek, mit jelent az idetartozás?  Idén külön megjelölődik ez az ünnep számunkra. A magyarokhoz a Nyilas jegy tartozik – most már egy ideje itt áll a felelősség képviselője, a Szaturnusz, és mielőtt nagyobb lendülettel elindulna előre, hogy elhozza számunkra új feladatainkat, még egy kicsit elidőz, bevárja, hogy a Mars is csatlakozzon hozzá.

A Mars-Szaturnusz együttállás fizikai síkon nehezen élhető. Egyszerre van benne kirobbanó energia és lefékező korlát – a robbanás lefojtódik, a kifelé törekvő, megvalósító energiák falakba ütköznek, a kezekben lendülő virtuális kard ólompáncélba ütközik….

Valójában már a 18-i teliholdnál elindul ez az állás, a Mars szépen, lassan közelít a Szaturnusz mellé, és több mint egy héten át ez az energia uralja az eget.

Az augusztus 20-i hétvége tehát nem lesz nagyon felszabadult. Itt-ott összetűzésekre, erőfitogtatásokra kerülhet sor, vagy a vágyott nagy lendületet kívülről gátolja valami. Csak néhány dolog, ahogy ez megvalósulhat:  veszekedés tör ki a családban, amit valaki határozott ellenállással befagyaszt, együttműködésre nem hajlandó;  rengetegen tolonganának és rohannának az utakon, fesztiválokon, ünnepeken, de nem érnek időben oda, kordonokba ütköznek; nagy lendülettel igyekezne valaki megvalósítani, befejezni a munkáját, de közbe szól a „sors”, és nem sikerül; a nagy lelkes terveket lehűtik az események. Nem egyszerűek a Mars-Szaturnusz együttállás energiái, különösen úgy nem, hogy a Neptunusz is egy kedvezőtlen fényszöggel meglövi ezt az állást – ne most próbáljuk nagy terveinket kivitelezni. Most minden korlátozást, bizonytalanságot szenved.

Ki szereti ezt a fényszöget? Gondolhatnánk, senki. Pedig nem így van! Minden jó valamire. Ez a fényszög például a harcművészetek, illetve a jóga gyakorlására kiváló – mindenhol, ahol energiát kell belevinni a mozdulatokba, amelyeket aztán nem engedünk teljesen szabadon, hanem uralmunk alatt tartjuk….

Jó arra is, hogy önként saját magunkra véve a korlátokat, kicsit visszavonultan gyakoroljuk azt, ami nem megy – ez mindenkinél más lesz. Kinél az odafigyelés – kinél az énképviselet – kinél a mértékletesség – kinél az oldottság. Figyeljünk oda a kívülről jövő eseményekre, és azok üzenetére.

Ezt az „aprómunkát”, szembenézést és odafigyelést segíti az is, hogy az Oroszlán jegyből kilép a Nap, átlép a Szűzbe, amely kedvez mindennek, ami elemzés és megértés.

A Mars-Szaturnusz együttállás augusztus 24-én lesz pontos, utána – bár nagyon lassan – de oldódik.

MÁR MIÉRT IS HAGYNÁNAK MINKET SEGÍTSÉG NÉLKÜL?

De – és az égen mindig van egy DE!

Ugyanebben az időszakban következik be az is, hogy a Merkúr utoléri a Jupitert a Szűz jegyében – az elemzés, a gondolatok, a meglátások, a kommunikáció őszinte lesz, de elfogadó, és pontos. Ehhez csatlakozik 24-én a Vénusz is, és onnantól kezdve, nagyjából augusztus utolsó hetén végig, e három bolygó együtt áll: a Merkúr, a Vénusz és a Jupiter.

Ez szerencsehozó állás – annak, aki dolgozott azon, hogy megújuljon, aki hajlandó volt gondolkodni, aki hajlandó volt a gondolkodásmintáit szemrevételezni és új gondolatokat beépíteni, azoknak most nyílhatnak lehetőségek. Még nem indulnak el a lehetőségek, ahhoz oldódnia kell a Mars-Szaturnusz együttállásnak. De már megmutatkoznak!  Ez a jótékony hármas együttállás enyhíti kicsit a Mars-Szaturnusz kemény mogorvaságát.

Augusztus végén, 30-án a Vénusz a Mérleg jegyébe, saját otthonába lép, és fellélegzik. Lepakolja a nehéz cekkereket, lerúgja a cipőjét, és táncra perdül. Vele együtt mi is. A Mérleg Vénusszal a könnyedség akkor is bekúszik az életünkbe, ha a szánk még durcásan szorosra zárva áll, fogunkat csikorgatjuk. A Mérlegbe lépő Vénusz lágy pihetollal megcsiklandozza a szánk szélét, hogy engedjünk a feszültségből. Hallgassunk, figyeljünk a csiklandozásra! Legalább a szánk egyik széle már felfelé görbülhet J

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483