Asztrológiai előrejelzés április 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:  Merkúr-Nap együttállás; Mars-Szaturnusz együttállás; Merkúr-Mars kvadrát; Merkúr –Szaturnusz kvadrát; Vénusz-Szaturnusz trigon; Merkúr hátrafelé mozgása megáll; Nap-Plútó kvadrát; Vénusz-Mars trigon; Vénusz-Neptunusz szextil; Mars-Neptunusz szextil; Jupiter-Plútó szextil  

A mottó:  A hónap elején erősen jellemző feszültség oldódik a hónap közepe felé. Az ügyintézés továbbra is lassú, semmi sem intéződik el azonnal, mindennek többször kell nekifutni. Apró ügyekkel foglalkozzunk leginkább.  

Április első hetében továbbra sem a lazaság van előtérben, sőt. A 2-án pontossá váló Mars-Szaturnusz együttállás április elejére rányomja a bélyegét, és folyamatossá válnak a feszültségek, a nézeteltérések, egyre hangosabb a külvilág, miközben az ügyek állnak. 10-e után valamivel kedvezőbbé válik, lágyul a helyzet, de kissé kaotikussá is válik.

ROSSZKEDV UTÁN INDULATOS FORDULAT

A március 31-i Telihold indította útjára azt a feszültségteli időszakot, ami április első hetében végig fennmarad.  A Nap és a Merkúr útjára kimozdítja az embereket, mindenkire rátör az intézkedhetnék, a látogathatnék, a mozdulhatnék – ami akár jó is lehet, de most nagy lendülettel és nagy elszánással indulunk neki. Ehhez csatlakozik egy kedvezőtlen fényszöggel (kvadráttal) a Húsvéthétfőn aktuálissá váló Mars-Szaturnusz együttállás:  nagyon sok akarást és indulatot jelez, amelyek ellenállásba ütköznek. Olyasmi ez a fényszög, amit minden szülő átélt már kicsi gyerekével: a gyermek nyilvános helyen „nem bír magával”, rohangál, képeket vág, bohóckodik, túlpörög, hiába szólnak a szülők, csak csinálja, mindenki ideges tőle és egyre feszültebb… míg végül „kisül” a feszültség egy rákiabálásban, vagy elesésben-sírásban. Most mi leszünk ezek a gyermekek, hajtani fognak az intéznivalók, a tennivalók, mindent meg akarunk csinálni, gyorsan – de a Szaturnusz rideg korlátja megállít, féken tart.

Ez a fényszög egészen április első hetében érvényben van, nyomait otthagyja a közlekedésben, az ügyintézésben, és az emberek egymás közötti kommunikációjában. Ne most próbáljunk ügyeket intézni, ha nem feltétlenül fontos, mert csak még feszültebbek és indulatosabbak leszünk. Vagy készüljünk fel arra, hogy sztoikus nyugalommal vesszük, ha még kétszer vissza kell menni valamiért.

7-én a Vénusz kedvező fényszöge már egy kicsit tompítja ezt a helyzetet, és 10-től valami öröm is várható, mert a Merkúr végre nem mozog hátrafelé, hanem megáll – elindulni majd csak néhány nap múlva fog előre, de a sok „hátramozdító” helyzet már szűnni látszik. Igaz, a 11-én pontos Nap-Plútó kvadrát még igencsak megtépázhatja kedélyünket, és dühös reakciókra késztethet, ugyanezen a napon azonban a Vénusz kedvezően kapcsolódik a Marshoz, és ez a túlenergiákat inkább a párkapcsolat és az erotika irányába tereli. Ez a legjobb, amit tehetünk a 7-8-i hétvégén és az utána következő néhány napban – inkább heveskedjünk otthon, mint az utcán.

VÁLASZTÁSI HOROSZKÓPIA

Napnál is világosabb, hogy egy ilyen feszültségterhes, és rossz kommunikációról elhíresült időszakban választásokat tartani nem lesz egy harmonikus esemény. Különösen az odavezető út nem lesz az: mindenki mindenkivel összevész, mindenki az igazának tudatában válik indulatossá, majd azt tapasztalja, hogy a dolgai nem sikerülnek. Ez általánosan így van.

A kommunikáció egyre nehézkesebb, zavarosabb és ádázabb lesz – ez a legtöbb választás előtt így van, de most különösen. Mindenki mindenre ki lesz hegyezve. Lemond, felmond, visszalép, lelép, kilép, feltart és betart. Pedig sem az indulat, sem a kétségbeesés (Mars-Szaturnusz fényszög) nem fog segíteni bennünket.

Ilyenkor érdemes ismét felidézni magunkban, amit az előző asztrológiai blogbejegyzésben írtam: hogy ez a Vénusz éve! A Vénusz hangját alig hallani a csatazajban - Vénusz sosem szerette a háborúságokat, Marsot sem a csatamezőn, hanem a virágos réten szerette, maga mellett látni. Próbálkozzunk erősen előcsalogatni a bennünk élő Vénuszt, és a csatározások helyett hallgassunk az életigenlésére! Akkor is, ha nehéz kívül maradni a lándzsarázásokon.

ENYHÜLÉST HOZÓ KÖD ÉS HOMÁLY

Április közepén a Neptunuszé a főszerep, ezért 12 és 15 között kicsit kaotikusan, kiszámíthatatlanul, ködösen alakul minden, sok csapadék is várható emiatt ismét. De ne aggódjunk, ez most „pozitív köd” – a bizalom bizonytalansága. Ez az a helyzet, amikor érezzük, hogy az irányítás nem az akarnok egónk kezében van, hanem az égiekében, és ezért elbizonytalanodunk – viszont most nem tiltakozunk a „vezetettség” ellen, és ez jó történéseket, eseményeket hozhat az életünkbe.

Most jobban meghallhatjuk saját belső vezetőnk útmutatásait, ötleteit, és a „hát most mihez kezdjek” bizonytalanságát leginkább ez tudja oldani.

Meg persze a meditáció és a zene… Ebbe a vénuszi-neptunuszi világba repíthet el ez a Deva Premal mantra-feldolgozás. 
https://www.youtube.com/watch?v=DWkedQqAD60

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Napunk a Kos jegyébe érkezett, ami a bennünk élő Harcost szólítja életünk színpadára. Róla itt olvashatsz többet:
Harcos archetípus>>>